Ο αστεροειδής Έρως στα ζώδια

0
6

Ο Έρως είναι ένας αστεροειδής με ιδιαίτερη σημασία στην ερωτική έκφραση του ατόμου, αφού στον προσωπικό μας χάρτη φανερώνει την παθιασμένη επιθυμία, το ερωτικό φίλτρο που κατέχει ο καθένας μας και την κατάλληλη στιγμή ξεχύνεται μπροστά στο ερωτικό αντικείμενο του πόθου μας. Βασίζεται στον κίνδυνο και στο βάθος των συναισθημάτων, συμβολίζει τη δύναμη της ερωτικής ένωσης και τη μοναδικότητα της στιγμής για την οποία θυσιάζουμε τα πάντα. Μπορεί όμως και να μας κάνει να νιώσουμε τη σκληρότητα, την απελπισία και την πίκρα της προδοσίας. Ο Έρως συγγενεύει με τα ζώδια του Νερού, έτσι εκφράζεται με μεγαλύτερη ευκολία όταν βρίσκεται σ΄αυτά ή κάνει όψεις με τη Σελήνη, τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα.

Ο Έρως στον Κριό: Ο Έρως στον ένθερμο Κριό επιζητεί τη δράση, τον ανταγωνισμό, την αντιπαράθεση και φυσικά τη νίκη, ενώ έχει την ικανότητα να ολοκληρώνει ένα ερωτικό παιχνίδι. Όσο πιο ανέφικτη μοιάζει μια σχέση, τόσο πιο φλογερός γίνεται. Ξοδεύει και καταναλώνει τεράστιες ποσότητες ενέργειας στο «κυνήγι» και την «αιχμαλώτιση» του ερωτικού του θηράματος, κάνοντας το άτομο πολύ ενεργητικό και διαρκώς απασχολημένο με το αντικείμενο του πόθου του. Είτε πρόκειται για άνδρα είτε για γυναίκα, το άτομο εμφανίζει μια παραδοσιακά ρομαντική συμπεριφορά. Είναι ρωμαλέο, γενναίο και πάντα πρόθυμο να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους που πληγώνονται από τα βέλη της αγάπης.

Ο Έρως στον Ταύρο: Ο Ταύρος δεν ανταποκρίνεται εύκολα και δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανταγωνιστεί κανέναν για να πάρει αυτό που θέλει. Ο Έρως σ΄αυτό το ζώδιο προσανατολίζεται προς την ευχαρίστηση, πράγμα που σημαίνει φυσική, καθαρά προσωπική και αισθησιακή ικανοποίηση. Το μάτι του αναζητά και βρίσκει τον αισθησιασμό παντού μέσα σ΄έναν χώρο, είτε πρόκειται για την τραπεζαρία, το μπάνιο ή το κρεβάτι. Βρίσκει τη χαρά στην απόκτηση του άλλου καθώς και σε ό,τι απτό και αισθητό δίνει ευχαρίστηση και ηδονή στο ανθρώπινο σώμα. Μπορεί να γίνει άγρια ​​κτητικός αυτών των απολαύσεων με έναν εξαιρετικά δογματικό τρόπο.

Ο Έρως στους Διδύμους: Ο Έρως στους Διδύμους ευδοκιμεί όταν έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τις ιδέες του και να απολαύσει την επικοινωνία. Του αρέσει να κατανοεί ένα θέμα, σε τέτοιο βαθμό ώστε να είναι σε θέση στο τέλος να το διδάξει. Τον ικανοποιεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, όταν του τηλεφωνούν ή τηλεφωνεί ο ίδιος επικοινωνώντας «ακουστικά» ή όταν παίρνει ραβασάκια και καρτούλες με ερωτικά μηνύματα. Τα υλικά δωράκια δεν τον συγκινούν τόσο. Έχει μεγάλη περιέργεια για το πώς λειτουργούν τα πράγματα, γιατί οι άνθρωποι συμπεριφέρονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο,  και αφιερώνει χρόνο στη δημιουργία της κατάλληλης ψυχικής ατμόσφαιρας. Ο Έρωτας στους Διδύμους διαθέτει ψυχική αντικειμενικότητα και μια ακατανίκητη ανάγκη για ελευθερία κινήσεων. Του αρέσει περισσότερο να μιλά για συναισθήματα και ρομαντισμό, παρά να τα βιώνει.

Ο Έρως στον Καρκίνο: Σ΄ αυτό το ζώδιο, ο Έρωτας επιθυμεί να σχετιστεί βαθιά, απολαμβάνοντας την άνεση. Εδώ τα όρια συγχέονται μέσα σε μια αίσθηση οικειότητας, όπου ανακατεύονται συναισθήματα, αισθήσεις, φόβοι, πόνοι και λύπες. Ο Έρωτας στον Καρκίνο χρειάζεται διάρκεια, ποθεί την αμέριστη προσοχή του Άλλου, και αισθάνεται μεγάλη ανάγκη να προσκολληθεί βαθιά σ΄αυτόν. Μ΄αυτή τη θέση το άτομο χαρακτηρίζεται από επιθυμία αλλά και προθυμία για φροντίδα και υποστήριξη του άλλου, ενώ τα μητρικά του αισθήματα είναι ιδιαίτερα τονισμένα.

