Οι εμμονικοί Πλουτώνιοι τύποι – Εξουσία και Κυριαρχία

0
14

Ο Πλούτωνας στο ωροσκόπιο, είναι η δύναμη. Η δύναμη πάνω στους άλλους. Μια δύναμη που δεν γίνεται πάντα αντιληπτή από το πρόσωπο που τη διαθέτει και την ασκεί.

Όταν ο Πλούτωνας επηρεάζει θετικά ένα ωροσκόπιο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ ευεργετικά. Η σύνοδός του με τον Ωροσκόπο είναι -για παράδειγμα- πολύ χρήσιμη (αρκεί να μην υπάρχουν άλλες αρνητικές όψεις που να ενισχύουν το «επιβάλλομαι πατώντας επί πτωμάτων»), δίνοντας στο πρόσωπο μια εκπληκτική ικανότητα να επικεντρώνεται στους επιθυμητούς στόχους του χωρίς καμία απόσπαση της προσοχής ή παραμέλησή τους. Απόλυτος, αταλάντευτος αυτοέλεγχος, και πολύ μεγάλη οξυδέρκεια, συν μια ακαταμάχητα χαρισματική προσωπικότητα.

Οι εμμονικοί άνθρωποι Πλούτωνα έχουν ισχυρούς αρνητικούς συνδυασμούς Πλούτωνα σε ένα μεγάλο τμήμα του ωροσκοπίου τους, και ως εκ τούτου επιδιώκουν την εξουσία πάνω σε άλλους, ιδιαίτερα στα πιο κοντινά τους πρόσωπα, και γίνονται πολύ ελεγκτικοί, εμμονικοί και ψυχαναγκαστικοί.

Μερικές αστρολογικές συνδέσεις που φέρνουν αυτό το αποτέλεσμα είναι το τετράγωνο του Πλούτωνα προς τον άξονα Ωροσκόπου / Δύσης, η σύνοδός του με τη Δύση, μια ισχυρή σύνοδος Σελήνης-Πλούτωνα που εκτίθεται στον Ωροσκόπο ή τον Ήλιο, ένα ισχυρό τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα, μια πολύ στενή σύνοδος Ήλιου-Πλούτωνα που δέχεται δύσκολες όψεις από άλλους πλανήτες ή τετραγωνίζει τον Ωροσκόπο, κ.λπ. Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί που προκαλούν το ίδιο αποτέλεσμα, και δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι κανείς Σκορπιός ή να έχει έντονο το ζώδιο του Σκορπιού στο χάρτη του. Μπορεί να συμβεί με οποιουσδήποτε συνδυασμούς ζωδίων, και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά από όλους, εκτός ίσως από το ίδιο το άτομο, αφού ο Πλούτωνας τείνει να κρύβει τα πράγματα, έτσι ώστε οι άνθρωποι ενεργούν με συγκεκριμένους τρόπους, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν ότι το κάνουν!

Για παράδειγμα, ένας Υδροχόος με ένα άσχημο Τ-τετράγωνο που περιλαμβάνει τον Ερμή, τον Πλούτωνα, και τον άξονα Ωροσκόπου / Δύσης, ένα τετράγωνο που δημιουργεί αυτό που θα λέγαμε «δηλητηριώδη πένα», παρά την φιλική «Υδροχοϊκή» φύση του, τον απεχθάνονται όλοι σχεδόν, μόλις τον γνωρίσουν. Εξαιτίας της επιρροής του Ερμή, η επικοινωνία σε ό,τι λέει φέρει την ένταση του Πλούτωνα, και το τετράγωνο με τον Ωροσκόπο σημαίνει ότι αυτό προβάλλεται προς τα έξω, στον κόσμο γενικότερα. Η καθημερινές του συνομιλίες είναι γεμάτες σαρκασμό, κριτική, και μια γενική δυσαρέσκεια. Ποτέ δεν ξέρει πότε να το βουλώσει, συνεχώς διακόπτει τις κουβέντες των άλλων, και χώνει τη μύτη του στις ζωές τους. Κι όλα αυτά, χωρίς να έχει ιδέα για τη ζημιά που προκαλεί ο ίδιος στον εαυτό του.

