Ουρανός: ο Πλανήτης της Ανατροπής

0
9

Οι πλανήτες μετά τον Κρόνο καλούνται Πλανήτες Γενεάς, καθώς με την αργή περιστροφή τους γύρω από τον Ήλιο, μένουν για πολύ καιρό σε ένα ζώδιο. Η επιρροή τους είναι χαραγμένη στα βιβλία της Ιστορίας.

Ας ξεκινήσουμε με τον πρώτο πλανήτη Γενεάς, τον επαναστάτη Ουρανό.

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Ουρανός είναι ο έβδομος πλανήτης σε απόσταση από τον Ήλιο. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος σε μέγεθος πλανήτης και ανήκει και αυτός στην κατηγορία των Γιγάντων Αερίων. Ανακαλύφθηκε το 1781 από τον Βρετανό αστρονόμο Ουΐλιαμ Χέρσελ (William Herschel). Η ατμόσφαιρά του απαρτίζεται από πυκνά νέφη υδρογόνου, ηλίου και μεθανίου. Η θερμοκρασία του είναι στους -190 βαθμούς Κελσίου, έχει και αυτός δακτυλίους και διαθέτει είκοσι επτά δορυφόρους μικρών διαστάσεων. Η περίοδος περιφοράς του είναι 84 έτη περίπου, ενώ η περίοδος περιστροφής του (ανάδρομη) 18 ώρες περίπου. Η μάζα του είναι 14,50 φορές μεγαλύτερη από εκείνη της Γης.

ΣΥΜΒΟΛΟ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Θετική ψυχολογική σημασία: Φιλία, αμφισβήτηση, αναμόρφωση, ειλικρίνεια, ανεξαρτησία, αποκάλυψη, επαναστατικότητα, ιδιαιτερότητα, ισότητα, κοινωνικότητα, προοδευτικότητα, εφευρετικότητα, μεταρρύθμιση, αυθορμητισμός, επαναστατικότητα, ελευθερία, δράση.

Αρνητική ψυχολογική σημασία: Αδιακρισία, εκκεντρικότητα, αδιαλλαξία, αναποφασιστικότητα, αντίδραση, περιέργεια, αποστασιοποίηση, σκληρότητα, διαστροφή, φανατισμός, έλλειψη φραγμών, ισχυρογνωμοσύνη, ανατρεπτικότητα.

Γενική Βιολογική αντιστοιχία: Συνδέσεις με το νευρικό σύστημα, με τις μήνιγγες του εγκεφάλου, με τον αδένα της υπόφυσης και τον νωτιαίο μυελό.

Κοινωνιολογική αντιστοιχία: Αναμορφωτές, εφευρέτες, τεχνικοί. Επαναστάτες και ανατροπείς.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ (28/03/1935-15/05/1942)

Αυτή η περίοδος σηματοδότησε την άνοδο και την πτώση της τρίτης πολιτικής ιδεολογίας του 20ου αιώνας, του μονοκομματικού εθνικιστικού κράτους. Η ανάγκη της ανθρωπότητας, και κυρίως της Ευρώπης, να πατήσει πάνω στα εθνικά κόμματα ήταν τόσο η απειλή του κομμουνισμού ο οποίος είχε κάνει δυναμικά την εμφάνισή του (ΕΣΣΔ, Γερμανία, Ισπανία, Κίνα) αλλά και το «δυτικό μοντέλο» που εξαθλίωσε τους ηττημένους του πρώτου παγκοσμίου πολέμου αλλά και από γεγονός ότι τα παλαιοκομματικά στοιχεία των κρατών είχαν διαιωνίσει τόσο την οικονομική κρίση του 1929 όσο και την ηθική κατάπτωση κι εξαθλίωση που προκάλεσε αυτή. Επίσης, η πολιτική του κατευνασμού (κυρίως της Βρεττανίας υπό τον Τσάμπερλαιν), οδήγησε σε ανοικτό πόλεμο και την ανθρωπότητα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το οξύμωρο είναι πως τόσο ο Στάλιν όσο και ο Τσώρτσιλ, όταν έβλεπαν την ήττα προ των πυλών, έβγαλαν λόγους που έγειραν τα εθνικά συναισθήματα των λαών τους.

