Οι Δεσμοί της Σελήνης στα ζώδια και τους οίκους στον γενέθλιο σου χάρτη

0
7

Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι τα πιο παρεξηγημένα σημεία στην αστρολογία. Παρόλο που ελάχιστοι διαφωνούν για τη σπουδαιότητά τους στο γενέθλιο χάρτη, εν τούτοις ελάχιστοι μπορούν να προσφέρουν μια σύγχρονη και απολύτως κατανοητή ερμηνεία…

Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι τα πιο παρεξηγημένα σημεία στην αστρολογία. Παρόλο που ελάχιστοι διαφωνούν για τη σπουδαιότητά τους στο γενέθλιο χάρτη, εν τούτοις ελάχιστοι μπορούν να προσφέρουν μια σύγχρονη και απολύτως κατανοητή ερμηνεία των Δεσμών- τί εκπροσωπούν και γιατί. Μια επί πλέον δυσκολία στην κατανόηση των Δεσμών είναι το γεγονός ότι οι Δεσμοί της Σελήνης δεν έχουν καμία σχέση με τη δυτική μυθολογία.

Η σχέση του δράκου με τα σημεία των δεσμών προέρχεται από την ινδουιστική μυθολογία. Παρόλο που οι μύθοι μας δίνουν πληροφορίες και ξεδιαλύνουν τη χρήση των δεσμών στην ανατολική αστρολογία, εν τούτοις δεν βοηθάνε αρκετά για μια ανθρωπιστική αντίληψη δυτικού τύπου. Πρόθεση αυτής της εισαγωγής είναι να επισημάνει το γεγονός ότι η ερμηνεία των Δεσμών είναι ανοιχτή και κάποιες διαπιστώσεις που ακολουθούν παρά κάτω δεν αποτελούν κατά κανένα τρόπο ευαγγέλιο, ούτε απόλυτη θέση.

Είναι ένα αχνό περίγραμμα για να ξέρουμε γιατί πράγμα μιλάμε όταν αναφερόμαστε στους Δεσμούς. Οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι πλανήτες, δεν είναι φυσικά σώματα, δεν είναι κάτι στέρεο αλλά αυστηρώς μαθηματικά σημεία. Αποτελούν δηλαδή δύο σημεία στο διάστημα όπου η τροχιά της Σελήνης συναντά ή τέμνει την τροχιά της Γης. Ο Βόρειος Δεσμός (North Node – True Node) της Σελήνης ή το Κεφάλι του Δράκου, είναι το σημείο πάνω στην εκλειπτική, όταν η Σελήνη περνάει από το Νότιο στο Βόρειο ημισφαίριο.

Ο Νότιος Δεσμός (South Node) της Σελήνης ή η Ουρά του Δράκου, δεν αναγράφεται στον γενέθλιο χάρτη αλλά βρίσκεται πάντα και συμμετρικά στο αντιδιαμετρικό σημείο από το Βόρειο Δεσμό. Δηλαδή ο Νότιος Δεσμός βρίσκεται πάντα στο απέναντι ζώδιο και τις ίδιες μοίρες απ’ αυτό στο οποίο βρίσκεται ο Βόρειος Δεσμός, όπως φαίνεται στην ακόλουθη λίστα:

ΒΔ στον Κριό, ΝΔ στον Ζυγό
ΒΔ στον Ταύρο, ΝΔ στον Σκορπιό
ΒΔ στον Δίδυμο, ΝΔ στον Τοξότη
ΒΔ στον Καρκίνο, ΝΔ στον Αιγόκερω
ΒΔ στον Λέων, ΝΔ στον Υδροχόο
ΒΔ στον Παρθένο, ΝΔ στον Ιχθύ
ΒΔ στον Ζυγό, ΝΔ στον Κριό
ΒΔ στον Σκορπιό, ΝΔ στον Ταύρο
ΒΔ στον Τοξότη, ΝΔ στον Δίδυμο
ΒΔ στον Αιγόκερω, ΝΔ στον Καρκίνο
ΒΔ στον Υδροχόο, ΝΔ στον Λέων
ΒΔ στον Ιχθύ, ΝΔ στον Παρθένο

Για παράδειγμα αν ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται στις 14 μοίρες του Κριού τότε ο Νότιος Δεσμός βρίσκεται στις 14 μοίρες του Ζυγού.

