Οι πλανήτες στον 1ο Οίκο του γενέθλιου χάρτη

0
3

Ήλιος στον 1ο οίκο: Η προσωπικότητα και η αυτοέκφρασητου ατόμου επηρεάζονται σε σημαντικό βαθμό από αυτή την ιδιότητα του πλανήτη δίνοντας: Αξιοπρέπεια, δυναμισμός, χαρούμενη διάθεση, μεγαλοπρέπεια,ζωτικότητα, κυριαρχικότητα, αυτοπεποίθηση, πίστη, ικανότητα οργάνωσης, υπερηφάνεια, προστατευτικά συναισθήματα.
Ο καλλίτερος που μπορεί να γνωρίζει τον χαρακτήρα του ατόμου, είναι το ίδιο το άτομο. Αυτό ξέρει με ακρίβεια την αυτοπεποίθηση, το θάρρος, τη βεβαιότητα, την αυτοεμπιστοσύνη, τη ζωτικότητα και το ύφος της προσωπικότητάς του. Η περισσότερη από την ενέργειά σας είναι αφοσιωμένη και προσανατολισμένη σε φυσικές δραστηριότητες και προσωπικές εκτελέσεις έργων. Επιθυμεί να αναγνωρίζεται για το θάρρος, την ικανότητα που έχει για νέες ενάρξεις και το ταλέντο να εκτελεί ότι αναλάβει. Ασχολείται υπερβολικά με τον εαυτό του. Δύναμη, εκτίμηση, υπερηφάνεια, τόλμη, ευγένεια ήθους. Τείνει προς τη διασημότητα και τη φιλοδοξία, του αρέσουν ιδιαίτερα οι τιμές. Μεγάλη ζωτικότητα στο πνεύμα, ενεργητική και φιλελεύθερη φύση. Λαμπρή κοινωνική θέση.
Δεχόμενος ο πλανήτης δυσαρμονικές επιρροές, προσδίδει: Αυταρχικότητα, αντίδραση για αλλαγές και τροποποιήσεις, δεσποτισμό, καταπίεση, υπερβολική διάθεση για επιπόλαιες φιλίες, επιβολή με τρόπο απόλυτο και αδιάλλακτο, τάση για επιδειξιμανία.

Σελήνη στον 1ο οίκο: Μαλακός χαρακτήρας, ευμετάβολος που μπορεί και προσαρμόζεται εύκολα με το περιβάλλον. Ικανότητα για μεσιτικές εργασίες ή ρόλους.
Δεχόμενος δυσαρμονικές επιρροές, ο πλανήτης προσδίδει: Επισφαλή, αβάσιμο και ιδιότροπο χαρακτήρα. Το άτομο είναι επιθετικό και προσβλητικό προκαλώντας δυστυχισμένες σχέσεις στην οικογένεια και στον περίγυρό του.

Ερμής στον 1ο οίκο: Καλή νοημοσύνη, ρητορική τέχνη, έκφραση και λογοτεχνικό ταλέντο. Το άτομο προσαρμόζεται εύκολα με το περιβάλλον, είναι λογικό και διαθέτει αναλυτικό πνεύμα.
Δεχόμενος ο πλανήτης δυσαρμονικές επιρροές δίνει έξυπνη αλλά λάθος κατευθυνόμενη σκέψη, με κίνδυνο να προκαλέσει ροπή για ψέματα ή ενέργειες που στηρίζονται στην απάτη. Επικίνδυνη θέση για την απλή κοινή λογική.

Αφροδίτη στον 1ο οίκο: Χαρακτήρας ήρεμος και πράος. Το άτομο είναι ευγενικό, αξιαγάπητο, ευαίσθητο, δίκαιο και ευχάριστο. Συγκινείται από τα ατυχήματα και τις κακουχίες των άλλων. Διαθέτει στην προσωπική του συμπεριφορά στοιχεία αισθητικότητας, ερωτοτροπίας και διαμορφωτικής ικανότητας.
Δεχόμενος ο πλανήτης δυσαρμονικές επιρροές, προσδίδει: Εγωιστικός και παθητικός χαρακτήρας. Το άτομο δίνει μεγάλη σημασία στην ερωτική ζωή του, είναι οξύ και δεσποτικό και ζηλότυπο. Εκδηλώνει αδιαφορία για την οικογένειά του.

Άρης στον 1ο οίκο: Χαρακτήρας με θέληση, ορμή, δύναμη. Έχει μεγάλες αξιώσεις από τη ζωή του. Διαθέτει θάρρος και ενθουσιασμό, τόλμη και ιπποτισμό. Ευγενική φύση, οδηγεί τη ζωή του σε υψηλούς στόχους. Αρμονική τοποθέτησή του σε ανώτερα κοινωνικά επίπεδα, γίνεται ο άνθρωπος που εκτελεί και κατορθώνει τα σχέδιά του. Είναι ενεργητικός με πολύ κουράγιο και συχνά βιάζεται να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του χωρίς να επηρεάζεται από τις γνώμες των άλλων προτιμώντας να εργάζεται μόνο του. Δραστήριος και διεκδικητικός χαρακτήρας γίνεται συχνά ανταγωνιστικός.
Δεχόμενος ο πλανήτης δυσαρμονικές επιρροές κάνει το άτομο οξύθυμο, αδιάκριτο, επιπόλαιο και βάναυσο χαρακτήρα. Οι κακές σχέσεις και η διάθεση του ατόμου για φιλοπόλεμη συμπεριφορά θα δημιουργήσουν διαρκείς ρήξεις με το περιβάλλον του.

