Ο αστεροειδής Νέσσος και η σεξουαλική βία στο γενέθλιο ωροσκόπιο

0
12

Ο αστεροειδής Νέσσος (Nessus) έχει πάρει το όνομά του από τον γνωστό μύθο με πρωταγωνιστές τον Ηρακλή, την Δηιάνειρα, και φυσικά τον ίδιο τον κένταυρο. Ο Νέσσος προσφέρθηκε να περάσει σε ένα ποτάμι απέναντι τη Δηιάνειρα και αντ΄αυτού μόλις απομακρύνθηκε με την αγαπημένη του Ηρακλή στην πλάτη του, προσπάθησε να τη βιάσει. Καθάρισε σαν άντρας ο Ηρακλής, και μας έμεινε ο μύθος.

Τα θέματα του αστεροειδή Νέσσου πηγάζουν από το μύθο και είναι: ανεξέλεγκτη σφοδρή επιθυμία, σεξουαλική βία, εκμηδένιση την εμπιστοσύνης, εκδίκηση, σώζοντας ζωή, παίρνοντας ζωή, σχέση θύματος- αρπακτικού, εξαπάτηση και πειρασμός.

.

Τι σημαίνει, όμως, ο Νέσσος στο δικό σας ωροσκόπιο;

Η περιοχή του χάρτη στην οποία εμφανίζεται ο Νέσσος είναι μια περιοχή που μπορεί να «σκοτεινιάσει», και να έρθουμε αντιμέτωποι με ζητήματα όπως: τραύμα, εξαπάτηση, κατάχρηση εμπιστοσύνης, δηλητηριώδεις καταστάσεις, σκοτεινά ανθρώπινα πάθη. Υπάρχει όμως στην ίδια λίστα και η σωτηρία, αφού όπως η Δηιάνειρα στο μύθο σώθηκε από την Ηρακλή, έτσι κι εμείς μπορούμε να σώσουμε τον εαυτό μας, να σώσουμε τους άλλους ή κάποιος άλλος να σώσει εμάς, κι όλα αυτά στον τομέα ζωής που υποδεικνύεται από τον οίκο που φιλοξενεί το Νέσσο. Ανεξάρτητα, όμως, από τον οίκο στον οποίο είναι τοποθετημένος, δεν εκδηλώνει πάντα και οπωσδήποτε τα χειρότερα χαρακτηριστικά του. Ο Νέσσος είναι εμφανής σε ωροσκόπια βιαστών και ανθρώπων χωρίς σεξουαλικά όρια, αλλά είναι επίσης εμφανής και σε ωροσκόπια ατόμων που μάχονται κατά της σεξουαλικής κακοποίησης και γίνονται αρωγοί εκείνων που υπέστησαν σεξουαλική βία, ενώ πολλές φορές έχουν βιώσει και οι ίδιοι παρόμοιες επικίνδυνες εμπειρίες . Ο Νέσσος μας δίνει τη δυνατότητα να τελειώνουμε οριστικά με φαύλους κύκλους που συντηρούν νοσηρές καταστάσεις στη ζωή μας. Κι εδώ θα πρέπει να αναρωτηθούμε…Μήπως έλκουμε καταστάσεις Νέσσου στη ζωή μας; Γιατί; Από πού προέρχεται αυτό; Πώς θα βάλουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο; Ο Νέσσος μας βοηθά επίσης να κόψουμε δεσμούς καταναγκαστικούς, δεσμούς που αν δεν τους κόψουμε από μόνοι μας μπορούν να μας δηλητηριάζουν για πάντα. Μας αποκαλύπτει την αλήθεια με έναν οδυνηρό τρόπο, παρέχοντάς μας όμως παράλληλα την ευκαιρία να απαλλαγούμε από τη ζημιογόνο κατάσταση, πριν τα πράγματα γίνουν χειρότερα. Αυτό ακριβώς είναι που κάνει τον διελαύνοντα Νέσσο πραγματικά σημαντικό, γι΄αυτό και αξίζει να δώσουμε προσοχή στις διελεύσεις του καθώς μπορεί να σημαίνουν το τέλος κάποιου σημαντικού ζητήματος.

