Ο Αστρολογικός Χάρτης της Αλίκης Βουγιουκλάκη

0
14

Η εθνική σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1934 και νικήθηκε από τον καρκίνο, φεύγοντας από την ζωή στις 23 Ιουλίου 1996…

Μία γυναίκα με ξεχωριστή προσωπικότητα, που γεννήθηκε με άστρο και έζησε μία ζωή σαν ταινία!
Ο Ήλιος της στον Καρκίνο, φανερώνει την τρυφερή της, ναζιάρικη προσωπικότητα της, την προστατευτικότητα της απέναντι στους ανθρώπους που αγαπούσε αλλά και τον ισχυρό, καμιά φορά υπερβολικό συναισθηματισμό της (ξεσπάσματα, γκρίνια), ιδίως γιατί και ο Άρης της ήταν σε αδυναμία στο ίδιο Ζώδιο! 


Τέλεια οικοδέσποινα, λάτρευε να καλεί γνωστούς και φίλους στο σπίτι της για φαγητό και φυσικά δεν επέτρεπε ποτέ να φύγει κάποιος χωρίς να είναι απόλυτα χορτασμένος! 


Η Σύνοδος του Ήλιου της με τον Πλούτωνα, δείχνουν έναν αδίστακτο, υπερφυσικά δυνατό και ικανό για όλα χαρακτήρα!


Μέσα από την σεξουαλική της αλλά και πνευματική της γοητεία, κατάφερε να χειραγωγήσει και ορισμένες φορές να εκμεταλλευτεί ανθρώπους και καταστάσεις, προκειμένου να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται! 


Αν πχ αληθεύει, πως το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για την ταινία «Μανταλένα», το κατέκτησε, όπως είχε πει τότε ο Δ. Παπαμιχαήλ, επειδή μέσα στην κριτική επιτροπή βρισκόταν ο άνθρωπος με τον οποίο είχε δεσμό, τότε μιλάμε για την απόλυτη… Σύνοδο Ήλιου-Πλούτωνα!   


Όπως και να έχει μιλάμε για έναν άνθρωπο με απόλυτη θέληση και ικανότητες πειθούς αξιοζήλευτες και σπάνιες!  


Ο Ερμής της επίσης στο ίδιο Ζώδιο, της δίνει επιπλέον ευαισθησία, γλυκύτητα, ναζιά και χαριτωμενιά! Λόγω όμως την φαινομενικά Ανάδρομης πορείας του, την μέρα της γέννησης της, έφερε και γκρίνια, άδικα συναισθηματικά ξεσπάσματα,  λανθασμένη θυματοποίηση του εαυτού της, την έμμεση ή άμεση έκφραση των παρελθοντικών ψυχολογικών τραυμάτων (ιδίως σε συνεντεύξεις της στην τηλεόραση τις δεκαετίες του ’80 και ’90), αλλά την τάση της να μην «κόβει» επικοινωνία με το ερωτικό της παρελθόν ή ακόμα και την συνήθεια της κάποιες φορές για πισωγυρίσματα (Κύπριος επιχειρηματίας Γιώργος Ηλιάδης)!

Επίσης ένας Ερμής στον Καρκίνο, έχει την άψογη ικανότητα να κρατάει μυστικά, αν θέλει! Γι’αυτό και κατάφερε πολλές φορές να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας σχέσεις της αλλά και τον 2ο γάμο της!  

Επίσης η τάση της να υπεραισιοδοξεί και να ενθουσιάζεται εύκολα, οφείλεται στο Τετράγωνοπου σχηματίζει ο Ερμής με τον Δία της, γεγονός ότι πολλές φορές είπε μεγάλα λόγια και στους άλλους, αλλά και στην ίδια και δεν μπόρεσε ποτέ να τα τηρήσει ή είχε μεγάλες προσδοκίες η ίδια για κάποιους ή για την έκβαση κάποιων καταστάσεων (η σχέση της με τον διάδοχο Κωνσταντίνο)!
Επίσης η όψη αυτή φανερώνει την τάση της να είναι κακομαθημένη, σπάταλη και να ζητά πολλά περισσότερα από όσα πρέπει, από τους άλλους . 


Η Σελήνη της στον Σκορπιό, είναι η απόλυτη απόδειξη πως, δεν έπρεπε ποτέ να υποτιμήσεις το κορίτσι του λαού-γατούλα… Ισχυρός ψυχισμός, μυστικοπάθεια, έντονη διορατικότητα και ικανότητα συναισθηματικού χειρισμού των άλλων!


