Ο Αστρολογικός χάρτης του Νέλσον Μαντέλα!

0
9

Από την Λίλιαν Σίμου

Νέλσον Μαντέλα – σύντομο βιογραφικό

18 Ιουλίου του 1918 γεννήθηκε ένας από τους αγωνιστές της ζωής, που ταλαιπωρήθηκε όσο λίγοι και είδε στα ώριμα χρόνια της ζωής του, την δικαίωση των αγώνων και της 27χρονης φυλάκισής του.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Ο λόγος για τον Νέλσον Μαντέλα,  «πατέρα της Νότιας Αφρικής», πρωτοπόρο αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βρέθηκε από τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην πρώτη γραμμή για των αγώνων για τη χειραφέτηση του μαύρου πληθυσμού της Νοτίου Αφρικής και γνώρισε το σκληρό πρόσωπο του Απαρχάιντ. Στις αρχές του 1990 αποφυλακίζεται.

‘Εγινε ο πρώτος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής το 1994 μετά την πτώση του Απαρχάιντ, ενώ ένα χρόνο πριν είχε πάρει το Νόμπελ Ειρήνης που το μοιράστηκε με τον Φρεντερίκ Ντε Κλερκ.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Στην προσωπική του ζωή είχε πικρίες. Έχασε τον ένα γιο του από AIDS και τον άλλο σε τροχαίο ατύχημα, το 1969, ενώ σε τροχαίο έχασε και τη δισέγγονή του, τρία χρόνια πριν τον θάνατό του.

Έφυγε στα 95 του χρόνια, στις 5 Δεκεμβρίου ήρεμα μετά από λοίμωξη του αναπνευστικού.

Νέλσον Μαντέλα – Αστρολογικές πινελιές

Mandela

 

Θα αναρωτηθεί κάποιος, πώς ένας τρυφερός άνθρωπος στο ζώδιο του Καρκίνου, μπορεί να γίνει μεγάλος αγωνιστής…  Ο αγώνας του, ήταν για ό,τι σηματοδοτεί το ζώδιο αυτό: την οικογένεια, την φυλή, την πατρίδα.

Η αστρολογική ανάλυση της προσωπικότητάς του είναι ευρεία και δύσκολα μπορεί να γίνει ένα άρθρο.

Προτιμώ λοιπόν να εστιαστώ στις πινελιές εκείνες που του προσέδωσαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Γεννημένος με  τον Ήλιο στον Καρκίνο, αλλά στον 8ο οίκο, της απώλειας, του εσωτερικού πόνου, είχε την Σελήνη στον Σκορπιό (ζώδιο του αντιστοιχεί επίσης στην μάχη μέχρις εσχάτων)  και στον 12ο οίκο, του εγκλωβισμού και της φυλάκισης, και τον ωροσκόπο στον Τοξότη.

Η δύναμη της θέλησης, κάτω από το βάρος της ευαισθησίας για την φυλή και την πατρίδα που υποφέρουν, γίνεται μάχη ζωής, με επιμονή, πάθος, αυταπάρνηση, πείσμα. Η ψυχή υποφέρει, πενθεί, δίνει τον αγώνα με εμμονή, μέσα από πολύ δυνατές συγκινησιακές καταστάσεις. Φυλακισμένος αισθάνεται εντός ή εκτός της φυλακής, καθώς η Σελήνη διατηρεί τις πικρίες της ασπλαχνίας και του δογματισμού, ως κυτταρική μνήμη. Σε τετράγωνο με τον Κρόνο, αισθάνεται την δικτατορική μπότα σαν να τον πεθαίνει… Ενώ το τετράγωνο προς τον Ουρανό, τον κάνει να επαναστατεί.

Λίλιαν Σίμου astrolife

 

Ο Ήλιος έχει ενδιαφέρον καθώς σχηματίζει αντίθεση με τον αστεροειδή Χιντάλγκο, για τον οποίο έχουμε αναφερθεί πως εμφανίζεται σε ωροσκόπια αγωνιστών για την ελευθερία και τα δικαιώματα των λαών. Η ιδεολογία αυτή, είναι αξία ζωής για τον Μαντέλα.

Ο Άρης του αδύναμος στον Ζυγό, μαζί με τον Ήλιο, είναι σε κρίσιμες μοίρες.Αισθάνεται πως είναι ανάγκη να δράσει, να αντιδράσει άμεσα, απέναντι σε ό,τι τον καθιστά αδύναμο, τον πληγώνει, πληγώνει την οικογένεια και την πατρίδα του. Τότε η ευαισθησία του Ήλιου και του Άρη, γίνονται αιτία παρορμητικής δράσης, άμεσης, δίχως δισταγμό, δίχως ενδοιασμούς. Η δικαιοσύνη τον απασχολεί (Ζυγός) γι’ αυτό και σπουδάζει δικηγόρος. Αγωνίζεται για τα ίσα δικαιώματα στον τόπο του, αλλά και αργότερα, ως σύμβολο κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, έχει απήχηση σε παγκόσμια κλίμακα.