.

Ο Νέσσος στους αστρολογικούς οίκους

Νέσσος στον 1ο οίκοΤο σεξ, η εμμονή, ο εγωισμός, η προτεραιότητα στις δικές μας ανάγκες, η ηδονοβλεψία, είναι έννοιες που συνδέονται με το Νέσσο του 1ου οίκου. Μπορεί το άτομο να έχει σχέση με την ερωτική φωτογραφία ή να παρουσιάζεται στους άλλους ως εξαιρετικά σεξουαλικό. Αυτός ο οίκος αφορά την εικόνα του εαυτού μας, και μας ρωτά ποια είναι η σχέση μας με τη σεξουαλικότητά μας, πόσο άνετα νιώθουμε μέσα στο σώμα μας; Η τοποθέτηση του Νέσσου στον 1ο οίκο (ή Νέσσος σε σύνοδο με Ωροσκόπο) τείνει να κάνει τους ανθρώπους σέξι, μυστηριώδεις, ακόμη και τρομακτικούς. Προσελκύουν τη σεξουαλική προσοχή των άλλων νωρίς, και συχνά χωρίς να το έχουν επιδιώξει. Επίσης, μπορεί να έλκουν συντρόφους που τους επιθυμούν ολοκληρωτικά, θέλουν να τους «κατέχουν» ή αποκτούν εμμονή μαζί τους.

Νέσσος στον 2ο οίκο: Στο Νέσσο του 2ου οίκου βλέπουμε την προσωπική μας αξία σε συνάρτηση με το σεξ, την οικονομική φροντίδα των άλλων μέσω της σεξουαλικής επαφής, πιθανά προβλήματα απόρριψης, σιγουριά που αναζητείται και βρίσκεται στο σεξ, ή χρήση των χρημάτων ως μορφή κακοποίησης. Επειδή ο 2ος είναι ο οίκος της περιουσίας και των αποκτημάτων, μπορούν να προκύψουν διαμάχες για τις κατοχές ή την κατοχή του άλλου προσώπου. Είτε κάποιος θέλει να μας κατέχει, είτε εμείς θέλουμε να τον κατέχουμε. Ίσως δίνουμε χρήματα για να βοηθήσουμε τους άλλους, καθώς αυτή η μορφή φιλανθρωπίας ανήκει στο Νέσσο του 2ου οίκου.

Νέσσος στον 3ο οίκο: Πιθανή κακοποίηση ανάμεσα σε συγγενείς, επικοινωνία που χρησιμοποιείται ως μορφή σεξ ή κακοποίησης. Οι άνθρωποι που μπορούν να μιλούν για τα θύματα μιας κακοποίησης αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους είναι τύποι Νέσσου 3ου οίκου. Δίνουν φωνή σε όσους δεν έχουν, ή σε όσους φοβούνται να μιλήσουν. Επίσης, Νέσσο στον 3ο μπορεί να έχουν όσοι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση ή καταστάσεις που επιλέγουν να γράψουν ώστε να βοηθήσουν τους άλλους. Έτσι, προσφέρουν βοήθεια μέσα από τον προφορικό και γραπτό λόγο.

Νέσσος στον 4ο οίκο: Ο Νέσσος του 4ου οίκου συνδέεται με πιθανή οικογενειακή κακοποίηση, βία στο σπίτι, θέματα της αιμομιξίας, ψυχολογικές καταστάσεις βαθιά ριζωμένες από την παιδική ηλικία. Ο αστεροειδής εδώ μπορεί να δείχνει ένα άτομο παθιασμένο με την ενδοοικογενειακή βία πιθανόν λόγω των παιδικών του βιωμάτων. Απ΄την άλλη, λειτουργώντας ως ενήλικας θετικά, θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος παθιασμένος με τη σωτηρία των άλλων από ζητήματα που σχετίζονται με το σπίτι και την παιδική τους ηλικία, να εργάζεται για παιδιά «χωρίς οικογένεια».