Δεν φοβόταν ποτέ να κάνει την  υπέρβαση και ακόμα κι αν δεν είχε την απήχηση που ήθελε (όπως π.χ. η προσπάθεια της για διεθνή καριέρα με την ταινία «Alikimylove», κατάφερνε πάντα και αναγεννιόταν από τις στάχτες στης και ξανά μεσουρανούσε αργά ή γρήγορα! 


Φυσικά, ακολούθησε ακραίες συμπεριφορές και χρησιμοποίησε δόλιους τρόπους, όπως τον ερωτισμό της ή την εκμετάλλευση κάποιων γνωριμιών, προκειμένου να αποκτήσει την πρωτιά και βεβαίως, πολύ χρήμα!


Ήταν ακούραστη και εργασιομανής και έφτανε στα άκρα μέχρι να πετύχει αυτό που θέλει!
Στις συνεργασίες της πάντα καχύποπτη, άκαμπτη και συμφεροντολόγα! 
Στις σχέσεις ζηλιάρα, απαιτητική, ορισμένες φορές καταπιεστική (αν εξαιρέσουμε την σχέση της με τον Β. Μπονάτσο) και οι εμμονές της πολλές φορές την οδηγούσαν σε ρήξη.   Την Αφροδίτη της στους Διδύμους, την τίμησε σίγουρα με κάθε τρόπο! Παιχνιδιάρα, παιδούλα, αιώνιο κοριτσάκι και μία γυναίκα που πραγματικά, δεν γέρασε ποτέ! Αδιαμφισβήτητα δημοφιλής και κοινωνική φήμη! Φίλοι υπήρχαν πάντα δίπλα της, ακόμα κι αν συχνά αντικαθιστούσε ο ένας τον άλλον. Λίγοι φίλοι έμειναν μαζί της ή μάλλον εκείνη επέλεξε να μείνουν μαζί της, μέχρι το τέλος. Φυσικά έκανε 2 γάμους και πολλές από τις σχέσεις της ξεκίνησαν, πριν καν λήξει την προηγούμενη! Ασυνέπεια, επιπολαιότητα και ίσως ανωριμότητα, ήταν τα «αρνητικά» χαρακτηριστικά της στον έρωτα, που όμως την καθιστούσαν ακαταμάχητη, απόλυτα γοητευτική, άπιαστη και σίγουρα αξέχαστη στον εκάστοτε σύντροφο! Λάτρευε το φλερτ, ακόμα κι αν δεν είχε κάποιο ερωτικό σκοπό! 

 
Μία θέση επίσης, που αποδεικνύει την αδυναμία της στον αδερφό της Τάκη Βουγιουκλάκη!
Επιπλέον, το Τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Κρόνο, δείχνει σχέσεις με άτομα είτε ισχύος, είτε που θα έκαναν καλό στην κοινωνική της εικόνα και υπόσταση! Ακόμα δηλώνει επαγγελματική καταξίωση, μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες ή λόγω ομορφιάς!  

Ο Άρης της στο Ζώδιο του Καρκίνου, λατρεύει τις ερωτικές σχέσεις που βασίζονται στο συναίσθημα και στις συγκινήσεις και τους δινόταν άνευ όρων. 


Γενικά στη ζωή της, μάθαινε από τα λάθη του παρελθόντος και πάντα προχωρούσε παρακάτω, ενισχυμένη από εμπειρίες-μαθήματα! Παρά την δύναμη της, της άρεσε (τουλάχιστον έτσι έδειχνε στον κόσμο) , η παραδοσιακή σχέση μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας! Ήταν αρκετά παρορμητική, οξύθυμη, με ξεσπάσματα και… εύκολο το δάκρυ! 


Άλλωστε το Εξάγωνο Άρη-Ουρανού στον χάρτη της, δείχνει ξεκάθαρα, ένα γρήγορο, δυναμικό και πρωτοποριακό μυαλό, με πνευματική και διανοητική ενέργεια!
Ανοιχτόμυαλη, δεκτική, φιλελεύθερη, αποφασιστική και φανερά ανεξάρτητη! Είχε γρήγορα αντανακλαστικά, αποτελεσματικότητα  και πολλά αποθέματα δύναμης, ότι αλλαγή κι αν συνέβαινε στην ζωή της!  

