Οι 12 οίκοι στον αστρολογικό σου χάρτη

0
9

Με απλά λόγια θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τον αστρολογικό μας χάρτη, σαν ένα ολοκληρωμένο πάζλ, το πάζλ του εαυτού μας, της ζωής μας .  Η βάση του πάζλ, είναι οι 12 οίκοι,  δηλαδή  δώδεκα ισομερή «μέρη», το κάθε ένα από αυτά είναι 30ο.  Κάθε «μέρος» (δηλαδή οίκος) έχει ένα σημείο έναρξης, το οποίο στην αστρολογία ονομάζουμε «ακμή»! Οι ακμές των οίκων καθορίζονται από την ημερομηνία, ώρα και τόπο γέννησής μας. Τι συμβολίζουν όμως οι οίκοι του ωροσκοπίου μας ; Τι πληροφορίες μπορούμε να αντλήσουμε μέσα από την μελέτη των οίκων του ωροσκόπιού μας;

1ο οίκος: Εγώ

Η ακμή του 1ου οίκου, είναι η έναρξη του αστρολογικού μας χάρτη και συγκεκριμένα ο ωροσκόπος μας.  Βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του αστρολογικού χάρτη και συνδέεται με το μέρος της ανατολής του ηλίου.  Από τον 1ο οίκο μπορούμε να αντλήσουμε στοιχεία σχετικά με την εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και συμπεριφορά! Ο ωροσκόπος λοιπόν με απλά και κατανοητά λόγια σκιαγραφεί το προφίλ μας, την προσωπικότητά μας,  τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις, όπως εμείς τα εκδηλώνουμε στους ανθρώπους γύρω μας.

2ος οίκος: Αποκτήματα Υλικά, Οικονομικά, Συναισθηματικά

Ο 2ος οίκος, αντιπροσωπεύει τις προσωπικές μας κτήσεις, δηλαδή όλα όσα θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε την πορεία της ζωής μας τόσο σε υλικό όσο και σε συναισθηματικό πλαίσιο! Από τον 2ο οίκο μπορούμε να διακρίνουμε την σχέση του ανθρώπου με το χρήμα, κατά πόσο θα μπορέσει να κάνει περιουσία στη ζωή του ή ακόμα και  από πού θα προέλθουν τα χρήματά του. Εκτός από τον υλικό ή οικονομικό τομέα, ο 2ος οίκος μας δίνει σημαντικά στοιχεία και τις αξίες που έχει ένας άνθρωπος στη ζωή, καθώς και για το τι είναι αυτό που θεωρεί σημαντικό! Διακρίνουμε κατά πόσο είναι ισχυρό το αίσθημα της ασφάλειας, της σιγουριάς, της σταθερότητας αλλά και της εμπιστοσύνης στη ζωή του.

3ος οίκος: Σκέψη- Επικοινωνία

Προσωπικά, είναι ο αγαπημένος μου οίκος, όπως και ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει αυτό τον οίκο που δεν είναι άλλος από τον Ερμή! Ο 3ος οίκος του ωροσκοπίου μας , είναι ο οίκος του νου , δηλώνει τον τρόπο σκέψης και έκφρασης ενός ανθρώπου! Φανερώνει την γνώση (ιδιαίτερα αυτή που θα αποκτήσει μέχρι να τελειώσει από το σχολείο), την χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου,  την ικανότητά του να μπορεί να είναι καλός ακροατής ή ακόμα και καλός ομιλητή του ή και την μνήμη του! Επιπροσθέτως, ο τρίτος οίκος δείχνει στοιχεία για τα αδέρφια μας. Σε  ένα πιο γενικό πλαίσιο ο 3ος οίκος  εκφράζει τον τρόπο που επικοινωνεί κάθε άνθρωπος!

4ος οίκος: Σπίτι, Οικογένεια, Σταθερές βάσεις

Ο 4ος οίκος,  ή αλλιώς το «ναδίρ» του ωροσκοπίου, δηλαδή το κάτω μέρος του αστρολογικού μας χάρτη, είναι ο οίκος της Σελήνης και αντιπροσωπεύει τις ρίζες μας. Τι εννοούμε με τον όρο ρίζες; Την προέλευσή μας, την οικογένειά μας, τους προγόνους μας, το σπίτι μας, την πολύ προσωπική μας ζωή αλλά και τα βιώματα που έχουμε μέσα από τον οικογενειακό  μας χώρο!  Μέσα από αυτό τον οίκο μπορούμε να αντλήσουμε χρήσιμα στοιχεία για  την παιδική ηλικία ενός ανθρώπου, για τα συναισθήματά του,  για τα πρότυπά  και τις εμπειρίες του. Ο 4ος οίκος μας δείχνει και χρήσιμα στοιχεία για το σπίτι ενός ανθρώπου, για το πώς του αρέσει να ζει στην καθημερινότητά του.  Αξίζει να τονίσουμε εδώ, ότι ο 4ος οίκος σχετίζεται με την «μητέρα» .