Το 1936, εγκαταλείφθηκε οριστικά ο «κανόνας του χρυσού», οδηγώντας στην υιοθέτηση του δολαρίου στον καθορισμό της αξίας των νομισμάτων των κρατών. Το αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή κατάρρευση της Βρεττανικής Αυτοκρατορίας καθώς όλα τα κράτη άρχισαν να αποδεσμεύονται από την λίρα.

Στην τέχνη είχαμε την εισαγωγή της τζαζ, του σουΐνγκ και των μεγάλων ορχήστρων.

Οι γεννημένοι αυτό το διάστημα, γεύτηκαν τι σημαίνει ξεριζωμός και επιβολή. Όταν αυτή η γενεά ενηλικιώθηκε, αναγκάστηκε να βρίσκει οποιαδήπτε εργασία ώστε να καλύψει τις ανάγκες της. Η επαναστατικότητα της περιόδου εμφανίστηκε μέσα από το χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ταύρου, τον χορό και το τραγούδι. Γεννήθηκε το ροκ εν ρολ.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ (15/05/1942-10/06/1949)

Το 1942 σηματοδοτεί την πλήρη εμπλοκή των Η.Π.Α στον  Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό ήταν και το έναυσμα του χωρισμού του κόσμου σε δύο στρατόπεδα, το Ανατολικό με υπερδύναμη την Ε.Σ.Σ.Δ και το Δυτικό με υπερδύναμη τις Η.Π.Α. Επειδή ο κόσμος δεν άντεχε άλλον έναν παγκόσμιο πόλεμο, αναγκάστηκε να ανακαλύψει νέες μεθόδους επικοινωνίας. Χάρη σε αυτό το ουτοπικό όνειρο γεννήθηκε ο Ο.Η.Ε. Παράλληλα, γεννήθηκε ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η γενεά αυτή έζησε τον πόλεμο και τον διχασμό. Όταν ενηλικιώθηκε, αναζήτησε νέους τρόπους εκφράσεως και την ανάγκη τους να ζήσουν και πάλι σαν παιδιά. Έτσι η περίοδος αυτή γέννησε την πολύχρωμη και άκρως πρωτοποριακή δεκαετία του ’60.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ (10/06/1949-10/06/1956)

Το 1949, το κεφάλαιο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος κλείνει οριστικά. Η ανάγκη τώρα είναι να ανοικοδομηθούν όλες οι χώρες που καταστράφηκαν από τον πόλεμο. Όμως οι μεγάλες αποικιακές δυνάμεις (Γαλλία, Η.Β) αν και προσπάθησαν να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς ελέγχου, δεν τα κατάφεραν. Νέοι ηγέτες, επαναστάτες, με όραμα την ανεξαρτησία της πατρίδας τους ξεκίνησαν ένοπλο αντι-αποικιακό αγώνα (Ινδία, Ινδοκίνα, Κύπρος, Χώρες του Μαγκρέμπ, Αραβικές χώρες).

Η γενεά αυτή μεγάλωσε χωρίς την ασφάλεια της οικογένειας, λόγω των νεκρών γονέων, την καταστροφή των οικιών, ακόμη και τον διαμελισμό των οικογενειών. Ακριβώς επειδή δεν είχαν καθοδήγηση, ανέπτυξαν εχθρότητα σε κάθε τι παραδοσιακό. Έτσι γεννήθηκε το κίνημα των Χίππυς και οι αγώνες ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή των δυνάμεων σε άλλες χώρες (διαδηλώσεις για το Βιετνάμ, την Παλαιστίνη, τα δικτατορικά καθεστώτα).

