Ο αστεροειδής Έρως στα ζώδια

0
9

Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται ο αστεροειδής Έρως  αποκαλύπτει μερικά από τα χαρακτηριστικά της ερωτικής μας φύσης.

Έρως στον Κριό: Αυτοί οι άνθρωποι στον έρωτα λειτουργούν ενστικτωδώς και με αστραπιαία ταχύτητα. Η σεξουαλική τους διέγερση παίρνει γρήγορα μορφή και αντιδρούν στις αισθήσεις και τα ένστικτα της στιγμής με ιδιαίτερη ένταση.  Ωστόσο, μπορεί να φαίνονται λίγο αλλοπρόσαλλοι στους άλλους, επειδή όσο γρήγορα ανάβει η φωτιά τους, τόσο γρήγορα σβήνει, ιδιαίτερα όταν πετύχουν εύκολα το στόχο τους. Δεν είναι ιδιαίτερα δοτικοί και συναισθηματικοί στη σεξουαλική τους ζωή, είναι όμως παθιασμένοι για όσο το πάθος τους διαρκεί. Οι άνθρωποι με τον Έρωτα στον Κριό είναι παρορμητικοί και συχνά βλέπουν το σύντροφό τους ως αντικείμενο ή επέκταση του εαυτού τους. Αυτό που επιθυμούν από τις σχέσεις είναι η κατάκτηση και το «κυνήγι», ενώ η κυρίευση του άλλου τους γίνεται εμμονή. Δεν δέχονται κανενός είδους περιορισμό, και δεν γνωρίζουν όρια.

Έρως στον Ταύρο: Πρόκειται για εξαιρετικά αισθησιακούς εραστές, που επιθυμούν να εξουσιάζουν και να «κατέχουν» τους συντρόφους τους. Η σεξουαλική κτητικότητα που νιώθουν είναι συχνά ένα ζήτημα, και, σε αντίθεση με τον Έρωτα στον Κριό, δεν διακατέχονται από αίσθημα ανταγωνισμού. Τα ερωτικά τους γούστα είναι «κλασικά», και δεν τους έλκουν οι περίπλοκες και ασυνήθιστες σεξουαλικές εκδηλώσεις. Είναι πιθανό να αυνανίζονται συχνά και τείνουν να νιώθουν δυστυχείς, όταν δεν έχουν σταθερό ερωτικό σύντροφο. Η σεξουαλική τους φύση είναι απόλυτα βασισμένη στις αισθήσεις.

Έρως στους Διδύμους: Οι άνθρωποι με τον Έρωτα στους Διδύμους είναι σεξουαλικά παράξενοι αλλά κι ενδιαφέροντες. Θέλουν να ξέρουν πολλά γύρω από το σεξ, και συχνά χρησιμοποιούν ως μέσο διέγερσης τον γραπτό και προφορικό λόγο. Μπορεί να γράφουν ερωτικά γράμματα στο σύντροφό τους ή να διαβάζουν ερωτικά κείμενα. Επειδή τους είναι δύσκολο να κλείσουν το στόμα τους και να «κατεβάσουν τους διακόπτες»  του μυαλού τους ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ, κι επειδή στο ερωτικό παιχνίδι υπάρχει πάντα μέσα τους ένας ηδονοβλεψίας που του αρέσει περισσότερο να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, δυσκολεύονται αρκετά να αφεθούν σ΄αυτό που κάνουν τη δεδομένη στιγμή. Συχνά είναι άπιστοι, καταφεύγοντας σε ερωτικά τρίγωνα για να καταστήσουν την ερωτική τους ζωή πιο ενδιαφέρουσα.

Έρως στον Καρκίνο: Αισθάνονται έντονη την ανάγκη να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική πράξη με συναισθηματική φροντίδα και περιποίηση του συντρόφου τους. Όταν η αυτεκτίμησή τους είναι χαμηλή, αυτοί οι εραστές μπορεί να χρησιμοποιήσουν τους άλλους ως σεξουαλικά αντικείμενα, πιθανώς ως αποτέλεσμα του φόβου της απόρριψης. Τα στήθη τούς διεγείρουν, προτιμούν το στοματικό έρωτα, και σε μερικούς αρέσουν τα παιχνίδια κυριαρχίας. Όταν η αυτοεκτίμηση είναι ισχυρότερη, η οικειότητα και η ζεστασιά είναι γι΄αυτούς τα καλύτερα αφροδισιακά. Οι άνθρωποι με τον Έρωτα στον Καρκίνο προσπαθούν να πετύχουν την ψυχική και συναισθηματική τους αναγέννηση μέσω της σεξουαλικής επαφής.  Είναι πολύ διαισθητικοί σύντροφοι στο κρεβάτι, γιατί το ένστικτό τους είναι αρκετά δυνατό. Η σεξουαλική κτητικότητα που νιώθουν όμως, ενδέχεται να δημιουργεί προβλήματα. Μερικές φορές, θέλουν το σύντροφό τους αγνό κι ενάρετο, χωρίς να θέτουν αντίστοιχα τέτοια υψηλά στάνταρς και στον εαυτό τους. Οι εραστές αυτοί συνήθως ερωτεύονται τον σεξουαλικό τους σύντροφο, ενώ παράλληλα τους φοβίζει η ολοκληρωτική τους παράδοση σ΄εκείνον.

