Οι δώδεκα οίκοι και η σημασία τους στον γενέθλιο χάρτη

0
14

Η δομή ενός αστρολογικού χάρτη αποτελείται από 12 τμήματα, τους γνωστούς σε όλους μας οίκους. Ο κάθε οίκος, εκφράζει από έναν τομέα της ζωής του ατόμου και η διαίρεση τους αρχίζει από το ανατέλλων ζώδιο , δηλαδή τον Ωροσκόπο του (ASC), απ’ όπου αρχίζει και ο 1ος οίκος. ο οποίος είναι ο πρώτος οίκος μας. 

Για να κατανοήσουμε την σημασία και την ακολουθία των οίκων, θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με την αρχή και το τέλος μίας ανθρώπινης ζωής: Ο 1ος οίκος συμβολίζει τη γέννηση, ο 2ος την ανάπτυξη ξεχωριστής προσωπικότητας, ο 3ος την πρώτη κοινωνικοποίηση, ο 4ος τις οικογενειακές βάσεις και αξίες, ο 5ος την ανάπτυξη προσωπικών ταλέντων και δημιουργικότητας, ο 6ος την πρώτη ανάληψη ευθυνών και εργασιών, ο 7ος  την ανάπτυξη και την πρώτη ανάγκη συντροφικότητας, ο 8οςτην πρώτη αναγνώριση προσωπικών βαθέων συναισθημάτων, ο 9ος την αναζήτηση του νοήματος της ζωής, ο 10ος την εδραίωση της θέσης του ατόμου στην κοινωνία, ο 11ος την ένταξη σε κοινωνικές ομάδες και πολιτικά ιδεώδη και ο12ος τα γηρατειά και το θάνατο. 
Ως πιο σημαντικοί οίκοι θεωρούνται ο 1ος, ο 4ος, ο 7ος και ο 10ος, γνωστοί και ως γωνιακοί οίκοι, γιατί επηρεάζουν άμεσα τις πιο σπουδαίες επιλογές και τα πιο θεμελιώδη γεγονότα της ζωής του ατόμου.
Ας δούμε αναλυτικά την ερμηνεία του κάθε οίκου ξεχωριστά:

Οι 12 οίκοι και η σημασία τους στον γενέθλιο χάρτη:

1ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις Κλειδιά: Εγώ, εξωτερική εμφάνιση, φαίνεσθε!


Ο 1ος οίκος (Ωροσκόπος-ASC), ανήκει συμβολικά στο ζώδιο του Κριού και στον πλανήτη Άρη. Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει την ολοκληρωτική εικόνα μας προς τα έξω, το «φαίνεσθε», την προσωπικότητα μας, την συμπεριφορά μας, το πώς επιθυμούμε ή επιδιώκουμε να μας βλέπουν οι άλλοι, το σώμα και την εξωτερική μας εμφάνιση. δείχνει τον τρόπο που ξεκινάς οτιδήποτε στη ζωή σου. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 1ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν την αποστολή μας σε αυτή τη ζωή, την πρόοδο μας, το παρουσιαστικό μας και το γενικότερο στυλ μας και την άποψη του κόσμου για μας.

2ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις Κλειδιά: Αποκτήματα, συναισθηματικές και οικονομικές απολαβές!


Ο 2ος οίκος, ανήκει συμβολικά στο ζώδιο του Ταύρου και στο πλανήτη Αφροδίτη. Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει τη σχέση μας με τα χρήματα, τα υλικά αγαθά, τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας, αλλά και από πού μπορούν να προέλθουν οι βασικές πηγές εσόδων μας.  Παράλληλα βλέπουμε χρήσιμα στοιχεία για τον τρόπο που αγαπάμε, τις αισθήσεις μας, την αισθητική μας, τον βαθμό του αισθησιασμού μας και την αξία που δίνουμε στον εαυτό μας. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 2ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν τα οικονομικά μας, την σχέση εσόδων και εξόδων, το είδος της αισθηματικής μας ζωής και πιθανά θέματα αυξομείωσης σωματικού βάρους.

3ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις Κλειδιά: Επικοινωνία, Μόρφωση, Σχέση με Αδέρφια, Γραπτός και Προφορικός Λόγος, Μετακινήσεις, Ταξίδια!


