Ο Αστρολογικός Χάρτης της Τζένιφερ Λόρενς

0
6

Αστρολογικό Προφίλ

Η Τζένιφερ Λόρενς είναι Λέων με ωροσκόπο Υδροχόο. Ο συνδυασμός αυτών των αντίθετων ζωδίων (βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο στο ζωδιακό) μπορεί να είναι αντιφατικός, αλλά σίγουρα δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος. H Τζένιφερ, ως χαρακτηριστική εκπρόσωπος του ζωδίου της, καταφέρνει να γίνεται το κέντρο της προσοχής, να ξεχωρίζει και να διαφέρει με κάποιο τρόπο, ακόμα και αν χρειαστεί να σοκάρει. Ο Πίτερ Τράβερς του περιοδικού Rolling Stone την χαρακτηρίζει «αγενή, βρώμικη, αστεία, βρομόστομη, ακατάστατη, σέξι, δραστήρια και ευαίσθητη και ηλεκτροφόρο… Φωτίζει την οθόνη». Και πως θα γινόταν αλλιώς; Είπαμε ότι μιλάμε για Λέων και επιπλέον διαθέτει και Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο!

Να ηγείται των καταστάσεων και να αποζητά τον έλεγχο των πάντων είναι η φυσική της τάση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: για την ταινία «The Hunger Games» δε δίστασε να μπει σε πρόγραμμα και να εκπαιδευτεί κατάλληλα ώστε να είναι σε καλή φυσική κατάσταση για το ρόλο, και γι’ αυτό έκανε ακροβατική εκπαίδευση, τοξοβολία, αναρρίχηση βράχων και δέντρων, τρέξιμο, παρκούρ, πιλάτες, γιόγκα… Τίποτα δεν πρέπει να αφήνεται στη τύχη του.

Ο ωροσκόπος Υδροχόος εκτός από εκκεντρικότητα και το χαρακτηρισμό του «αγοροκόριτσου», της προσδίδει και μια ανάγκη για ανεξαρτησία και ελευθερία κινήσεων. Η Σελήνη της στους Διδύμους παράλληλα μας μιλάει για ποικίλα ενδιαφέροντα και διάθεση να μαθαίνει διαρκώς νέα πράγματα και να πειραματίζεται. Γι’ αυτό το λόγο, πριν ασχοληθεί με την υποκριτική, έκανε διάφορα αθλήματα (χόκεϋ, softball), έχει γίνει τσιρλίντερ και φυσικά έχει ασχοληθεί και με το μόντελινγκ. Παρ’ όλα αυτά τίποτα από όσα έκανε δεν την γέμιζε αρκετά.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι στο χάρτη της σχηματίζεται μεγάλο τρίγωνο μεταξύ Κρόνου, Ερμή και Άρη (παρόμοιο τρίγωνο βλέπουμε και στο χάρτη της Τζέσικα Τσάστεϊν που είναι επίσης υποψήφια για Όσκαρ στην ίδια κατηγορία) που πραγματοποιείται στα γήινα ζώδια. Παρά την απότομη επιτυχία της η Jennifer στις συνεντεύξεις της παραμένει προσγειωμένη και συγκροτημένη. Συχνά λέει πως δεν έχει κανένα λόγο να καβαλήσει το καλάμι ή να νιώθει ηρωίδα. Ο Ερμής της στο γήινο ζώδιο της Παρθένου σε τρίγωνο με τον Κρόνο δεν την αφήνει το μυαλό της να πετάει στα σύννεφα. Ξέρει πολύ καλά ποιά είναι και να γίνει έρμαιο της δημοσιότητας της δεν είναι κάτι που θα ταίριαζε στη φύση της.

Γεννήθηκε γι’ αυτό το ρόλο γιατί…:

Όπως είπαμε, η Lawrence δεν είναι μια συμβατική ηθοποιός και γι’ αυτό ο ρόλος που θα της ταίριαζε θα έπρεπε να έχει κάτι το ασυνήθιστο και πρωτότυπο. Δεν θα ήταν λοιπόν μια συμβατική ρομαντική κομεντί ή ένα συνηθισμένο κοινωνικό δράμα. Ο «Οδηγός Αισιοδοξίας» ισορροπεί ανάμεσα στο γέλιο και τη θλίψη, πρόκειται για μια ταινία με ρομαντισμό μεν, αλλά και μια ιδιαίτερη ματιά ως προς τις ψυχικές διαταραχές, τις σχέσεις και τις κοινωνικές συμβάσεις, τις μανίες και τους φόβους των ανθρώπων. Η Τζένιφερ υποδύεται την Τίφανι, μια νεαρή γυναίκα που χήρεψε απροσδόκητα και αντιμετωπίζει σημαντικά μετατραυματικά προβλήματα (κατάθλιψη, νυμφομανία), η οποία γνωρίζει και τελικά ερωτεύεται έναν πρώην δάσκαλο (τον Μπράντλεϊ Κούπερ) που πάσχει από διπολική διαταραχή και έχει περάσει τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε ψυχιατρικό ίδρυμα εξαιτίας των επιθετικών του τάσεων.

Χμ… Για να δούμε… Έχουμε μια ιστορία αγάπης μεν, αλλά με έντονη δόση ρεαλισμού δε, και με έντονο το στοιχείο των φοβιών, των συναισθηματικών δυσλειτουργιών και του ευαίσθητου της ανθρώπινης φύσης. Ναι, ναι… Κοιτάμε σταδιακά προς τη μεριά του 12ου οίκου της Τζένιφερ. Ο Κρόνος στον 12ο οίκο σε αντίθεση με τον Χείρωνα της είναι πολύ πιθανό με κάποιο τρόπο να την ταυτίζει σε αρκετά σημεία με την Τίφανι και την τραυματισμένη ψυχή της.

Θα το πάρει τελικά;

Τη βραδιά των Όσκαρ, τόσο με την Αφροδίτη στον Υδροχόο σε κοντινή απόσταση από τον Ωροσκόπο της, όσο και με την πολυαστρία στους Ιχθύες στον 1ος της οίκο, δεν χωράει καμία αμφιβολία το γεγονός η βραδιά θα είναι δική της, θα λάμψει κυριολεκτικά (σαν αυθεντικό Λιοντάρι) και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα επάνω της.

Μια σημαντική όψη είναι το Υod που σχηματίζεται στον προοδευμένο της χάρτη μεταξύ Πλούτωνα, Ερμή και με κορυφή του Yod την Σελήνη στον 1ο οίκο, πράγμα που μας λέει πως είναι αυτή είναι μια κομβική στιγμή για την Τζένιφερ. H επιρροή της στο κοινό (Σελήνη) και στον χώρο του κινηματογράφου είναι ισχυρή και όλα δείχνουν πως ήρθε στο προσκήνιο για να μείνει. Όπως και να’ χει, η ζωή της και μεταξύ άλλων η καριέρα της είναι κάτω από την επιρροή του ανατρεπτικού Ουρανού από τον Κριό που σχηματίζει τετράγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό της. Οι σαρωτικές αλλαγές είναι εδώ και έχει ήδη καταλάβει εδώ και αρκετό καιρό ότι πρέπει να ξεχάσει την παλιά Τζένιφερ. Oι καταστάσεις την σπρώχνουν να προχωρήσει μπροστά με νέα δεδομένα και ίσως έχοντας στην κατοχή της πλέον και ένα αγαλματίδιο.

stardome.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here