Έρως στον Λέοντα: Οι φαντασιώσεις των ανθρώπων με Έρωτα στο Λέοντα συχνά περιστρέφονται γύρω από την επιθυμία του συντρόφου τους γι΄ αυτούς. Διεγείρονται σεξουαλικά από αυτό που πιστεύουν ότι νιώθει ο άλλος. Αφιερώνουν πολύ χρόνο στον αυτοερωτισμό, κι έχουν ροπή στο φλερτ και στα ερωτικά ξεμυαλίσματα. Παρόλα αυτά, συνήθως είναι πιο πιστοί και αφοσιωμένοι από τους περισσότερους. Ο Έρωτας στο Λέοντα ζει για τον έρωτα, κι έτσι όταν το πάθος στις σχέσεις του σβήνει, τρομοκρατείται. Νιώθει την ανάγκη να το διατηρήσει ζωντανό, γι΄αυτό αν ο μη γένοιτο συμβεί, καταφεύγει στο φλερτ με άλλους, ώστε να νιώσει πάλι ζωντανός και δυνατός. Όσοι έχουν Έρωτα στο Λέοντα διακρίνονται από ένα πολύ ισχυρό «εγώ» στις σχέσεις τους.

Έρως στην Παρθένο: Οι άνθρωποι με τον Έρωτα στην Παρθένο είναι προσγειωμένοι και «εγκεφαλικοί». Είναι αισθησιακοί, ειδικά όταν δεν σκέφτονται πάρα πολύ, γιατί η τάση της Παρθένου να σκέφτεται και να αναλύει, μπορεί να κάνει το άτομο να «παρακολουθεί από απόσταση» όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ. Επιθυμούν μέσω της σεξουαλικής πράξης τη διανοητική ένωση, στοιχείο που θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικό. Είναι κάπως κυκλοθυμικοί εραστές, που μπορεί να περνούν από τη φάση της υπερσεξουαλικής δραστηριότητας στη φάση της παντελούς αποχής. Το ζώδιο της Παρθένου συνδέεται με το σώμα και τη λειτουργία του, και ο Έρωτας στην Παρθένο επιθυμεί την ανανέωση μέσω της σεξουαλικής επαφής, θεωρώντας ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία. Είναι ευαίσθητοι και τρυφεροί εραστές, και κάνουν πολλά για να ευχαριστήσουν τους συντρόφους τους. Κάποια αμηχανία και συστολή που τους εμποδίζει να αφεθούν, είναι συχνά χαρακτηριστικά αυτής της θέσης, καθώς και μια αίσθηση καθαρότητας και ανεξαρτησίας στον έρωτα. Δεν αποκλείεται πάντως, κατά καιρούς, ο ερωτικός τους βίος να είναι έκλυτος και ίσως κάπως διαστροφικός.

Έρως στο Ζυγό: Οι άνθρωποι με τον Έρωτα στο Ζυγό είναι ερωτύλοι και γοητευτικοί. Η τάση «οφθαλμός αντί οφθαλμού» που διακρίνει το Ζυγό εμφανίζεται στις ερωτικές του σχέσεις ως μια επιθυμία για ισότητα σε σεξουαλικό επίπεδο. Στην πράξη, όμως, οι εραστές αυτοί ξεχνούν συχνά τις δικές τους σεξουαλικές ανάγκες, επειδή επικεντρώνουν σ΄εκείνες του συντρόφου τους. Το αφροδισιακό τους είναι η επικοινωνία. Μπορεί να είναι απελπιστικά εξαρτημένοι από τη «βιτρίνα» του έρωτα κι απ΄όλα τα «στολίδια» του, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, ώστε η ίδια η σχέση να τους φανεί αργότερα βαρετή. Πλάσματα γεμάτα γοητεία και ρομαντισμό, οι άνθρωποι με τον Έρωτα στο Ζυγό απολαμβάνουν το ατμοσφαιρικό «παιχνίδι» , ενώ η σαγήνη που εκπέμπουν, τους κάνει ακαταμάχητους