Η ΚΑΡΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑ

Η Σελήνη συμβολίζει το υποσυνείδητο και οι Δεσμοί παίζουν τεράστιο ρόλο όσον αφορά στα μοντέλα συμπεριφοράς που έχουμε εκεί αποθηκεύσει. Ο Νότιος Δεσμός (South Node) της Σελήνης συμβολίζει το παρελθόν, συμπεριφορές και συνήθειες που είχαμε σε προηγούμενες ζωές. Εδώ φαίνονται τα ταλέντα, η ιδιοφυΐα και η γοητεία μας, ατού που όμως τώρα μπορούν να γίνουν η Αχίλλειος πτέρνα μας.

Γιατί ο ΝΔ είναι ο εύκολος δρόμος, αποτελείται από οικεία χαρακτηριστικά στα οποία αν συνεχίσουμε την προσκόλληση δεν θα μπορέσουμε να εξελιχτούμε. Ο ΝΔ είναι αυτά που πρέπει να αφήσουμε πίσω για να προχωρήσουμε μπροστά. Ο Βόρειος Δεσμός (North Node – True Node) της Σελήνης συμβολίζει το μέλλον. Δείχνει τις προοπτικές που έχουμε και τους τομείς όπου θα επιτύχουμε μέσα από την προσωπική μας προσπάθεια.

Όταν υπάρχει προσπάθεια όμως υπάρχει υποστήριξη και προστασία. Ο ΒΔ είναι το σημείο προς το οποίο πρέπει να βαδίσουμε σε αυτή την ζωή για να φτάσουμε στην προσωπική μας ολοκλήρωση. Για τους αρχαίους ο ΒΔ ήταν «τυχερός» και ο ΝΔ «άτυχος». Αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Το να στεκόμαστε ακίνητοι στο παρελθόν και να αρνούμαστε να δοκιμάσουμε καινούργιες εμπειρίες για να προχωρήσουμε στο μέλλον, δεν είναι γρουσουζιά.

Είναι βλακεία. Η γυναίκα του Λοτ κοίταξε πίσω και μεταμορφώθηκε σε στήλη άλατος. Αυτό συμβαίνει όταν κολλάμε στα παλιά. Οι Ινδιάνοι συμβόλιζαν τον ΒΔ με την φύση του Άρη και τον ΝΔ με την φύση του Κρόνου. Οι Θεοσοφιστές θεωρούσαν τους Δεσμούς καρμικούς. Ότι αν ο Ήλιος ενός ατόμου συμπίπτει με τους Δεσμούς της Σελήνης στον δικό σου χάρτη τότε η σχέση σας είναι καρμική, αναπόφευκτη. Έχει ένα μάθημα να δώσει ή να πάρει από σένα.

Καρμικά εδώ, θεωρούνται πρόσωπα και γεγονότα που μας οδηγούν στον Βόρειο Δεσμό, στην προσωπική ολοκλήρωση και το μέλλον, μέσα από τα μαθήματα -συχνά επώδυνα- που μας δίδουν στο παρόν. Λέγοντας καρμικά «πρόσωπα» δεν είναι εννοούμε απαραίτητα εκείνον τον άγνωστο και την ηλεκτρική έλξη με ανεξήγητη οικειότητα που σε διαπέρασε μόλις μπήκε στο δωμάτιο.

