Οι Όψεις του Ήλιου στο γενέθλιο χάρτη

0
23

Ήλιος σύνοδος (0 °) Σελήνη: Γενική αρμονία ιδιαίτερα στον οικογενειακό χώρο. Ισχυρή θέση που τονίζει περισσότερο τα χαρακτηριστικά του ζωδίου που φιλοξενεί την πλανητική αυτή σχέση.

Ήλιος σύνοδος Ερμής: Μεγάλη  ικανότητα νόησης, συγκέντρωση και ισχυρή μνήμη. Η νοημοσύνη ενεργεί εδώ, σαν όργανο του εξιδανικευμένου Εγώ και της θέλησης για απόκτηση ισχύος. Συχνά εκδηλώνεται  υποκειμενικότητα. Το άτομο έχει τη διάθεση να βλέπει τις καταστάσεις υποκειμενικά  και κάτω από τη δική του προοπτική. Του αρέσει να μιλά  και να εκφράζει τις απόψεις του χωρίς να έχει τη διάθεση να ακούει τους άλλους. Έχει καθαρό μυαλό, κλίση για μάθηση και νοητικές δραστηριότητες. Συχνά, όμως εκδηλώνει εξασθένιση στη διανόησή του. Έχει την τάση να υιοθετεί δογματικές στάσεις, ειδικά σε προσωπικά θέματα.

Ήλιος σύνοδος Αφροδίτη: Καλλιτεχνικές  και αισθητικές τάσεις. Η μουσική, η ποίηση, η ζωγραφική και η διακοσμητική είναι θέματα που τραβούν  το ενδιαφέρον και την προσοχή του ατόμου. Το άτομο  εκδηλώνει διάθεση και αγάπη για ότι είναι ωραίο και πολυτελή.   Διασκέδαση, χορός και καλοπέραση  είναι κύρια χαρακτηριστικά του. Συμπαθητική και αξιαγάπητη μορφή. Ευγενική και ευαίσθητη φύση. Δημιουργεί εύκολα φιλίες, επικοινωνεί με άνεση αντιμετωπίζοντας καλοπροαίρετα τους άλλους.

Ήλιος σύνοδος Άρης: Τυχοδιωκτικές  τάσεις και κατάχρηση  της εμπιστοσύνης. Ατυχίες και αρνητικές παράμετροι στα γεγονότα της ζωής του ατόμου. Έλλειψη τύχης. Πολεμοχαρής φύση που δημιουργεί ένταση και ερεθιστικότητα στο περιβάλλον της. Ενώ υπάρχει η ικανότητα  για ανάληψη  των ευθυνών,  αποφεύγει τις ευθύνες του και δείχνει στάση δειλίας.

Ήλιος σύνοδος Δίας: Το άτομο είναι χαρούμενο κι ικανοποιημένο από το περιβάλλον του και τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Είναι τυχερό κι έχει πολλές ευκαιρίες για επιτυχία στη ζωή του.

Ήλιος σύνοδος Κρόνος: Σοβαρότητα,  καρτερικότητα,  οργανωτικό πνεύμα. Ισχυρογνωμοσύνη, απαισιοδοξία,   ανθρωποφοβία. Τάση  για εγκληματικές τάσεις,  σοβαρές ψυχικές  διαταραχές. Γενικά, από αυτή τη σχέση, προμηνύονται μακροχρόνιοι αγώνες και κίνδυνοι.

Ήλιος σύνοδος Ουρανός: Χαρακτήρας  ανεξάρτητος,  πρωτοποριακός,  ενδιαφέρον, εντυπωσιακός, μαγνητικός και έντονα  επαναστατικός. Το άτομο  είναι ανυπόμονο και αυθόρμητο στις ενέργειες και στην αυτοέκφρασή του. Έχει κλίση σε επαγγέλματα επιστημονικά ή υψηλής τεχνολογίας.