Νέσσος στον 5ο οίκο: Ο Νέσσος στον 5ο οίκο συνδέεται με αποκλίνουσα ερωτική συμπεριφορά, εθισμό στο σεξ, αυτοέκφραση μέσω της σεξουαλικής δραστηριότητας, δυνατότητα επούλωσης οποιασδήποτε βίας μπορεί να έχει υποστεί το άτομο μέσα από δημιουργικές διεξόδους. Υπάρχει πιθανότητα πολλών σχέσεων, σεξουαλικών επαφών με πολλούς παρτενέρ ταυτόχρονα, ή προσέλκυση παράνομων ερωτικών σχέσεων. Το άτομο μπορεί να παίρνει ρίσκα στο σεξουαλικό τομέα και να παίζει με την υγεία του. Μπορεί, όμως, και να χρησιμοποιεί σεξουαλικά θέματα στην τέχνη του ή στη δημιουργική του δουλειά. Αν βλέπετε τον σύντροφό σας ως σεξουαλική σας μούσα ή βλέπουν οι άλλοι εσάς, τότε είναι πιθανό να έχετε το Νέσσο σας στον 5ο οίκο. Να θυμάστε, πως το σεξ δεν είναι πανάκεια, δεν τα θεραπεύει όλα, και μάλλον θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τα πράγματα και να ασχοληθείτε σοβαρά μαζί τους. Μια ζωή μεθυσιού, σεξ και διασκέδασης δεν θα λύσει τα προβλήματά σας. Ή όπως θα΄λεγε κι ο ποιητής…τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια.

Νέσσος στον 6ο οίκο: Αυτός είναι ο οίκος της θεραπείας, της υγείας και της υπηρεσίας. Ωστόσο, ένας Νέσσος που «πλήττεται» από κακές όψεις εδώ, θα μπορούσε να αποβεί αρκετά ενοχλητικός ή και δυσάρεστος. Ένας γιατρός που δεν στέκει στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στους ασθενείς τους όταν εκείνοι τον χρειάζονται, ένα πρόσωπο που παριστάνει τον θεραπευτή, τη «χείρα βοηθείας» με δόλιες, όμως, και παραπλανητικές προθέσεις προς τα ανίδεα θύματα, πιθανόν να έχει το Νέσσο του στον 6ο οίκο. Θα μπορούσε όμως, να αφορά και ένα άτομο που επιλέγει την αποχή λόγω του φόβου του για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ή βλέπει το σεξ σαν κάτι βρώμικο και ενδεχομένως πριν την ερωτική πράξη στέλνει απαραιτήτως τον σύντροφό του για ντους και ξύρισμα. Νοσηλευτές, γυναικολόγοι και σύμβουλοι σεξουαλικής υγείας μπορεί να έχουν Νέσσο στον 6ο οίκο.

Νέσσος στον 7ο οίκο: Ο Νέσσος του 7ου οίκου συνδέεται με ισχυρά θέματα σεξ / κακοποίησης σε όλες τις σχέσεις. Τα θέματα Νέσσου είναι ιδιαίτερα εμφανή στο γάμο ή σε σχέση με τους εχθρούς. Για παράδειγμα, το άτομο μπορεί να βιώνει μια κακοποιητική ή ταμπού σεξουαλική κατάσταση με τον σύντροφο ή να κάνει σεξ με ανθρώπους που αντιπαθεί ανοιχτά (άβυσσος….). Πιθανότητα απόκτησης εχθρών μετά από σεξουαλικές επαφές, ή θέματα εκδίκησης και μυστικά που φυλάσσονται καλά κρυμμένα μέσα στις σχέσεις είναι υποθέσεις ενός Νέσσου 7ου οίκου. Ένας δικηγόρος διαζυγίων ή ένας σύμβουλος γάμου είναι πολύ πιθανό να έχει το Νέσσο του εδώ, βοηθώντας τα ζευγάρια να διαχειριστούν τις λιγότερο ευτυχείς όψεις του Νέσσου τους.