Το μάθημα σου, μπορεί να το πάρεις από τον πατέρα, την αδερφή, το αφεντικό που θαυμάζεις, τον συνάδελφο που αντιπαθείς, αλλά και τον σύντροφο που κολλήσατε από την πρώτη εκείνη ανεξήγητη στιγμή (και που όμως δεν σημαίνει ότι θα κρατήσει για πάντα επειδή η σχέση σας είναι καρμική). Καρμικό είναι οτιδήποτε και οποιοσδήποτε εξυπηρετεί το κοσμικό πλάνο της προσωπικής σου εξέλιξης. Δάσκαλοι που σου μαθαίνουν ποιος-α πρέπει να γίνεις στο μέλλον (ΒΔ).

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ

Βόρειος Δεσμός στον 1ο Οίκο – Νότιος Δεσμός στον 7ο Οίκο

Πρέπει να αναπτύξεις την προσωπική σου δύναμη, να μην φοβάσαι να παίρνεις πρωτοβουλίες. Στο παρελθόν βασιζόσουν πολύ στην δύναμη άλλων από τους οποίους είχες μάθει να εξαρτάσαι και να σε κυριαρχούν. Πρέπει να απελευθερωθείς από αυτά τα δεσμά και να ακολουθήσεις την δική σου πορεία. Σκοπός σου είναι μέσα από τις δικές σου προσπάθειες και πράξεις να κερδίσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι και να μάθεις να βασίζεσαι στον εαυτό σου.

Νότιος Δεσμός στον 1ο Οίκο – Βόρειος Δεσμός στον 7ο Οίκο

Πρέπει να ξεφύγεις απ’ τον εαυτό σου. Στο παρελθόν τα έκανες όλα για σένα. Ζούσες μόνο για σένα μέχρι που έγινες υπερβολικά ανεξάρτητος-η. Σκοπός σου να υπολογίζεις τους άλλους γύρω σου και να λυτρωθείς από τον εγωκεντρισμό σου. Ξέχνα την αυτοεπιβεβαίωση. Θα φτάσεις στην προσωπική ολοκλήρωση όταν βοηθήσεις του άλλους να συνειδητοποιήσουν την δική τους αξία.

Βόρειος Δεσμός στον 2ο Οίκο – Νότιος Δεσμός στον 8ο Οίκο

Σκοπός σου είναι να αποκτήσεις την ικανότητα να προσελκύεις υλικά ή πνευματικά αγαθά. Να αναπτύξεις τις προσωπικές σου πηγές πλούτου, εσωτερικού και εξωτερικού. Στο παρελθόν βασιζόσουν σε αποκτήματα άλλων και αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να ξεγράψεις.

Νότιος Δεσμός στον 2ο Οίκο -Βόρειος Δεσμός στον 8ο Οίκο

Στο παρελθόν σε κινούσε η αρχή του «παίρνω» αντί του «δίνω» στους άλλους. Το πάθος σου για αποκτήματα πρέπει τώρα να μεταλλαχθεί σε συμπόνια για τους άλλους. Για να ανθίσει ο καρπός, πρέπει να θαφτεί σε απόλυτο σκοτάδι, να σπάσει το κουκούλι του και να υψωθεί προς το Φως. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσεις τον ΝΔ στον 8ο Οίκο σου, να βοηθήσεις τους άλλους να ανακαλύψουν πηγές πλούτου, υλικού και πνευματικού.

Βόρειος Δεσμός στον 3ο Οίκο – Νότιος Δεσμός στον 9ο οίκο

Για να ολοκληρωθείς πρέπει να αναπτύξεις τις πνευματικές σου δυνάμεις. Την ικανότητα να δίνεις λογικές εξηγήσεις και την δύναμη να αναλύεις τον κόσμο με ρεαλισμό για να τα βγάλεις πέρα με τις εκάστοτε συνθήκες. Στον παρελθόν έτρεφες τυφλή πίστη και υπήρξες θρησκευόμενο άτομο αλλά δογματικά, όχι κατόπιν σκέψης.

Πρέπει επίσης να ασχοληθείς με την ρουτίνα και τα καθημερινά προβλήματα αντί να ταξιδεύεις σε μέρη μακριά και ονειρεμένα. Αυτά που ονειρεύεσαι είναι μπροστά στα μάτια σου. Οι ευκαιρίες που θα σε πάνε πραγματικά μακριά είναι δίπλα σου. Άρπαξε τις αντί να ψάχνεις τρόπους να αποδράσεις από την πραγματικότητα επειδή έτσι έκανες παλιά.

