Ο αστεροειδής Eros στο γενέθλιο ωροσκόπιο στα ζώδια και τους οίκους και οι όψεις που κάνει με τους πλανήτες!

0
22

Ελληνική μυθολογία
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Έρως ήταν καρπός της ξακουστής ένωσης της θεάς της ομορφιάς, Αφροδίτης με τον θεό του πολέμου, Άρη. Υπάρχει όμως και η εκδοχή ότι πατέρας του Έρωτα ήταν ο Ήφαιστος. Η μυθολογία παρουσιάζει τον Έρωτα ως τον φτερωτό θεό της αγάπης, ο οποίος προκαλούσε τον παράφορο έρωτα μεταξύ δύο ανθρώπων όταν τους «χτυπούσε» με τα βέλη του. Στην γνωστή τραγωδία «Αντιγόνη» ο Έρως παρουσιάζεται ως ανίκητος!Η μυθολογία της αρχαίας Ελλάδας επικεντρώνεται στη διττή υπόσταση της συγκεκριμένης θεότητας, που συμβολίζει και μετουσιώνει τόσο την δύναμη του έρωτα όσο και την δύναμη της δημιουργίας, της αεικίνητης φύσης που δεν «ηρεμεί» ποτέ. Επί της ουσίας, ο Έρως παρουσιάζεται ως η πρωταρχική και θεμελιώδης εκείνη δύναμη στην οποία χρωστάει την ύπαρξή του το ίδιο το Σύμπαν. 

Σύμφωνα με τους αστρονόμους

Ο Eros είναι ο υπ’ αριθμόν 433 αστεροειδής και η τροχιά του εντοπίζεται μεταξύ της Αφροδίτης και του Άρη. Για να επιτευχθεί μια πλήρης περιστροφή του απαιτούνται 1,76 έτη. Σύμφωνα με επιστημονικές μετρήσεις στην επιφάνεια του Erosυπάρχουν ικανοποιητικές ποσότητες από διάφορα χημικά στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρος, αλουμίνιο και μαγνήσιο. Επιπρόσθετα, στην επιφάνεια του συγκεκριμένου αστεροειδούς βρέθηκε ένα χαρακτηριστικό βαθούλωμα που μοιάζει με το σχήμα της καρδιάς. Ωστόσο, όπως παρατηρήθηκε από ειδικευμένους επιστήμονες, το γενικότερο σχήμα του Eros ομοιάζει με εκείνο της πατάτας…Οι αστρονόμοι εκφράζουν φόβους για πτώση του Eros στην επιφάνεια του πλανήτη μας, γεγονός το οποίο πιθανώς θα λάβει χώρα μετά από αρκετά εκατομμύρια έτη. 

Τι συμβολίζει ο Eros στην Αστρολογία;
Όπως ακριβώς και το συναίσθημα του έρωτα, έτσι και ο αστεροειδής Eros είναι υποκειμενικός. Αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο ερωτευόμαστε, δείχνει από πού αντλούμε ερωτική ευχαρίστηση. Ανάλογα με την ζωδιακή του θέση, την οικοθεσία του και τις όψεις που δέχεται από άλλους πλανήτες, δείχνει κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να ρισκάρουμε και να θυσιάσουμε πράγματα για χάρη του έρωτα. Ως ένα βαθμό χαρακτηρίζεται από ιδεαλισμό και μετουσιώνει τα ανθρώπινα πάθη. Θυμίζει την ενέργεια πολλών πλανητώνμαζί! Ειδικότερα, η φύση του θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα κράμα προσωπικών και εξω-Κρόνιων πλανητών. Για την ακρίβεια, συνδυάζει τις ιδιότητες της Αφροδίτης, του Άρη, του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα. Άλλωστε, ο έρωτας –ως διαχρονικό συναίσθημα- είναι πολυδιάστατος, είναιταυτόχρονα πολλά πράγματα: 

Πλατωνική έλξη (Αφροδίτη)

