Οι πλανήτες στον 5ο οίκο του γενέθλιου χάρτη

0
35

Ήλιος: Το άτομο θέλει να επιδεικνύεται και τις περισσότερες φορές να είναι το κέντρο της προσοχής. Το αίσθημα της ταυτότητας, της δύναμης και του σκοπού στη ζωή υπάρχουν έντονα. Έχει ικανότητανα απολαμβάνει τη ζωή, και αγαπά τα παιδιά.
Τείνει να αναλαμβάνει κινδύνους χωρίς λόγο και πρέπει να μάθει να συνδυάζει σωστάτην αγάπη και τη δύναμη, αν θέλει η ζωή του να γίνει πιο αρμονική.
Συνήθως, αυτή η θέση δίνει λίγους απογόνους. Είναι ευνοϊκή θέση για επαγγέλματα  όπως αυτό   του παιδαγωγού,  του δασκάλου  και ότι έχει σχέση με τα παιδιά. Στο άτομο αρέσει να επιδίδεται  στον αθλητισμό,  στα παιγνίδια, στις διασκεδάσεις, στα τυχερά παιχνίδια. Μεγάλη ικανότητα μάθησης.

Σελήνη: Άτομο κοινωνικό που αγαπά και έχει καλές σχέσεις με τα παιδιά. Επιτυχία σε θέματα που αφορούν τη διασκέδαση, το θέατρο και την καλλιτεχνία.
Με δυσαρμονικές επιρροές στον πλανήτη:Ατυχία στα κοινωνικά θέματα. Το άτομο θα ταλαιπωρηθεί από τα παιδιά του ή τις ερωτικές σχέσεις του. Γενετήσια προβλήματα κι ασθένειες.

Ερμής: Γενικά η θέση αυτή δεν ευνοεί την απόκτηση πολλών απογόνων. Το άτομο αγαπά τα τυχερά παιχνίδια, τα στοιχήματα από τα οποία μερικές φορές θα αποκτήσει πλούτη. Ευνοϊκή θέση για επαγγέλματα που συσχετίζονται με τα παιδιά, την παιδαγωγική και τη διδασκαλία.

Αφροδίτη: Μεγάλη αγάπη για τις απολαύσεις και την ηδονή. Έντονη κλίση προς την καλλιτεχνία και ειδικά το θέατρο. Ευτυχισμένες έντονες ερωτικές σχέσεις. Επιτυχία στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, σωστή και δημιουργική συμβίωση μαζί τους. Αγάπη για τα τυχερά παιχνίδια και τα χόμπι.

Άρης: Το άτομο δίνει μεγάλη σημασία στην ερωτική ζωή του και έχει ισχυρή ερωτική φύση με σημαντική ενεργητικότητα και δράση. Αγαπά πολύ τα παιδιά. Έντονη διάθεση για τη διασκέδαση, τον αθλητισμό και τις περιπέτειες.

Δίας: Ευτυχισμένη ζωή και εύνοια στα τυχερά παιχνίδια. Οι κοινωνικές σχέσεις ενδιαφέρουν πολύ το άτομο και συχνά λαμβάνει μέρος σε συλλόγους ή ομάδες ανθρώπων. Ευρύς φιλικός κύκλος. Τα παιδιά που θα αποκτήσει το άτομο, θα είναι πολύ ωραία κι έξυπνα.

Κρόνος: Ο χαρακτήρας του ατόμου παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια και ακαριαίο ερεθισμό στην ερωτική ζωή του. Είναι πολύ έξυπνο και έχει προδιάθεση για πολύ ελεύθερο τρόπο ζωής που επηρεάζει άμεσα και τη σεξουαλική πλευρά. Το άτομο παρουσιάζεται σαν συμβατικό και το προσελκύουν οι εκκεντρικότητες που είναι δημιουργικές, ασυνήθιστες και πρωτοποριακές. Το ίδιο ισχύει και για τις φιλικές σχέσεις του. Του αρέσουν τα απροσδόκητα και ξαφνικά γεγονότα, ιδιαίτερα όταν έχουν κάποια μορφή περιπέτειας. Αστάθεια στις συντροφικές σχέσεις. Τα παιδιά που θα κάνει θα είναι ιδιόμορφα και ίσως να ζήσουν μακριά του.

Ουρανός: Ο χαρακτήρας του ατόμου παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια και ακαριαίο ερεθισμό στην ερωτική ζωή του. Είναι πολύ έξυπνο και έχει προδιάθεση για πολύ ελεύθερο τρόπο ζωής που επηρεάζει άμεσα και τη σεξουαλική πλευρά. Το άτομο παρουσιάζεται σαν συμβατικό και το προσελκύουν οι εκκεντρικότητες που είναι δημιουργικές, ασυνήθιστες και πρωτοποριακές. Το ίδιο ισχύει και για τις φιλικές σχέσεις του. Του αρέσουν τα απροσδόκητα και ξαφνικά γεγονότα, ιδιαίτερα όταν έχουν κάποια μορφή περιπέτειας. Αστάθεια στις συντροφικές σχέσεις. Τα παιδιά που θα κάνει θα είναι ιδιόμορφα και ίσως να ζήσουν μακριά του.

Ποσειδώνας: Το άτομο έχει λεπτή αίσθηση του λεγόμενου «Ανώτερου Έρωτα». Η ιδέα της αγάπης υπάρχει μέσα του στην ανώτερη, πανανθρώπινη μορφή της. Έχει την προδιάθεση για συγκεχυμένες ερωτικές σχέσεις λόγω της εξωπραγματικής αντίληψής του για το θέμα της αγάπης. Η θέση ευνοεί τις εργασίες που συσχετίζονται με τη θάλασσα, τα υλικά αγαθά που προέρχονται από αυτή, το πετρέλαιο, τις καλές τέχνες.

Πλούτωνας: Βαθιά αγάπη για τη ζωή και τη δημιουργία. Γονιμότητα, φυσικά και πνευματικά προσόντα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τάση καλλιτεχνίας που θα κάνει το άτομο γνωστό στο πλατύ κοινό μέσα από τα δημιουργήματά του. Έντονη και τονισμένη προσωπικότητα. Υπάρχει προοπτική ένα από τα παιδιά να γίνει διάσημο ή σημαντικό πρόσωπο στην κοινωνία.
Με δυσαρμονικές επιρροές στον πλανήτη:Αναστολή στη δημιουργική αυτοέκφραση του ατόμου. Συχνά το άτομο αισθάνεται φόβο για τις ευθύνες, γίνεται απαισιόδοξο, αδιαφορεί για την πνευματική δημιουργία. Από τη θέση αυτή παρουσιάζονται συχνά συμπλέγματα ψυχολογικά που οδηγούν σε σεξουαλικές δυσλειτουργίες ή επαγγελματικό προσανατολισμό. Ισχυρή τάση για τυχερά παιχνίδια. Σε πολύ άσχημες όψεις προκαλείται απώλεια παιδιού ή σοβαρά καρδιακά νοσήματα.

Β. Δεσμός: Περισυλλογή, εργατικότητα και βιώματα από την νεανική ηλικία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της θέσης αυτής. Φέρει ευθύνη των κινήσεών του και η κατασπατάληση των φυσικών δυνάμεών του δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο.
Τα παιδιά και οι φιλικές σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του ατόμου. Υπάρχει η συνειδητή τάση να προσπαθεί να ωθεί τα παιδιά του να πραγματοποιήσουν τα δικά του όνειρα γιά τη ζωή.

Βέρτεξ: Η επιρροή του Vertex στον οίκο αυτό είναι αναχαιτισμένη και μικρής σημασίας.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here