5ος οίκος: Έρωτας, δημιουργικότητα, διασκέδαση, παιδιά, τέχνη , ταλέντο

Ο οίκος του Λέοντα, του έρωτα, της χαράς, της διασκέδασης, της δημιουργικότητας αλλά και της απόλαυσης! Ο 5ος οίκος μας δίνει πού χρήσιμα στοιχεία για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου.  Μπορούμε να δούμε για την αισθηματική πορεία ενός ατόμου, για τις ερωτικές ιστορίες που θα τον απασχολήσουν στην πορεία της ζωής του,  για τον τρόπο που θα ερωτεύεται και όχι μόνο … Ο 5ος οίκος μας δίνει στοιχεία για τα δημιουργικά ταλέντα ενός ανθρώπου, τις καλλιτεχνικές του τάσεις, τον τρόπο που διασκεδάζει και απολαμβάνει τη ζωή! Σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτό τον οίκο μπορούμε να αντλήσουμε χρήσιμα στοιχεία για τα παιδιά που έχει ή θα αποκτήσει ένας άνθρωπος καθώς και για την σχέση του με αυτά!

6ος οίκος:  Καθημερινότητα,ρουτίνα, εργασία,φυσική κατάσταση

Ποια είναι η χρησιμότητα ενός ανθρώπου; Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο; Ποια είναι η καθημερινότητα ενός ατόμου; Λειτουργεί υπεύθυνα και συγκροτημένα; Ποιες είναι οι συνήθειες στην καθημερινή ζωή αυτού του ανθρώπου;  Έχει γερή κράση;  Ποιες είναι οι ευαισθησίες στην φυσική κατάσταση αυτού του ατόμου; Αυτά ακριβώς είναι τα ερωτήματα που μας απαντά ο 6ος οίκος ενός αστρολογικού χάρτη ! Επιπλέον μέσα από αυτό τον οίκο μπορούμε να διακρίνουμε χρήσιμες πληροφορίες για την διατροφή ενός ανθρώπου,  για την ικανότητά του προς την σωματική άσκηση, αλλά λαμβάνουμε και στοιχεία που αφορούν την αγάπη του προς τα ζώα!

7ος οίκος: Σταθερές σχέσεις και συνεργασίες

Ο κατερχόμενος (Descendant) είναι ο οίκος που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Ωροσκόπο μας (Descendant) και σκιαγραφεί πλήρως τις σταθερές σχέσεις που θα συνάψουμε στο διάβα της ζωής μας.  Με την μελέτη του οίκου του Ζυγού, δηλαδή του 7ού οίκου,  μπορούμε να αντλήσουμε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για ένα άτομο, για παράδειγμα:  Πώς θα είναι οι σχέσεις που θα συνάψει στην πορεία της ζωή του; Πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να συνυπάρξει με σταθερότητα το άτομο μέσα στις σχέσεις του; Πότε θα παντρευτεί; Θα υπάρξει διαζύγιο; Έχει τάση για να κάνει και δεύτερο γάμο; Ποιος σύντροφος πληροί τις προδιαγραφές για να μπορεί το άτομο να βρει πλήρως την εσωτερική του ερμηνεία! Εκτός από τον αισθηματικό τομέα, ο 7ος οίκος μας δίνει πολύ χρήσιμα στοιχεία και για κάθε μορφή σχέσης που συνάπτει ένας άνθρωπος στην πορεία της ζωής του ακόμα και για σχέσεις επαγγελματικές.  Έτσι λοιπόν με την  μελέτη αυτού του οίκου μπορούμε να έχουμε και την απάντηση στο ερώτημα : «Κατά πόσο είναι εύκολο αυτό το άτομο να συνεταιριστεί» ;

8ος οίκος:  Σεξ,  Χρήματα από τρίτους, κληρονομικά

Ο οίκος του Πλούτωνα ο 8ος ,  είναι ο οίκος της αναγέννησης, της ζωής και του θανάτου σε κυριολεκτικό ή και σε μεταφορικό πλαίσιο! Συμβολίζει τον βαθύτερο, εσωτερικό μας κόσμο, τα πάθη μας, τα λάθη μας, τις κρίσεις της ζωής και όχι μόνο … Ο 8ος οίκος μας μιλά για τα ψυχικά αποθέματα, το ένστικτο και την εσωτερική δύναμη! Μέσα από αυτό τον οίκο μπορούμε να  μάθουμε περισσότερα για την σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου και τις προτιμήσεις του! Επιπλέον είναι ο οίκος που θα μας δώσει πληροφορίες για τις οικονομικές απολαβές που έχουν προέλθει όχι μέσω της εργασίας μας, αλλά μέσω τρίτων. Μπορούμε να δούμε λοιπόν την εύνοια προς τα τυχερά παιχνίδια,  τις κληρονομικές απολαβές, τα οικονομικά που θα προέλθουν από σύζυγο! Επιπλέον μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες που αφορούν την χρηματοπιστωτική / τραπεζική  δραστηριοποίηση ενός ατόμου, την μισθολογική του εξέλιξη.

