Οι όψεις του Ποσειδώνα στο γενέθλιο χάρτη

0
10

Ποσειδώνας σύνοδος Ήλιος: Συχνά, το άτομο είναι σε αδυναμία να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί εύκολα σε κάποιο θέμα,  σκοπεύοντας σε στόχους απραγματοποίητους. Ελκύεται από τη μουσική, το χορό, την καλλιτεχνία, ο ψυχισμό, τον πνευματισμό και το μυστικισμό. Αγαπά πολύ τη θάλασσα και τα θαλασσινά ταξίδια.

Ποσειδώνας σύνοδος Σελήνη: Το άτομο είναι πολύ ευαίσθητο. Έχει έντονη προδιάθεση για θεληματική απομόνωση. Ενδιαφέρεται για τους συνανθρώπους του μέσα από συλλόγους,  ιδρύματα, φιλανθρωπικές εταιρείες κ.λ.π. Συχνά, δεν συνειδητοποιεί την πραγματικότητα και του αρέσει να ονειροπολεί.

Ποσειδώνας σύνοδος Ερμής: Η ευαισθησία και η ικανότητα του ατόμου να δέχεται εντυπώσεις είναι ισχυρές και συνδυάζονται με την εξυπνάδα και τη διορατικότητα. Νευρικό σύστημα λεπτό με φαντασία γόνιμη και ευγενική διάθεση επικοινωνίας. Ο τρόπος της ομιλίας είναι ρομαντικός και ελκυστικός.

Ποσειδώνας σύνοδος Αφροδίτη: Έξαρση της ηδονής. Μεγάλη συμπάθεια για τους συνάνθρωπους και για  τα ανθρώπινα θέματα. Το άτομο είναι ρομαντικό, χαρακτηρίζεται από ιδεαλισμό, έχει μεγάλη φαντασία στις συναισθηματικές σχέσεις. Έντονη διάθεση για πλατωνικούς ή φανταστικούς έρωτες. Ευγενική και ευαίσθητη ψυχή, δεν δέχεται την αμεσότητα ή την επιθετικότητα στις σχέσεις. Το ελκύουν  πρόσωπα με καλλιτεχνικές  ή μυστικιστικές τάσεις. Καλλιτεχνικό ταλέντο, ειδικά στη μουσική.

Ποσειδώνας σύνοδος Άρης: Οι επιθυμίες του ατόμου, η ενεργητικότητα, η δραστηριότητες και η αυτοεπιβεβαίωσή του  ενισχύονται από  την εσωτερική του δομή,  τον ψυχισμό και την αισθητικότητά του.

Ποσειδώνας σύνοδος Δίας: Το άτομο διαθέτει χαρακτήρα με έντονο ιδεαλισμό, του αρέσει η ονειροπόληση και συχνά μιλά για  θέματα που πιθανά να είναι πέρα από τις δυνατότητές του. Είναι αισιόδοξο κι εύθυμο, γίνεται συμπαθητικό και γενναιόδωρο. Φιλοσοφεί τη ζωή συχνά  δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα. Είναι λίγο άτυχο.

Ποσειδώνας σύνοδος Κρόνος: Το άτομο έχει την ικανότητα να εφαρμόσει σε απλά και καθημερινά θέματα το χάρισμα  της διαίσθησης που έχει. Τάση για κρυφές πράξεις ή σκέψεις.

Ποσειδώνας σύνοδος Ουρανός: Το άτομο διαθέτει  μεγάλη φαντασία και ασυνήθιστα υψηλό βαθμό ευαισθησίας. Ασταθής και γεμάτος εμπνεύσεις χαρακτήρας. Ασυνήθιστες κλίσεις και ιδέες σε θέματα τέχνης, μουσικής, θρησκείας και  ψυχικών αναπτύξεων. Οι συνεργασίες του ατόμου είναι παράξενες, εκκεντρικές και πρωτότυπες.

Ποσειδώνας σύνοδος Πλούτωνας: Το άτομο θα ζήσει αλλαγές στη συμπεριφορά και στην συνείδηση στον κόσμο, που μπορεί να είναι πολιτικά ή κοινωνικά. Τείνει σε αναθεωρήσεις των παλιών κοινωνικών και πνευματικών εννοιών του παρελθόντος με νέες. Μπορεί να ασχοληθεί αποτελεσματικά σε σημαντικές αλλαγές εντάσσοντας τον εαυτό του σε σύνολα ανθρώπων με καθορισμένους στόχους, πχ σωματεία, σύλλογοι κλπ.