Σαρκική επιθυμία και διεκδίκηση (Άρης)

Φαντασία και εξιδανίκευση (Ποσειδώνας)

Ανάγκη για πάθος και απόλυτη ψυχοσωματική ένωση (Πλούτωνας)

Σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο ο Eros αποκαλύπτει τη γενικότερη στάση μας απέναντι στον έρωτα, με ό,τι αυτός περιλαμβάνει, καθώς και όλα εκείνα τα πράγματα με τα οποία παθιαζόμαστε. Κι επειδή ο έρωτας –ως συναίσθημα- είναι η κατεξοχήν κινητήριος δύναμή μας σε όλες μας τις επιδιώξεις, ο αστεροειδής Eros, αναμφίβολα, σκιαγραφεί τυχόν ταλέντα μας καθώς και την ευρύτερη δημιουργική μας έκφραση αλλά και το είδος των επιτευγμάτων μας. 

O Eros ανάλογα με την ζωδιακή του θέση 
στο γενέθλιο χάρτη 

Eros στον Κριό
Το άτομο είναι παρορμητικό και ανυπόμονο στον έρωτα. Διεκδικεί το πρόσωπο που θέλει και δε διστάζει να ρισκάρει για χάρη του πάθους. Δεν είναι ιδιαίτερα ρομαντικό και το ενδιαφέρον του γρήγορα «ξεφτίζει». Του αρέσει να έχει το ρόλο του «κυνηγού» και οι προκλήσεις όχι μόνο δεν το αποθαρρύνουν αλλά το ιντριγκάρουν κιόλας. Καμιά φορά, εκφράζει τον έρωτά του με τραχύτητα, η οποία μπορεί να τρομάζει το υποψήφιο θήραμά του. Ενθουσιάζεται εύκολα και μπορεί να αγαπά τα σπορ, την ταχύτητα και τις επικίνδυνες δραστηριότητες. 

Eros στον Ταύρο
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο ιδιαιτέρως αισθησιακό. Χρειάζεται τη φυσική επαφή, το ερωτικό άγγιγμα και ζει τον έρωτα με όλες τις αισθήσεις του. Δε βιάζεται και διαθέτει ιδιαίτερη υπομονή. Για να ερωτευτεί, θα πρέπει ο/η παρτενέρ του να του εμπνέει αξιοπιστία και σταθερότητα. Όταν ερωτεύεται, πάντα υπάρχει στην άκρη του μυαλού του η πιθανότητα για μια μακροχρόνια και δεσμευτική σχέση. Οι εφήμερες καταστάσεις λειτουργούν αποθαρρυντικά και προκαλούν στο άτομο ένα αίσθημα ανασφάλειας. Το άτομο αγαπά τις σωματικές απολαύσεις, του αρέσουν τα spa, οι σάουνες, η χαλάρωση, τα ψώνια, το καλό ποτό και το καλό φαγητό. Δεν αποκλείονται κάποιο ταλέντο στο μασάζ ή ακόμη και η ενασχόληση με το ρέικι. 

Eros στους Διδύμους
Το άτομο είναι εγκεφαλικό στον έρωτα και αναζητά την πνευματική διέγερση. Ερωτεύεται με το μυαλό και εκφράζει εύκολα τα συναισθήματά του με λόγια. Θαυμάζει τους ευφυείς ανθρώπους και τους βρίσκει ιδιαίτερα ελκυστικούς. Θέλει να συζητάει, να επικοινωνεί και να ανταλλάζει απόψεις με τον/την υποψήφιο/α παρτενέρ του. Το φλερτ είναι η κινητήριος δύναμη του ατόμου και έχει θετική επίδραση στον ψυχισμό του. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει την τάση να βαριέται εύκολα και χρειάζεται την ποικιλία. Οι πολυδιάστατοι άνθρωποι που κάθε φορά αποκαλύπτουν από ένα καινούριο κομμάτι του χαρακτήρα τους μαγνητίζουν το άτομο με αυτή τη ζωδιακή θέση του αστεροειδούς Eros. Το άτομο αυτό βλέπει την ερωτική πράξη ως μια μορφή επικοινωνίας, ενώ συγκεκριμένες λέξεις και υπονοούμεναμπορεί να λειτουργούν διεγερτικά. Το άτομο μπορεί να έχει ωραία φωνή, να διαθέτει αξιόλογες ικανότητες στη χρήση του λόγου ή να έχει ταλέντο στη διδασκαλία και στη μετάδοση γνώσης και πληροφοριών. 

