Οι πλανήτες στον 10ο οίκο

0
4

Ο Ήλιος στο δέκατο οίκο: Ο Ήλιος στον δέκατο οίκο είναι συχνά ένδειξη για κοινωνική αναγνώριση, εγκόσμιες τιμές, για την πολιτική εξουσία, ή την επαγγελματική καταξίωση. Τα άτομα με τη θέση αυτή εργάζονται σταδιακά σε μια πορεία αυξανόμενης φήμης. Έχουν ανάγκη το σεβασμό των άλλων για τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Δεν αντέχουν εύκολα τους μίζερους ή αναξιοπρεπείς ανθρώπους, παλεύουν με ηθικά μέσα και κρατάνε υψηλά στάνταρ τόσο για τον εαυτό τους όσο και  για τους γύρω τους. Η δημόσια εικόνα και το κύρος τους είναι μείζονος σημασίας, η επιθυμία για αναγνώριση τους ωθεί σε σκληρή δουλειά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι προκλήσεις και οι δύσκολες καταστάσεις δε θα λείψουν από τη ζωή τους και κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον! Έχουν την ικανότητα να λάμπουν γύρω τους, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και αυτό έχει συχνά δυο πόλους, είτε τον έντονο ανταγωνισμό από τους συναδέλφους τους ή τη βοήθεια υψηλά ιστάμενων που προωθούν την καριέρα. Η καριέρα συχνά επικεντρώνεται σε κοινωνικά επαγγέλματα, μιας και έχουν την δυνατότητα να εμπνέουν και άλλους μέσα από την δική τους στάση και τοποθέτηση.

Η Σελήνη στο δέκατο οίκο: Η Σελήνη στον δέκατο οίκο δίνει ροπή προς μια δημόσια ζωή, φήμη και πολύ μεγάλη επιθυμία για αναγνώριση. Συχνά τα άτομα κυριαρχούνται από έντονα συναισθήματα  και χάνουν τον έλεγχο της κατάστασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες, συχνές επαγγελματικές μεταβολές. Η καριέρα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα και πολλές εναλλαγές. Τα άτομα ασχολούνται με τη φήμη τους, καθώς έχουν μια ισχυρή επιθυμία για αναγνώριση. Έχουν την ικανότητα να διαισθάνονται το συναίσθημα του κοινού, να αντιλαμβάνονται την τάση και τη ροπή του πλήθους και την ανάγκη της μάζας. Έτσι είναι σε θέση να μπορούν να τα καλύψουν ανά πάσα στιγμή με ανάλογες δραστηριότητες. Άλλωστε αυτές είναι θέσεις που τις επιδιώκουν και ως μέσο αυτοέκφρασης. Η ανάγκη για οικονομική και υλική ευημερία καθορίζει και την επιδίωξη τους για επιτυχία, η ασφάλεια στη ζωή τους έχει ιδιαίτερη σημασία. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα σκάνδαλα γιατί η προσωπική τους ζωή είναι εκτεθειμένη σε κοινή θέα! Η θέση αυτή κλίνει προς δραστηριότητες που συνδέονται με την εμπορία, τη ναυτιλία, τα εμπορεύματα, ή άλλους τομείς τροφοδοσίας για το κοινό.