Νότιος Δεσμός στον 3ο οίκο- Βόρειος Δεσμός στον 9ο Οίκο

Δίνεις μεγάλη έμφαση στο μυαλό και ελάχιστη στην δύναμη του υπερσυνείδητου. Χρειάζεσαι να πιστέψεις και να αφοσιωθείς σε ένα ιδανικό. Το μυαλό ξεχωρίζει, η καρδιά ενώνει. Η πίστη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα συναισθήματα και την καρδιά. Σου χρειάζεται να ταξιδέψεις μακριά, με το σώμα και το πνεύμα, για να επεκταθείς σαν προσωπικότητα. Οι στενοί συγγενείς σου δημιουργούν προβλήματα και καλό είναι να απομακρυνθείς αν μπορείς.

Βόρειος Δεσμός στον 4ο Οίκο – Νότιος Δεσμός στον 10ο οίκο

Ο τέταρτος οίκος συμβολίζει τα πιο απόκρυφα βάθη της ψυχής του ανθρώπου. Γι αυτό αντιπροσωπεύει τις δυνάμεις της ψυχής. Γιατί αυτό που είμαστε στο βάθος, δεν είναι πάντα αυτό που δείχνουμε στην επιφάνεια. Πρέπει να απελευθερώσεις τις δυνάμεις που κρύβονται στα κατάβαθα της ψυχής σου. Οι επευφημίες του πλήθους με όλα τα φώτα πάνω σου δεν είναι για σένα.

Τα χόρτασες στο παρελθόν. Και απέκτησες την αίσθηση της δύναμης που σε έκανε να συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικός-ή είσαι σαν άτομο. Τώρα είναι η ώρα να αποκτήσεις ψυχή. Θα νιώσεις ολοκλήρωση όταν αποσυρθείς στο οικογενειακό/σπιτικό σου περιβάλλον μακριά απ’ το προσκήνιο, και μαθαίνοντας να χειρίζεσαι σωστά τα συναισθήματά σου.

Νότιος Δεσμός στον 4ο Οίκο – Βόρειος Δεσμός στον 10ο οίκο

Ψυχικά, έχεις φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα ανάπτυξης στο παρελθόν. Ζούσες σε σχετική απομόνωση και με ένα αρκετά συγκρατημένο τρόπο. Τώρα πρέπει βγεις έξω, να εκτεθείς δημοσίως, να πάρεις μια θέση στο προσκήνιο και να πλασάρεις με κάποιον τρόπο τον εαυτό σου στον κόσμο. Θα ολοκληρωθείς μέσα απ’ την καριέρα σου. Αν προσπαθήσεις να παραμείνεις στο ασφαλές καταφύγιο του σπιτιού σου, με κάποιο τρόπο θα καταρρεύσει. Πρέπει να μάθεις να λειτουργείς μέσα στο πλήθος αντί να απομονώνεσαι.

Βόρειος Δεσμός στον 5ο Οίκο – Νότιος Δεσμός στον 11ο οίκο

Θα ολοκληρωθείς όταν μπορέσεις να εκφραστείς. Αυτό σημαίνει να βγάλεις την οποιαδήποτε δημιουργική σου ικανότητα, σωματική, πνευματική ή συναισθηματική. Μην αφήνεις τους άλλους να σε καθοδηγούν, πρέπει να θέσεις τους δικούς σου στόχους. Στο παρελθόν έλεγες «άσε μωρέ, θα αποφασίσει ο Τάδε». Τώρα ο Τάδε δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για σένα.

Έχεις βοηθηθεί πάρα πολύ από φίλους, κάτι που σε αποδυνάμωσε αντί να σε βοηθήσει σαν άτομο τελικά. Βαθιά στο υποσυνείδητό σου είναι καταγεγραμμένη η εξάρτησή σου από άλλους, αλλά τώρα, η θέληση να σταθείς στα δικά σου πόδια και να κυνηγήσεις τους στόχους σου είναι το απαραίτητο συστατικό μιας ευτυχισμένης ζωής.

