Οι διελεύσεις του Ήλιου στους πλανήτες και η σημασία τους

0
6

Ο διελαύνων Ήλιος και οι όψεις του

O Ήλιος στην πορεία του στο Ζωδιακό, καθώς δηλαδή διανύει τα ζώδια, σχηματίζει όψεις με τους άλλους πλανήτες, καθορίζοντας σημαντικά τη καθημερινότητά μας, διαμορφώνοντας τη ζωή μας, τις αποφάσεις μας, αλλά και τον τρόπο που αντιδρούμε στα εξωτερικά ερεθίσματα. Οι ικανότητες και η προσωπικότητά μας διαμορφώνονται ανάλογα με τα σημεία του χάρτη που ο Ήλιος στη κίνησή του αγγίζει. Να σημειωθεί, πως οι διελεύσεις του περιορίζονται χρονικά στις δύο μέρες περίπου, ωστόσο είναι βασικής σημασίας. O Ήλιος “φωτίζει” τον πλανήτη με τον οποίο κάνει όψη, φέρνοντας στην επιφάνεια καταστάσεις και ποιότητες, που σχετίζονται με αυτόν το πλανήτη. 

Διελαύνων Ήλιος σε όψη με το γενέθλιο Ήλιο

Η σύνοδος του διαλεύνοντα Ηλίου με τον γενέθλιο συμβαίνει μία φορά το χρόνο σε κάθε γενέθλια, όπου ο Ήλιος επιστρέφει στη γενέθλια θέση του και ονομάζεται ηλιακή επιστροφήΣυνήθως η όψη αυτή φορτίζει με ενέργεια και καλή διάθεση, ξεκινώντας αλλαγές για τον επόμενο χρόνο. 

Στο εξάγωνο και το τρίγωνο έχουμε την ικανότητα να διαπραγματευόμαστε με επιτυχία και να φέρνουμε τον άλλον εκεί που θέλουμε. Γενικά οι εύκολες όψεις χαρίζουν επαγγελματικές ευκαιρίες και προσωπικές εξελίξεις. 

Η αντίθεση και το τετράγωνο ρίχνουν στο δρόμο μας εμπόδια και γι’ αυτό χρειάζεται να αναθεωρήσουμε καταστάσεις και αντιλήψεις. Η ένταση που μπορεί να νιώθουμε στις τεταμένες όψεις, προέρχεται από την αποτυχία να πραγματοποιηθούν οι στόχοι και οι επιθυμίες. Κόντρες με έναν άντρα, σύζυγο, αδερφό, γιο, πατέρα, είναι πολύ πιθανές.

Διελαύνων Ήλιος σε όψη με τη γενέθλια Σελήνη

Όλες οι όψεις του Ήλιου με τη γενέθλια Σελήνη υποδηλώνουν δημιουργικότητα, ενώ είμαστε πιο συναισθηματικοί, επιζητώντας την αυτοβελτίωση. Αυτές είναι μέρες κατά τις οποίες γινόμαστε οξυδερκείς και ασχολούμαστε με τις ρίζες μας. Παραδοσιακά, η Ήλιος συμβολίζει τον πατέρα, ενώ η Σελήνη το γυναικείο πρότυπο. 

Στις αρμονικές όψεις (σύνοδος, τρίγωνο, εξάγωνο) παρατηρούμε μία ροή και ευκολία στις επιθυμίες, ενώ στις δύσκολες όψεις (τετράγωνο, αντίθεση) μια σύγκρουση μεταξύ “θέλω και μπορώ”, καθώς και μία συναισθηματική φόρτιση ή σύγκρουση με την οικογένεια. 

Όταν σχηματίζεται όψη αντίθεσης μεταξύ Ήλιου και Σελήνης, έχουμε Πανσέληνο. Οι αντιθέσεις και τα τετράγωνα λειτουργούν σε ψυχολογικό επίπεδο, εμποδίζοντας την ροή της ενέργειας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσωτερικές συγκρούσεις.