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ (24/08/1955-01/11/1961)

Το διάστημα αυτό, σηματοδότησε το τέλος των μεγάλων δυνάμεων του παρελθόντος (Γαλλία, Η.Β.) και την ανάδειξη νέων, των Η.Π.Α και των Ε.Σ.Σ.Δ. Πλέον δεν μιλάμε για Μεγάλες Δυνάμεις αλλά για Υπερδυνάμεις. Νέα όπλα, νέα μορφές επίδειξης ισχύος. Αρχίζουν να υπάρχουν οι πρώτες υποκινούμενες επαναστάσεις ανάλογα σε ποιο μπλοκ θέλουν να ενταχθούν. Το λεγόμενο Baby boom είναι γεγονός (η έκρηξη γεννήσεων).

bikini e1530794833549 900x540

Οι γεννημένοι σε αυτήν την περίοδο βιώνουν για πρώτη φορά ηρεμία και λίγη καλή ζωή. Όταν ενηλικιώθηκε αυτή η γενεά, ξεκίνησε η σεξουαλική απελευθέρωση. Το μπικίνι πλέον ήταν απαραίτητο αξεσουάρ στην παραλία.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ (01/11/1961-28/09/1968)

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την εισαγωγή της τεχνολογίας στην κάλυψη των αναγκών της «μέσης νοικοκυράς». Ηλεκτρικά πλυντήρια, ηλεκτρικές σκούπες, ηλεκτρικές κουζίνες, τα πάντα στην υπηρεσία της. Το ραδιόφωνο και σιγά σιγά η τηλεόραση δημιουργούν μία ευρύτερη μεσοαστική τάξη.

uranus in virgo

Οι γεννημένοι σε αυτήν την περίοδο ζουν μέσα σε ένα κράμα μικροαστισμού και μεγαλοαστισμού. Έχουν αρκετές ελευθερίες αλλά δεν μπορούν να γλιτώσουν από τον μικροαστισμό των γονέων τους, δημιουργώντας έτσι θέματα αποδοχής. Το αποτέλεσμα είναι η γέννηση του κινήματος των Πανκ.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ (28/09/1968-21/11/1974)

Η εποχή της κρίσης της οικογένειας και των δεσμών. Ο γάμος περνάει κρίση καθώς θεωρείται ξεπερασμένος. Η ανάγκη των ανθρώπων για νέες μορφές αγάπης και συντροφικότητας, οδήγησε στην Παγκόσμια Αγάπη, μέσα από κινήματα όπως των Χίππυς. Είναι όμως κι εποχή που ξεκινούν έντονες κοινωνικές αναταράξεις, οι οποίες προκαλούν τριγμούς στους κοινωνικούς ιστούς των χωρών (ο πόλεμος του Βιετνάμ, η Άνοιξη της Πράγας, ο Μάης του ’68). Η Τέχνη γίνεται εντελώς ανατρεπτική.

1988

Οι γεννημένοι σε αυτήν την περίοδο μεγαλώνουν με την επανάσταση μέσα τους. Γαλουχούνται σε τελείως διαφορετικές έννοιες δεσμών από ό,τι οι προηγούμενες γενεές. Με την ενηλικίωσή τους, η συγκεκριμένη γενεά κλήθηκε να ξεπεράσει αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ο γάμος και το διαζύγιο πλέον είναι το ίδιο εύκολα, για αυτό και η συγκεκριμένη γενεά έχει θέματα με τις σχέσεις της.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ (21/11/1974-16/11/1981)

Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από την μέγιστη δύναμη του Ουρανού (έξαρση). Η περίοδος αυτή τα έχει όλα. Γρήγορο σεξ, γρήγορο χρήμα, βία, ναρκωτικά, ντίσκο. Η σεξουαλική επανάσταση μετατρέπεται σε ένα παρακμιακό όργιο. Το Έιτζ εμφανίζεται ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης.

uranus in scorpio generation

Οι γεννημένοι σε αυτήν την περίοδο μεγάλωσαν αναζητώντας το τρίπτυχο σεξ, χρήματα, καταξίωση. Τα πάντα είναι επιτρεπτά και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή η γενεά κτυπήθηκε (και θα κτυπηθεί) περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ (16/11/1981-02/12/1988)

Η τεχνολογία είναι αυτή που μας φέρνει πιο κοντά. Χάρη σε αυτήν, ο κόσμος άρχισε να γίνεται ολοένα και μικρότερος. Οι υπολογιστές, τα μέσα μεταφοράς, τα μέσα επικονωνίας, όλα βοηθούν στην φιλελευθεροποίηση των κοινωνιών. Βέβαια, η ανάγκη για περισσότερη ενέργεια έστησε το πεδίο για μεγάλα οικολογικά εγκλήματα, όπως π.χ. το Τσερνόμπιλ.