Έρως στον Σκορπιό: Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ερωτική θέση του αστεροειδή Έρωτα. Οι εραστές αυτοί νιώθουν την ακατανίκητη ανάγκη να γνωρίζουν το σύντροφό τους μέσα-έξω, και είναι «εθισμένοι» στη δύναμη του έρωτα και του σεξ. Η ένταση αποτελεί γι΄ αυτούς απαραίτητη προϋπόθεση. Δεν θέλουν απλώς το κορμί του συντρόφου τους, θέλουν την ψυχή του! Δεν φοβούνται τη σεξουαλική οικειότητα, και με τη συμμετοχή ενός πρόθυμου ερωτικού συντρόφου, θα δοκίμαζαν στο σεξ τα πάντα. Είναι παθιασμένοι, και όσο πιο έντονη είναι η σχέση, τόσο καλύτερα. Διαθέτουν έναν ζωώδη μαγνητισμό και σκέφτονται το σεξ συνεχώς, πράγμα που κάνει τους άλλους να αισθάνονται ακόμα κι από απόσταση την ένταση που κρύβουν μέσα τους αυτοί οι εραστές. Έχουν την ικανότητα να εισχωρούν στο μυαλό του συντρόφου τους, ικανοποιώντας τις επιθυμίες του.

Έρως στον Τοξότη: Τα άτομα αυτά είναι ενθουσιώδη και πληθωρικά. Το σεξ για τον Έρωτα στον Τοξότη είναι διασκέδαση, και το άφθονο, εγκάρδιο γέλιο το πιο σίγουρο αφροδισιακό. Αντιμετωπίζουν μερικές φορές τη σεξουαλικότητα σαν άθλημα, στο οποίο θέλουν να διακριθούν. Η στάση τους απέναντι στο σεξ είναι πολύ ανοιχτή με έναν αέρα αθωότητας, αφού γι΄αυτούς είναι κάτι σαν παιχνίδι, και πολλά εξαρτώνται από την ανταπόκριση του συντρόφου τους! Τους αρέσει το «κυνήγι» και την κάνουν μ΄ελαφρά πηδηματάκια, όταν αισθανθούν οποιονδήποτε περιορισμό. Η τρυφερότητα και ο ρομαντισμός δεν είναι το καλύτερό τους, ενώ το γέλιο και η διασκέδαση θεωρούνται ισχυρά αφροδισιακά για τη θέση αυτή του Έρωτα. Η σεξουαλική εξερεύνηση και ελευθερία είναι σημαντικές, καθώς και η ανάγκη για σεξουαλική ειλικρίνεια και εντιμότητα. Ο Έρωτας στον Τοξότη μπορεί να εκδηλωθεί ως πάθος για τη γνώση, δίψα για νέες εμπειρίες, και αγάπη για τα ταξίδια και την εξερεύνηση νέων κόσμων και πολιτισμών.

Έρως στον Αιγόκερω: Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύ «γήινοι» και αισθησιακοί στις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Η λίμπιντό τους είναι ισχυρή, αλλά ελεγχόμενη. Ο Κρόνος, κυβερνήτης του Αιγόκερω, είναι ένα ζώδιο που του αρέσει να έχει τον έλεγχο-όχι απαραίτητα των άλλων, αλλά σίγουρα του εαυτού του. Πολλοί από όσους έχουν Έρωτα στον Αιγόκερω, διοχετεύουν ένα μεγάλο μέρος του πάθους τους στην επίτευξη κάποιου σημαντικού στόχου.

Έρως στον Υδροχόο: Με τον Έρωτα στον Υδροχόο οι άνθρωποι δείχνουν μεγάλη περιέργεια για οτιδήποτε ασυνήθιστο και βρίσκουν συναρπαστική την ποικιλία. Η ερωτική απομάκρυνση ενός Υδροχόου μπορεί να σημαίνει ότι ο αισθησιασμός του δεν βρίσκει το είδος της ανταπόκρισης που έχει στο μυαλό του. Η σεξουαλική δημιουργικότητα είναι το δυνατότερο σημείο αυτής της θέσης. Το ανοιχτό μυαλό τους γύρω από το σεξ είναι ικανό να τονώσει τη σεξουαλική έκφραση του συντρόφου τους.

Έρως στους Ιχθείς: Οι εραστές αυτοί μοιάζουν με τους χαμαιλέοντες, αφού είναι πολύ ευπροσάρμοστοι στα ερωτικά γούστα του συντρόφου τους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν τις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις ή πως δεν διαθέτουν ισχυρή σεξουαλική ταυτότητα. Όμως οι Ιχθείς εκφράζουν ακόμα και μέσω του ρομαντισμού και της σεξουαλικότητάς τους το έντονο συναίσθημα συμπόνιας που τους διακατέχει, καθώς και την ικανότητά τους να διαισθάνονται και να κατανοούν τον άλλον. Εκφράζονται με μεγαλύτερη άνεση και ευκολία, όταν ο σύντροφός τους είναι άτομο με αυτοπεποίθηση.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here