Διελαύνων Ήλιος σε όψη με τον γενέθλιο Ερμή

Ο Ερμής φανερώνει το τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε και τη ποιότητα της λογικής την οποία κατέχουμε. Το πώς τη λειτουργούμε στη καθημερινότητά μας. Στο γενέθλιο χάρτη, η μόνη όψη που μπορεί να έχει ο Ερμής με τον Ήλιο είναι η σύνοδος, γιατί οι δύο πλανήτες δε βρίσκονται ποτέ μακρύτερα από 28 μοίρες. 

Η σύνοδος ακριβείας του Ήλιου με τον Ερμή ονομάζεται Καζίμι και είναι μεγάλης ενεργειακής σημασίας. Προσδίδει ένστικτο, ευφυία και άριστη επικοινωνία. 

Όταν ο διελαύνων Ερμής αγγίζει τον Ήλιο με σύνοδο, τρίγωνο ή εξάγωνο, τότε τα θέματά μας προχωράνε χωρίς καθυστερήσεις, ενώ υπάρχει εύνοια όσον αφορά συμβόλαια, συμφωνίες και επικοινωνία. 

Στις τεταμένες όψεις της αντίθεσης και του τετραγώνου αναμένονται δυσάρεστες ειδήσεις, δυσκολία στη συνεννόηση, άστοχα λόγια και καταπίεση στους άλλους.

Διελαύνων Ήλιος σε όψη με την γενέθλια Αφροδίτη

Η Αφροδίτη συμβολίζει τον έρωτα και τις οικονομικές δοσοληψίες. Την καλοπέραση και τη συντροφικότητα. Η όψη της με το διελαύνοντα Ήλιο σημαίνει μία κοινωνική ή οικονομική εύνοια. Φανερώνει το ενδιαφέρον που λαμβάνει μία γυναίκα από έναν άντρα, ή ένα διήμερο χρηματικής σπατάλης για διασκέδαση, ή ευχάριστες εκπλήξεις από το κοινωνικό περίγυρο ή κάποιον εραστή. 

Η σύνοδος, το τρίγωνο και το εξάγωνο φέρνουν ευκαιρίες για δημιουργία, υψηλές γνωριμίες και εύνοια, ειδικά από αντρικό άτομο. Διασκέδαση, κοινωνική προώθηση και υλικά αγαθά είναι μερικά από τα ευχάριστα της όψης αυτής. 

Η αντίθεση και το τετράγωνο ευθύνονται για δυσμένεια από ανωτέρους, προβλήματα συνεννόησης, ερωτικούς καυγάδες και προβλήματα με το σύντροφο.

Διελαύνων Ήλιος σε όψη με τον γενέθλιο Άρη

Όταν ο Ήλιος συναντά τον Άρη σε όψη συνόδου, τότε έχουμε την ικανότητα αλλά και το δυναμισμό να λύνουμε προβλήματα, να παίρνουμε αυτό που θέλουμε και να προχωράμε με μαεστρία στο σκοπό μας. Το ίδιο και όταν η όψεις των δύο σωμάτων που σχηματίζονται είναι το τρίγωνο και το εξάγωνο. Το βασικό της όψης είναι η επιθυμία και πώς κινούμαστε, ώστε αυτή να πραγματοποιηθεί. 

Η αντίθεση και το τετράγωνο έχουν έντονα τα στοιχεία του ζωδίου του Κριού, εντείνοντας τις ποιότητες του Άρη. Κατά συνέπεια, υπάρχει επίθεση σε ό,τι θέλουμε να αποκτήσουμε, βιασύνη και νεύρο, όταν τα πράγματα δε προχωράνε ευνοϊκά. Συχνά η σύνοδος εκφράζει έντονη μαχητικότητα και τάση για διενέξεις. Χάνεται πολύτιμος χρόνος σε συγκρούσεις, αντί να είναι παραγωγικός. Παράλληλα, αναπτύσσεται ένας ασυγκράτητος ανταγωνισμός και το μόνο που μας νοιάζει είναι η νίκη, σαν ικανοποίηση τους εγωισμού.