uranus in sag

Η γενεά αυτή γνώρισε πραγματικά τι σημαίνει ποιοτική ζωή. Ταξείδεψε, μορφώθηκε, γνώρισε τι σημαίνει ελευθερία. Η συγκεκριμένη γενεά είναι αυτή που δεν θα διστάσει να φύγει από τον τόπο της ώστε να διατηρήσει τον τρόπο ζωής της.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ (15/02/1988-12/01/1996)

uranus in capricorn history

Ένας άνεμος ελευθερίας απλώθηκε σε όλον τον κόσμο. Η αστική δημοκρατία κατάφερε να κερδίσει τον Ψυχρό Πόλεμο καθώς η Ε.Σ.Σ.Δ κατέρρευσε οικονομικά λόγω της αδυναμίας της στην προσαρμογή σε άλλα οικονομικά μοντέλα. Ο κόσμος πραγματικά εκείνη την περίοδο ξεσπιτώθηκε καθώς έχασε την εργασία του, την πατρίδα του, όλα αυτά που θεωρούσε δεδομένα. Το παραδοσιακό μοντέλο οικονομίας κτυπήθηκε βάναυσα (χρηματιστηριακές κρίσεις, πρόβλημα στην οικονομία των Η.Π.Α). Ζήσαμε επίσης την μονοκρατορία των Η.Π.Α.  

uranus in capricorn history 2

Η γενεά αυτή μπορεί να θεωρηθεί η «χαμένη γενεά». Τα παιδιά αυτά τώρα ενηλικιώθηκαν και ζουν από πρώτο χέρι το τι σημαίνει κατάρρευση της οικονομίας. Παρότι έχουν σημαντικά καλύτερη εκπαίδευση από κάθε άλλη προηγούμενη γενεά έχουν και τον μεγαλύτερο δείκτη ανεργίας. Πολύ δύσκολα θα γευτούν την ποιοτική ζωή καθώς θα χάσουν το μεγαλύτερο μέρος των παροχών που είχαν ως ανήλικοι. Για αυτό και αυτή η γενεά θα αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι της, την οικογένειά της, την πατρίδας της).

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ (12/01/1996-30/12/2003)

Το 1996 ο Κόσμος βρέθηκε στην χαραυγή της τεχνολογικής επανάστασης. Νέοι υπολογιστές, νέοι τρόποι επικοινωνίας. Το Διαδίκτυο μπήκε σταθερά στις ζωές μας. Η Παγκοσμιοποίηση είναι γεγονός. Το Ευρώ έφερε επανάσταση στις συναλλαγές μας καθώς έσπασε τα παραδοσιακά σύνορα των χωρών.

Η γενεά αυτή τώρα ενηλικιώνεται. Αυτή είναι η γενεά που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο που έχουμε βρεθεί τώρα καθώς είναι εκπαιδευμένη πλήρως στην νέα μορφή του κόσμου. Στο χέρι της είναι πως θα τον διαμορφώσει καθώς μπορεί να ξεχάσει τι σημαίνει άνθρωπος και τι ανθρωπιά.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΕΣ (10/03/2003-28/05/2010)

Η περίοδος αυτή μπορεί να λάβει πολλούς χαρακτηρισμούς. Από την μία υπήρξε μεγάλη απελευθέρωση σε οτιδήποτε θεωρούνταν καταπιεστικό. Τα όρια χάθηκαν. Το κάθε τι έχασε την έννοιά του και η δικτατορία «του πολιτικώς ορθού» είναι γεγονός. Από την μία υπήρξε ανοχή σε οτιδήποτε και από την άλλη υπήρξε κυνήγι σε οτιδήποτε δεν συμφωνούσε με αυτήν την γραμμή. Μέσα σε αυτό το διάστημα γιγαντώθηκε ο Ισλαμικός Φονταμενταλισμός.