Ο Άρης στο δέκατο οίκο: Ο Άρη στο δέκατο οίκο σημαίνει μια έντονη ανάγκη για υπεροχή και εστίαση στην επιδίωξη της σταδιοδρομίας, η κορυφή είναι ο στόχος,. Τα άτομα με τη θέση αυτή είναι γεννημένοι ηγέτες και διοχετεύουν όλη τους την ενέργεια στην προσωπική καταξίωση! Παίρνουν εύκολα πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν ευθύνες με την ίδια ευκολία, καθώς διαθέτουν πολύ καλή οργανωτική και εκτελεστική ικανότητα των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνουν. Η ανάγκη για καταξίωση και ηγεσία υπερβαίνει τις όποιες ανθρώπινες αξίες. Το εγώ υπερτονίζεται, η φιλοδοξία είναι κυρίαρχη σε όλες τους τις ενέργειες. Είναι πάντοτε περήφανα για το αποτέλεσμα των ενεργειών τους, επειδή σπανίως θα αποτύχουν στην κατάκτησης των στόχων τους! Πάντα καταφέρνουν την προσωπική πραγμάτωση με τη δημόσια ή επαγγελματική αναγνώριση. Συχνά λόγω της επιθετικής ή εριστικής τους φύσης, τα άτομα αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα σε σχέση με την προσωπική τους εξέλιξη, η υπομονή και η ευγένεια δεν είναι στην ατζέντα τους και πρέπει να μάθουν και τα δύο για καλύτερη προσωπική εξέλιξη. Συχνά η θέση αυτή δείχνει  και  κάποιες δυσκολίες και τριβές με τον έναν από τους γονείς, ή με ανωτέρους στην εργασία. Η επιτυχία έρχεται μέσα από μια δική τους επιχείρηση. Ακόμα τα άτομα έλκονται από την πολιτική, τη διαχείριση ή το στρατό ή τον αθλητισμό.

Η Αφροδίτη στο δέκατο οίκο: Η Αφροδίτη στο δέκατο οίκο είναι η δημόσια εικόνα μας, η κοινωνική προβολή, η επιτυχία και η αυτοεκτίμηση μέσα από την κοινωνική καταξίωση. Το κοινωνικό στάτους καθορίζει και την επιλογή συντρόφου και συχνά τα άτομα οδηγούνται σε γάμο για την απόκτηση και την αναγνώριση της δημόσιας κοινωνικής ζωής. Υπάρχει από τα άτομα μια σκόπιμη καλλιέργεια τόσο της προσωπικότητας τους όσο και της κουλτούρας τους! Η θέση αυτή δίνει μια γοητεία και λάμψη στη δημόσια εικόνα, είναι ιδιαιτέρως αγαπητά και δημοφιλή άτομα και η φωνή είναι ένα σημαντικό εργαλείο όπου απογειώνει τα άτομα. Μπορούν μέσα από τη δημόσια ομιλία να εμπνέουν τους γύρω τους και μαγεύουν εύκολα τους άλλους, με αποτέλεσμα οι  άνθρωποι να κάνουν πάντα ό,τι τους ζητάνε χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ομορφιά και η αρμονία περιβάλλει το χώρο τους, είναι ικανά να δίνουν συμβουλές και βελτιώνουν την εικόνα των ανθρώπων και του χώρου γύρω τους! Τα άτομα είναι πολύ κοινωνικά και εκφράζονται με ρομαντισμό, αγαπούν τις τέχνες και η επαγγελματική τους ζωή συχνά σχετίζεται με τις τέχνες, τη διπλωματία, τη μόδα, την ομορφιά, τη διασκέδαση το τραγούδι.

Ο Ερμής  στο δέκατο οίκο: Ο Ερμής στο δέκατο οίκο των προσωπικών επιτεύξεων δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν οι επικοινωνιακές, διανοητικές και χειρωνακτικές ικανότητες στο έπακρο!  Η καριέρα είναι σημαντική για τα άτομα, διαθέτουν εξαιρετική ομιλία και μπορούν να αναπτύξουν ικανότητες, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στην επαγγελματική τους αναγνώριση. Μπορούν πολύ καλά να προσαρμοσθούν σε διευθυντικές θέσεις, σε κυβερνητικές θέσεις, στην πολιτική και σε εργασίες που απαιτούν δεξιότητες επικοινωνίας και εκτελεστική ικανότητα. Τα στρατηγικά σχέδια τους εύκολα τους οδηγούν στη επίτευξη των στόχων τους, ασκώντας επιρροή στα πλήθη ακόμα και ως δημαγωγοί και λαοπλάνοι. Αυτή είναι μια καλή θέση για ένα δημοσιογράφο, εκφωνητή της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, ένα συγγραφέα, για κέντρα τηλεπικοινωνίας. Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη για μεταφορά γνώσης και επικοινωνίας. Γενικά είναι μια θέση όπου προσφέρει στα άτομα πάρα πολλές δυνατότητες ελιγμού και ποικιλία ταλέντων!

