Οι όψεις του Χείρωνα: τραύμα και θεραπεία

0
14

Ο Χείρωνας, ο ξεχωριστός αυτός αστεροειδής Κένταυρος, αναπτύχθηκε στο προηγούμενο άρθρο μας, ως έννοια, μυθολογικός συμβολισμός και σε δεύτερο άρθρο ως αστρολογικός συμβολισμός .

Ο Κένταυρος, αυτό το μυθικό ον που είναι διχασμένο ανάμεσα στην ζωική του φύση και την πνευματική του υπόσταση, κεντά μέσα από τις όψεις την ζωή μας, δημιουργεί ευαισθησίες ή μας κρατά σε εγρήγορση για να προχωρήσουμε δυναμικά και δημιουργικά.

Η ζωδιακή θέση θα μας δώσει το χρώμα της έκφρασής του, ενώ ο οίκος θα μας προσφέρει το έδαφος να τον κατανοήσουμε και να τον αισθανθούμε. Αλλά τελικά οι όψεις θα εξηγήσουν πώς τα «κεντήματα» της αύρας θα μας δημιουργήσουν αδυναμίας, ή θα μας παρακινήσουν να αντιδράσουμε δυναμικά για να βρούμε τον δρόμο μας, μέσα από τις διακυμάνσεις του ψυχισμού μας.

Η βοήθεια ή το αγκάθι των πλανητών όταν συναντούν τον ΧΕΙΡΩΝΑ:

astrolife Λίλιαν Σίμου

Η ανοχή των μοιρών στις όψεις ( αν και οι απόψεις διίστανται ) θα τις υπολογίσετε περίπου στις 3-4 μοίρες με μία μεγαλύτερη ανοχή  του Ήλιου και της Σελήνης.

ΗΛΙΟΣ –ΧΕΙΡΩΝΑΣ

(ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Με θετικές όψεις δίνει λάμψη , γοητεία, προσωπικότητα που έλκει και αναγνώριση της αξίας σας από πολύ νεαρή ηλικία. Δείχνει ότι το αντρικό σας πρότυπο  (πατέρας)είχε έντονη προσωπικότητα και ανεπτυγμένα πνευματικά χαρίσματα και σας ενέπνευσε δύναμη ,σιγουριά και σας έστρεψε σε δρόμους πνευματικών αναζητήσεων.

Μπορείτε να γίνετε καλοί θεραπευτές και καθοδηγητές καθώς φωτίζεται η γνώση και η σοφία σας. Θέλει βέβαια ιδιαίτερη προσοχή να μην παρασυρθείτε από άκρατο εγωισμό και χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας όχι για να θεραπεύσετε αλλά για να πληγώσετε τους γύρω σας.

(ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ)

Με αρνητικές όψεις κρατάτε μέσα σας τραυματικές εμπειρίες και απωθημένα από το αντρικό πρότυπο που σας πλήγωσε ( πατέρας – σύζυγος ) και πληγώνεται αυτούς που είναι του χεριού σας και στη χειρότερη περίπτωση στρέφεστε εναντίον του ίδιου σας του εαυτού.

Σας έλκουν άτομα που εκμεταλλεύονται τις ευαισθησίες σας και θέλει μεγάλη προσοχή για να μην μαγνητιστείτε από  ένα άλλο πρόσωπο με δύναμη και φωτεινότητα και χάσετε τη δική σας ταυτότητα και το δικό σας δρόμο.

ΣΕΛΗΝΗ – ΧΕΙΡΩΝΑΣ :

(ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Ευαίσθητοι και ευσυγκίνητοι γίνεστε εύκολα οι συμπαραστάτες και οι δάσκαλοι των αδυνάτων και των βασανισμένων προσπαθώντας μέσα από την προσφορά σας να γιατρέψετε τις δικές πληγές.

Πληγές που κουβαλάτε από την οικογένεια και κυρίως από την μητέρα.

(ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Μέσα από τη συναισθηματική ανεπάρκεια που οφείλεται κυρίως από την απόρριψη που έχετε δεχτεί από τη μητέρα σας  προσπαθείτε να χειραγωγήσετε τους άλλους.