Διελαύνων Ήλιος σε όψη με το γενέθλιο Δία

Είναι εκείνες οι μέρες που νιώθουμε να έχουμε προστασία “από πάνω“. Από το σύμπαν, από ανωτέρους, από τη τύχη, από όλους. 

Αυτό συμβαίνει κυρίως με τη σύνοδο των δύο σωμάτων. 

Το τρίγωνο και το εξάγωνο μας κάνουν να νιώθουμε αισιόδοξοι, γενναιόδωροι και υπερβολικά κοινωνικοί. Νομικές υποθέσεις τρέχουν ευνοϊκά από μόνες τους, ενώ είναι ένδειξη πολιτικής, πολιτιστικής και πνευματικής επέκτασης. Ευκαιρία να εξελιχθούν σχέσεις, επαγγελματικά σχέδια και προσωπικές φιλοδοξίες. 

Το τετράγωνο και η αντίθεση, μας ωθούν σε λάθος εκτιμήσεις και υπερβολές σε κάθε τομέα. Το χειρότερο είναι πως αφήνουμε ευκαιρίες να ξεφεύγουν κάτω από τη μύτη μας, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση και τις εσωτερικές συγκρούσεις. Ειδικά, η αντίθεση μας ξεσηκώνει σε μία ανεξέλεγκτη δράση και δημιουργικότητα, αλλά δύσκολα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Διελαύνων ΄Ήλιος σε όψη με το γενέθλιο Κρόνο

Η σύνοδος του διελαύνοντα Ήλιου με το γενέθλιο Κρόνο προκαλεί πάντα εμπόδια και καθυστερήσεις, νεύρα και περιορισμό. Ωστόσο, αναγκαζόμαστε να μυηθούμε στην υπευθυνότητα και να χειριστούμε ώριμα καταστάσεις. Θέματα με γραφειοκρατία συναντώνται συχνά. 

Στην αντίθεση και το τετράγωνο επίσης, νιώθουμε τη πίεση του χρόνου σαν βρόγχο και βιαζόμαστε για αποτελέσματα. Πρέπει να έρθουμε σε ισορροπία με τον έλεγχο, τη πίεση, την πειθαρχία, το καθήκον. Η οικονομική στενότητα και η έλλειψη υλικών αγαθών είναι πιθανή. Επίσης, είναι μία όψη που συχνά φέρνει λύπη, απογοήτευση και μοναξιά. Τις μέρες που είναι ενεργοποιημένη, πολλά ζευγάρια αντιμετωπίζουν θέμα ζεστασιάς και τρυφερότητας. 

Το εξάγωνο και το τρίγωνο, φέρνουν στη ζωή μας μεγαλύτερα άτομα, που μας στηρίζουν, ή και ευθύνες στις οποίες ανταποκρινόμαστε. Σωστές αποφάσεις και συγχρονισμός, είναι τα θετικά. Επίσης, απολαμβάνουμε την αποδοχή του κόσμου και της κοινωνίας, σαν ένδειξη πως αυτό που κάνουμε είναι το σωστό.

Διελαύνων Ήλιος σε όψη με τον γενέθλιο Ουρανό

Ένα διήμερο με απρόοπτα, ανατροπές και εκπλήξεις, μας περιμένει, όταν ο Ήλιος αγγίζει τον Ουρανό. Ανεξαρτησία, λιγότερες ευθύνες, καθόλου περιορισμούς και διώξιμο της πλήξης και της ανίας, ευελπιστούμε και αναμένουμε. 

Μαζί με το τρίγωνο και το εξάγωνο, η σύνοδος λειτουργεί σαν ανάταση ψυχική, φέρνει απελευθέρωση από άτομα, ταμπού, στριμώγματα, συναρπαστικές στιγμές στη ζωή μας. Επαγγελματικά, υπάρχει εύνοια αν κινηθούμε κάτω από την επήρεια των θετικών όψεων. Συχνό συναπάντημα με κάποιο άτομο, που κατόπιν θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. 