Eros στον Καρκίνο
Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο άνθρωπο, που αναζητά τη συναισθηματική ταύτιση. Το άτομο χαρακτηρίζεται από μια έμφυτη τρυφερότητα και είναι περιποιητικό. Ερωτεύεται μόνο όταν αισθάνεται ασφάλεια και συναισθηματική οικειότητα. Έχει την τάση να προσκολλάται και η αγάπη του αγγίζει τα όρια της λατρείας. Συνήθως, ο άνθρωπος αυτός ερωτεύεται άτομα που έχουν παρόμοια ανατροφή με εκείνον και σέβονται το θεσμό της οικογένειας. Υπάρχει συνήθως ένα χαρακτηριστικό αίσθημα πατριωτισμού και μια αγάπη για την ιστορία, το παρελθόν και τις παλαιότερες εποχές. 

Eros στον Λέοντα
Πρόκειται για ένα άτομο ιδιαίτερα γενναιόδωρο, ρομαντικό αλλά και μελοδραματικό στον έρωτα. Γοητεύεται από παρτενέρ που του «πλέκουν το εγκώμιο» σε καθημερινή βάση και «τρέφεται» από τον θαυμασμό των άλλων. Το άτομο αυτό αισθάνεται σαν παιδί όταν ερωτεύεται και ο ενθουσιασμός του το οδηγεί σε μια κατάσταση ευδαιμονίας. Έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες και απολαμβάνει την τέχνη, το γέλιο και τις απλές χαρές της ζωής. 

Eros στην Παρθένο
Το συγκεκριμένο άτομο είναι ιδιαίτερα διανοητικό και, συχνά, αναλύει τον ίδιο τον έρωτα, με αποτέλεσμα να χάνει ολόκληρη τη μαγεία του. Το έλκουν άνθρωποι που αποπνέουν κάποιο είδος καθαριότητας και αγνότητας (σωματικής και εσωτερικής). Έχει την τάση να εκλογικεύει τα πάθη και τα συναισθήματά του και να βρίσκει ελαττώματα σε δυνητικούς παρτενέρ, καθώς αναζητά την τελειότητα. Αυτό το άτομο αγαπά την υγεία και την υγιεινή και επιθυμεί διακαώς να αισθάνεται παραγωγικό, χρήσιμο και εξυπηρετικό. Λατρεύει τις λεπτομέρειες και έχει την ικανότητα να αναλύει ακόμα και τις πιο δυσνόητες έννοιες ή καταστάσεις. Επιπλέον, φέρνει εις πέρας διαδικαστικά ή γραφειοκρατικά ζητήματα με χαρακτηριστική ευκολία. 

Eros στον Ζυγό
Εδώ, το άτομο είναι φοβερά καλαίσθητο και αγαπά την ομορφιά, την ισορροπία και την αρμονία. Είναι ερωτευμένο με την ιδέα του έρωτα και της ισόβιας δέσμευσης. Συνήθως, έχουμε να κάνουμε με έναν εκ φύσεως συντροφικό άνθρωπο που για να ερωτευτεί, θα πρέπει προηγουμένως να έχει φανταστεί ως εικόνα τον εαυτό του με τον/την υποψήφιο/α παρτενέρ του στα σκαλιά της εκκλησίας. Αγαπά τη δικαιοσύνη και έχει άριστες διπλωματικές ικανότητες. Αντιπαθεί τη μοναξιά, ενώ η επικοινωνία, σε συνδυασμό με την κοινωνική αποδοχή, είναι η κινητήριος δύναμή του. Έχει καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και μια έμφυτη ροπή στη μόδα, στη διακόσμηση και στον καλλωπισμό. 