Δίας στον 1ο οίκο: Το άτομο διαθέτει ειλικρίνεια, περίβλεπτο θέση, εξουσία. Τα υλικά αγαθά είναι αρκετά μεγάλα. Προσαρμόζεται εύκολα και επικοινωνεί άνετα με τους άλλους ανθρώπους.
Δεχόμενος ο πλανήτης δυσαρμονικές επιρροές κάνει το άτομο είναι υπεροπτικό, θρησκόληπτο και συχνά ανήθικο. Έχει την προδιάθεση να χάνει το αίσθημα της δικαιοσύνης, γίνεται πονηρό και υποκρίνεται.

Κρόνος στον 1ο οίκο: Χαρακτήρας οικονομολόγος, προσεκτικός, κριτικός και απλός. Το άτομο θα πλουτίσει μετά από σκληρές και επίπονες εργασίες. Συχνά, εκφράζεται ανασφάλεια, ανεπάρκεια που γίνονται όμως κίνητρα για την επίτευξη των στόχων του. Οι προσωπικές ευθύνες είναι βαριές και δημιουργούν προδιάθεση για κατάθλιψη.
Δεχόμενος ο πλανήτης δυσαρμονικές επιρροές, προσδίδει: Αδράνεια, αναβολή, σκληρότητα και αθυμία. Το άτομο είναι μοναχικό, δεν το συμπαθούν εύκολα οι άλλοι, συμπεριφέρεται με εγωισμό και δεν το διακρίνει καθόλου αισιοδοξία. Είναι δειλό, απογοητεύεται εύκολα και συχνά γίνεται μελαγχολικό.

Ουρανός στον 1ο οίκο: Χαρακτήρας πρωτότυπος και αυθόρμητος. Το άτομο διαθέτει ανώτερη γνώση και αντίληψη των καταστάσεων, έχει τάση για αναμορφώσεις, κατασύντριψη των παλιών ιδεών και αναδημιουργία νέων. Κλίση για εφευρέσεις. Απρόοπτα και απότομα γεγονότα κατά τη διάρκεια της ζωής. Το άτομο αγαπά την αλήθεια, τις μεταβολές και τις αλλαγές. Έχει μεγάλο θάρρος, ενεργητικότητα και νοημοσύνη.
Δεχόμενος ο πλανήτης δυσαρμονικές επιρροές, προσδίδει: Πείσμα, εκκεντρικότητα, αφύσικο και παράλογο χαρακτήρα.

Ποσειδώνας στον 1ο οίκο: Έμπνευση, μεγάλες ψυχικές δυνάμεις, μεγάλη διορατικότητα και διαίσθηση. Καλλιτεχνική διάθεση, έμφυτη ταλαντούχα εξυπνάδα.
Δεχόμενος ο πλανήτης δυσαρμονικές επιρροές φέρνει: Φαντασιώσεις, παραφροσύνη, μανίες και περιπλοκές τόσο της πνευματικής όσο και της ερωτικής διάθεσης. Υστερίες και ψέματα. Συχνά, το άτομο δεν έχει σαφή αντίληψη της πραγματικότητας.

Πλούτωνας στον 1ο οίκο: Έντονα συναισθήματα και ασυνήθιστη επιμονή. Το άτομο έχει την τάση να εμβαθύνει και να κατανοεί κάθε κίνηση δική του ή των άλλων, αναζητά την πραγματική αιτία των πραγμάτων και όταν δεν βρίσκει σεβαστά στοιχεία εκδηλώνει απαισιοδοξία. Το άτομο πρέπει να εκδηλώνει και να εξωτερικεύει τη σκέψη του για να μπορέσει να εκτονώσει το ψυχικό φόρτωμά του. Έχει άμεση ανάγκη να συνειδητοποιήσει τα προβλήματά του για να μπορέσει να τα επιλύσει. Συχνά, η θέση αυτή είναι στερητική για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, δίνει όμως μετριοφροσύνη.
Δεχόμενος ο πλανήτης δυσαρμονικές επιρροές κάνει το χαρακτήρα εσωστρεφή που πολύ δύσκολα εξωτερικεύει τις απόψεις και τα συναισθήματά του. Επιθετικός κι ευερέθιστος προσπαθεί να κυριαρχήσει μέσα από υπερβολές και δυναμισμό. Σημαντικά προβλήματα στην προσωπική ζωή του ατόμου θα αναχαιτίσουν την πρόοδο και την ανάπτυξή του.

Βόρειος Δεσμός στον 1ο οίκο: Ο Βόρειος Δεσμός σε αυτή τη θέση βοηθά το άτομο να φέρει στην επιφάνεια τα θετικά κομμάτια του χαρακτήρα που θα το βοηθήσουν στην ανάπτυξη των φυσικών του ικανοτήτων. Οι εμπειρίες στη ζωή θα το βοηθήσουν, επίσης στην ανάπτυξή σας. Έχει μεγάλη και ισχυρή επιθυμία γιά κτήσεις και υλικά αγαθά. Επιζητά την επιτυχία με κάθε προσπάθεια, όσο κι αν κοστίσει αυτή. Συχνά, ο τρόπος που υιοθετεί για την απόκτηση των όσων ζητά, το ωθεί στο να μείνει μόνο του. Έχει την τάση να πραγματοποιεί κάθε τι τέλεια, να συνεργάζεται με απόλυτη ταύτιση στο σκοπό κι αν κάτι δεν γίνει σωστά, τείνει να θεωρεί τον εαυτό του σαν βασική αιτία της αποτυχίας.
Συχνά, αυτή η θέση δίνει κέρδη, πλούτη και περιουσιακά στοιχεία από συνεταιρισμούς, γάμο και συνεργασίες. Υπόσχεται κατά κανόνα, κοσμική άνοδο.

astro

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here