Οι όψεις του Χείρωνα

0
16

Χείρων σε όψεις με Ήλιο: Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι παρόμοιο με του Χείρωνα στο Λέοντα. Ο Χείρων εδώ, σας κάνει να νιώθετε ξεχωριστός και ιδιαίτερος και υπάρχει συχνά μια ισχυρή αίσθηση ότι ήρθατε στη ζωή για κάποιον μεγάλο σκοπό. Σας δίνεται η δυνατότητα να βοηθάτε τους άλλους, χρησιμοποιώντας σαν εργαλεία την ίδια τους τη δημιουργικότητα και αυτοέκφραση, αλλά βεβαιωθείτε πρώτα ότι δεν παραμελείτε τον εαυτό σας.  Οι αρνητικές όψεις, σας προσδίνουν αυξημένη ευαισθησία στην κριτική κάθε είδους.  Μάθετε να τις ακούτε, χωρίς να αισθάνεστε πως δέχεστε επιθέσεις ή πως όλοι σας μισούν.

Χείρων σε όψεις με Σελήνη: Όταν ήσασταν παιδί, είχατε την αίσθηση ότι η μητέρα σας ήθελε να κάνει κάτι άλλο αντί να φροντίζει εσάς.  Μία από τις αρνητικές επιπτώσεις του Χείρωνα σε όψη με τον Ήλιο είναι πως το άτομο δυσκολεύεται να αποδεχθεί την κριτική. Αντίθετα, με τον Χείρωνα σε όψεις με Σελήνη, νιώθετε πως γίνεστε αντικείμενο κριτικής, χωρίς αυτό να συμβαίνει στ΄ αλήθεια, και τότε αντιδράτε σε αυτή τη φανταστική «επίθεση». Φυσικά θα υπάρχει επίσης η τάση να παριστάνετε τη «μητέρα» στους άλλους και να τους βοηθάτε στη συναισθηματική έκφρασή τους. Προσέξτε μόνο να μην φτάνετε στην καταπίεση.

Χείρων σε όψεις με Ερμή: Οι θετικές όψεις δίνουν αυξημένη ικανότητα επικοινωνίας και διδασκαλίας, μπορείτε να «ξυπνάτε» τα μυαλά των άλλων.  Οι όψεις αυτές αποτελούν πηγή έμπνευσης.  Από την άλλη όμως, μπορεί να σας κάνουν να πιστεύετε ότι μόλις ολοκληρώσατε έξοχα κάποιου είδους επικοινωνία, όταν στην πραγματικότητα δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ή αντίθετα, μπορεί να αισθάνεστε ότι η επικοινωνία σας τορπιλίστηκε, όταν στην πραγματικότητα πετύχατε το στόχο σας.

Χείρων σε όψεις με Αφροδίτη: Δοκιμάστε να αντλήσετε και για τον εαυτό σας κάποια ευχαρίστηση από μια σχέση, αντί της αδιάλειπτης προσπάθειάς σας να κάνετε το σύντροφο να ανοιχτεί και να εκφραστεί. Ο Χείρων σε όψεις με την Αφροδίτη μπορεί να δημιουργήσει έναν μεγάλο δάσκαλο της τέχνης που μπορεί να διδάξει στους μαθητές του να δημιουργήσουν τέχνη υψηλότερη από ό, τι ο ίδιος ποτέ θα μπορούσε.  Οι όψεις αυτές είναι επίσης καλές για την παροχή σπουδαίων χρηματοοικονομικών συμβουλών, όταν την ίδια στιγμή ο τομέας των δικών σας οικονομικών θεωρείται πληγείσα περιοχή.