Νότιος Δεσμός στον 5ο Οίκο – Βόρειος Δεσμός στον 11ο οίκο

Η ενέργεια που διοχετεύεις στα προσωπικά σου δεν σου προσφέρει αρκετή ευχαρίστηση. Στο παρελθόν προτιμούσες τον εύκολο δρόμο, αποζητούσες την ευχαρίστηση, απέφευγες τα δύσκολα και τώρα είναι η ώρα να ξεπληρώσεις τα χρέη σου. Οι φίλοι θα σου προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση και υποστήριξη απ΄ ότι το οικογενειακό σου περιβάλλον. Στόχοι και επιδιώξεις που σχετίζονται με ομαδική προσπάθεια θα επιτύχουν, και μέσα από αυτό θα κατακτήσεις την προσωπική σου ολοκλήρωση.

Βόρειος Δεσμός στον 6ο Οίκο – Νότιος Δεσμός στον 12ο οίκο

Θα ολοκληρωθείς προσφέροντας τις υπηρεσίες σου. Πρέπει να βγεις απ’ το καβούκι σου και να δουλέψεις. Στο παρελθόν σου είχε επιβληθεί απομόνωση ή περιορισμοί από έλλειψη συμπόνιας και αυτό σε οδηγεί πανεύκολα στο ησυχαστήριο σου τώρα. Για να ολοκληρωθείς πρέπει να προσφέρεις κι έτσι θα απαλλαχτείς από την αίσθηση ότι δεν ανήκεις στο σύνολο.

Η ταπεινοφροσύνη, η τελευταία αρετή που πρέπει να αποκτήσεις, μπορεί να είναι ο σκοπός αυτής σου της ζωής- αν είσαι πρόθυμος να εξυπηρετείς τους άλλους χωρίς να σε νοιάζει ο εαυτός σου. Για να γίνει οποιοσδήποτε από μας κάτι, πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να γίνουμε τίποτα. Αυτό είναι το μήνυμα του 6ου οίκου.

Νότιος Δεσμός στον 6ο Οίκο – Βόρειος Δεσμός στον 12ο οίκο

Μην είσαι υποχόνδριος-α επειδή υπήρξες στο παρελθόν. Και η τάση που έχεις να ταυτίζεσαι με αρνητικές καταστάσεις πρέπει τώρα να αντικατασταθεί με θετικά και ενθαρρυντικά συναισθήματα. Σε άλλες εποχές, ο αρνητισμός διατάραξε την αρμονία και προκάλεσε ζημιές στο φυσικό σου σώμα. Για να ολοκληρωθείς και να αποκτήσεις πνευματική γαλήνη, βοήθησε τους άλλους να ανακαλύψουν μια νέα, πιο αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής.

ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ
Μάθε τι συμβολίζουν οι Δεσμοί της Σελήνης, ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο βρίσκονταν την στιγμή της γέννησής σου.

Αν έχεις στο Κριό το Βόρειο Δεσμό: Αποζητάς αυτοεπιβεβαίωση και είναι στην φύση σου να εξελίσσεσαι. Τώρα πρέπει να αποκτήσεις ανεξαρτησία και να ακολουθήσεις τα δικά σου πιστεύω. Και να φτάσεις στα ανώτατα επίπεδα της προσωπικής σου ανάπτυξης. Γιατί για να αλλάξεις, πρέπει πρώτα να γίνεις κάποιος.

Νότιο Δεσμό: Είχες επιβληθεί πολύ σκληρά στο παρελθόν και τώρα είναι η σειρά σου να υπηρετήσεις τους άλλους.

