Ο Ήλιος στους Οίκους στον Γενέθλιο Χάρτη

0
7

Ήλιος στον 1ο οίκο: Yπάρχει πάντα μια τάση για ενδοσκόπηση, που μπορεί να αποκλίνει προς την ιδιοτέλεια, ανάλογα με το αντίστοιχο Ζώδιο. Αν βρίσκεται σε δυσμενή γωνία, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα υγείας (ανάλογα με τον Ωροσκόπο). Αν η γωνία είναι ευνοϊκή, η υγεία είναι άριστη.Ο Ήλιος σ’ αυτό τον Οίκο σημαίνει συνήθως ότι ο Ωροσκόπος και το Ζώδιο είναι το ίδιο. ‘Oλα επομένως τα χαρακτηριστικά αυτού του Ζωδίου είναι υπερτονισμένα. Μερικές φορές, αυτό κλονίζει κάπως την ισορροπία, επειδή είναι αυξημένη η επίδραση ενός μόνο Ζωδίου.Με τον Ήλιο στον 1ο έχουμε άτομα τα οποία θέλουν να κάνουν τη ζωή τους σύμφωνα με τα δικά τους δεδομένα. Έτσι, συνήθως είναι οι άνθρωποι που δεν κάνουν υποχωρήσεις στις βασικές απαιτήσεις του Εγώ τους, οπότε και είναι πολύ πιο δύσκολο να μπορέσουν να μπουν σε μία ισορροπημένη σχέση.

Ήλιος στον 2ο οίκο: Η αφοσίωση σε οικονομικές υποθέσεις, ενισχυμένη. Επίγνωση των κερδοσκοπικών ικανοτήτων. Τα αισθήματα είναι ισχυρά, αλλά το πάθος για κατοχή και απόκτηση, είναι συνηθισμένο ελάττωμα. Παιδιά με τέτοιο Ωροσκόπιο πρέπει να ενθαρρύνονται να χαίρονται τα παιχνίδια τους μαζί με τους φίλους τους.Πρόκειται για άτομα που έχουν συνήθως βαθύτερα ζητήματα αυτοπεποίθησης οπότε και χρειάζεται από μέρους των συντρόφων τους μια συνεχής στήριξη προς αυτά, κυρίως δείχνοντας ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στις κινήσεις και στα πιστεύω τους.

Ήλιος στον 3ο οίκο: Τονισμένη η ανάγκη επικοινωνίας, καλός ομιλητής, μεγάλη ευφράδεια και ικανότητα στο γράψιμο, αν ο Ήλιος βρίσκεται σε Ζώδιο που σχετίζεται με τη δημιουργία ή την πνευματικότητα. Η θέση αυτή είναι ευνοϊκή για τη σχολική ζωή. Τα παιδιά με τον Ήλιο σ’ αυτό τον Οίκο είναι πολύ ζωηρά, αλλά τους λείπει η υπομονή και η επιμονή στην προσπάθεια, γι’ αυτό πρέπει να βοηθηθούν.Είναι άτομα ιδιαίτερα επικοινωνιακά οπότε και αναζητούν βασικά έναν σύντροφο που να θέλει να επικοινωνεί και κυρίως να θέλει να ανταλλάσσει ιδέες και παραστάσεις. Δεν αποκλείεται τα άτομα να προβάλλουν στις σχέσεις τους τις σχέσεις τους με τα αδέλφια τους, αν έχουν.

Ήλιος στον 4ο οίκο: Ευτυχία στην οικογενειακή ζωή, που χαρίζει ικανοποίηση και αίσθημα πληρότητας, αν η γωνία του Ήλιου είναι ευνοϊκή. Παιδιά με τέτοια θέση του Ήλιου είναι πρόθυμα να βοηθούν, να φροντίζουν για τα’ αδέλφια τους, ίσως όμως πρέπει να ενθαρρυνθούν ν’ αποκτήσουν φίλους έξω από την οικογένεια.Εδώ έχουμε άτομα που κυρίως θέλουν να νιώθουν ασφάλεια. Απαιτούν, λοιπόν, από τους άλλους να είναι όσο το δυνατόν πιο προστατευτικοί και να μην δημιουργούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το ίδιο τους το σπίτι. Συνήθως δεν τους αρέσουν οι αλλαγές.