Ήλιος σύνοδος Ποσειδώνας: Συχνά, το άτομο είναι σε αδυναμία να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί εύκολα σε κάποιο θέμα,  σκοπεύοντας σε στόχους απραγματοποίητους. Ελκύεται από τη μουσική, το χορό, την καλλιτεχνία, ο ψυχισμό, τον πνευματισμό και το μυστικισμό. Αγαπά πολύ τη θάλασσα και τα θαλασσινά ταξίδια.

Ήλιος σύνοδος Πλούτωνας: Το άτομο έχει έντονη διάθεση να τροποποιεί κάθε τι παλιό ή να ξαναρχίσει κάτω από νέες ιδέες οτιδήποτε το ενοχλεί.

Ήλιος εξάγωνο (60°) Σελήνη: Επιτυχία, εκτίμηση και τιμές. Αρμονική ζωή και συναισθηματικές υποθέσεις που έχουν καλή έκβαση. Ισχυρά ιδιοσυγκρασία και ζωτικότητα. Η υγεία είναι καλή. Ανθεκτικός οργανισμός.

Ήλιος εξάγωνο Άρης: Η όψη αυτή επιδρά στην υγεία  και της δίνει ανθεκτικότητα και ζωτικότητα. Χαρακτήρας με ευγενικά και καλά συναισθήματα. Το άτομο χαρακτηρίζεται από μεγάλο θάρρος κι αποφασιστικότητα. Ανάληψη ευθυνών με υπεύθυνη επαγγελματική θέση στον επαγγελματικό τομέα.

Ήλιος εξάγωνο Δίας: Το άτομο έχει ισχυρή θέληση και σχεδόν πάντα η επιτυχία υπάρχει σε όλες τις υποθέσεις του. Ζωτικότητα και σωστή κρίση σε συνδυασμό με τις καλές διανοητικές δυνάμεις, του εξασφαλίζουν την άνοδο και την καθιέρωση. Γενικά, η όψη αυτή υπόσχεται υλική άνοδο, επιτυχία, ικανοποίηση των στόχων της ζωής, πλούτο είτε αυτός είναι πνευματικός είτε υλικός. Ο χαρακτήρας είναι ήρεμος και ανεξάρτητος από υλικά συμφέροντα. Συχνά, κάτω από αυτή την επιρροή, το άτομο ασχολείται  με πνευματικά θέματα, η ενασχόλησή του  έχει άμεση σχέση με τα βιβλία ή άλλη σχετική εργασία ή με τη θρησκεία.

Ήλιος εξάγωνο Κρόνος: Το άτομο χαρακτηρίζεται από υπομονή και αντοχή, ειδικά με κοινωνικά θέματα. Εργατικότητα και εκτίμηση από τους ανθρώπους. Σύνεση, επιφυλακτικότητα  και συγκέντρωση μπροστά στην ανάληψη καθηκόντων και υποχρεώσεων.

Ήλιος εξάγωνο Ουρανός: Άτομο με χαρακτήρα ανεξάρτητο και γεμάτο αυτοπεποίθηση. Εκκεντρικότητα  και έλξη για πρωτότυπα και νέα θέματα. Περίεργη και ανεξήγητη επιβολή στις μάζες.

Ήλιος εξάγωνο Ποσειδώνας: Το άτομο έχει γόνιμη φαντασία, καλλιτεχνικές ικανότητες και ωραίες εμπνεύσεις. Εκδηλώνει τάσεις για έρευνα των απόκρυφων επιστημών. Η τύχη συχνά, το ευνοεί.

Ήλιος εξάγωνο Πλούτωνας: Το άτομο έχει την ικανότητα να διασπά τους κατεστημένους νόμους. Το χαρακτηρίζει η απελευθέρωση. Υπάρχει η τάση  να δημιουργεί δεσμούς χωρίς  καταπίεση και όρους. Αν κάτι δεν του αρέσει, πολύ εύκολα το τροποποιεί ή το καταστρέφει.