Ο Δίας  στο δέκατο οίκο: Ο Δίας στο δέκατο οίκο δίνει σοβαρές προοπτικές προβολής στην καριέρα. Τα άτομα με τη θέση αυτή είναι πληθωρικά στο σχεδιασμό και στις κινήσεις τους. Έχουν αρχές και απόψεις, τις οποίες και φροντίζουν να ακολουθούν, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο και η κυριότερη. Αυτό είναι και ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να φράξει το δρόμο προς την επιτυχία, εάν η επιτυχία τους επηρέαζε αρνητικά το κοινωνικό σύνολο θα σταματούσαν αμέσως! Η τύχη είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα, συχνά η επαγγελματική τους ζωή είναι στρωμένη με τιμές και οικονομική άνοδο! Οι ευκαιρίες για επέκταση στο κοινωνικό σύνολο και την καριέρα είναι αναμενόμενες. Τα άτομα είναι ιδιαιτέρως συμπαθή, γενναιόδωρα και έχουν την ικανότητα να επιχειρηματολογούν μιας και έχουν συνήθως πλατιά γνώση. Έτσι είναι σε θέση να επηρεάζουν τους άλλους καθώς και να δημιουργούν τάσεις και συνειδήσεις. Ως  προσωπικότητες είναι αισιόδοξοι και πάντα αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις θετικά. Έχουν πάντα μεγάλα όνειρα και οράματα για τη βελτίωση της κοινωνίας. Σε θέσεις επαγγελματικές τα άτομα είναι ευχαριστημένα σε θέσεις καθηγητών, φιλοσόφων, επιχειρηματιών.

Ο Κρόνος στο δέκατο οίκο: Ο Κρόνος στο δέκατο οίκο υποδηλώνει ισχυρή πειθαρχία για την επίτευξη της επιτυχίας σε ένα επάγγελμα.  Ο Κρόνος αντίθετα από το Δία θεωρείται ο πλανήτης της κακής τύχης! Τα πάντα είναι θέμα ωρίμασης και γνώσης, η οποία έρχεται με επίπονο τρόπο. Έτσι εδώ θα κυριαρχήσει ο μόχθος και η σκληρή δουλειά, ενώ η επιτυχία θα έρθει σε μεγάλη ηλικία. Τα άτομα δείχνουν σκληρά, σχεδόν παγερά και εντελώς αφοσιωμένα στην καριέρα τους. Η αναζήτηση της εξουσίας και η αυταρχική συμπεριφορά δημιουργεί δικτάτορες στο χώρο τους. Τα άτομα με τη θέση αυτή διαθέτουν ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος είναι υπεύθυνα και δεν αφήνουν ποτέ τίποτα στην τύχη ή μισοτελειωμένο.  Μπορεί να μην έχουν συχνά ευκαιρίες ή να συναντούν εμπόδια, ωστόσο η φιλοδοξία ή ανάγκη για εξουσία, υλική ασφάλεια και προσωπική προβολή, ωθεί τα άτομα να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, αποκτώντας μια σταθερή ανοδική πορεία, ενώ ταυτόχρονα τα ίδια να γίνουν σταθερή αξία για τους γύρω τους. Έχουν μεγάλη ικανότητα στον έλεγχο και τη μεθοδική λειτουργία των επιχειρήσεων, τις οποίες και απογειώνουν όταν πάρουν τη διοίκηση.