Σας έλκουν άτομα ευαίσθητα και ευάλωτα γιατί μέσα από αυτούς κατορθώνετε να αισθάνεστε δυνατοί.

Θα πρέπει να αναζητήσετε τρόπους θεραπείας για να καταφέρετε να ισορροπήσετε πριν βρεθείτε σε αδιέξοδο

ΕΡΜΗΣ – ΧΕΙΡΩΝΑΣ :

(ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ).

Αυτή η όψη δίνει άτομα με ανοιχτό μυαλό και διανοητικά χαρίσματα και έχετε τη τάση να επικοινωνείτε με έναν επαναστατικό τρόπο.

Σας έλκει η μουσική , οι ξένες γλώσσες και μπορείτε να γίνεται επιτυχημένοι δάσκαλοι , δημοσιογράφοι και συγγραφείς.

( ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Με αρνητικές όψεις εμπόδια , μπλοκαρίσματα, μαθησιακά προβλήματα , ή ακόμη προβλήματα με το νευρικό σας σύστημα.

Το κουτσομπολιό σας τραβάει ιδιαίτερα και σας αρέσει να διηγείστε ιστορίες φανταστικές , μ’ ένα χιούμορ καυστικό και ενοχλητικό , δεν χρειάζεστε καμία προσπάθεια για να γίνεται γρήγορα αντιπαθητικοί.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ- ΧΕΙΡΩΝΑΣ :

( ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Με θετικές όψεις αναζητάτε την ομορφιά και την αρμονία τόσο στην καθημερινότητα σας όσο και στις σχέσεις σας.

Οι ερωτικές σας σχέσεις θα είναι έντονες και δυνατές και θα υπάρχει έντονη  η ανάγκη της αρμονίας, αυτό μπορεί  να έχει τις ρίζες του στην παιδική ηλικία όπου οι γονείς να ήταν χωρισμένοι ή να είχαν έντονους καυγάδες . Συνειδητά ή ασυνείδητα ψάχνετε την αρμονία γύρω μας , ότι ακριβώς στερηθήκατε στα τρυφερά σας χρόνια τότε που  οι πρώτες καταγραφές  στο υποσυνείδητο σημάδεψαν τη ψυχή σας.

Με ευνοικές όψεις μπορεί να δώσει και έντονο ενδιαφέρον για τη μουσική.

( ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ)

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή με αρνητικές όψεις γιατί δείχνει ότι πληγώνεστε από τις  σχέσεις σας  και είσαστε ικανοί να πενθείτε για πάντα μια αγάπη που χάθηκε.

Στη πρώτη δυσκολία σας κυριεύει ο πανικός και εγκαταλείπετε  την όποια προσπάθεια.

Ενδέχεται  να σας εκμεταλλευτούν συγκηνισιακά , σεξουαλικά ή οικονομικά.

Πολύ εύκολα μπορεί από θύματα να γίνετε θύτες  και να εκμεταλλευτείτε και να πληγώσετε εσείς με τη σειρά σας τους γύρω σας.

Θα πρέπει κάθε πληγή και τραυματική εμπειρία να μας οδηγήσει στο δρόμο της εξέλιξης μέσα από τα μονοπάτια των πνευματικών αναζητήσεων.

ΑΡΗΣ – ΧΕΙΡΩΝΑΣ :

( ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Επιδιώκετε να είστε πάντα οι πρώτοι οι δυνατοί , οι καλύτεροι , οι πλουσιότεροι , και η αναγνώριση από τους γύρω σας είναι το καθημερινό σας ζητούμενο. Ο δυναμισμός σας και οι ηγετικές σας τάσεις μπορεί να προκαλέσουν εκδηλώσεις ζήλιας.             Σας δίνεται η δυνατότητα να βελτιώνεστε και να εξελίσσεστε μέσα από τις τραυματικές εμπειρίες.

Θ πρέπει να μάθετε να διοχετεύεται το δυναμισμό σας προς εποικοδομητικές κατευθύνσεις.

( ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Η οργή σας και η ανεξέλεγκτη επιθετικότητά σας προκαλούν βίαιες αντιδράσεις στο περιβάλλον σας  και το χειρότερο στρέφονται  εναντίον σας προκαλώντας αυτοκαταστροφικές ενέργειες και εγκληματικές τάσεις.