Νέσσος στον 8ο οίκο: Η τοποθέτηση αυτή δίνει πολλές πιθανότητες κακοποίησης, είτε με το ρόλο του θύτη είτε με αυτόν του θύματος. Το σεξ είναι έντονο και συνδέεται με θέματα ταμπού. Σεξουαλικότητα που εκφράζεται μέσα από το ζευγάρι κυριαρχίας/υποταγής, τον σαδομαζοχισμό, κτλ, όλα μπορούν να βρεθούν εδώ. Ο 8ος είναι επίσης οίκος του μετασχηματισμού, και δηλώνει κάποιον που είναι σε θέση να ανακάμψει σχετικά εύκολα έπειτα από μια σεξουαλική κακοποίηση. Επίσης, μπορεί να είναι άτομο που βοηθά τα θύματα να θεραπευτούν και να διεκδικήσουν εκ νέου τη ζωή τους μετά από μια δυσάρεστη εμπειρία σεξουαλικής βίας. Αστυνομικοί που εργάζονται στη διαλεύκανση σεξουαλικών εγκλημάτων είναι παραδείγματα ανθρώπων με Νέσσο 8ου οίκου. Πρόκειται για ανθρώπους που θέλουν να φτάσουν στο βάθος των πραγμάτων και να βοηθήσουν τους άλλους μέσω της ανακάλυψης και της αποκάλυψης της αλήθειας.

Νέσσος στον 9ο οίκο: Σεξουαλικά θέματα που συνδέονται με ταξίδια, με πράγματα που είναι ξένα και με την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Νέσσο στον 9ο οίκο μπορεί να έχει ένας άνθρωπος που κάνει σεξουαλικό τουρισμό, που έχει φετίχ τα οποία συνδέονται με έναν συγκεκριμένο πολιτισμό, ένας καθηγητή που κοιμάται με τις φοιτήτριές του, κλπ. Επίσης, στον τομέα της θρησκείας, και σε ακραίες περιπτώσεις, αυτή είναι η τοποθέτηση του Νέσσου για ιερείς που εκμεταλλεύονται παιδιά, και για θρησκευτικούς ηγέτες η αίρεση των οποίων περιλαμβάνει λατρεία του σεξ. Σε μια πιο θετική της μορφή, η θέση αυτή του Νέσσου μπορεί να αντιπροσωπεύει ένα άτομο που διδάσκει άλλους για την κακοποίηση και τα σεξουαλική ζητήματα. Επίσης, μπορεί να αντιπροσωπεύει ανθρώπους των οποίων οι θρησκευτικές ιδέες επιβάλλουν τις απόψεις τους για το ρόλο των δύο φύλων και το σεξ.

Νέσσος στον 10ο οίκο: Το σεξ με Νέσσο στον 10ο οίκο συνδέεται με την καριέρα και την κοινωνική θέση. Σε ακραίες περιπτώσεις, η μορφή κακοποίησης χρησιμοποιείται για την επίτευξη της επιτυχίας και του σεξουαλικού κέρδους. Παράδειγμα αυτού του Νέσσου είναι οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία του σεξ. Η σεξουαλική πρακτική χρησιμοποιείται για να προωθήσει τις θέσεις του ατόμου, ή πρόκειται για άνθρωπο που εκμεταλλεύεται τους άλλους μ΄αυτό τον τρόπο στον επαγγελματικό του χώρο. Σε μια πιο θετική έκφρασή της, αυτή η τοποθέτηση αφορά άτομα των οποίων η καριέρα αποσκοπεί στην παροχή βοήθειας στους άλλους, προκειμένου να τους σώσει από διάφορες σχετικές καταστάσεις.