Eros στον Σκορπιό

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ιδιαίτερα παθιασμένο που αναζητά καλό σεξ, ουσία, βάθος και αρκετό συναίσθημα στις σχέσεις του. Ελκύεται από δύσκολους και περίπλοκους χαρακτήρες, τους οποίους βλέπει ως πρόκληση. Τον ιντριγκάρουν οι μοιραίες συμπτώσεις και η ανεξήγητη, μεταφυσική διάσταση του έρωτα.Για να ερωτευτεί πρέπει να αισθάνεται φυσική και ψυχική έλξη για τον/την υποψήφιο/α παρτενέρ του. Έχει έναν τρόπο να γνωρίζει (διαισθητικά) από πριν αν το σεξ με έναν καινούριο εραστή ή μία καινούρια ερωμένη θα είναι ικανοποιητικό ή αδιάφορο. Για το άτομο, ο έρωτας είναι συνυφασμένος με το συναίσθημα της ζήλειας. Έτσι, πιστεύει πως όταν δεν υπάρχει ζήλεια, δεν υπάρχει και ερωτικό ενδιαφέρον.Ωστόσο, η ζήλεια συχνά οδηγεί σε εμμονές, σύνδρομα καταδίωξης και σενάρια συνωμοσίας. Το άτομο τείνει στη μοιρολατρία και συνήθως έχει πανίσχυρο ένστικτο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ερωτικά του ζητήματα. Επίσης, αγαπά τα μυστήρια της ζωής και τα παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας. Δεν αποκλείεται κάποιο έμφυτο ταλέντο στην ψυχολογία. 

Eros στον Τοξότη
Το συγκεκριμένο άτομο εκφράζει τον έρωτά του με ενθουσιασμό, ειλικρίνεια και αυθορμητισμό. Κάποιες φορές εμφανίζεται υπερβολικό ή αδιάκριτο στις αντιδράσεις του. Για να ερωτευτεί, θα πρέπει να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ο/η σύντροφός του πρόκειται να το οδηγήσει στην απόκτηση νέων εμπειριών. Η ερωτική φύση του ατόμου είναι φλογερή και περιπετειώδης. Ελκύεται από ανθρώπους που είναι φιλομαθείς, δίκαιοι και ευθείς. Αναζητά διαρκώς τη διεύρυνση των οριζόντων του, του αρέσει να ταξιδεύει, να φιλοσοφεί και να ζει έντονα. Η στασιμότητα και η ανία του προκαλούν κατάθλιψη. Αγαπά τη δικαιοσύνη και, ενδεχομένως, είναι φυσιολάτρης. 

Eros στον Αιγόκερω

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος, πιθανώς, στερείται ρομαντικής διάθεσης. Ωστόσο, η στάση του απέναντι στον ίδιο τον έρωτα είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και ώριμη. Έλκεται από ανθρώπους οι οποίοι είναι καταξιωμένοι. Για να ερωτευτεί, θα πρέπει να αισθανθεί ότι ο υποψήφιος εραστής ή η υποψήφια ερωμένη του χαρακτηρίζεται από αξιοπιστία και υπευθυνότητα. Τείνει να απωθεί τον ερωτικό ενθουσιασμό του, για να μην εκτίθεται και για να διατηρεί την καλή δημόσια εικόνα του. Είναι, σε γενικές γραμμές, πιστός και έχει μια ικανότητα να διαχωρίζει τη σεξουαλική πράξη από το συναίσθημα του έρωτα καθώς και από τη συντροφικότητα. Το άτομο συνήθως έχει ιδιαίτερη έφεση στην κατάστρωση σχεδίων, στον προγραμματισμό και στην υλοποίηση στόχων. Χρειάζεται επαγγελματική ανέλιξη και οι φιλοδοξίες του μπορεί να είναι αυξημένες. 