9ος οίκος: Ανώτερη μόρφωση,  νομικά, μακρινά ταξίδια, πνευματικότητα

Ο 9ος οίκος μας δίνει πληροφορίες για την πνευματική εξέλιξη του ατόμου, καθώς και για την ανώτερη μόρφωση που θα αποκτήσει στο διάβα της ζωής του! Είναι ο οίκος από τον οποίο μπορούμε να δούμε τα «πιστεύω» ενός ανθρώπου, την πίστη του,  τις εμπειρίες του, τις γνώσεις που διαθέτει, τα μεγάλα ταξίδια που θα κάνει στη ζωή του! Μέσα από αυτό τον οίκο μπορούμε να δούμε την κλίση προς την φιλοσοφία, τις ξένες γλώσσες, την επαφή με ανθρώπους με τους οποίους το άτομο έχει κάποια μορφής χάσμα.   Είναι ένας οίκος επικοινωνίας , ο οποίος σχετίζεται με τα υψηλά ιδανικά ενός ανθρώπου,  καθώς και με τις φιλοσοφικές του τάσεις.  Ο 9ος οίκος συνδέεται με το νόμο και την θρησκεία.

10ος οίκος: Καριέρα, κοινωνική προβολή

Η ακμή του 10ου οίκο είναι το Μεσουράνημα (MC) του ωροσκοπίου, ή αλλιώς το ζενίθ του αστρολογικού χάρτη, δηλαδή το πιο ψηλό σημείο!  Βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή του αστρολογικού χάρτη και φανερώνει τους στόχους που βάζει ένας άνθρωπος στη ζωή του, την πορεία της καριέρας του, καθώς και το κοινωνικό του προφίλ! Από την μελέτη αυτού του οίκου  μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες σχετικές με το επάγγελμα που θα ακολουθήσει ένας άνθρωπος, την καταξίωση που θα καταφέρει να έχει στη ζωή του, ενώ μπορούμε να διακρίνουμε και κατά πόσο θα καταφέρει να χτίσει ένα καλό όνομα στο χώρο που δραστηριοποιείται! Με απλά λόγια ο 10ος οίκος δηλώνει τις φιλοδοξίες αλλά και τις κατακτήσεις ενός ανθρώπου  καθώς και το κοινωνικό στάτους που θα αποκτήσει! Από τον 10ο οίκο μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για τον πατέρα αλλά και για τον σύζυγο!

11ος οίκος:  Φίλοι, συλλογικές δραστηριότητες προσδοκίες

Από τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου,  φανερώνονται στοιχεία που μας δείχνουν τον τρόπο που θα δραστηριοποιηθεί κοινωνικά ένας άνθρωπος! Τι φίλους θα κάνει; Ποιος θα είναι ο κοινωνικός του κύκλος; Θα είναι ένα άτομο με κοινωνικές ευαισθησίες;  Θα μπορεί να δραστηριοποιηθεί σε ομάδες, συλλόγους;  Είναι ο οίκος που σχετίζεται έντονα με τις πεποιθήσεις, τα πιστεύω και τις προσδοκίες.

12ος οίκος: Ασυνείδητο – Εργασία

Είναι πολύ δύσκολη η ερμηνεία και κατανόηση του τελευταίου οίκου ενός ωροσκοπίου, ο οποίος και συνδέεται άμεσα με την ασυνείδητη πλευρά του ανθρώπου! Ο οίκος του Ποσειδώνα και του ζωδίου των Ιχθύων,  μας δίνει χρήσιμα στοιχεία σχετικά με εσωτερικές παρορμήσεις ενός ανθρώπου, για τα μυστικά, τις αποκαλύψεις, τις δοκιμασίες , τα τραύματα και τις εμπειρίες που «χτίζουν» την δομή της προσωπικότητάς του! Με απλά λόγια μπορούμε να διακρίνουμε την ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου, την ψυχική του υγεία,  την ενσυναίσθησή του, την κατάσταση της αυτογνωσίας του!  Άτομα που έχουν έναν ισχυρό 12ο οίκο,  διαθέτουν πολύ έντονη διαίσθηση.  Η μελέτη αυτού του οίκου μας δίνει πληροφορίες για τον τρόπο που «εργάζεται» ένας άνθρωπος μοναχικά (με τον όρο εργάζεται, εννοώ κυριολεκτικά ή και μεταφορικά).  Είναι ο οίκος που σχετίζεται με τα νοσοκομεία, τις φυλακές . Η μοναξιά, η απομόνωση, οι εθισμοί,  οι βαριές ασθένειες, διακρίνονται από την ουσιαστική μελέτη αυτού του οίκου!

astrokouskous.oroskopos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here