Έχετε έντονη και ασυνήθιστη σεξουαλικότητα προσπαθώντας να διοχετεύσετε το δυναμισμό σας και να επουλώσετε τις τραυματικές σας εμπειρίες.

Σ’ ένα αντρικό χάρτη οι τραυματικές εμπειρίες που βιώσατε  ή που υπάρχει σαν πεποίθηση μέσα σας σε σχέση με τον ανδρισμό σας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις σχέσεις με τις αντίθετο φύλλο και με την έκφραση των συναισθημάτων σας φοβούμενοι πιθανή απόρριψη .

Προβλήματα με το αντρικό φύλλο πιθανότατα θα εκδηλωθούν και σ’ ένα γυναικείο χάρτη δίνοντας μια γυναίκα επιθετική , σκληρή , κυριαρχική και ανταγωνιστική ( γυναίκα – Αμαζόνα ).

Θα πρέπει  να γιατρέψετε τις παλιές πληγές και να καταφέρετε να καλλιεργήσετε τον αυτοέλεγχο  διοχετεύοντας προς την σωστή κατεύθυνση την ενέργεια και την δυναμικότητά σας.

ΔΙΑΣ – ΧΕΙΡΩΝΑΣ :

( ΘΕΤΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Τα άτομα με θετικές όψεις έχουν μεγάλη εύνοια και ικανότητα σε θεραπευτικά θέματα. Θα καταφέρετε να φανείτε πραγματικά χρήσιμοι και στον εαυτό σας και προσφέροντας βοήθεια στους συνανθρώπους σας αν δεν παρασυρθείτε από την υπερβολή και την αισιοδοξία του Δία και καταληφθείτε από έπαρση νομίζοντας και πιστεύοντας ότι είναι δυνατόν να γίνετε οι σωτήρες της ανθρωπότητας.

( ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Οι τραυματικές εμπειρίες και οι πληγές που αιμορραγούν από την παιδική σας ηλικία σας εμποδίζουν να βρείτε τον εσωτερικό σας δρόμο .

Η καταστολή της πληθωρικής σας προσωπικότητας και ή άκρατη αισιοδοξία σας πιθανόν εμποδίστηκε να εκδηλωθεί με αποτέλεσμα τα αγκάθια της ψυχής να αναστέλλουν και να δημιουργούν εμπόδια στην εξέλιξή σας.

Θα πρέπει να αναζητήσετε το εσωτερικό σας μονοπάτι για να επουλώσετε τις πληγές  και να συναντηθείτε με το ξέφωτο της ψυχής σας.

ΚΡΟΝΟΣ – ΧΕΙΡΩΝΑΣ :

( ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Άτομα υπεύθυνα και με σύνεση αναζητάτε την αλήθεια σας μέσα από πνευματικές και εσωτερικές αναζητήσεις.

Ο μεγάλος δάσκαλος Κρόνος  με τη βοήθεια του θεραπευτή Χείρωνα αφυπνίζουν τη ψυχή σας και σας οδηγούν να συγκρουστείτε και να παλέψετε με τα κατώτερα ένστικτά σας μέσα από το εσωτερικό σας ταξίδι και να  βρείτε το δρόμο και να συναντηθείτε με τον  ανώτερο εαυτό σας.

( ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Αυτές οι όψεις δίνουν ανασφάλεια, απαισιοδοξία, σκληρότητα και ακαμψία.

Οι τραυματικές σας πληγές ενδεχομένως να προέρχονται από την πατρική φιγούρα που με την άκαμπτη και σκληρή συμπεριφορά του τραυμάτισε τη ψυχή σας δημιουργώντας ρήγματα ανασφάλειας και απόρριψης του ίδιου σας του εαυτού.

Σ’ ένα γυναικείο χάρτη μπορεί να δώσει αυστηρότητα και ακαμψία στις σχέσεις με του άντρες , να τους απορρίπτει και να μην συγχωρεί τα λάθη.

Σ’ ένα αντρικό χάρτη δείχνει ότι λόγω της ανασφάλειας γίνεται κυριαρχικός και καταπιεστικός στις σχέσεις του με το αντίθετο φύλλο.