Η γενεά αυτή τώρα είναι παιδιά αλλά βλέπουν έναν κόσμο να χάνεται μέσα από τον παραλογισμό του «σωστού». Ας ελπίσουμε πως δεν θα βιώσουν την μεγάλη αναταραχή που διαδέχτηκε τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (Ο Ουρανός βρισκόταν από το 1919 έως το 1928 και πάλι στους Ιχθύες).

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ (28/05/2010-15/05/2018)

Το 2010 σηματοδότησε την απαρχή πολλών εντάσεων και πολέμων (Συρία, Κριμαία). Η βία είναι έκδηλη, είτε είναι οικονομική είτε είναι φυσική. Το να επιβάλει κανείς με βία αυτό που θέλει είναι αρκετά εύκολο αρκεί να είναι έτοιμος για όλα (το παράδειγμα των Αθηναίων με τους Μηλίους). Η Αραβική Άνοιξη άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου με το Ισλαμικό Κράτος να μονοπωλεί τα καθημερινά δελτία ειδήσεων, με τον πόλεμο που διεξάγει στην Συρία και το Ιράκ και τα συνεχή τρομοκρατικά κτυπήματα. Η Οικονομική Κρίση οδήγησε σε βίαιη ανατροπή των κοινωνιών (το παράδειγμα της Κρίσης του ’29). Οι μικρές εστίες είναι ικανές να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα (κρίση του Μεσοπολέμου). Παντού εστίες πολέμου, έστω και περιφερειακές. Ο Ουρανός, το διάστημα που παρέμεινε στον Κριό, ουσιαστικά ευνούχισε τον Άνδρα. Το κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφυλόφιλων, οδήγησε στην μείωση και απαξίωση των ανδρών, με κύριο εργαλείο την τέχνη. Επίσης, ο ελεύθερος λόγος πέθανε, άλλωστε ο Κριός φημίζεται για την έλλειψη διαλόγου και εμμονής στην άποψή του. Όποιος είχε αντίθετη άποψη ήταν «σεξιστής», «φασίστας», «ναζί». Ο αναρχισμός Ουρανού σε συνδυασμό την πολεμική του Κριού δημιούργησε βίαια ακτιβιστικά κινήματα, κυρίως από νεαρά άτομα, όπως η ΑντίΦα.   

Η γενεά αυτή θα είναι εκείνη που όταν ενηλικιωθεί θα πάρει ξανά τα όπλα για να υπερασπιστεί την ελευθερία της.

ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΑ ΖΩΔΙΑ;

Ο Ουρανός στον Κριό

Το άτομο έχει ριζοσπαστική προσωπικότητα, πρωτοπόρο πνεύμα, και λατρεύει απεριόριστα την ελευθερία του. Συχνά αντιμετωπίζει στην ζωή του ξαφνικά γεγονότα, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει, ακόμη και παρά την θέλησή του. Όμως, είναι αρκετά αυθόρμητο, εξωστρεφές, δραστήριο, αδάμαστο, παίρνει αμέσως πρωτοβουλίες, είναι προοδευτικό, και μάχεται με όλες του τις δυνάμεις, όταν κάνει καινούργια ξεκινήματα.

Ο Ουρανός στον Ταύρο

Το άτομο δείχνει πεισματική και σταθερή έλλειψη ευελιξίας. Μόλις παραδεχθεί ότι θέλει κάτι και αρχίσει να κινείται προς την απόκτησή του, τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει. Η δύναμη της θελήσεώς του, το βοηθά να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Η καταπίεση των άλλων είναι συνηθισμένη, αφού έτσι επιβεβαιώνει την δύναμή του επάνω τους. Μπορεί ακόμη να βγάλει εκείνο το άτομο που απορρίπτει πλήρως τον υλισμό.

Ο Ουρανός στους Διδύμους

Το άτομο ενδιαφέρεται να ανοίξει νέους ορίζοντες επικοινωνίας. Η χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας γίνονται απαραίτητα εργαλεία για την μετάδοση, αλλά και την λήψη πληροφοριών. Το μυαλό του είναι μοναδικό, καθώς έχει μεγάλη ευστροφία, ευελιξία, εξυπνάδα, αντίληψη, πρωτότυπες ιδέες και ταχύτητα στις απαντήσεις όταν συζητά. Τις αλλαγές στην ζωή του τις αντιμετωπίζει, φέρνοντας αυτές στα μέτρα του.