Ο Έρως στο Λέοντα: Ο Έρωτας στο Λέοντα μοιάζει με το φλογερό Κριό στην επιθυμία για δράση, με τη διαφορά ότι ο Λέων λαχταρά την προσοχή και λατρεία των άλλων. Θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής και το λατρευτικό τοτέμ της αστείρευτης αγάπης του συντρόφου του. Νιώθει μια ισχυρή επιθυμία να αισθάνεται ιδιαίτερος, μοναδικός και ξεχωριστός στον τομέα του. Ο Έρωτας στο Λέοντα απαιτεί ενέργεια την οποία, όμως, επιστρέφει εν αφθονία με έναν πολύ παιχνιδιάρικο τρόπο. Θαμπώνεται από τους προβολείς του θαυμασμού και δίνει προτεραιότητα στη δημιουργική, καλλιτεχνική πλευρά της ζωής.

Ο Έρως στην Παρθένο: Ο Έρωτας στην Παρθένο έχει την τάση να αναλύει τα πράγματα και να τα βάζει σε μια κλίμακα από το 1 ως το 10. Αυτές οι ιδιότητες της Παρθένου την κάνουν να προσεγγίζει ερωτικά το άλλο άτομο, κρατώντας ανά χείρας μια λίστα προδιαγραφών, για να το τσεκάρει.  Η Παρθένος έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό της αλλά και από τον σύντροφό της. Μερικές φορές αυτό εκδηλώνεται ως αυτοκριτική, ένα γνώρισμα επιζήμιο για την ίδια. Οι επιθυμίες του Έρωτα στην Παρθένο είναι πολύ ισχυρές και πληθωρικές. Στην ιεραρχία αξιών της βάζει ψηλά τα υλικά στοιχεία της ζωής κι αυτό σημαίνει ότι η φυσική επαφή, η σωματική διάπλαση και η φυσική απόλαυση είναι γι΄αυτήν πολύ σημαντικά. Δεν φοβάται να πλησιάσει τον άλλο και να παραμείνει κοντά του, αν εκείνος αποδειχτεί ότι είναι αρκετά καλός για σύντροφος και συνοδοιπόρος στη ζωή της.

Ο Έρως στο Ζυγό: Αυτή θεωρείται η πιο εκλεπτυσμένη θέση για τον αστεροειδή Έρωτα, ο οποίος στο Ζυγό θέλει πάνω απ ‘όλα κοινή συμμετοχή με τον σύντροφό του σε πολλές αγαπημένες δραστηριότητες. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο των στενών προσωπικών σχέσεων και ο Έρωτας εδώ έχει ποθεί ευγένεια, λεπτότητα και φινέτσα. Η ζωή του πρέπει να κυλά ευχάριστα με τη συντροφιά πάντα ενός αγαπημένου. Έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει τη ζωή με αντικειμενικότητα, απολαμβάνοντας την επικοινωνία των ιδεών. Για να περνά καλά, χρειάζεται ενδιαφέρουσες συζητήσεις, ενώ του αρέσει να συμβουλεύει τους άλλους, παίρνοντας αλλά και δίνοντας όλα εκείνα που βρίσκονται ψηλά στον κατάλογο αξιών του.

Ο Έρως στο Σκορπιό: Ο Έρωτας στον Σκορπιό μιλάει ωμά, πληγώνει και τραυματίζει τους συντρόφους του. Οι επιθυμίες του είναι ισχυρές, διακαείς και αμετακίνητες και συχνά περιλαμβάνουν μια πολύ μεγάλη δόση έντασης. Ο Έρωτας σ΄ αυτό το ζώδιο ενδιαφέρεται για μια πολύ προσωπική και ερωτική μορφή σχέσης, και είναι ασυγκράτητος. Επιδιώκει έντονες και ενδεχομένως ταμπού σεξουαλικές εμπειρίες, ενώ η ολική μεταμόρφωση του συντρόφου θεωρείται πιθανή. Ο Έρως εδώ βρίσκεται στο ζώδιο της μεγαλύτερης έκφρασής του, γιατί ο Σκορπιός σχετίζεται με την ισχυρή ερωτική «πείνα» που εκφράζει ο αστεροειδής Έρωτας κι έτσι δεν χρειάζεται ν΄αλλάξουν και πολλά εδώ. Ο Σκορπιός δεν φοβάται να έρθει πολύ κοντά με τον άλλο, δεν αποφεύγει την οικειότητα, σωματική ή άλλου τύπου. Δεν στέκεται αμήχανος και νευρικός απέναντι στις λειτουργίες του σώματος, και δεν νιώθει πως χάνει την ελευθερία του όταν μοιράζεται τα συναισθήματά του ή παραδίδει το μυαλό και τη σκέψη του στον αγαπημένο Άλλο.