Αν έχεις στο Ταύρο το Βόρειο Δεσμό: Έλκεις πρόσωπα και πράγματα που θέλουν να κατακτηθούν. Όμως, πρέπει να βοηθήσεις τους άλλους να είναι ανεξάρτητοι στερώντας τους την πολυτέλεια να εξαρτώνται από σένα. Τα δεκανίκια, ακόμα και τα ψυχολογικά, όταν χρησιμοποιούνται για καιρό εμποδίζουν το άτομο να δυναμώσει.

Νότιο Δεσμό: Στο παρελθόν έχεις δώσει τεράστια σημασία σε υλικά αγαθά και έχεις υπερεκτιμήσει τον εαυτό σου. Σε οποιοδήποτε οίκο κι αν πέφτει, ο ΝΔ στον Ταύρο σημαίνει ότι πρέπει να απαλλαγείς από την κτητική και υλιστική σου συμπεριφορά.

Αν έχεις στο Δίδυμο το Βόρειο Δεσμό: Αυξάνει την ευστροφία, την ευελιξία και την ικανότητα να προσαρμόζεσαι σε νέες καταστάσεις. Θα ωφεληθείς από συγγενείς και φίλους που έλκονται από την αισιοδοξία με την οποία προσεγγίζεις τα πράγματα. Αυτή σου την τάση πρέπει να καλλιεργήσεις σ’ αυτή την ζωή.

Νότιο Δεσμό: Στο παρελθόν έξτρα επιπόλαιος-η. Με καμία διάθεση για σταθερότητα, πηδούσες από την μια εμπειρία στην άλλη. Αν συνεχίσεις και τώρα έτσι, ούτε επιτυχία θα σημειώσεις ούτε καμιά δύναμη θα διατηρήσεις.

Αν έχεις στο Καρκίνο το Βόρειο Δεσμό: Αναπτύσσει την μητρική, οικογενειακή φύση σου, και θα ολοκληρωθείς αναπτύσσοντας αυτές τις αρετές. Επικεντρώνεσαι στην δημιουργία ενός ζεστού σπιτικού και δείχνεις ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα των άλλων.

Νότιο Δεσμό: Υπήρξες ένα εγωκεντρικό, πλεονεκτικό άτομο. Καιρός να νικήσεις τον εγωισμό σου και να ασχοληθείς με αυτά που χρειάζονται οι άλλοι.

Αν έχεις στο Λέοντα το Βόρειο Δεσμό: Κατέχεις ηγετικές ικανότητες, χρειάζεσαι αυτονομία για να αποδώσεις και χαρακτηρίζεσαι από αρχοντιά και υπερηφάνεια. Μόνο που πίσω από την υπερηφάνεια του Λιονταριού κρύβεται η αρετή του αυτοσεβασμού, και αυτό ακριβώς πρέπει να καλλιεργήσεις τώρα.

Νότιο Δεσμό: Στο παρελθόν καταχράστηκες την δύναμή σου και χειρίστηκες άτομα και περιστάσεις με τεράστιο εγωισμό. Τώρα πρέπει επικεντρώσου στο καλό των άλλων.

Αν έχεις στη Παρθένο το Βόρειο Δεσμό: Στο ζώδιο της αγνότητας και της ορθής αμερόληπτης κρίσης, σου δείχνει ότι αυτές είναι οι αρετές που πρέπει να καλλιεργήσεις τώρα. Η «μαμά Τερέζα» μέσα σου θα σε βοηθήσει να ολοκληρωθείς προσφέροντας σε όσους έχουν την ανάγκη.

Νότιο Δεσμό: Πρέπει να ξεπεράσεις την τάση σου να κριτικάρεις τους πάντες με σκληρές ετυμηγορίες. Στο παρελθόν το έκανες, αλλά μάντεψε ποιος ήταν ο ένοχος για την αυτοκαταστροφή σου τελικά.

Αν έχεις στο Ζυγό το Βόρειο Δεσμό: Ευνοεί την ολοκλήρωση που έρχεται όταν κινούμαστε από τον εαυτό μας προς τον άλλον, από τα ατομικά επίπεδα στα ψυχικά. Επικεντρώσου στην αγάπη σου για τους άλλους και λιγότερο για τον εαυτό σου.