Χείρων σε όψεις με Άρη: Οι δυσκολίες εδώ αφορούν την επιθετικότητα και την αυτοπεποίθηση.  Οι άνθρωποι με τις όψεις αυτές θα μπορούσαν να είναι εξαιρετικά επιθετικοί, ως κάλυψη για τα αισθήματα ανεπάρκειας που νιώθουν, ή, αντίθετα, να συμπεριφέρονται παθητικά για να συγκαλύψουν την εσωτερική τους οργή και εχθρότητα.  Για να επιλύσετε τα προβλήματα που προκύπτουν από την όψη Άρη-Χείρωνα, το τέχνασμα είναι να βρείτε την ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο. Η  όψη είναι ιδανική για έναν προπονητή που μπορεί να διδάξει τους άλλους τον τρόπο επίτευξης και εκτέλεσης αθλητικών κατορθωμάτων, κάτι που ο ίδιος δεν θα μπορούσε να κάνει ποτέ.

Χείρων σε όψεις με Δία: Οι έντονες όψεις (τετράγωνο, αντίθεση, και μερικές φορές σύνοδος) μπορεί να «γεννήσει» ένα πρόσωπο που έχει όλες τις απαντήσεις.  Απλά ρωτήστε το.  Το πρόβλημα είναι ότι η τάση αυτή είναι συνήθως ένα παραπέτασμα για να κρατήσει στην αφάνεια τα δικά του εσώτερα προβλήματα.  Μπορεί ακόμα να υπάρχει πλήρης έλλειψη πίστης και αισιοδοξίας.  Η θεραπεία και στις δύο περιπτώσεις είναι να αντιμετωπίσει κανείς τις εσωτερικές του πληγές που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια.  Ο κίνδυνος που ελλοχεύει μερικές φορές με αυτή την όψη είναι ότι μπορεί το άτομο να χαρακτηριστεί γραφικό.  Άτομα με όψεις Χείρωνα/Δία μπορεί να έχουν επίσης την ικανότητα να εμπνεύσουν τους άλλους, περισσότερο από ό,τι οι ίδιοι μπορούν να εμπνευστούν.  Διαθέτουν επίσης την ικανότητα να γεμίζουν τους άλλους με αισιοδοξία, ακόμη και όταν οι ίδιοι αισθάνονται απαισιόδοξοι και βουτηγμένοι στην κατάθλιψη.

Χείρων σε όψεις με Κρόνο: Ο Κρόνος οργανώνει και ελέγχει. Το άτομο με όψεις Χείρωνα / Κρόνου τείνει να ασκεί ψυχαναγκαστικό έλεγχο και να οργανώνει τα πάντα σε υπερβολικό βαθμό.  Ο λόγος θα μπορούσε να είναι ο φόβος της απώλειας ή ίσως ασυναίσθητα προσπαθεί ακόμα να ευχαριστήσει έναν υπερβολικά περιοριστικό γονέα.  Η άλλη πλευρά αυτής της όψης δείχνει κάποιον που διακατέχεται από έντονη αποδιοργάνωση και προχειρότητα ή φαίνεται πολύ φοβισμένος ή καταθλιπτικός για να κάνει το παραμικρό βήμα. 

Χείρων σε όψεις με Ουρανό: Αυτός ο τύπος ανθρώπου μπορεί να πει πράγματα όπως: «Ζήσε ειρηνικά, αλλιώς θα σε σκοτώσω!»  Η τάση του είναι να αγαπά τους ανθρώπους ως αφηρημένη έννοια, αλλά όχι ως όντα με σάρκα και οστά.  Διακατέχεται από το ιδανικό της αδελφοσύνης όλων των ανθρώπων, αλλά οι πραγματικοί, ζωντανοί άνθρωποι τον αποσυντονίζουν και τον αδρανοποιούν. Αυτό συμβαίνει επειδή το δέσιμο με τους άλλους επιβάλλει να δείχνουν κάποια συναισθήματα, κάτι που βρίσκουν εξωφρενικό.  Αλλά ακριβώς τα αισθήματα και τα συναισθήματα είναι που πρέπει να «δουλέψει» όποιος έχει όψεις Χείρωνα/Ουρανού στο χάρτη του.  Η όψη παράγει λαμπρά έργα μιας ιδιοφυΐας ενώ το ίδιο το άτομο αισθάνεται ηλίθιο. Τα άτομα Χείρωνα/Ουρανού μπορεί να είναι εντελώς «Ουράνια,» εκφράζοντας συνεχώς σοκαριστικές απόψεις, ή να πάνε στο αντίθετο άκρο και να είναι εναντίον οποιασδήποτε νεωτεριστικής άποψης. Αν καταφέρουν να διατηρήσουν μια στοιχειώδη «γείωση» και να βρίσκονται σε επαφή με την πραγματικότητα και τα συναισθήματά τους, η αληθινή ιδιοφυΐα τους μπορεί να ρέει ελεύθερα.