Στην αντίθεση και το τετράγωνο, τα πράγματα λειτουργούν από ανατρεπτικά έως βίαια. Ρουτίνα που σπάει απότομα, ξεσπάσματα, αλλαγές σχεδίων και απρόβλεπτες ερωτικές εξελίξεις. Επαναστάσεις που γίνονται χωρίς σημαντική αιτία, αμφισβήτηση κάθε ιεραρχίας και μια γενική εξάντληση, μας οδηγούν σε σπασμωδικές αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο πως σε περίοδο τεταμένων όψεων αντιμετωπίζουμε προβλήματα με σταθερές σχέσεις και την επαγγελματική μας εξέλιξη.

Διελαύνων Ήλιος σε όψη με τον γενέθλιο Ποσειδώνα

Η όψη συνόδου μεταξύ του Ήλιου με τον Ποσειδώνα, προσδίδουν μεγάλη ευαισθησία, ένστικτο και εναλλαγές της διάθεσης.

Ακόμα και με το τρίγωνο ή το εξάγωνο είναι καλύτερα να αποφεύγονται οι αποφάσεις ζωής. Ωστόσο, από κάποιες παγίδες γλιτώνουμε με τη καλή όψη των πλανητών, αν και το τοπίο είναι γενικά θολό και επηρεάζει την κρίση μας. 

Ειδικά στην όψη συνόδου, η πιθανότητα εξαπάτησης μας είναι μεγάλη, ακόμα και από το σύντροφο. 

Στην αντίθεση και το τετράγωνο είμαστε μπερδεμένοι, συναισθηματικά ασταθείς και κινδυνεύουμε να θυματοποιηθούμε. Αρνούμενοι να αναλάβουμε ευθύνες, συχνά ο ρόλος του θύματος μας βολεύει. Αυτό που δεν αντέχουμε είναι η καθημερινή πίεση, τα καλούπια στα οποία καλούμαστε να μπούμε και οι υποχρεώσεις. Οπότε, είμαστε ευάλωτοι σε κάθε είδους υπόσχεση, που θα μας απομακρύνει από μία ζωή που δεν μας ικανοποιεί. Τις μέρες που οι όψεις, κυρίως οι τεταμένες, είναι ενεργές, εύκολα πέφτουμε θύματα κλοπής και ερωτικών παγίδων, είτε με δεσμευμένα άτομα, είτε με τυχοδιώκτες.

Διελαύνων Ήλιος σε όψη με το γενέθλιο Πλούτωνα

Πρόκειται για μία όψη σημαντικής επιρροής, που χρίζει αφοσίωση στο στόχο μας, έλεγχο και δυνατά κίνητρα. Αν και διαρκεί, όπως κάθε όψη του διελαύνοντα Ηλίου, μόνο λίγες μέρες, ωστόσο κερδίζουμε σε ισχύ, προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική. 

Στο εξάγωνο και το τρίγωνο η ακτίνα επιρροής μας προς τους ανώτερους ιεραρχικά είναι αδιαμφισβήτητη. Τις μέρες αυτές αποκαλύπτονται πράγματα που παραμέναν κρυφά, χαμένα αντικείμενα, ενώ ξεσκεπάζεται το παρασκήνιο εναντίον μας. Εισρέει χρήμα στο ταμείο και ανοίγονται πόρτες για συνεργασίες. 

Στην αντίθεση και το τετράγωνο γινόμαστε υποχείρια του άλλου, ενώ παλεύουμε να βγούμε από ένα αδιέξοδο δουλειάς ή σχέσης, στην οποία νιώθουμε να πνιγόμαστε. Συχνές και οι απορρίψεις ή οι απώλειες με τις τεταμένες όψεις, ο οποίες όμως μας μαθαίνουν να λέμε αντίο και να δεχόμαστε το τέλος κάποιων πραγμάτων, όσο επώδυνο και να δείχνει αρχικά.

myastro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here