Ο Αστεροειδής Ήβη

1
12

Ο Αστεροειδής Ήβη (νο.6) είναι ο 5ος πιο φωτεινός από τους αστεροειδείς μετά από την Εστία (Vesta), την Δήμητρα (Ceres), την Ίρις (Iris) και την Αθηνά (Pallas). Το νο.6 σημαίνει πως ήταν ο 6ος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε.

Η Ήβη ως μυθολογικό αρχέτυπο σχετίζεται με την εφηβεία καθώς είναι η θεά της νεανικότητας. Κόρη της Ήρας και του Δία, «γεννημένη» αθάνατη και παρ’ όλα αυτά ευτυχής που μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες της μοιράζοντας το νέκταρ και την αμβροσία στους άλλους θεούς. Η Ήβη διδάσκει τη χαρά της γενναιοδωρίας και την σεμνότητα της βασιλικής καταγωγής.

Πως γίνεται μια γνήσια θεά να μην είναι τόσο γνωστή; Πως γίνεται ένας τεράστιος αστεροειδής (κατέχει περίπου το 0.5% ολόκληρης της μάζας της ζώνης των αστεροειδών) να μένει στο περιθώριο της προσοχής μας; Αντίθετα, είναι περισσότερο συνυφασμένη με τον επίκτητα αθάνατο, Ηρακλή, καθώς τον παντρεύτηκε και γέννησε μαζί του τον Γανυμήδη. Η Ήβη θεωρείται “φθίνουσα θεότητα” καθώς είναι πρόθυμη να κατέβει στη Γη. Με αυτή την πράξη εγκωμιάζει και κάνει αθάνατο τον σύζυγό της.

Οπότε η Ήβη συμβολίζει τη νεανικότητα αλλά όχι ως ένδειξη ανωριμότητας, περισσότερο ως προς της ανάγκη για εξερεύνηση. Την ίδια στιγμή επιτρέπει και δικαιολογεί την συναισθηματική ανωριμότητα στους άλλους καθώς άτομα με έντονη την παρουσία της Ήβης στον γενέθλιο χάρτη τους δείχνουν μεγάλη κατανόηση σε τέτοιες αδυναμίες άλλων.

Καθώς την αμβροσία συμβολίζει η ζωδιακή γλυφή του Υδροχόου, η Ήβη αντίστοιχα είναι η θηλυκή οινοχόος των θεών μοιράζοντάς την. Έτσι το αρχέτυπο του αστεροειδή είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη γυναίκα Υδροχόο.

Και σε άτομα άλλων ζωδίων πάντως, όταν ο αστεροειδής σχηματίζει στενή όψη με κάποιον προσωπικό πλανήτη ή γωνία του ωροσκοπίου πάντα λαμβάνεται σοβαρά υπ’όψιν.

Ενδεικτικά:

Πάνω στον Ωροσκόπο δείχνει άτομο που μοιάζει νεότερο από την ηλικία του εμφανισιακά (σε βαθμό κουραστικό όταν ζητάνε ταυτότητα να επιβεβαιώσουν πως είσαι ενήλικας ενώ έχεις πατήσει τα 25).

Σε συνδυασμό με τον Ήλιο είναι ένδειξη κάποιου που διαθέτει μια αληθινή ηθική πυξίδα -αν καταφέρει φυσικά το άτομο να εξελιχθεί σε αυτό το βαθμό. Η Ήβη πάνω στον Ήλιο πάντως προσφέρει το έναυσμα να αναδυθεί το άτομο πάνω από τις κατώτερες ενέργειες που κυβερνούν όλους τους χάρτες. Αυτοί που θα καταφέρουν να συνδεθούν με την ενέργεια της Ήβης και την αναπτύξουν, είναι άτομα τα οποία η ενέργειά τους είναι τουλάχιστον προστατευτική, αν όχι ηρωική.

Η Ήβη με την Αφροδίτη εστιάζει στη σεξουαλικότητα. Το ξύπνημά της κατά τα χρόνια της εφηβείας οδηγεί τα δυο θηλυκά αυτά αρχέτυπα σε μια αναπόφευκτη σύνδεση. Άτομα με αυτή τη σχέση στον χάρτη (ανάλογα και το που συναντάται η Αφροδίτη στον γενέθλιο) εκφράζουν σεξουαλική απελευθέρωση αν και εμφανίζονται στη κοινωνία σεμνά έως και ντροπαλά.

Μπορεί να ακούσετε από ορισμένους αστρολόγους ή να διαβάσετε αλλού (παλαιότερα κατά κύριο λόγο) πως ειδικά η Ήβη με τον Πλούτωνα, ή τον Κρόνο δίνει μια τάση ηβηφιλίας ή εφηβοφιλίας (ερωτική έλξη προς εφήβους) καθώς μέχρι πριν λίγους αιώνες ήταν συνηθισμένο, αλλά ακόμα κι αν κάτι τέτοιο ισχύει – δηλαδή αν υπάρχει αυτή η τάση – δεν σημαίνει πως φτάνουν όλοι να παρασυρθούν από εκείνη. Το γνωστό έργο και ταινία Lolita είναι αρκετά χαρακτηριστικό ενός ξεπεσμένου αρχετύπου της Ήβης.

Επειδή όμως η αστρολογία δεν έχει να κάνει με τον υποβιβασμό της ψυχής αλλά την εξέλιξή της,  θα χαρακτηρίζαμε τον συνδυασμό Κρόνου – Ήβης ως μια ευκαιρία να δουλέψει κάποιος με νέους. Μεταδίδοντας δηλαδή την εμπειρία και τη σοφία του Κρόνου (των χρόνων) σε εφήβους. Ως δάσκαλος, καθηγητής ή κοινωνικός λειτουργός, ανάλογα πάντα και με άλλες τάσεις που κυριαρχούν στον γενέθλιο. Ο συνδυασμός της Ήβης με τον Πλούτωνα αντίστοιχα, είναι παρατηρώ ένδειξη αυτής της ίδιας μετάδοσης βοήθειας – της αμβροσίας – σε ψυχικές διαταραχές της εφηβείας. Κατάλληλη όψη για ψυχοθεραπευτές που εστιάζουν στα νεανικά χρόνια καθώς έχουν το χάρισμα να τονώνουν την γενικά χαμηλή αυτοπεποίθηση των εφήβων αποτρέποντάς τους να ξεπέσουν σε πράξεις που πιθανώς θα μετανιώσουν αργότερα.

Η Ήβη συνδυασμένη με το αρσενικό πρότυπο του Άρη, εκφράζεται περισσότερο όπως ο γιος της, Γανυμήδης, αρσενικός οινοχόος των θεών, αποκομμένος και σκεπτικός έναντι των άλλων θεών στον Όλυμπο. Προσφέρει ως αρχέτυπο στο άτομο την ιδέα πως η σεξουαλικότητα και η πνευματικότητα είναι δυνατόν να συμβαδίζουν. Δύο ήδη έκστασης που γίνονται ένα.

Της αστρολόγου Φαίδρας Θεολόγη ΠΗΓΗ: https://astrologyhat.com/asteroeidis-ivi

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σας ευχαριστώ για την δημοσίευση του άρθρου μου! Βλέπω πως έχετε βάλει ένα μη ενεργό link που αναφέρει την ιστοσελίδα μου. Είναι όμως απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις να αναφέρουμε ξεκάθαρα την πηγή: https://astrologyhat.com/asteroeidis-ivi/

    Αγάπη & Φως,
    Φαίδρα Θεολόγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here