Ο Ουρανός  στο δέκατο οίκο: Ο Ουρανός στο δέκατο οίκο δηλώνει αστάθεια στην καριέρα, μια πολυτάραχη ζωή με πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα στην καριέρα καθώς και συχνές αλλαγές σταδιοδρομίας. Τα άτομα έχουν πρωτοποριακές και καινοτόμες απόψεις, καθώς και μια ιδιαιτερότητα στο θέμα της αντίληψης της σταδιοδρομίας και των επιτευγμάτων.  Θέλουν να έχουν αυτοδιάθεση και ελευθέρια κινήσεων, αυτό γιατί η εκκεντρική, ανεξάρτητη και συνάμα αλλοπρόσαλλη φύση τους δύσκολα δέχεται αφεντικά και εξουσιαστές στο κεφάλι τους. Είναι διορατικά άτομα και συνήθως βρίσκονται μπροστά από τα γεγονότα! Η έντονα κοινωνική ευαισθησία τους κάνει να θέλουν πάντα να εργάζονται για το κοινωνικό σύνολο! Πέφτουν εύκολα στη φωτιά και είναι άτομα ικανά να θυσιαστούν και να γίνουν μπροστάρηδες σε έναν αγώνα που τους εκφράζει και τους εμπνέει, αυτό είναι αμφίδρομο, είναι ικανά να εμπνεύσουν με τις ιδέες τους πολύ κόσμο! Ως άνθρωποι της νέας εποχής ενδεχομένως να ασχοληθούν με νέες τεχνολογίες, με ανθρωπιστικές οργανώσεις την πολιτική, με μεταφυσική και  αστρολογία.

Ο Ποσειδώνας  στο δέκατο οίκο: Ο Ποσειδώνας  στο δέκατο οίκο δείχνει ένα είδος σύγχυσης σε σχέση με τη σταδιοδρομία! Τα άτομα δυσκολεύονται να περιοριστούν μόνο σε μία ή να αποφασίσουν τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν!!  Αποτέλεσμα να διασπούνται και να διοχετεύουν την ενεργητικότητα τους σε ποικιλία ενεργειών και θεμάτων. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ατόμων είναι η έντονα μεγάλη πνευματικότητα τους και οι ισχυρές ιδεολογικές απόψεις και θέσεις τους! Εκτός από μεγάλη φαντασία, διαθέτουν και μεγάλη μόρφωση και έμπνευση. Έτσι εκτός από ένα καλλιτεχνικό επάγγελμα όπου θα μπορούσαν να διοχετεύσουν την πλούσια φαντασία και το ταλέντο τους, όπως το θέατρο ή ο κινηματογράφος, θα τους πήγαιναν και επαγγέλματα σε πανεπιστημιακούς χώρους ή σε περιβάλλοντα που έχουν σχέση με ανθρωπιστική βοήθεια, τη βοήθεια των φτωχών και των ασθενών όπως νοσοκομεία ή άσυλα! Κινδυνεύουν όμως να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης. Τέλος θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα ως ναυτικοί, ωκεανογράφοι ή σε ότι σχετίζεται με τη θάλασσα.

Ο Πλούτωνας στο δέκατο οίκο: Ο Πλούτωνας στο δέκατο οίκο δείχνει σηματοδότη τα άτομα που θέλουν να ελέγχουν τα ίδια το μέλλον τους και την μοίρα τους!. Παίρνουν εύκολα αποφάσεις και δέχονται εύκολα να αναλάβουν εξουσία. Διαθέτουν αρκετή γοητεία καθώς και προσωπικότητα πάρα πολύ έντονη! Η καριέρα είναι ο στόχος τους! Υπάρχει συχνά μια ποικιλία από πολλές κλίσεις και ικανότητες, αλλά και δυσκολίες ως προς την επιλογή της απασχόλησης. Τα άτομα εδώ είναι ιδιαιτέρως αυταρχικά, η διπλωματία δεν είναι το στοιχείο τους. Από την άλλη υπάρχει δυσαρέσκεια στον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων και ασάφεια από κατακερματισμό της επαγγελματικής ζωής, τα άτομα αυτά λειτουργούν συγκεντρωτικά. Η κοινωνική εργασία είναι συχνά ιδιόμορφη.  Συχνά τους αρέσει να λειτουργούν παρασκηνιακά προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Η θέση του Πλούτωνα εδώ δείχνει μεγάλη άνοδο, ασυνήθιστη επαγγελματική επιτυχία και αναγνώριση. Ιδανική θέση για την πολιτική, την ιατρική, την ψυχοθεραπεία και τις επενδύσεις και οτιδήποτε έχει να κάνει με την ανασυγκρότηση και αναδόμηση ενός χώρου.

astrolife

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here