Ποσειδώνας εξάγωνο Ήλιος: Το άτομο έχει γόνιμη φαντασία, καλλιτεχνικές ικανότητες και ωραίες εμπνεύσεις. Εκδηλώνει τάσεις για έρευνα των απόκρυφων επιστημών. Η τύχη συχνά, το ευνοεί.

Ποσειδώνας εξάγωνο Σελήνη: Ενισχυμένη   φαντασία, έμπνευση και διαίσθηση. Πρωτότυπο και μεγαλοφυή πνεύμα. Κλίση προς την καλλιτεχνία. Η αρμονία του περιβάλλοντος επιδρά  συγκινησιακά  στο άτομο. Είναι ευαίσθητο  και δεν μπορεί να παραμείνει ανάμεσα σε άτομα που έχουν διχόνοιες ή ασυμφωνίες. Ευγενικός, καλόκαρδος κι ήρεμος χαρακτήρας, θυσιάζει και συμβιβάζεται προκειμένου να αποφύγει μία σύγκρουση ή ρήξη.

Ποσειδώνας εξάγωνο Ερμής: Λεπτή και γρήγορη σκέψη. Γόνιμη φαντασία και διαίσθηση. Το άτομο έχει φυσικά χαρίσματα μέντιουμ. Χαρακτήρας με διπλωματία και εξυπνάδα.

Ποσειδώνας εξάγωνο Αφροδίτη: Ένταση στον ερωτικό τομέα και διάθεση για σχέσεις με πρόσωπα κατώτερης κοινωνικής στάθμης από το άτομο. Ανθρωπιστικές αξίες και προδιάθεση για κοινωνική δράση που αποσκοπεί στο καλό του κοινωνικού συνόλου.

Ποσειδώνας εξάγωνο Άρης: Ενεργητική και δυναμική φαντασία, αυξημένη θέληση και ισχυρός εσωτερικός εαυτός. Το άτομο έχει την ικανότητα να φέρει σε επιτυχημένο τέλος κάθε έργο που θα αναλάβει.

Ποσειδώνας εξάγωνο Δίας: Το άτομο χαρακτηρίζεται από τάσεις νεωτερισμού που συνήθως συσχετίζονται με πνευματικά θέματα. Σωστές αντιδράσεις στον ψυχολογικό τομέα. Ευχάριστη διάθεση, καλός ύπνος, προφητικά όνειρα. Σε επίπεδο υγείας η όψη δίνει την ικανότητα στον οργανισμό να αντιδρά καλά στα αναισθητικά φάρμακα.

Ποσειδώνας εξάγωνο Κρόνος: Ισχυρός και θαυμάσιος χαρακτήρας. Μεγάλη βοήθεια από μέρους της διαίσθησης στην πορεία  της ζωής. Τακτικότητα και σαφήνεια στους σκοπούς. Αντοχή και ηρεμία. Το άτομο είναι ειλικρινές κι έντιμο, διαθέτει ευθύτητα χαρακτήρα και καλή θέληση. Φιλοσοφεί τα θέματα της ζωής κι έχει καλή αντίληψη που συχνά συνοδεύεται από υπερβολικό αίσθημα για γνώση και κατανόηση. Το προσελκύουν  θρησκευτικά, μεταφυσικά, καλλιτεχνικά και διαισθητικά ζητήματα.

Ποσειδώνας εξάγωνο Ουρανός: Διάθεση  ηγεσίας και πρακτικής  εφαρμογής  των θεωριών. Το άτομο θα εκτελέσει τους στόχους της ζωής του, με ασυνήθιστη δύναμη επιβολής.  Στον επαγγελματικό χώρο  θα ασχοληθεί με επιστημονικές έρευνες ή θα συνταιριάξει τα επιτεύγματα της επιστήμης με τη φύση της εργασίας.

Ποσειδώνας εξάγωνο Πλούτωνας: Το άτομο έχει την επίγνωση του «Ιδανικού». Η καλοσύνη, η φιλανθρωπία, η φιλευσπλαχνία είναι κύρια χαρακτηριστικά του αλλά και ταυτόχρονα σκοποί στη ζωή του. Ικανότητες  για έρευνα  των θετικών επιστημών, της χημείας, της βιολογίας, της φυσικής. Ενόραση, ικανότητα τηλεπάθειας, εσωτερικές δυνάμεις, διαίσθηση.