Ο Ουρανός στον Καρκίνο

Το άτομο έχει πολύ ανήσυχη προσωπικότητα, με εντονότατη κυκλοθυμία και ζωηρή φαντασία. Όσο και να επιθυμεί την οικογένεια την αμφισβητεί, όπως επίσης και κάθε άλλη παραδοσιακή αξία. Η οικογενειακή του ζωή μπορεί να χαρακτηριστεί περίεργη. Συχνά αντιμετωπίζει μεγάλες αναστατώσεις στο σπίτι του. Του αρέσει να διακοσμεί το σπίτι του αναζητώντας πάντα περίεργα τεχνουργήματα και αντίκες. Η θέση αυτή είναι πολύ καλή για βιολόγους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, ψυχολόγους και όσους ασχολούνται με την μεταφυσική.

Ο Ουρανός στον Λέοντα

Το άτομο είναι δυναμικό, με αυτοπεποίθηση, άνετο, παθιασμένο και ταλαντούχο. Σαγηνεύεται και ενθουσιάζεται από τον έρωτα, για αυτό επιλέγει και πολλούς/ες και διαφορετικούς/ες ερωτικούς/ές συντρόφους. Η τάση του να μην κοιτά σε βάθος, όταν ερευνά θέματα που το ενδιαφέρουν, το οδηγεί σε λανθασμένες αντιδράσεις. Έχει αυξημένη ενεργητικότητα και ισχυρή κινητήρια δύναμη. Μέσα του υπάρχει η τάση για απόκτηση δύναμης, η οποία όταν εκφράζεται, γίνεται με αυταρχικό τρόπο.

Ο Ουρανός στην Παρθένο

Η θέση αυτή του Ουρανού είναι πηγή έντασης, ιδίως αν το άτομο είναι νευρικό ή αγχώδες. Παρουσιάζει ικανότητα στην ανάλυση και την έρευνα, αλλά με πρωτοτυπία στην προσέγγιση και στην επίλυση των προβλημάτων. Η ψυχρή λογική επικρατεί, όταν θέλει να δει πρακτικά το αποτέλεσμα της έρευνάς του. Έχει ιδιαίτερα οξύ και αναλυτικό νου, αλλά αντιδρά στην μονοτονία και την ρουτίνα. Αυτός είναι ο λόγος που αλλάζει συνέχεια εργασίες. Μπορεί να μην του αρέσει η ρουτίνα, δημιουργεί όμως τις δικές του συνήθειες, τις οποίες ακολουθά με σχεδόν εμμονικό τρόπο.

Ο Ουρανός στον Ζυγό

Με μία πρώτη ματιά το άτομο φαίνεται γοητευτικό και ελκυστικό, αλλά στην συνέχεια η εμμονή του στην ανεξαρτησία προκαλεί πολλές δυσκολίες. Παρόλα αυτά στις δυσκολίες θέλει να έχει έναν άνθρωπο δίπλα του. Σε προσωπικό επίπεδο θέλει, να εφαρμόσει τις ιδέες του έστω κι αν χρειαστεί να σπάσει τις παραδοσιακές αξίες, να πραγματώσει τις αληθινές σχέσεις, την δίκαιη αντιμετώπιση των ανθρώπων, ακόμη και την αγνή φιλία. Πιστεύει ακράδαντα στην ανατροπή των αξιών, του κοινωνικού γίγνεσθαι και στην επιβολή ενός νέου μοντέλου. Δεν πιστεύει στον γάμο, αλλά όταν αυτός πραγματοποιείται, συνήθως πρόκειται για μία περίεργη συμβίωση.