Eros στον Υδροχόο
Εδώ το άτομο έχει πολύ προοδευτικές απόψεις γύρω από τον έρωτα. Το τραβάνε οι αντισυμβατικές σχέσεις, ενώ για να ερωτευτεί θα πρέπει πρώτα να αισθανθεί κάποιο είδος φιλικής οικειότητας απέναντι στον υποψήφιο ή στην υποψήφια παρτενέρ του. Ο άνθρωπος αυτός ελκύεται από ο,τιδήποτε διαφορετικό και περίεργο, από προσωπικότητες ιδιαίτερες και ξεχωριστές. Το άτομο έχει κοινωνικές και πολιτικές ανησυχίες, αγαπά την ισότητα και την ισονομία και φημίζεται για το ανθρωπιστικό του πνεύμα. Μπορεί να υπάρχει κάποιο αξιοσημείωτο ταλέντο σε σχέση με τη χρήση της τεχνολογίας, τους υπολογιστές, την πληροφορική, τη μετεωρολογία, την αστρονομία, την αστρολογία ή άλλου είδους εναλλακτικές επιστήμες και δραστηριότητες. 

Eros στους Ιχθύς
Η συγκεκριμένη ζωδιακή θέση του αστεροειδούς Eros φανερώνει έναν άνθρωπο ρομαντικό, συναισθηματικό και ονειροπόλο σε ό,τι αφορά την ερωτική του ζωή. Αναζητά το άλλο του μισό και επιθυμεί διακαώς να «χάσει» τον εαυτό του και να γίνει ένα με τον/την παρτενέρ του, που δύναται να εξελιχθεί σε σύντροφο μιας ολόκληρης ζωής. Το άτομο διαθέτει πλούσια φαντασία, πιστεύει συνήθως στα «σημάδια» του πεπρωμένου και χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο ιδεαλισμό. Τείνει να εξιδανικεύει ανθρώπους, καταστάσεις, ακόμη και τον ίδιο τον έρωτα ως συναίσθημα. Μάλιστα, αρνείται να δει τον έρωτα στις αληθινές του διαστάσεις, με αποτέλεσμα να οδηγείται συχνά σε απογοητεύσεις και δοκιμασίες. Δε φοβάται να θυσιάσει πράγματα για χάρη του έρωτα, ο οποίος, αναμφίβολα, είναι το νούμερο ένα ζητούμενό του! Αγαπά τη μουσική και τις τέχνες γενικότερα, τις οποίες στο μυαλό του συνδέει με ρομαντικές υποθέσεις του καθώς και με διάφορες ιστορίες πάθους. Αντιλαμβάνεται διαισθητικά τις διαθέσεις και τις επιθυμίες του/της παρτενέρ του και προσαρμόζεται χαμαιλεοντικά σε αυτές. Μπορεί να έχει αξιόλογα μεταφυσικά ή καλλιτεχνικά ταλέντα και έλκεται από ανθρώπους που είναι μοναχικοί ή για κάποιο λόγο έχουν τοποθετηθεί στο περιθώριο. 

Ο Eros στους οίκους του ωροσκοπίου 

Eros στον 1ο οίκο
Το άτομο αποδίδει τεράστια σημασία στον έρωτα. Εκπέμπει ερωτισμό και μπορεί, στο βάθος, να είναι ερωτευμένο με τον ίδιο τον εαυτό του. Ο εγωισμός του ατόμου είναι τονισμένος, ενώ είναι εμφανής η εστίαση της προσοχής στην ικανοποίηση των προσωπικών αναγκών του ατόμου. 