Ποσειδώνας τετράγωνο Ήλιος: Το άτομο έχει ασταθή ψυχικό κόσμο. Τρομακτικά όνειρα και εφιάλτες, δυσάρεστες  μεσαζοντικές ικανότητες, καταλήψεις και δαιμονοληψίες,  ψευδαισθήσεις, διαστροφές τόσο στο πνευματικό όσο και στο σωματικό  τομέα.  Δεισιδαιμονία και αιρετική θέση  στην αντίληψη για τη θρησκεία.

Ποσειδώνας τετράγωνο Σελήνη: Μεγάλες μεταβολές της ηθικής. Ευμετάβλητος ψυχισμός και προδιάθεση για αλκοολισμό ή παραισθησιογόνα. Χαρακτήρας στον οποίο η φαντασία πρωτεύει και η ικανότητα αντικειμενικής εκτίμησης των καταστάσεων δεν μπορεί να εφαρμοστεί κανονικά. Προδιάθεση για διαζύγιο.

Ποσειδώνας τετράγωνο Ερμής: Κατά καιρούς απατηλές σκέψεις, φαντασία  γόνιμη, εξωαισθητική αντίληψη υψηλού βαθμού. Το άτομο συχνά, φαντάζεται τις καταστάσεις όπως το ίδιο, θα ήθελε να είναι. Ανικανότητα να διαχωρίσει την πραγματικότητα από τη φαντασία. Τάση να λέει ψέματα. Συνεχόμενο αίσθημα άγχους.

Ποσειδώνας τετράγωνο Αφροδίτη: Το άτομο έχει ισχυρή φαντασία και χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος φόβος ή πραγματική απειλή, κινητοποιεί το αμυντικό σύστημα σε οτιδήποτε το προκαλεί. Αγαπά χωρίς  να περιμένει την αγάπη των άλλων σε ανταπόδοση, και συγχωρεί  τους  συναδέλφους ή τους ανθρώπους που συνεργάζεται.  Βασικά, προτιμά  να  εργάζεται μόνο του, επειδή είναι αρκετά ευαίσθητο  και  οι  άλλοι του προκαλούν εντάσεις ή άγχος. Πρέπει να παίρνει μεγαλύτερη μέριμνα για  τα οικονομικά του.

Ποσειδώνας τετράγωνο Άρης:  Η θέση αυτή ενισχύει τη δύναμη της φαντασίας και της θέλησης, όμως το άτομο  διατρέχει μεγάλο κίνδυνο  αν δεν μπορέσει να ελέγξει τις καταστάσεις της ζωής του, να οδηγηθεί σε ακρότητες όπως αυτοκτονία, νευρολογικές παθήσεις ή μεγάλη βιαιότητα. Συχνά, η όψη αυτή δίνει ερωτική τάση ομοφυλοφιλίας.

Ποσειδώνας τετράγωνο Δίας: Η τάση για υπερβολές του ατόμου συγχέεται με την ευαισθησία και την φαντασία,  προκαλώντας συχνά, την αίσθηση της αυταπάτης και του φανταστικού.  Προδιάθεση του ατόμου  για φυγή από την πραγματικότητα, για απάτη, επιπόλαιες ενέργειες. Διαταραγμένος ύπνος και διάθεση για κατανάλωση παραισθησιογόνων. Πιθανότητα δηλητηρίασης από αλκοόλ.

Ποσειδώνας τετράγωνο Κρόνος: Το άτομο έχει φανταστικούς φόβους  για  τις προσωπικές του ικανότητες, ανησυχείτε για ζητήματα, που δεν μπορεί να ελέγξει και για  τα  οποία νοιώθει εσωτερικές ενοχές. Συχνά, αισθάνεται  ανεπάρκεια σε αρνητικό περιβάλλον, με συνέπεια  να δημιουργεί στον εαυτό του εσωτερική καταπίεση και αυτό επειδή στην πραγματικότητα φοβάται τις  ευθύνες   και αμφιβάλλετε  για την αξία του.

Ποσειδώνας τετράγωνο Ουρανός: Το άτομο θα απογοητευθεί και θα διαψευστεί στη ζωή του γιατί πολλές φορές η υπέρμετρη φαντασία του δεν θα το αφήσει να δει την πραγματικότητα. Ψυχικές διακυμάνσεις και παθήσεις του νευρικού συστήματος. 

Ποσειδώνας τετράγωνο Πλούτωνας:  Το άτομο αντιμετωπίζει προβλήματα με το υποσυνείδητο και τη φαντασία του. Συχνές περίοδοι στη ζωή με καταθλίψεις και ανασφάλειες.