Ο 3ος οίκος ανήκει συμβολικά στο ζώδιο των Διδύμων και στο πλανήτη Ερμή. Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει την πνευματικότητα μας, την επικοινωνιακή μας και την συγγραφική μας ικανότητα, τη σχέση μας με αδέρφια και γείτονες, το είδος και το βαθμό της κοινωνικότητας μας, τη σχέση μας με τις μετακινήσεις, τα ΜΜΕ, τις τηλεπικοινωνίες και τις συγκοινωνίες. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 3ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν τα αδέρφια μας και ότι έχει να κάνει με αυτά, το είδος της κοινωνικής μας ζωής, όπως και τις ειδήσεις και τα νέα που θα έχουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

4ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις Κλειδιά: Σπίτι, Οικογένεια, σταθερές βάσεις, μητέρα.


Ο 4ος οίκος ανήκει συμβολικά στο ζώδιο του Καρκίνου και στη Σελήνη. Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει την οικογένεια, την μητέρα, τον ψυχισμό μας, το σπίτι και γενικά τα ακίνητα, την ασφάλεια μας και το παρελθόν μας. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 4ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν τις εμπειρίες της παιδικής μας ηλικίας στο οικογενειακό περιβάλλον, τη σχέση μας με τις αναμνήσεις .

5ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις Κλειδιά: Έρωτας, δημιουργικότητα, παιδιά, απόλαυση, διασκέδαση


Ο 4ος οίκος ανήκει συμβολικά στο ζώδιο του Λέοντα και στο πλανήτη Ήλιο. Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει την δημιουργικότητα μας, τη σχέση μας με τον έρωτα, με τα παιδιά, την ψυχαγωγία και τα τυχερά παιχνίδια, την γονιμότητα μας και την κοινωνική μας φήμη. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 5ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν την επιτυχία/αποτυχία που θα έχουμε στον έρωτα (όσον αφορά τις κατακτήσεις), την ύπαρξη καλλιτεχνικών και δημιουργικών ταλέντων, τον τρόπο που φλερτάρουμε και ερωτευόμαστε και ορισμένες φορές τυχόν προβλήματα γονιμότητας.

6ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις Κλειδιά: Εργασία, φυσική κατάσταση


Ο 6ος οίκος ανήκει συμβολικά στο ζώδιο της Παρθένου και στο πλανήτη Ερμή. Ο οίκος αυτός, αντιπροσωπεύει την στάση μας στην καθημερινότητα, την εργατικότητα μας, την εξυπηρετικότητα και την προσφορά μας στους άλλους, την υπευθυνότητα μας, την κατάσταση της υγείας μας, την φυσική μας κατάσταση και την ζωτικότητα μας. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 6ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν τυχόν προβλήματα υγείας, την σωματική μας κατάσταση και αντοχή, την αναλυτική μας ικανότητα και το είδος της εργασιακής μας ρουτίνας.

7ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις Κλειδιά: Σταθερές σχέσεις και συνεργασίες , γάμος, δέσμευση

Ο έβδομος οίκος ανήκει συμβολικά στο ζώδιο του Ζυγού και στο πλανήτη Αφροδίτη. Ο οίκος αυτός, αντιπροσωπεύει τις σχέσεις, τον γάμο, την συντροφικότητα, το πώς βιώνουμε το «εμείς» και τις συνεργασίες μας. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 7ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν την γνώμη μας για τη δέσμευση και το γάμο, τους γάμους ή και τα διαζύγια που θα έχουμε, το είδος του συντρόφου που προτιμούμε, την ικανότητα μας για αρμονική συνεργασία και τυχόν νομικές υποθέσεις που θα υπάρξουν.


8ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: ψυχή, κληρονομιές, χρήματα μέσω τρίτων


Ο 8ος οίκος ανήκει συμβολικά στο ζώδιο του Σκορπιού και στο πλανήτη Πλούτωνα. Ο οίκος αυτός, αντιπροσωπεύει την περιουσία μας, την σχέση μας με κληρονομιές και φορολογικά θέματα, τα χρήματα από τρίτους (οικογένεια, σύντροφος κτλ), τον μυστικισμό και την σεξουαλική μας συμπεριφορά και ταυτότητα. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 8ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις και γούστα, την ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής, την ικανότητα μας να ψυχολογούμε τους άλλους, υποθέσεις που έχουν να κάνουν με θάνατο ή μακροζωία, τυχόν μεταφυσική ικανότητα, κοινά με άλλους οικονομικά θέματα και τον βαθύ συναισθηματικό μας κόσμο.

9ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις Κλειδιά: επέκταση, ανώτατη εκπαίδευση, μακρινά ταξίδια


Ο 9ος οίκος ανήκει συμβολικά στο ζώδιο του Τοξότη και στο πλανήτη Δία. Ο οίκος αυτός, αντιπροσωπεύει την πνευματική μας ανάπτυξη, την μόρφωση και τις ανώτερες σχέσεις μας, την προσωπική μας επέκταση, την σχέση μας με τα ταξίδια, το εξωτερικό και τους νόμους, την φιλοσοφία μας για τη ζωή, τις αξίες μας και το μέγεθος της αισιοδοξίας μας. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 9ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν την γενικότερη τύχη μας στη ζωή, την τριτοβάθμια εκπαίδευση μας, την τυχόν τάση μας προς τη θρησκοληψία ή και αθεΐα και τα ταξίδια που θα κάνουμε.

10ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Καριέρα, κοινωνική καταξίωση, γάμος, στάτους, στόχοι ζωής


Ο 10ος οίκος (Μεσουράνημα) ανήκει συμβολικά στο ζώδιο του Αιγόκερω και στο πλανήτη Κρόνο. Ο οίκος αυτός, αντιπροσωπεύει την καριέρα, τις φιλοδοξίες μας, το κοινωνικό μας στάτους, το βαθμό πειθαρχίας μας, τον πατέρα και το ήθος μας. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 10ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν την επαγγελματική μας σταδιοδρομία και πρόοδο, την οικογένεια που θα δημιουργήσουμε, την υπόσταση που θα πετύχουμε στην κοινωνία και την σχέση μας με την διασημότητα.

11ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις κλειδιά: Φίλοι, Συλλογικότητα, Προσδοκίες


Ο 11ος οίκος ανήκει συμβολικά στο ζώδιο του Υδροχόου και στο πλανήτη Ουρανό. Ο οίκος αυτός, αντιπροσωπεύει την ικανότητα ένταξής μας στο κοινωνικό σύνολο και σε κοινωνικές ομάδες, τη σχέση μας με τη φιλία, την πολιτική μας συνείδηση, τον βαθμό του αλτρουισμού μας, τα μεγαλεπήβολα όνειρα και σχέδια μας στη ζώη και την τάση μας για ενασχόληση με τα κοινά. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 11ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν το εύρος και το είδος της φιλικής μας ζωής, τα καινούργια ξεκινήματα στη ζωή μας, την τάση μας για φιλανθρωπία, την πολιτική μας ιδεολογία και το πόσο συμπαθείς είμαστε.

12ος ΟΙΚΟΣ

Λέξεις Κλειδιά: Ψυχικά Κουράγια, υποσυνείδητο, διαίσθηση, φαντασία


Ο 12ος οίκος ανήκει συμβολικά στο ζώδιο του Ιχθύ και στο πλανήτη Ποσειδώνα. Ο οίκος αυτός, αντιπροσωπεύει τον εσωτερικό μας κόσμο, την βαθύτερη ψυχολογική μας κατάσταση, το υποσυνείδητό μας, την διαίσθηση μας, τη σχέση μας με τα όνειρα, τις ψευδαισθήσεις, το άγχος και τις φοβίες και την παρασκηνιακή μας συμπεριφορά. Οι πλανήτες που βρίσκονται στον 12ο οίκο ή εκείνος που τον κυβερνά, καθορίζουν την τάση μας για ερωτική απιστία αλλά και την τάση μας να μας εξαπατούν οι άλλοι, την δύναμη της διορατικότητας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας μας, τα θέματα που θα μας πληγώσουν/φοβίζουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

 Πηγή: www.oroskopos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here