ΟΥΡΑΝΟΣ – ΧΕΙΡΩΝΑΣ:

Οι βαρείς πλανήτες δίνουν ένα ευρύτερο νόημα παρά ένα προσωπικό:

( ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Δηλώνει συχνά τις επιστημονικές και τεχνολογικές επιτεύξεις και εφευρέσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο δηλώνει άτομα με ελευθερία σκέψεων και πράξεων. Η κάθε καινούργια ιδέα σας γοητεύει και την ακολουθείτε χωρίς δεύτερη σκέψη με σοβαρό κίνδυνο να ξεφύγετε από τα όρια και να φτάσετε στο άλλο άκρο την περιθωριοποίηση.

Η τάση σας για ελευθερία και ο ασυμβίβαστος  χαρακτήρα  σας ωθούν σε ξαφνικές αλλαγές στα συναισθήματα σας , κατά συνέπεια και σε σχέσεις χωρίς διάρκεια.

Η επανάσταση , η διαφορετικότητα και η απελευθέρωση χρειάζονται περίσκεψη και φρόνηση.

Έχετε την δυνατότητα να αναχαιτίσετε την εκρηκτικότητά σας και την επαναστατικότητα αν στραφείτε στην αναζήτηση της γνώσης μέσα από την Αστρολογία που είναι ένας κλάδος που σας ενδιαφέρει και σας εκφράζει ιδιαίτερα.

( ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Εγωισμός και διάλυση, φέρνει μία σκληρότητα και μία ψυχρότητα στον τομέα που βιώνεται ο Χείρωνας. Τάση να ανατρέπουμε τη ζωή χωρίς να αισθανόμαστε το μέγεθος της συνέπειας. Προσοχή στην φιλοσοφία που είναι μηδενιστική.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ – ΧΕΙΡΩΝΑΣ :

( ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Άτομα διαισθητικά και με εσωτερικές και καλλιτεχνικές  ανησυχίες  σας δίνετε η δυνατότητα να εκφραστείτε και να προσφέρετε μέσα από την τέχνη ή παρέχοντας τη σοφία και τις γνώσεις σας μέσα από την διδασκαλία ή από θεραπευτικές οδούς.

Ενδέχεται να έχετε ιδιαίτερα χαρίσματα και  την ικανότητα να προβλέπετε το μέλλον.

( ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Σε βαθμό επικινδυνότητας αρνείστε  να αντιμετωπίσετε την καθημερινότητα και την πρακτική της πλευρά και καθώς είστε ευάλωτοι και επιρρεπείς στις φαντασιώσεις και στις αποδράσεις από την πραγματικότητα με χίλιους τρόπους μπορεί να οδηγηθείτε στις ουσίες , το αλκοόλ , αποδυναμώνoντας έτσι τον εαυτό σας και αρνούμενοι να παλέψετε για να βγείτε από τα αδιέξοδα.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ – ΧΕΙΡΩΝΑΣ :

( ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Εδώ ο Χείρωνας  σας οπλίζει με γνώση και δύναμη για να ξεριζώσετε και να επουλώσετε τις τραυματικές εμπειρίες και να διορθώσετε τα κακώς κείμενα της ζωής σας.

Σε ευνοικές όψεις με το Χείρωνα σας παρέχεται η δυνατότητα να αποβάλετε ότι σαθρό και σάπιο υπάρχει μέσα σας και γύρω σας να μεταμορφώνεστε και να αναγεννήστε από τις στάχτες σας. Έχετε την ικανότητα να επηρεάζεται τους άλλους με τη δύναμη της θέλησης σας και σας έλκει η εξερεύνηση μέσα από την μεταφυσική της ζωής , του θανάτου , της μετενσάρκωσης.

( ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ )

Ιδιαίτερα δύσκολες όψεις σας φέρνει αντιμέτωπους με θέματα Πλουτώνια ,σεξουαλικότητα ,δύναμη, εκδικητικότατα , αυτοκαταστροφή και χρόνιες κυτταρικές παθήσεις.