Ήλιος τετράγωνο (90°) Σελήνη: Το άτομο έχει αρνητικές επιρροές στην επαγγελματική εξέλιξή του. Η επιτυχία και η φήμη θα έλθουν πολύ δύσκολα και μετά από μεγάλους αγώνες. Η όψη αυτή δίνει άσχημα στοιχεία στον χαρακτήρα, όπως αλαζονεία και αναποφασιστικότητα. Ακόμα, θα αντιμετωπίσετε οικογενειακές δυσκολίες και πρέπει να ενεργοποιηθείτε σωστά προκειμένου να ξεπεραστούν.

Ήλιος τετράγωνο Άρης: Η ζωτικότητα του ατόμου  παραμένει ακέραια. Παρουσιάζονται τάσεις αναποφασιστικότητας και έλλειψη οργάνωσης. Κίνδυνος τυχοδιωκτικών τάσεων. Ευερέθιστος χαρακτήρας.

Ήλιος τετράγωνο Δίας: Χαρακτηριστικά  υπεροψίας, κενοδοξίας και αλαζονείας. Δυσχέρειες στην   κοινωνική ζωή.  Δυσπιστία, δεισιδαιμονία, προστριβές με τις δημόσιες αρχές. Το άτομο  δείχνει   υπερβολική  αυτοπεποίθηση, κάτι που το κάνει εγωιστή και ανήσυχο. Έχει τάση  να φιλοσοφεί τις καταστάσεις, κριτικάρει τις προσπάθειες  των άλλων προσπαθώντας να τους ελέγξει, δεν  έχει μέτρο στις ενέργειές του και τείνει να καθορίζει τις προτεραιότητες  στις δράσεις του. Από τα πρόσωπα που αγαπά, έχει μεγάλες απαιτήσεις και συχνά απογοητεύεται από αυτούς.

Ήλιος τετράγωνο Κρόνος: Η όψη αυτή αναπτύσσει την ισχυρογνωμοσύνη, την απαισιοδοξία και την ανθρωποφοβία. Πολλές φορές το άτομο  νοιώθει απελπισία, έχει τάσεις  αυτοκαταστροφής, προδιαθέσεις να δημιουργεί κοινωνικά προβλήματα με παράνομες ενέργειες. Προαναγγέλλεται ζωή   γεμάτη αγώνες, μακροχρόνιους και μοιραίους. Σοβαροί κίνδυνοι. Η επιτυχία δεν έρχεται  εύκολα γιατί συχνά το άτομο υποτιμά  τις δυνάμεις του. Ανασφάλειες  από το άμεσο περιβάλλον του θα σταθούν εμπόδια στην εξέλιξή του.

Ήλιος τετράγωνο Ουρανός: Μεγάλες  διαψεύσεις στη ζωή. Απροσδόκητα γεγονότα. Ο χαρακτήρας του ατόμου είναι ανήσυχος, ευέξαπτος, ευμετάβλητος, απογοητεύεται εύκολα και έχει τάσεις για απομόνωση και αυτοχειρία.

Ήλιος τετράγωνο Ποσειδώνας: Το άτομο έχει ασταθή ψυχικό κόσμο. Τρομακτικά όνειρα και εφιάλτες, δυσάρεστες  μεσαζοντικές ικανότητες, καταλήψεις και δαιμονοληψίες,  ψευδαισθήσεις, διαστροφές τόσο στο πνευματικό όσο και στο σωματικό  τομέα.  Δεισιδαιμονία και αιρετική θέση  στην αντίληψη για τη θρησκεία.

Ήλιος τετράγωνο Πλούτωνας: Το άτομο  υποφέρει από εσωτερικές εντάσεις  και δυσκολεύεται να εκφράσει αυτά   που θέλει. Οι σχέσεις του είναι τεταμένες και θυμίζουν εμπόλεμη κατάσταση. Δεν συμβιβάζεται, δεν είναι μετριοπαθή κι αντιμετωπίζει τους άλλους  με αμυντική συμπεριφορά. Η ακραία κρίση του, οδηγεί συχνά τις ενέργειές του σε λάθος δρόμο.