Ποσειδώνας τρίγωνο Ήλιος: Η όψη αυτή εκλεπτύνει και εξευγενίζει τις εντυπώσεις και τα αισθήματα. Το άτομο έχει κλίση για καλλιτεχνικές ενασχολήσεις, μυστικιστικές έρευνες. Βαθιά και εσωτερική συνείδηση των παραψυχολογικών ζητημάτων. Ενόραση, διαίσθηση, πρωτοτυπία.

Ποσειδώνας τρίγωνο Σελήνη: Ενισχυμένη φαντασία, έμπνευση και διαίσθηση. Πρωτότυπο και μεγαλοφυή πνεύμα. Κλίση προς την καλλιτεχνία.

Ποσειδώνας τρίγωνο Ερμής: Η διανοητικότητα είναι λεπτή  και βαθιά, η φαντασία και η διαίσθηση είναι αυξημένες. Το άτομο έχει ικανότητες φυσικού «μέντιουμ». Μεγάλη ικανότητα διπλωματίας. Το άτομο έχει έμπνευση και δημιουργική ικανότητα.

Ποσειδώνας τρίγωνο Αφροδίτη: Οι συνεργασίες του ατόμου βασίζονται περισσότερο  σε νέες μεθόδους και τρόπους. Η επιτυχία έρχεται μετά  από πολλές αλλαγές και ενάρξεις στο χώρο της εργασίας. Συναισθηματική έκφραση περιορισμένη. Το άτομο δεν μπορεί να διατυπώσει με ευκολία τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Ποσειδώνας τρίγωνο Άρης: Η όψη αυτή   ενισχύει σε πολύ  μεγάλο βαθμό τη δύναμη  της φαντασίας και της θέλησης και πολλές φορές  οδηγεί το άτομο σε απίστευτες εκτελέσεις μεγάλων έργων. Το άτομο διαθέτει υψηλά ιδανικά και εργάζεται με απίστευτο ζήλο για να τα πραγματοποιήσει. Αγάπη για τη θάλασσα και τα θαλασσινά ταξίδια.

Ποσειδώνας τρίγωνο Δίας: Εσωτερική ειρήνη και γαλήνη. Άτομο προικισμένο με φυσικά χαρακτηριστικά φιλανθρωπίας, αγάπης για τον πλησίον, πνευματικά ταλέντα. Τάσεις καλλιτεχνικές. Ηθική θεώρηση της ζωής, μελέτη των θρησκειών. Μεταφυσική  και επιστημονική κατάρτιση, γνώση της βιολογίας και της ιατρικής.

Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Το άτομο έχει σαφή και σημαντικά ιδεώδη κυρίως όμως για υλιστικά θέματα. Συνδυάζει αρμονικά την θέληση με την πρωτοτυπία.

Ποσειδώνας τρίγωνο Ουρανός: Το άτομο έχει φιλανθρωπική, θρησκευτική και ελκυστική προσωπικότητα. Η όψη αυτή σημαίνει ένα πιθανό ενδιαφέρον σε δραστηριότητες αναφορικά στη μεταφυσική, το μυστικισμό και άλλα μεταφυσικά θέματα. Ίσως ακόμα, έχει φανταστικές ικανότητες και υπάρχει η ικανότητα να πραγματοποιεί έργα από ασυνήθιστες ψυχικές καταστάσεις. Υπάρχει μεγάλη αγάπη για ταξίδια που συχνά φέρνουν αρκετά χρήσιμες εμπειρίες.

Ποσειδώνας τρίγωνο Πλούτωνας: Το άτομο δείχνει να έχει έντονη ψυχική ζωή με δυνατότητα για βαθυστόχαστες εμπειρίες πνευματικής φύσης. Ίσως να περιπλεχθεί σε  παραψυχολογικές έρευνες καθώς χρειάζεται να κατανοήσει τις εργασίες του υποσυνειδήτου και τα δυναμικά της προσωπικότητας. Μεγάλες μυστικιστικές αντιλήψεις πιθανά να ενεργοποιηθούν και να θα αναζητήσει συστηματικά σχετικές καταξιωμένες γνώσεις.

Ποσειδώνας  αντίθεση Ήλιος: Το άτομο αντιμετωπίζει προβληματικά την επικοινωνία του με τους άλλους γιατί δεν έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα των καταστάσεων. Πρέπει να αναπτύξει το αίσθημα της αντικειμενικής παρατήρησης και να βάλει σαφείς και καθορισμένους στόχους στη ζωή του. Η προδιάθεσή του  να λειτουργεί σύμφωνα  με τη διαίσθησή του, θα το οδηγήσει συχνά σε λάθος αποφάσεις και ενέργειες.