Νέσσος στον 11ο οίκο: Ενδεχομένως το άτομο αυτό είναι κακοποιητικό προς τους φίλους και τους γύρω του. Αν ο Νέσσος του 11ου οίκου πλήττεται από άσχημες όψεις, θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος εξαρτημένος από το πορνό. Επίσης, αφού πρόκειται για τον οίκο των ελπίδων, των ονείρων και των επιθυμιών, ίσως είναι ένα άτομο ευάλωτο και επιρρεπές στις καταχρήσεις. Ψεύτικες ελπίδες, όνειρα που διαψεύδονται, υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται, όλα αυτά είναι θέματα Νέσσου 11ου οίκου. Μπορεί, όμως, και να αντιπροσωπεύει το κλασικό αρπακτικό που θα πει στο θύμα του «αν κοιμηθείς μαζί μου, θα μπορέσεις να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα». Από τη θετική της πλευρά, αυτή η τοποθέτηση στον οίκο του ανθρωπισμού μπορεί να δείχνει ένα πρόσωπο που ως μέλος μιας κοινότητας , παλεύει μέσα από αυτή να σταματήσει τη βία και την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Είναι το πρόσωπο που θα βρεθεί πρώτο στη γραμμή διαμαρτυρίας, που θα υπογράψει πρώτο μια καταγγελία, που παθιάζεται και ορμά από μια βαθύτερη ανάγκη να υπερασπιστεί το δίκαιο.

Νέσσος στο 12ο οίκο: Το άτομο με Νέσσο στον 12ο οίκο μπορεί να έχει υποστεί τραυματική κακοποίηση ως παιδί, κι αυτό το βίωμα να έχει θαφτεί βαθιά στην ψυχολογία του. Τα πράγματα εδώ είναι θαμμένα σε μεγάλο βάθος, έτσι το άτομο μπορεί να έλκεται από σκοτεινές σεξουαλικές φαντασιώσεις, τέτοιες που θα προτιμήσει να κρατήσει για τον εαυτό του, διότι αν δουν το φως της ημέρας… Στον οίκο της απομόνωσης, των φόβων, των μυστικών και του αποκρυφισμού μπορούμε μόνο να φανταστούμε, πώς θα εκφραστεί ένας αποκλίνων Νέσσος. Πρόκειται, επίσης, για έναν οίκο διαισθητικό και θεραπευτικό, έτσι ώστε αν το τραύμα αντιμετωπιστεί και επουλωθεί, θα οδηγήσει σε πολύ όμορφα πράγματα. Αυτή η τοποθέτηση ταιριάζει σε έναν θεραπευτή / σύμβουλο που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν θαμμένα, ακόμη και από κάποια περασμένη ζωή τους ζητήματα σεξ/κακοποίησης. Ο κίνδυνος με τα ζητήματα του Νέσσου εδώ, είναι να οδηγηθεί το άτομο σε παραφροσύνη ή ακραία αποσύνδεση από το περιβάλλον του, καθώς είναι ο οίκος των ιδρυμάτων και της νοσηλείας. Δεδομένου ότι μιλάμε για τον οίκο του Ποσειδώνα και των Ιχθύων, θα πρέπει το άτομο με Νέσσο στον 12ο να προσέχει την εξαπάτηση. Μπορεί, ας πούμε, κάποιος που του φαίνεται φιλικός και ακίνδυνος, να εκφράσει τελικά κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον του. Το «πέπλο» είναι ένας πραγματικός κίνδυνος εδώ, ανεξάρτητα από τον βαθμό εξυπνάδας του θύματος. Ο Νέσσος στο 12ο οίκο έχει μεγάλη θεραπευτική δύναμη. Δημιουργεί τον ιδανικό θεραπευτή, τον άνθρωπο που μπορεί να θεραπεύσει άλλους «επιζώντες» κακοποιητικών συμπεριφορών, με έναν τρόπο βαθύ, να τους αγγίξει έτσι όπως κανείς άλλος δεν μπορεί.

Βρείτε πού έχετε το Νέσσο σας ΕΔΩ.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here