Ήλιος τρίγωνο Σελήνη: Η γωνία αυτή προσδιορίζει  τη σχέση μεταξύ της ζωτικότητας και της αισθητικότητας, μεταξύ του ΕΓΩ και του υποσυνειδήτου, μεταξύ της πατρικής και της μητρικής επίδρασης. Επιδρά άμεσα θετικά στη σωματική κατάσταση του ατόμου. Επίσης, η όψη  αυτή δίνει   επιτυχίες, εκτίμηση, τιμές και αρμονική ζωή. Αισθηματικότητα, ισχυρή ιδιοσυγκρασία και ζωτικότητα.

Ήλιος τρίγωνο Άρης: Αυτή  η όψη δείχνει  κατά κανόνα, σωματική  ευρωστία,  υγεία,  καλή ποιότητα  αίματος,  καλό  κυκλοφορικό σύστημα  και νευρώδη σωματική διάπλαση. Το άτομο παίρνει πολύ γρήγορα τις αποφάσεις του, είναι έξυπνο κι έχει μεγάλη πνευματική διαύγεια.

Ήλιος τρίγωνο Δίας: Το άτομο θα αποκτήσει φήμη, διασημότητα και θα καταξιωθεί στην κοινωνία. Θα διαγράψει τη δική του ιστορία στον οικογενειακό χώρο και πιθανά αυτή η τύχη να απλωθεί σε τομείς πέραν της οικογένειας. Ενεργητική και παραγωγική προσωπικότητα, με ηθική και εξυπνάδα. Επιτυχία σε όλους τους τομείς.

Ήλιος τρίγωνο Κρόνος: Χαρακτήρας με ταλέντα όπως της σοβαρότητας, της υπομονής και της οργάνωσης.  Η υπομονή του ατόμου θα το βοηθήσει πολύ στην κοινωνική θέση και δράση. Αυτοκυριαρχία και διάκριση. Εργατικότητα και ευθύνη στον επαγγελματικό τομέα.   Επιφυλακτικότητα. Ηλικιωμένα άτομα θα βοηθήσουν και θα υποστηρίξουν το άτομο.

Ήλιος τρίγωνο Ουρανός: Αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία. Γόνιμο πρωτότυπο πνεύμα, καλλιτεχνικές  ικανότητες. Χαρακτήρας με ποιοτική έμπνευση   με ανεξήγητη έλξη στο κοινωνικό σύνολο. Μεγάλη  διαίσθηση, μεγαλοφυΐα, εκτέλεση μεγάλων έργων και επιχειρήσεων. Αγάπη για τα ταξίδια.

Ήλιος τρίγωνο Ποσειδώνας: Η όψη αυτή εκλεπτύνει και εξευγενίζει τις εντυπώσεις και τα αισθήματα. Το άτομο έχει κλίση για καλλιτεχνικές ενασχολήσεις, μυστικιστικές έρευνες. Βαθιά και εσωτερική συνείδηση των παραψυχολογικών ζητημάτων. Ενόραση, διαίσθηση, πρωτοτυπία.

Ήλιος τρίγωνο Πλούτωνας: Το άτομο χαρακτηρίζεται από μεγάλο κουράγιο και δύναμη. Οι δυνατότητές του είναι ισχυρές και γενικά θα επιτύχει τους στόχους του. Γεννημένο με ηγετικά χαρίσματα, συχνά τροποποιεί το κατεστημένο όπου δεν του αρέσει. Διαθέτει μεγάλο προσωπικό μαγνητισμό τον οποίο εκμεταλλεύεται στο να κατευθύνει τους άλλους επιλύνοντας τα προβλήματά τους.