Eros στον 2ο οίκο
Εδώ ο ίδιος ο έρωτας μπορεί να βελτιώνει την οικονομική κατάσταση του ατόμου και προωθεί τη διαδικασία της προσωπικής του αυτοαξιολόγησης. Πιθανές ερωτικές σχέσεις που προσφέρουν μεν πάθος αλλά εξυπηρετούν ταυτόχρονα τα προσωπικά συμφέροντα του ατόμου και του προσφέρουν ασφάλεια. Άτομο κτητικό που βλέπει τους/τις παρτενέρ του ως «κτήμα» του. 

Eros στον 3ο οίκο

Το άτομο μπορεί να βιώνει παθιασμένους έρωτες κατά τη διάρκεια κοντινών ταξιδιών ή να συνάπτει γνωριμίες ερωτικής φύσεως στα μέσα μεταφοράς. Δεν αποκλείονται δυνατές ερωτικές σχέσεις με παλιούς συμμαθητές ή παλιές συμμαθήτριες. Είναι πιθανή η ανάπτυξη ερωτικών αισθημάτων στο πλαίσιο κάποιουreunion. Επίσης, το άτομο μπορεί να ερωτευτεί κάποιο συγγενή του (πχ ξάδελφο, ξαδέλφη, θείο, θεία κτλ) ή να γνωρίσει τον έρωτα μέσω του κοινωνικού κύκλου κάποιου συγγενή. 

Eros στον 4ο οίκο

Εδώ, το άτομο μπορεί να βρει τον έρωτα στον τόπο καταγωγής του ή μέσω της πατρικής του οικογένειας. Το άτομο έχει την τάση να μένει προσκολλημένο σε παρελθοντικούς έρωτες και χρειάζεται ιδιωτικότητα σε σχέση με την ερωτική του ζωή. 

Eros στον 5ο οίκο
Ο έρωτας μπορεί να «χτυπήσει την πόρτα» του ατόμου κατά τη διάρκεια των διακοπών. Επίσης, το άτομο έχει την τάση να ερωτεύεται σε χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας (πχ κλαμπ, μπαρ, καφετέριες, σινεμά, θέατρα κτλ) ή/και κατά τη διάρκεια διαφόρωνparty. Συν τοις άλλοις, ο άνθρωπος αυτός μπορεί να ερωτεύεται celebrities. 

Eros στον 6ο οίκο

Παθιασμένες ερωτικές σχέσεις εντός του εργασιακού χώρου (πχ με κάποιον/α συνάδελφο) είναι πιθανές. Επίσης, δεν αποκλείονται έρωτες οι οποίοι ξεκινούν με αφορμή κάποιο θέμα υγείας του ατόμου ή κάποιο κατοικίδιο ζώο. 

Eros στον 7ο οίκο
Το άτομο ταυτίζεται και παθιάζεται με τους/τις συντρόφους του. Συνήθως, παντρεύεται από έρωτα. Ο/η σύζυγος εκπέμπει προσωπικό μαγνητισμό και τεράστιο ερωτισμό. Γενικά, η «ερωτική φλόγα» θα πρέπει να παραμένει άσβεστη μέσα στο γάμο, διαφορετικά το άτομο θα νιώθει ένα αίσθημα ανικανοποίητου. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα μπορούσε, περιέργως, να ερωτευτεί κάποιον/κάποια που τον εχθρεύεται φανερά. 

Eros στον 8ο οίκο

Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο ο οποίος αποδίδει μεγάλη σημασία στο σεξ. Ο έρωτας τον «μεταμορφώνει» εσωτερικά αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να του προκαλεί τεράστιο ψυχικό πόνο. Για να ερωτευτεί το άτομο, θα πρέπει πρώτα και κύρια να νιώσει σεξουαλική έλξη για τον/την υποψήφιο/α παρτενέρ του. Επιπλέον, θα πρέπει να αισθανθεί βαθιά ψυχική σύνδεση μαζί του/της. Ακόμα κι ένα onenightstand μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να του εμπνεύσει το συναίσθημα του έρωτα, ενώ ένας θάνατος (ή μια κηδεία) μπορεί, με κάποιο τρόπο, να φέρει στη ζωή του ατόμου έναν μεγάλο και παθιασμένο έρωτα. 