Ο Ουρανός στον Σκορπιό

Γενναίο και τολμηρό άτομο, αλλά τείνει να αποφεύγει να δείχνει τα συναισθήματα του. Κατά συνέπεια, εξωτερικά δείχνει πολύ ήρεμο, εσωτερικά όμως επικρατεί συναισθηματική ένταση. Αν, λοιπόν, καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις μεταβολές στην ψυχική του ισορροπία, θα δυναμώσει συναισθηματικά. Χαρακτηρίζεται από την βαθιά του διαίσθηση και από την δύναμη του χαρακτήρα του. Η σεξουαλικότητά του είναι έντονη και εκκεντρική. Δύο είναι τα θέματα που κυνηγάει με πάθος για ολοένα και περισσότερη γνώση: το σεξ και ο θάνατος. Πάνω σε αυτά τα θέματα οι απόψεις του είναι τόσο περίεργες όσο και εκκεντρικές.

Ο Ουρανός στον Τοξότη

Το άτομο έχει φαντασία και ευρηματικότητα. Ο Ουρανός από τη θέση αυτή ευνοεί την ενόραση, τις εξερευνήσεις, τα ταξίδια, και την διεύρυνση του πνεύματος. Το άτομο αγαπάει τις επιστήμες και ενδιαφέρεται για τα επιστημονικά γεγονότα. Είναι προοδευτικό, τυχοδιωκτικό, γενναιόδωρο, αισιόδοξο και εξαιρετικά φιλελεύθερο. Θέλει να μαθαίνει, αλλά παράλληλα προσπαθεί να ανατρέψει όλες τις γνώσεις που είναι καθεστηκυίες. Μπορεί να αναπτύξει την φιλοσοφία σε νέα μεγέθη και νέους δρόμους, αρκεί να μην αλλάζει συνέχεια στόχους. Δείχνει ενθουσιασμό για κατορθώματα, τα οποία δεν είναι πάντα ορθόδοξα ή απαλλαγμένα από κινδύνους. 

Ο Ουρανός στον Αιγόκερω

Το άτομο έχει λογική και ψυχρή θεώρηση των πραγμάτων. Βλέπει όλα τα προβλήματα με ψυχρό τρόπο και θέλει να κάνει πάντα το σωστό. Έχει ικανότητα συλλογισμού και βαθύ, διαπεραστικό μυαλό. Όμως όταν συγκρούεται με το απρόβλεπτο, νιώθει αμηχανία ή αυτοπεριορισμό. Είναι ένα άτομο σωστό, επιφυλακτικό, φιλόδοξο, επίμονο και αρκετά σκληρό. Προσέχει πολύ τι θα πει στο κοινωνικό του περιβάλλον. Έχει μία φυσική απέχθεια για την πεπατημένη οδό και την κλασσική δόμηση της ιεραρχίας, τα οποία και θεωρεί ξεπερασμένα.

Ο Ουρανός στον Υδροχόο

Το άτομο είναι φιλικό, ευγενικό, ανεκτικό και διέπεται από έντονο ανθρωπισμό. Από την μία, λατρεύει την ανεξαρτησία του και από την άλλη προστατεύει την ιδιωτική του ζωή. Είναι πρωτοπόρο και φέρνει καινούργιες ιδέες και ιδανικά. Πρεσβεύει την ατομικότητά του, ακόμη κι αν θεωρείται από τον υπόλοιπο κόσμο ως «περίεργος». Πιστεύει στην Αλλαγή και συμμετέχει σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες δυναμικά. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την Τεχνολογία, την Επιστήμη, και την Αστρολογία. 

Ο Ουρανός στους Ιχθύες

Εξετάζει τα πράγματα με αντικειμενικότητα, οξυδέρκεια και διορατικότητα, όμως πάντα με γνώμονα την ευγένεια, την συμπόνια και τον ανθρωπισμό. Διαθέτει πρωτοτυπία, φαντασία και έμπνευση. Το άτομο έχει κάποιου είδους αφέλεια και μπορεί να υιοθετεί πρότυπα της στιγμής και του συρμού (μόδα). Υπάρχουν τάσεις φυγής και αυταπάτης. Περνάει μεγάλες περιόδους απομόνωσης και αποξένωσης. Τότε είναι που χρειάζεται την μεγαλύτερη βοήθεια και υποστήριξη από τους φίλους του ή τους δικούς του ανθρώπους

periastrologias.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here