Ήλιος αντίθεση (180°) Σελήνη: Το άτομο έχει μεγάλη ικανότητα δράσης και εκδηλώνει υπερβολική δραστηριότητα στην επίτευξη των στόχων του. Οι συντονισμένες προσπάθειές του για την ήρεμη και γαλήνια πορεία της ζωής, θα το οδηγήσουν μετά από σημαντικό αγώνα στην επαγγελματική και προσωπική ολοκλήρωση.

Ήλιος αντίθεση Άρης: Η όψη αυτή ωθεί το άτομο να επιδιώκει συνεχώς τον συναγωνισμό για να αποδείξει την   αξία  του. Χρειάζεται αυτοανάλυση για να μπορέσει να συνειδητοποιήσει τους στόχους του. Ακόμα, πρέπει να κατανοήσει τις δυνατότητές του για  να  νοιώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Συνήθως, όταν δεν ολοκληρώνεται κάποιος στόχος, νοιώθει απογοήτευση εκδηλώνοντας παράφορο χαρακτήρα. Δεν του αρέσει να συμβιβάζεται.

Ήλιος αντίθεση Δίας: Η σχέση αυτή   των πλανητών βοηθά  θετικά, το άτομο στη σταδιοδρομία του προσφέροντας καλή τύχη και άνοδο. Συνήθως, η προσωπικότητα του ατόμου  παίζει σπουδαίο ρόλο στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον. Γενικά, η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη και η πρόοδος χαρακτηρίζει τη ζωή του.  Χαρακτήρας  ενεργητικός, πράος, ευγενικός, με ήθος και αυτοπεποίθηση.

Ήλιος αντίθεση Κρόνος: Το άτομο νοιώθει μεγάλη ανασφάλεια για την προσωπικότητα και ατομικότητά του. Συνήθως, επιζητά την επιβεβαίωση της αξίας του. Στην προσπάθειά του αυτή, γίνεται εγωκεντρικό με τάσεις καθαρά συμφεροντολογικές.

Ήλιος αντίθεση Ουρανός: Το άτομο  ερεθίζεται εύκολα, φοβάται  τον ανταγωνισμό και συναγωνισμό. Βαριέται  πολύ εύκολα, του αρέσει  να το προκαλούν  και γενικά δεν ακούει τις γνώμες των άλλων. Πιστεύει ότι έχει τεράστιες  δυνάμεις και σωστή κρίση, πράγμα που πολλές φορές δεν είναι αλήθεια. Απαιτεί  πολλές θυσίες  και προσφορές από τα πρόσωπα που συνδέονται συναισθηματικά μαζί του.

Ήλιος αντίθεση Ποσειδώνας: Το άτομο αντιμετωπίζει προβληματικά την επικοινωνία του με τους άλλους γιατί δεν έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα των καταστάσεων. Πρέπει να αναπτύξει το αίσθημα της αντικειμενικής παρατήρησης και να βάλει σαφείς και καθορισμένους στόχους στη ζωή του. Η προδιάθεσή του  να λειτουργεί σύμφωνα  με τη διαίσθησή του, θα το οδηγήσει συχνά σε λάθος αποφάσεις και ενέργειες.

Ήλιος αντίθεση Πλούτωνας: Η όψη αυτή δίνει στο άτομο ισχυρή θέληση, αλλά και ισχυρογνώμονα χαρακτήρα με συνεχόμενη αμυντική στάση, έναντι των άλλων. Η ανασφάλεια το οδηγεί σε μετασχηματισμούς του ΕΓΩ ή σε αναζητήσεις άλλων περιβαλλόντων που ουσιαστικά θα βοηθήσουν να ξεφύγει από τον εαυτό του. Είναι καχύποπτο και χωρίς αυτοπεποίθηση. Πρέπει να παίρνει μόνο τις αποφάσεις ειδικά για ουσιαστικά ζητήματα.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here