Προβλήματα όπως η βία , η ζήλια , το σεξ , ο θάνατος, ενδέχεται να έχουν τις ρίζες τους στην παιδική σας ηλικία και να έχουν αποτυπώσει ανεξίτηλα τα σημάδια στη ψυχή σας.

Η απολυτότητα του χαρακτήρα σας η δογματικότητα σας και οι  έντονες τάσεις φανατισμού και ανασφάλειας , δεν σας βοηθάνε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα και να αναγεννηθείτε.

ΔΕΣΜΟΙ ΣΕΛΗΝΗΣ -ΧΕΙΡΩΝΑΣ

Μία όψη με τους Δεσμούς της Σελήνης, οποιασδήποτε φύσης, είναι ένα σημείο κομβικό. Ο Χείρωνας παίζει ένα ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή μας. Καλό θα ήταν να ασχοληθούμε περισσότερο με τις διδασκαλίες του και τον αποσυμβολισμό του. Η σχέση είναι βαθιά, καρμική και δεν θα την αποφύγουμε όσο ζούμε. Για τον λόγο αυτό, απαιτείται σωστή κατανόηση των δεδομένων του Χείρωνα και πολύ επεξεργασία πάνω στα θέματα που τον αφορούν.

(ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ)

Γνωρίζουμε ήδη και έχουμε την δυνατότητα να τροφοδοτήσουμε με θετικές δονήσεις τη ζωή μας, καθώς είμαστε οι ίδιοι δάσκαλοι του εαυτού μας και καθοδηγητές. Η θεραπευτική δύναμη της αγάπης, της αιώνιας αλήθειας και της σοφίας, θα είναι οδηγός μας. Συναντήσεις με άτομα που έχουν την εικόνα του δασκάλου. Μπορούμε να γίνουμε μέντορες άλλων και να τους προσφέρουμε υπηρεσίες μέσω των ταλέντων και της ειδικότητάς μας. Συχνά αναμεταδίδουμε γνώση και τρόπους σωτηρίας από προβλήματα και τραυματικές εμπειρίες, ακόμη και με ένα απλό λόγο συμπάθειας προς τους άλλους.

(ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ)

Πάλι υπάρχει το χάρισμα, αλλά ίσως είναι δύσκολο να ξεπεράσουμε τις δύσκολες και τραυματικές μας εμπειρίες. Ανάλογα με το ζώδιο και τον κυβερνήτη του Χείρωνα, πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους σωτηρίας και ανάκαμψης από την ίδια την προσωπική μας ταλαιπωρία. Να μην επιτρέπουμε να συνεχίζετε ένα πρόβλημα, εγκλωβίζοντας στον πόνο την ζωή μας και εμποδίζοντας το μέλλον μας.

Μοιάζει με τον θεραπευτική που αδυνατεί να βοηθήσει τον εαυτό του, ή παραμένει στην δύσκολη θέση δίχως να αντιδρά. Προσοχή να μην μεταφέρουμε σε άλλους τις προσωπικές μας αδυναμίες.

ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ – ΧΕΙΡΩΝΑΣ

Δύσκολος συνδυασμός με την σοφία του Χείρωνα να αντιπαραβάλουμε την Μαύρη γοητεία της Σελήνης. Οι σημαντικές όψεις είναι οι αρνητικές.

(ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ)

Μπορεί η απόλαυση, η γοητεία, η έλξη που παθιάζει και παρασύρει, να εμποδίσουν την σοφία και να μας δημιουργήσουν μία αρρωστημένη κατάσταση. Ο πόνος ίσως είναι τρόπος ζωής και παγιδευόμαστε σ’ αυτόν, δίχως να βλέπουμε την διέξοδο. Χρειάζεται απαραιτήτως ένα ευγενικό ιδεώδες που θα βοηθήσει να αποδράσουμε από την φυλακή του πάθους ή της πλάνης.

(ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ)

Ελάχιστα ενδιαφέρουν στο θέμα αυτό, αλλά θα έδιναν πιθανότατα, την στήριξη που χρειαζόμαστε για να ασχοληθούμε με επιμονή σε ένα από τα ζητήματα που ο Χείρωνας μας προσφέρει σαν δώρα.

astrolife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here