Eros στον 9ο οίκο
Το άτομο τείνει να ερωτεύεται ανθρώπους ιδιαίτερα διανοούμενους, πνευματικά καλλιεργημένους και φιλοσοφημένους. Επίσης, μπορεί να ελκύεται σε ερωτικό επίπεδο από ανθρώπους που κατάγονται από ξένες χώρες. Συν τοις άλλοις, είναι πιθανό να ερωτευτεί κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού. 

Eros στον 10ο οίκο
Εδώ, το άτομο μπορεί να ερωτεύεται ανθρώπους που κατέχουν θέσεις κύρους, οι οποίοι μάλιστα μπορεί με κάποιο τρόπο να σχετίζονται με τον χώρο της καριέρας του. Μπορεί να βιώνει δυνατούς έρωτες με ηγετικά στελέχη της επιχείρησης στην οποία εργάζεται. Πρόκειται, σε γενικές γραμμές, για έναν άνθρωπο ο οποίος προκαλεί έντονα πάθη εντός του εργασιακού του χώρου. 

Eros στον 11ο οίκο
Ο έρωτας συχνά κρύβεται στο πρόσωπο ενός φίλου ή μιας φίλης. Γενικά, το άτομο τείνει να ερωτεύεται φίλους ή/και ομοϊδεάτες, ενώ επίσης μπορεί να γίνεται αποδέκτης ερωτικών εξομολογήσεων από φιλικά πρόσωπα. Επιπλέον, θα μπορούσε να βρει τον έρωτα σε συλλόγους, οργανώσεις, σωματεία, ομάδες ή ακόμη και στο…διαδίκτυο! 

Eros στον 12ο οίκο
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει ροπή σε απαγορευμένους έρωτες και σε κρυφές ερωτικές σχέσεις και συνευρέσεις. Το άτομο τείνει να βιώνει παρασκήνιο και δοκιμασίες στις ερωτικές του υποθέσεις, είναι συνήθως μπερδεμένο και μπορεί να αισθάνεται κάποιο είδος σύγχυσης στα ερωτικά του ζητήματα. Θα μπορούσε να γνωρίσει έναν μεγάλο έρωτα σε κάποιο ίδρυμα ή σε κάποιο νοσοκομείο. Ενώ χαρακτηρίζεται από ρομαντική διάθεση, δυσκολεύεται και το ίδιο να αποκωδικοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο ερωτεύεται. Τα ερωτικά του κριτήρια είναι, συνήθως, ασαφή και, σε ακραίες περιπτώσεις, το άτομο μπορεί να «θάβει» ή να απωθεί την ανάγκη του για ερωτική έκφραση. Δεν αποκλείεται να ερωτεύεται κατά διαστήματα άτομα τα οποία το εχθρεύονται υπογείως. 

Οι όψεις που σχηματίζει ο Eros με τους πλανήτες 

Θετικές όψεις ή σύνοδος Ηλίου – Eros
Το άτομο αρέσει και έχει αυτοπεποίθηση στον ερωτικό τομέα. 

Αρνητικές όψεις Ηλίου – Eros
Το άτομο χαρακτηρίζεται από αλαζονεία λόγω της «πέρασης» που έχει και είναι, συνήθως, μελοδραματικό. 

Θετικές όψεις ή σύνοδος Σελήνης – Eros
Το άτομο εκφράζει τον έρωτά του με ιδιαίτερη τρυφερότητα και ευαισθησία. 

Αρνητικές όψεις Σελήνης – Eros
Το άτομο είναι ιδιαίτερα ανασφαλές, κυκλοθυμικό και προσκολλητικό στα ερωτικά του ζητήματα. 

Θετικές όψεις ή σύνοδος Ερμή – Eros
Εδώ υπάρχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα του ατόμου να εκφράζει τα ερωτικά του συναισθήματα μέσω του λόγου (γραπτού ή προφορικού). 