Νότιο Δεσμό: Στο παρελθόν στηριζόσουν σε άτομα που άφηνες να σου ρυθμίζουν την ζωή. Τώρα πρέπει να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις, σωστές ή λάθος. Θα ωριμάσεις μέσα από δική σου έκφραση και εμπειρία.

Αν έχεις στο Σκορπιό το Βόρειο Δεσμό: Σου δείχνει τον δρόμο της αναγέννησης. Θα βιώσεις την πνευματική σου ολοκλήρωση, όταν αντί για τα προσωπικά σου οφέλη ενδιαφερθείς για το καλό των άλλων. Άσε την θεία θέληση να εκδηλωθεί, ξεκόλλα από την δική σου. Και τότε θα γαληνέψεις μέσα σου.

Νότιο Δεσμό: Σταμάτα να αγανακτείς και μην διψάς να επιβληθείς. Η λαγνεία και η απληστία σου πρέπει να μεταλλαχθούν σε αγάπη και προσφορά.

Αν έχεις στο Τοξότη το Βόρειο Δεσμό: Ανοίγει τους ορίζοντες για ταξίδια σωματικά και πνευματικά. Σε ωθεί να αναπτύξεις τα θετικά στοιχεία μέσα σου που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τα τυχόν αρνητικά στον γενέθλιο χάρτη σου.

Νότιο Δεσμό: Μάθε να επικεντρώνεσαι και να συγκεντρώνεις τις δυνάμεις σου σε ένα σκοπό, αντί να πηδάς από τον ένα στόχο στον άλλο. Για να κατακτήσεις κάτι – όπως και για να προσφέρεις-πρέπει πρώτα να βρίσκεσαι κάπου.

Αν έχεις στον Αιγόκερο το Βόρειο Δεσμό: Οι επαγγελματικές σου δεξιότητες και φιλοδοξίες θα στραφούν προς το κοινό καλό. Θα ολοκληρωθείς μέσα από την προσπάθειά σου για υψηλά επιτεύγματα που θα σε μεταμορφώσουν σε ένα είδος λυτρωτή για τον κόσμο.

Νότιο Δεσμό: Στο παρελθόν οι προσωπικές σου φιλοδοξίες και η ηγεμονική τάση σου, σε μεταμόρφωσαν σε ένα εγωιστικό τέρας που τώρα πρέπει να θυσιαστεί.

Αν έχεις στον Υδροχόο το Βόρειο Δεσμό: Για να εξελιχθείς πνευματικά σου χρειάζεται να προσφέρεις στο σύνολο, να συνειδητοποιήσεις την ενότητα που διακατέχει την ζωή. Ασχολήσου με κοινωφελείς σκοπούς, όχι ατομικούς. Επιστήμη, ιατρική, έρευνα ή φιλοσοφία θα σου ανοίξουν τον δρόμο που οδηγεί στην λεωφόρο της προσωπικής σου ανάπτυξης.

Νότιο Δεσμό: Παλιά, προτιμούσες να απομονώνεσαι απ’ τον κόσμο- τον οποίο αντιμετώπιζες με απέχθεια και πρωτοφανή σνομπισμό. Κατανίκησε τον εγωκεντρισμό σου και τις συμπεριφορές που πηγάζουν από αυτόν.

Αν έχεις στους Ιχθύς το Βόρειο Δεσμό: Δηλώνει την πλήρη διάθεση του εαυτού σου στις υπηρεσίες των άλλων. Το ακυβέρνητο πάθος σου μετατρέπεται σε εσωτερική νηφαλιότητα αλλά όχι απάθεια.

Νότιο Δεσμό: Στο παρελθόν σε διακατείχε η τάση να δραπετεύεις από την πραγματικότητα και να αποφεύγεις τις ευθύνες. Σε οδηγούσαν οι αισθήσεις και ο αισθησιασμός. Τώρα, άσε υψηλότερες αξίες να επικρατήσουν στην ζωή σου.

cosmictelegram.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here