Η ελευθερία τον απασχολεί και αυτό φαίνεται εκτός από το τετράγωνο της Σελήνης προς τον Ουρανό, που αναδεικνύει μία ανένταχτη ψυχή, και από τον Χιντάλγκο σε αντίθεση προς τον Ήλιο, ο ωροσκόπος.

Ο ωροσκόπος στον Τοξότη, είναι η σπίθα που σπάει τα σύνορα και τους περιορισμούς. Ο ωροσκόπος είναι σε σύνοδο με τον Β. Δεσμό και την Δήμητρα, προσδιορίζοντας την καρμική του αποστολή, που έχει στόχο να δημιουργήσει ελεύθερα, να διδάξει την δημιουργική δύναμη του ανθρώπου να κατακτήσει το αδύνατο. Η αισιοδοξία του Τοξότη, πρέπει να είναι η βασική δύναμη για να αντέξει, και να ξεπεράσει τις ευαισθησίες της Σελήνης και του Ήλιου.

Ο Ουρανός στηρίζει τον ωροσκόπο του με ευεργετική γωνία και η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ν. Δεσμό του, αναδεικνύει τα λάθος συναισθήματα, που βίωνε από τους άλλους. Την αδικία που ήθελε να επαλειφθεί και έβαλε σκοπό της ζωής του να την αλλάξει.

Ο κυβερνήτης, Δίας, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, μπορεί να ερμηνευτεί με τις εξής εκδοχές:

Α) Η δύναμη ψυχής και το πείσμα προκειμένου να πείσει τους άλλους για την αλήθεια της ιδεολογίας του

Β) Η μάχη μεταξύ φωτός και σκότους, ένα παιχνίδι ζωής για τον ίδιο, ένα παράδειγμα για όλους

Γ) Η διδασκαλία μέσω του έργου που είχε απήχηση

 

Λίλιαν Σίμου astrolife

 

Και οι Κένταυροι στη ζωή του:

Ο Χείρωνας στον 4ο οίκο,  είναι σε αντίθεση με την Μαύρη Σελήνη, της φοβίας, της σκληρότητας, της σκοτεινής δύναμης, τους δογματισμού. Είναι επίσης σε αντίθεση με τον Ιερέα των σκληρών και άξεστων Κενταύρων, Άσβολο. Τον πληγώνει που η φυλή του, η οικογένειά του αντιμετωπίζονται ρατσιστικά, αγωνίζεται απέναντι σε μία ολόκληρη φιλοσοφία που αντιπροσωπεύει τη λευκή φυλή της χώρας του. Αργότερα, στα ώριμα χρόνια της ελευθερίας, δίνει την μάχη κατά των διακρίσεων για τους ασθενείς του AIDS.

Η Μέδουσα είναι σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα του και στην ακμή του 8ου οίκου. Η ψυχή κάποιες φορές παγώνει, ή επιδιώκουν να του αλλάξουν την ιδεολογία,  μέσα από τη φρίκη που βιώνει. Το τρίγωνο προς τον Χείρωνα, μας πληροφορεί για την δύναμη της θεραπείας, απέναντι σε όλα τα σκοτεινά στοιχεία που τον περιβάλουν.

Ο Κένταυρος Πήλιον είναι σε τετράγωνο προς τον ωροσκόπο του και τους Δεσμούς της Σελήνης, δηλώνοντας το δύσκολο μονοπάτι προς την ολοκλήρωση της αποστολής του. Το βουνό της ζωής είναι απροσπέλαστο, γεμάτο εμπόδια και κακοτράχαλα μονοπάτια.

Ο σκοτεινός Νέσσος είναι σε σύνοδο με την ακμή του 5ου οίκου και σε αντίθεση προς τον Άρη του. Τα συναισθήματα που εισπράττει είναι τοξικά, δηλητηριώδη,  τον ωθούν σε αντίδραση, προκειμένου να επαναφέρει την δικαιοσύνη.

Ο Κένταυρος της βίας, Βιάνωρ, είναι σε αντίθεση προς τον Πλούτωνά του. Εισπράττει την βία και την βιώνει βαθιά.

 

Λίγα μόνο στοιχεία από την πληθωρική και ξεχωριστή προσωπικότητά του, που όμως είναι αρκετά για να αναδείξουν την δύναμη ψυχής, που ήξερε να αναγεννάται μέσω από τις στάχτες της…  

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here