Ήλιος στον 5ο οίκο: Ο Ήλιος είναι ιδιαίτερα ισχυρός σ’ αυτό τον Οίκο. ‘Eντονη απόλαυση της ζωής, με τάση του ατόμου να επωφεληθεί όσο μπορεί περισσότερο απ’ αυτήν. Ενδιαφέρον, ίσως και δημιουργικές ικανότητες, αναφορικά με την τέχνη, τα σπορ και τα ομαδικά αγωνίσματα. Τα παιδιά χαρίζουν μεγάλη ευτυχία. Ίσως μια τάση για ανάληψη κινδύνων. Παιδιά με τέτοια θέση του Ήλιου είναι δραστήρια και ζωηρά, αλλά πρέπει να καταπολεμηθεί σ’ αυτά ο θόρυβος γύρω από τον εαυτό τους, ο δεσποτισμός και η υπεροψία. Ευνοϊκή θέση για καλλιτέχνες.Τους ενδιαφέρει πολύ σε μία σχέση να μπορούν να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους, μια σχέση που πραγματικά να τους καλύπτει και να μην είναι απλά για να περνούν την ώρα τους. Επίσης προτιμούν σχέσεις οι οποίες έχουν παιχνιδιάρικο χαρακτήρα παρά τυπικό.

Ήλιος στον 6ο οίκο: Αν η γωνία του Ήλιου είναι ευνοϊκή σ’ αυτόν τον οίκο, ενισχύει την καλή υγεία. Η θέση αυτή φανερώνει φιλόπονα άτομα, με ικανότητες στον τομέα της εκλογής τους. Μεγάλη οργανωτική ικανότητα, που ανεβάζει το άτομο ψηλά στον τομέα του και καλές σχέσεις με τους υφισταμένους του. Αν η γωνία είναι δυσμενής, το άτομο μπορεί να είναι στρυφνός προϊστάμενος ή εργοδότης. Παιδιά με αυτή τη θέση του Ήλιου, θα έχουν πολλά χόμπι στη ζωή τους.Εδώ οι άνθρωποι θέλουν μία σταθερή σχέση και σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό είναι τα άτομα που θέλουν να είναι καλά στο εργασιακό τους περιβάλλον. Οι μεταβολές στην καθημερινότητά τους τούς ενοχλούν αφάνταστα.

Ήλιος στον 7ο οίκο: Ο Ήλιος σ’ αυτόν τον Οίκο μαρτυρεί επιτυχία στον γάμο. Εξαιρετική επίσης θέση για συνεργασίες σε επιχειρήσεις. Το άτομο έχει ανάγκη να του δίνονται πρωτοβουλίες σ’ αυτά τα ζητήματα και πρέπει να είναι ο διευθύνων συνέταιρος. Διαφορετικά, μπορεί να αναπτυχθεί μέσα του ένα συναίσθημα διαψεύσεως.Εδώ έχουμε άτομα που θα δώσουν μεγαλύτερη σημασία στη σχέση και στο σύντροφο. Ο σύντροφός τους θα πρέπει να μην είναι ιδιαίτερα εγωιστής ώστε να μπορεί να τους στηρίζει. Επειδή είναι αρκετά εξωστρεφή άτομα χρειάζεται αρκετή προσοχή ώστε να μην χάσουν την ταυτότητα τους μέσα από μια σχέση.

Ήλιος στον 8ο οίκο: Ο Ήλιος σ’ αυτόν τον Οίκο σημαίνει συχνά ενδιαφέρον για τον μυστικισμό, τον αποκρυφισμό και τα ψυχικά φαινόμενα. Τα αισθήματα είναι βαθιά ριζωμένα και σταθερά. Μερικές φορές σημειώνεται ανάμιξη σε οικονομικές υποθέσεις άλλων. Οι κληρονομιές είναι κάτι το συνηθισμένο. Οι σκέψεις για τον θάνατο και τη μεταθανάτια ζωή, είναι ψύχραιμες και ο θάνατος όταν έρθει, είναι φυσικός.Αυτά τα άτομα θέλουν πάνω από όλα να ξέρουν και να νιώθουν ότι η σχέση τους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δεν θα μπορούσαν να είναι σε μία σχέση απλή, χωρίς έντονες συναισθηματικές εναλλαγές, επιδιώκουν να εισέλθουν σε όσο γίνεται πιο βαθιά σημεία της, και ενίοτε μέσω αυτής μεταλλάσσονται ριζικά.