Αρνητικές όψεις Ερμή – Eros

Ο έρωτας «μπλοκάρει» το άτομο σε επικοινωνιακό επίπεδο ή ευθύνεται για την απώλεια της αντικειμενικότητάς του. Επίσης, η ακατάσχετη φλυαρία του ατόμου (που μπορεί, βέβαια, να οφείλεται στον παράγοντα της αμηχανίας) συχνά προκαλεί προβλήματα στην ερωτική του ζωή. 

Θετικές όψεις ή σύνοδος Αφροδίτης – Eros
Το άτομο είναι σαγηνευτικό, εκπέμπει ιδιαίτερη γοητεία και, ως εκ τούτου, παρουσιάζονται μπροστά του αρκετές συναισθηματικές ευκαιρίες. 

Αρνητικές όψεις Αφροδίτης – Eros
Η γοητεία και η λαγνεία του ατόμου είναι ιδιαίτερα τονισμένες, ωστόσο το άτομο μπορεί να γίνεται χειριστικό απέναντι στους/στις παρτενέρ του. 

Θετικές όψεις ή σύνοδος Άρη – Eros
Το άτομο εκφράζει τον έρωτά του σαρκικά και είναι αποφασιστικό και διεκδικητικό στις ερωτικές του υποθέσεις. 

Αρνητικές όψεις Άρη – Eros
Το άτομο μπορεί να εκφράζει άκομψα τον έρωτά του, με αποτέλεσμα να γίνεται απωθητικό. Τείνει, για κάποιο λόγο, να κοντράρει ή να ανταγωνίζεται το άτομο για το οποίο ενδιαφέρεται. 

Θετικές όψεις ή σύνοδος Δία – Eros

Το άτομο είναι ιδιαίτερα τυχερό και γενναιόδωρο σε ό,τι αφορά τον έρωτα. 

Αρνητικές όψεις Δία – Eros
Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος τείνει στην ερωτική επιπολαιότητα και στις συναισθηματικές υπερβολές. 

Θετικές όψεις ή σύνοδος Κρόνου – Eros

Το άτομο ελέγχει τον ερωτικό ενθουσιασμό του και συνήθως τον εκφράζει ισορροπημένα και μετρημένα. 

Αρνητικές όψεις Κρόνου – Eros
Είναι εμφανής η τάση του ατόμου να αυτοπεριορίζεται και να φοβάται την ερωτική έκφραση. 

Θετικές όψεις ή σύνοδος Ουρανού – Eros

Το άτομο ξαφνιάζει ευχάριστα στον έρωτα και διαφέρει σημαντικά από τον μέσο όρο. 

Αρνητικές όψεις Ουρανού – Eros
Το άτομο ερωτεύεται κεραυνοβόλα αλλά γρήγορα χάνει τον ενθουσιασμό του. Μπορεί να προβαίνει σε ερωτικούς πειραματισμούς δίχως μέτρο και χωρίς κανένα ταμπού. 

Θετικές όψεις ή σύνοδος Ποσειδώνα – Eros
Το άτομο είναι, συνήθως, ανιδιοτελές και εκφράζει τον ανώτερο εαυτό του στον έρωτα. 

Αρνητικές όψεις Ποσειδώνα – Eros
Υπάρχει ροπή σε συναισθηματικές αυταπάτες, υποκρισία, απιστία ή/και πλάνη στις ερωτικές υποθέσεις του ατόμου. 

Θετικές όψεις ή σύνοδος Πλούτωνα – Eros
Το άτομο, συχνά, επιτυγχάνει βαθιές και ανανεωτικές ερωτικές ενώσεις. Επίσης, αποπνέει έντονη σεξουαλικότητα. 

Αρνητικές όψεις Πλούτωνα – Eros
Εδώ υπάρχει ροπή στα παράνομα πάθη και στην ίντριγκα. Το άτομο ερωτεύεται με τρόπο εμμονικό και δε διστάζει να καταστρέψει και να καταστραφεί για χάρη του έρωτα.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here