Ο Έρως στον Τοξότη: Ο Έρωτας στον Τοξότη χρειάζεται πολλούς και διαφορετικούς στόχους για το μέλλον καθώς και ελευθερία κινήσεων, ενέργεια και ενθουσιασμό για να εκφραστεί. Είναι αυθόρμητος, πληθωρικός, περιπετειώδης και άστατος, προτιμώντας μια ζωντανή και ενδιαφέρουσα σχέση με τον αγαπημένο του, τέτοια που να μπορεί να τον οδηγήσει στην άκρη του κόσμου και γιατί όχι, σ΄αυτό που ονομάζουμε έβδομο ουρανό. Η θέση του Έρωτα εδώ δίνει τεράστια σεξουαλική ενέργεια, με το άτομο να βαριέται αν η σχέση δεν θα εξελίσσεται συνεχώς και δεν προσφέρει όλο και περισσότερες δυνατότητες. Σύνθημά του είναι το «ταξίδι». Ο ταξιδιάρης Τοξότης έχει στο νου του πάντα την εξερεύνηση του άγνωστου, κι αυτό περιλαμβάνει και συμβολικά ταξίδια μέσω πνευματικών εννοιών, φιλοσοφικών ιδεών, πνευματικών πεποιθήσεων αλλά και μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο Έρως στον Αιγόκερω: Τον Έρωτα στον Αιγόκερω τον απασχολεί σε μεγάλο βαθμό το τι είναι καλό και τι δεν είναι, και αναζητά πάντα την τελειότητα σε όλες τις εκφάνσεις του συντρόφου του. Ο Αιγόκερως μπορεί να συγχωνεύει τις γήινες και φλογερές επιθυμίες του για αισθησιακή επαφή και οικειότητα με τις πανταχού παρούσες απαιτήσεις της δουλειάς του. Η παραγωγικότητα, η επίτευξη του στόχου, και το αίσθημα της αυτάρκειας είναι ζωτικής σημασίας για τον Αιγόκερω, στοιχεία που του αρέσει να τα βλέπει όχι μόνο στον εαυτό του αλλά και στο σύντροφό του.  Έχει μια ισχυρή ανάγκη για φυσική, σεξουαλική σύνδεση, ενώ παρουσιάζει κάποιες αντιρρήσεις ως προς τη συναισθηματική οικειότητα. Αυτό το ζώδιο πολύ δύσκολα το γνωρίζει κανείς, γιατί δεν ανοίγεται εύκολα και σε περίπτωση που το κάνει, δεν παραμένει «ανοιχτό» για πολύ.

Ο Έρως στον Υδροχόο: Ο Έρωτας στον Υδροχόο είναι ένας Έρωτας υψηλής τάσης, καθώς το ζώδιο αυτό επιθυμεί το παράξενο, το υπέροχο και το ασυνήθιστο. Ζει για το απροσδόκητο και απεχθάνεται το παραδοσιακό, αποφεύγοντας την πεπατημένη. Η διάθεση και συμπεριφορά του συνορεύει με την…εκκεντρικότητα. Προσπερνά τις απαγορευτικές γραμμές και τα όρια των δύο φύλων αλλά και καθετί εθιμοτυπικού. Ο Έρωτας στον Υδροχόο χρειάζεται μεγάλη ελευθερία στον έρωτα, ενώ βαριέται τη ρουτίνα και έχει ανάγκη τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις για κάπως αντισυμβατικά θέματα, ώσστε να κρατήσει το ενδιαφέρον του ζωντανό.

Ο Έρως στους Ιχθείς: Ο Έρωτας στους Ιχθείς επιθυμεί τη συγχώνευση, θέλοντας να χάνει την αίσθηση του πού τελειώνει η ύπαρξή του, και πού αρχίζει του άλλου. Επιζητά την επιστροφή στον χαμένο παράδεισο. Είναι πρόθυμος ν΄ αρνηθεί τη δική του ταυτότητα, προκειμένου να «λιώσει» και να «συγχωνευθεί» με τον σύντροφό του, έως ότου πάψει πια να αποτελεί ξεχωριστό ον, αλλά το μέρος ενός ευρύτερου συνόλου. Ο Έρως εδώ θα μπορούσε να είναι σε έξαρση, αφού η συγγένειά του με τους Ιχθείς είναι πολύ μεγάλη. Αυτή η θέση του αστεροειδούς αντιπροσωπεύει τη διάλυση του εαυτού μέσα στον άλλο, καθώς και όσο πόνο, νοσταλγία και έκσταση μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η διαδικασία. Φανερώνει την ομορφιά και τη δημιουργικότητα που αναδύεται μόνο μέσα από τις ζωές δυο εραστών που έχουν καταφέρει να αγγίξουν ο ένας την ψυχή του άλλου.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here