Ήλιος στον 9ο οίκο: Ο Ήλιος σ’ αυτόν τον Οίκο μαρτυρεί συχνά ότι το άτομο ξοδεύει μεγάλο μέρος του χρόνου του στο εξωτερικό. Η παραπέρα εκπαίδευση θα είναι ιδιαίτερα επιτυχής και πρέπει να ενθαρρυνθεί, επειδή υπάρχει πάντα επιθυμία για σπουδές. Ιδιαίτερη κλίση στις γλώσσες μερικές φορές. Συμπάθεια. Σεβασμός στις συνήθειες και στις αντιλήψεις των άλλων και ανοχή στις ‘κατεργαριές’ τους.Τα άτομα με αυτόν τον Ήλιο θέλουν πάνω από όλα να νιώσουν ότι η σχέση θα μπορεί να τους ανοίξει νέους ορίζοντες. Αν νιώσουν ότι έχουν μία σχέση που τους καταπιέζει το πιο πιθανό είναι να μείνουν στο τέλος μόνοι τους.

Ήλιος στον 10ο οίκο: Τα ενδιαφέροντα που αφορούν τη σταδιοδρομία παρουσιάζονται πιο έντονα από όσο συνήθως και η σταδιοδρομία θα πρέπει όχι μόνο να είναι επιτυχημένη, αλλά και να αξιοποιεί την προσωπικότητα του ατόμου. Χρειάζεται προσοχή, όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον δέκατο Οίκο, να μην αμεληθούν άλλοι τομείς της ζωής. Επειδή ολόκληρη η προσωπικότητα μπορεί να δοθεί στη σταδιοδρομία, ίσως οι τομείς του γάμου και της φιλίας να υστερήσουν. Αυτό είναι πιθανόν εάν ο Ήλιος βρίσκεται σ’ ένα Ζώδιο που δίνει ενθουσιασμό ή μεγάλη δύναμη, όπως ο Λέων ή ο Αιγόκερως.Απαιτούν από τη σχέση τους πολλές φορές να έχει έναν κοινωνικό χαρακτήρα. Πολλές φορές αποζητούν να εκφράζει κάποιο συγκεκριμένο ύφος ή να έχει τη μορφή μιας πολύ πετυχημένης life- style σχέσης. Μέσα από τη σχέση τους αυτοί οι άνθρωποι επιβεβαιώνονται ως προς την κοινωνική τους εικόνα.

Ήλιος στον 11ο οίκο: Ολοκάθαροι αντικειμενικοί σκοποί, που εκπληρώνονται με επιτυχία. Πολύς χρόνος μπορεί να ξοδεύεται σε ομαδικές δραστηριότητες. Πιθανή η κατάληψη υπεύθυνων θέσεων σ’ αυτές. Μεγάλη οργανωτική ικανότητα. Οι φιλίες θα είναι ευεργετικές και ίσως και το ίδιο άτομο θα δίνει χαρά στους άλλους.Εδώ τα άτομα προτιμούν η σχέση τους να είναι φιλική και ανοιχτή στις επαφές της με άλλους ανθρώπους. Τους ενδιαφέρει η συμμετοχή μαζί με το σύντροφό τους σε διάφορες εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες και οι δύο θα μπορέσουν να εξελιχθούν.

Ήλιος στον 12ο οίκο: Ψυχολογική ανάγκη για κάποια απομόνωση. Εργασία που γίνεται συχνά σε σπουδαστήριο ή γραφείο στο σπίτι. Η ίδια η εργασία μπορεί να έχει χαρακτήρα αφανή. Πολύ καλή θέση για ιατρικά επαγγέλματα. Ο σύζυγος δεν θα πρέπει να επιμένει να συμμετέχει σε όλα.Εδώ τα άτομα αγαπούν βαθιά αλλά προτιμούν μία σχέση με πολύ κλειστό χαρακτήρα. Οι σύντροφοί τους πρέπει να είναι πολύ υποστηρικτικοί και να τους δείχνουν όσο το δυνατόν περισσότερο ότι τους καταλαβαίνουν, ότι τους νιώθουν, γιατί αυτό που τους λείπει κυρίως είναι η κατανόηση της μοναξιάς που νιώθουν στη ζωή τους.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here