Έπειτα, υπάρχουν οι πραγματικά τρομακτικοί, παρανοϊκοί Πλουτώνιοι τύποι ανθρώπου, πολλοί από τους οποίους έχουν γίνει γνωστοί από κάποιο συγκλονιστικό τηλεοπτικό δράμα. Εν ολίγοις, τους διαβάζουμε στις ειδήσεις! Είναι οι άνθρωποι που προσκολλώνται σε μια καταδικασμένη σχέση με κάθε κόστος. Και είναι η εμμονική πλευρά του Πλούτωνα, που τους κάνει να μην ξέρουν πότε να σταματήσουν και να αποσυρθούν. Έχουν περάσει το σημείο «χωρίς επιστροφή» και έχουν πατήσει το κουμπί της αυτοκαταστροφής. Από το σημείο αυτό και μετά, ο μόνος δρόμος είναι προς τα κάτω, τους παρασύρει η άβυσσος, και μοιάζει να αγνοούν παντελώς τις συνέπειες των πράξεών τους. Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό οδηγεί σε μεγάλη βία ή άλλες αξιόποινες διαδικασίες σε μια αξιολύπητη προσπάθεια να κερδίσουν πίσω τη σχέση. Φυσικά, κανένας λογικός νους δεν μπορεί να κατανοήσει τι είδους ικανοποίηση μπορεί να αντλεί κανείς από μια τέτοια «επιστροφή». Αυτή η συμπεριφορά αντιπροσωπεύει την απόλυτα αρνητική πλευρά της Πλουτώνιας έντασης, παράνοιας, εμμονής και καταναγκασμού, και το λυπηρό είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί αρνούνται να αναγνωρίσουν τα λάθη τους.

Είναι αρκετοί αυτοί που είτε έχουν υποφέρει από παρόμοιες συμπεριφορές σε ένα τέλος σχέσης, είτε γνωρίζουν κάποιον που να του έχει συμβεί, και ο καταλληλότερος τρόπος αντίδρασης του «θύματος» μιας τέτοιας συμπεριφοράς είναι να αγνοήσει εντελώς το πρόσωπο του Πλούτωνα. Σε ακραίες περιπτώσεις, αυτό είναι εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις, αλλά πριν φτάσει κανείς στα άκρα, η αδιαφορία είναι μακράν η καλύτερη επιλογή. Η παραμικρή επικοινωνία ή επαφή, όσο μικρή ή ασήμαντη κι αν είναι, δίνει «τροφή» στο πρόσωπο του Πλούτωνα, του δίνει ελπίδες.

Μια ομάδα καταδικάστηκε σε αποτυχία από την ημέρα της ίδρυσής της, καθώς η υπεύθυνη είχε μια πολύ στενή σύνοδο μεταξύ Πλούτωνα-Σελήνης, καθώς και ένα τετράγωνο μεταξύ Πλούτωνα-Αφροδίτης (συν Κρόνο στον Ωροσκόπο, Ήλιο τετράγωνο με τον Άρη και άλλες αρνητικές όψεις). Στις γυναίκες ειδικότερα, η σύνοδος Σελήνης-Πλούτωνα τις καθιστά ασυμβίβαστες, συναισθηματικά έντονες, αυταρχικές, και με εμμονή για την εξουσία. Τα μέλη της ομάδας αυτής ήταν επίσης αρκετά πλουτώνια. Έτσι, η ομάδα αυτή έμοιαζε με τη μαφία. Κανείς δεν μπορούσε να διεισδύσει και φυσικά, όλοι οι άλλοι έβρισκαν την πίεση και την ένταση αυτών των ανθρώπων ανυπόφορη. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν υπάρχουν ελπίδες βελτίωσης, καθώς οι πλουτώνιοι τύποι δεν ξέρουν να ακούν. Κι εφόσον δεν παραδέχονται τα λάθη τους, δεν υπάρχει καμία ελπίδα βελτίωσης.

Όλοι οι πλανήτες έχουν θετικές και αρνητικές πλευρές. Ο Πλούτωνας φημίζεται για τις μετασχηματιστικές του ιδιότητες, οι οποίες όταν συνδέονται με τους προσωπικούς στόχους κάποιου γίνονται αυτο-μεταμορφωτικές, επιτρέποντας στο άτομο να ανακαλύψει εκ νέου τον εαυτό του κατά βούληση. Όμως, η αρνητική πλευρά του είναι αυτοκαταστροφική. Κι αυτό ακριβώς κάνουν οι εμμονικοί τύποι Πλούτωνα, αυτοκαταστρέφονται, ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνονται οι ίδιοι. Ο Πλούτωνας συχνά αναφέρεται ως μαγνητική επιρροή. Και όλοι γνωρίζουμε ότι οι μαγνήτες έχουν δύο πόλους, που είτε προκαλούν έλξη, είτε απώθηση. Αυτός είναι ο λόγος που οι έντονα πλουτώνιοι άνθρωποι κάνουν το ένα ή το άλλο, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιούν τις ενέργειες του πλανήτη. Είτε έχουν την πιο μαγνητική προσωπικότητα, κερδίζοντας τους πάντες, είτε απωθούν σχεδόν όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here