Ο Δίας της στον Ζυγό, μαρτυρά την καλλιτεχνική της φύση και το ταλέντο της (παρόλο που αμφισβητήθηκε αρκετές φορές)! Η ανάγκη της να είναι αποδεκτή, αξιαγάπητη και δημοφιλής, την έκανε να παίρνει κάπως βαριά κάποια γεγονότα που την είχαν εκθέσει, όπως πχ οι έντονοι καυγάδες του Δημήτρη Παπαμιχαήλ μαζί της  ή με δημοσιογράφους και άλλα πρόσωπα που είδαν το φως της δημοσιότητας! Επίσης αρκετές φορές, που κάποιοι μίλησαν με κακή διάθεση, αναφερόμενοι στο όνομα της (Χορν, Παπαμιχαήλ, κριτικοί κτλ), η πίκρα της ήταν μάλλον υπερβολική, δεδομένου ότι είναι φυσιολογική και αναμενόμενη η κριτική για ένα άτομο τόσο διάσημο. 


Είχε σίγουρα ροπή στις απολαύσεις, στην ομορφιά και στην καλοπέραση! 
Όπως είχε πει και η ίδια, δεν μπορούσε ποτέ να μείνει μόνη, γι’αυτό και (σχεδόν) πάντα είχε ένα σύντροφο στο πλάι της! 


Ο Δίας στον Ζυγό, πιθανόν να ευθύνεται και για τον γάμο της με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αφού βεβαίως επρόκειτο για μία σχέση πάθους και μεγάλου έρωτα, αλλά και για έναν γάμο κοινωνικού συμφέροντος και απόλυτης αποδοχή του από το κοινό τους! Ευγενική, φιλική και ομαδική λόγω του Κρόνου της στον Υδροχόο! Δεδομένου όμως, ότι ο Κρόνος ήταν φαινομενικά Ανάδρομος, την στιγμή της γέννησης της, ίσως κάποιες εκκεντρικές και νεωτεριστικές της ιδέες ή ενέργειες, ιδίως όσον αφορά την καριέρα της, να μην είχαν την απήχηση που περίμενε από το κοινό και αρκετές φορές μετάνιωσε για κάποιες επιλογές της. Επίσης αυτές οι αποτυχίες, την καθιστούσαν μάλλον φοβισμένη απέναντι σε τολμηρές προτάσεις όπως η ταινία «Ο Κατήφορος» που τελικά ο ρόλος δόθηκε στην Ζωή Λάσκαρη!


Ο Ουρανός της στον Ταύρο, σε πτώση, φανερώνει την ισχυρή της επιθυμία για εξουσία, σταθερότητα, κέρδη αλλά και οικονομική ανεξαρτησία, ανέλιξη και δύναμη! 
Ίσως κάποιες φορές η «επανάσταση» της, να ήταν καταπιεστική και δύσκολα χειριζόμενη από τους άλλους και φυσικά μην ξεχνάμε τον ξεροκέφαλο και πεισματάρη χαρακτήρα της, ιδίως κατά την διάρκεια των ξεσπασμάτων της!
Επίσης, ο Ουρανός τον Ταύρο, είναι πιθανόν υπεύθυνος για την… εκκεντρικότητα των οικονομικών συμβολαίων της! Ήταν η πρώτη που απαίτησε σε ένα συμβόλαιο της για μία ταινία, ποσοστά και για σε ένα άλλο, πλαστική στην μύτη!

Ο Ποσειδώνας της στην Παρθένο, δείχνει τις υψηλές της και ορισμένες φορές απαιτητικές της προσδοκίες από τις υπηρεσίες και τις ικανότητες των άλλων, αλλά ταυτόχρονα και την τάση της να γίνεται «θυσία», προκειμένου να προσφέρει! 

Ο Πλούτωνας της, τέλος, στο Ζώδιο του Καρκίνου, φανερώνει την ισχυρή της διαίσθηση και διορατικότητα, την ικανότητα της να λαμβάνει το παρελθόν ως μάθημα για το μέλλον και την τάση της για υπερπροστατευτικότητα! Η δραματικότητα της και η υπερβολή, ως χαρακτήρας στην καθημερινότητα της, αλλά και στις ταινίες/παραστάσεις της, πιθανόν οφείλεται σε αυτή τη θέση!

oroskopos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here