Χείρων σε όψεις με Ποσειδώνα: Ο Ποσειδώνας κυβερνά τα όνειρα, τη φαντασία και τη διαίσθηση.  Με αρνητικές όψεις, δείχνει σε ποιον τομέα της ζωής μας προσπαθούμε να αποφύγουμε αλήθειες που θεωρούμε δυσάρεστες. Μερικές φορές το άτομο μπορεί να εκδηλώσει απόρριψη όσων φαίνονται απόκοσμα και μυστικιστικά. Ή αντίθετα, η όψη θα μπορούσε να «γεννήσει» κάποιον που να μην κάνει ρούπι, αν δεν πάρει πρώτα τη γνώμη του μέντιουμ. Οι διαισθητικές ικανότητες εδώ μπορεί να είναι μπλοκαρισμένες ή το άτομο να απορρίπτει – αντίθετα με τη λογική-, τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε.  Οι όψεις Χείρωνα/Ποσειδώνα δημιουργούν τον κατά φαντασίαν ασθενή και κάποιον που αποφεύγει τις δυσάρεστες καταστάσεις (οτιδήποτε απαιτεί δουλειά ή επαφή με την πραγματικότητα). Διαφορετικά, μιλάμε για ένα πρόσωπο εργατικό, υπεύθυνο με έναν πολύ συμβατικό τρόπο, που καταστέλλει συνήθως τη φαντασία και τη δημιουργική του πλευρά.  Μπορεί ξαφνικά να το ρίξει στο ποτό και στις ψυχοτρόπους ουσίες ή να μην μπορεί να ολοκληρώσει μια πολύ μικρή διανοητική εργασία. Μπορεί επίσης να ερωτευτεί κάποιον με αυτά τα προβλήματα, πράγμα που μπορεί να τον αποστραγγίσει τελείως, ακόμη και να τον καταστρέψει. Ο τρόπος αντιμετώπισης των όψεων Χείρωνα/Ποσειδώνα είναι να βρεθεί μια ισορροπία, να αφήσουμε το τζίνι του Ποσειδώνα να βγει από το μπουκάλι με εποικοδομητικό τρόπο, να δώσουμε διέξοδο στα συναισθήματα συμπόνιας καθώς και στη φαντασία μας, χωρίς όμως να χάνουμε την επαφή μας με την πραγματικότητα.  Εάν ο  Ποσειδώνας νιώσει καταπιεσμένος, ρίξτε το στην τέχνη (καλύτερα χορός) ή κάντε κάποια εθελοντική φιλανθρωπική εργασία. Αν είστε κατά φαντασίαν ασθενής, βλέπετε τώρα πως δεν είναι η οποιαδήποτε ασθένεια το πρόβλημά σας, αλλά ένα προπέτασμα για να κρύψει τα πραγματικά σας προβλήματα. Αφυπνιστείτε κι αντιμετωπίστε τα.