Ποσειδώνας αντίθεση Σελήνη: Μεγάλες μεταπτώσεις και διαστροφές της ηθικής. Διαζύγια και καυγάδες  στην οικογένεια. Άτομο  ονειροπόλο που συχνά είναι ανίκανο να πάρει σωστές αποφάσεις.

Ποσειδώνας αντίθεση Ερμής: Το άτομο αμφιβάλλοντας τις ικανότητές του σε περιπτώσεις συναγωνισμού, γίνεται θύμα των ανταγωνιστών. Το αποτέλεσμα είναι ότι φοβούμενος την εκμετάλλευση καταντά δύσπιστος ακόμα και σε αυτούς που το αγαπούν. Έχει πολλές εμπνεύσεις για λογοτεχνικό γράψιμο ή ποίηση. Το νευρικό σύστημα είναι πολύ ευαίσθητο και απογοητεύεται εύκολα με τους ανθρώπους. Υπερεκτιμά όσους αγαπά ενώ παράλληλα ενδιαφέρεται για άτομα με ασυνήθιστους χαρακτήρες ή νοοτροπίες.

Ποσειδώνας αντίθεση Αφροδίτη: Το άτομο έχει μεγάλη και επικίνδυνη φαντασία. Προσδίδει προτερήματα στους άλλους  που σπάνια έχουν. Μπορεί να χάσει τα υλικά αποκτήματά του με μυστηριώδη τρόπο. Λόγω της βαθιάς και ευαίσθητης φύσης του, θα εργαζόταν καλλίτερα με άτομα  που εμπιστεύεται. για λόγους ανταγωνισμού στη δουλειά του να μη μιλά αυτοπροσώπως αλλά κάποιος άλλος να το αντιπροσωπεύει, επειδή παρουσιάζεται καχύποπτος και προκλητικός στις σχέσεις του με το περιβάλλον.

Ποσειδώνας αντίθεση Άρης: Ιδέες και στόχοι απασχολούν το άτομο. Συχνά, τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και προκαλούν υπερένταση, γιατί η διάθεση αυτή στηρίζεται σε εξωπραγματικές και φανταστικές θέσεις. Πλούσια φαντασία, αυταπάτες και τάση φυγής. Φοβίες που είναι για ανύπαρκτα θέματα. Δηλητηριάσεις από υγρή τροφή και θαλασσινά.

Ποσειδώνας αντίθεση Δίας: Το άτομο απογοητεύεται εύκολα από τους άλλους. Πρέπει να μάθει να δέχεται τους ανθρώπους. Είναι χαρακτήρας που δίνει εύκολα υποσχέσεις τις οποίες δύσκολα κρατάει. Στις επαγγελματικές σχέσεις τείνει να αναλαμβάνει ευθύνες για τις οποίες δεν έχει χρηματικά οφέλη.

Ποσειδώνας αντίθεση Κρόνος: Το άτομο έχει ισχυρές ψυχικές υπερεντάσεις και συχνά  προκαλεί διαμάχες στον οικείο του χώρο. Συνηθισμένες είναι οι νευρώσεις κι ανικανότητα αντικειμενικής εκτίμησης των καταστάσεων.
Το άτομο είναι πολύ εύθικτο και κρατά τα μυστικά του, μακριά από τους άλλους. Εργάζεται σκληρά για την αποφυγή προσωπικών αντιπαραθέσεων και συναισθηματικών ή ψυχολογικών προβλημάτων. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ αποφασιστικό με καθορισμένα και προσδιορισμένα όρια, με σωστές εκτιμήσεις και υπολογίσεις των πραγμάτων, με κρίσεις που ρυθμίζουν και επηρεάζουν όσα ορίζονται. Οι τομείς όπου είναι επίφοβο και απροστάτευτο σπάνια έχουν κάποια ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια και να γίνουν βασανιστικές. Η σοβαρή εξωτερική του συμπεριφορά καλύπτει τα πολύ στοργικά και ευσπλαχνικά  τα συναισθήματά του. Καθήκοντα και υπευθυνότητες μπορεί να το συγκρατούν από ευκαιρίες για αλλαγές και εσωτερική ανάπτυξη.

Ποσειδώνας αντίθεση Ουρανός: Νευρική υπερένταση. Θλίψη και απογοήτευση.

Ποσειδώνας αντίθεση Πλούτωνας: Το άτομο αντιμετωπίζει προβλήματα με το υποσυνείδητο και τη φαντασία του. Συχνές περίοδοι στη ζωή με καταθλίψεις και ανασφάλειες.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here