Χείρων σε όψεις με Πλούτωνα: Ο Πλούτωνας είναι η σούπερ εκδοχή του Άρη. Μία από τις κύριες διαφορές αυτών των δύο είναι ότι ο Άρης είναι συνήθως ευθύς και απροκάλυπτος, ενώ ο Πλούτωνας κρύβει τεράστιες δυνάμεις στο υποσυνείδητο που υπάρχουν σχεδόν απαρατήρητες ως τη στιγμή της «ηφαιστειακής έκρηξης».  Με αρνητικές όψεις ο συνδυασμός Χείρωνα/Πλούτωνα μπορεί να βγάλει έναν επιθετικό τύραννο, έναν νταή. Αλλά ενώ ο Άρης θέλει να επιβληθεί, ο Πλούτωνας θέλει να κυριαρχήσει πλήρως. Κι αυτό οφείλεται στην προσπάθειά του να αντισταθμίσει το φόβο που υπάρχει στο υποσυνείδητο, πως μπορεί να μείνει μια μέρα αδύναμος και αβοήθητος.  Η θεραπεία εδώ είναι να αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα συναισθήματα αδυναμίας. Αντιστρόφως, με την όψη αυτή η ισχύς του Πλούτωνα θα μπορούσε να κατασταλεί.  Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι κάποιος που πάντα επέλεγε να φοβερίζει ή δεν αναγνώριζε την ήττα του. Τα άτομα με την όψη αυτή φοβούνται την ίδια τους τη δύναμη.  Το πιθανότερο είναι, ότι ως παιδιά δέχτηκαν από τους γονείς τους βίαιη καταστολή της πλουτώνιας δύναμής τους κι έτσι την απώθησαν.  Η θεραπεία είναι να αναγνωρίσει το άτομο τη δύναμή του, να αναλάβει την ευθύνη της, και να βρει τρόπους να την εκτονώσει εποικοδομητικά. 

Χείρων σε όψεις με Ωροσκόπο: Οι άνθρωποι με όψεις Χείρωνα/Ωροσκόπου μπορούν να γίνουν σπουδαίοι δάσκαλοι ή θεραπευτές, αλλά υπάρχει μια άγρια πλευρά τους που μπορεί να έρθει στην επιφάνεια: είναι απείρως ευκολότερο να πληγώσουν τους άλλους, παρά να πληγωθούν οι ίδιοι από τους άλλους.

Χείρων σε όψεις με Μεσουράνημα: Η όψη αυτή θα μπορούσε να πλήξει τη σταδιοδρομία, τη δημόσια εικόνα  και το στενό περιβάλλον. Οποιαδήποτε όψη Χείρωνα/Μεσουρανήματος έχει επιπτώσεις στις σχέσεις και με τους δύο γονείς. Σε σύνοδο του Χείρωνα με το Mεσουράνημα, η επίδραση είναι παρόμοια με του Χείρωνα στον 10ο οίκο, και η σταδιοδρομία θα μπορούσε να αφορά έναν σχετικό με τον Χείρωνα τομέα, όπως η εκπαίδευση. Εάν ο Χείρων πραγματοποιεί τη σύνοδο από τον 9ο οίκο, τότε οποιαδήποτε πιθανά προβλήματα θα έτειναν να κατασταλούν και να απωθηθούν στο υποσυνείδητο. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι μια επιτυχημένη σταδιοδρομία που ναι μεν φαίνεται ικανοποιητική, αλλά δεν  είναι αυτό που το άτομο επιθυμεί πραγματικά. Μια παρόμοια κατάσταση θα μπορούσε να εμφανιστεί με την αντίθεση στο μεσουράνημα από τον 3ο οίκο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μπορούσε να υπάρχει κάτι στο οικογενειακό περιβάλλον που το καθιστά δύσκολο. Η θεραπεία και για τις δύο καταστάσεις είναι μια σταθερή προσπάθεια να βγουν τα κρυμμένα προβλήματα στην επιφάνεια.  Το πραγματικό μάθημα εδώ, είναι να αφήσουμε το παρελθόν στο παρελθόν και να συνεχίσουμε τη ζωή μας.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here