Μεσουράνημα: ακμή στα ζώδια και πλανήτες

0
26

Ο Κριός στο 10ο οίκο : Αρχηγία

Ο Κριός στην ακμή του δέκατου οίκου δίνει έντονο ανταγωνισμό και αυθορμητισμό, Τα άτομα με τη θέση αυτή έχουν φιλόδοξο και δημιουργικό χαρακτήρα. Είναι πραγματικά άνθρωποι της δράσης. Θέλουν να κάνουν όνομα με κάθε κόστος σε οποιοδήποτε  επαγγελματικό χώρο δραστηριοποιούνται! Δυσανασχετούν με τις αργές καταστάσεις και τους αργούς ανθρώπους. Όταν το πράγμα δεν προχωρά γρήγορα ή όπως θέλουν, γίνονται ανυπόμονοι. Έχουν στρατηγική δράση και πάντα καθορίζουν τους στόχους τους, στη συνέχεια μπαίνουν σε  δράση. Δημιουργούν εύκολα ευκαιρίες και ανοίγουν νέα πεδία δράσης. Έχουν υπερβολική ταχύτητα και αυτοπεποίθηση,  θεωρούν τον εαυτό τους τοπ  και αν δεν είναι, επιδιώκουν να γίνουν μέσα από την δράση τους. Ο φόβος είναι μία άγνωστη λέξη για τα άτομα με τη θέση αυτή. Αναγνωρίζονται εύκολα ως αρχηγοί, αναλαμβάνουν εύκολα πρωτοβουλίες και προτιμούν να κινούνται σε ανεξάρτητα  επαγγέλματα ως επιχειρηματίες. Επειδή είναι παρορμητικοί συνήθως μπορεί να κάνουν βιαστική και λάθος επιλογή επαγγέλματος ως αποτέλεσμα αντίδρασης. Όταν τελικά κατασταλάξουν στο σωστό επάγγελμα γίνονται οι καλύτεροι στο χώρο τους!

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στον Κριό  μπορούν να κάνουν καριέρα στην πολιτική, τις κατασκευές, την αναψυχή (όπως τουρισμός και διασκέδαση), την εκπαίδευση ως γυμναστές, ερευνητές, την αρχιτεκτονική.  Ακόμα είναι άτομα κατάλληλα για επιχειρήσεις, στελέχη διοίκησης, ως στρατιωτικοί, αστυνομικοί, γιατροί ή φαρμακοποιοί.

O κυρίαρχος γονέας: Όπως κάθε πράγμα έχει δυο όψεις έτσι κι εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί το δέκατο οίκο με τη θέση του Κριού μπορεί να είναι σκληρός, να ασκεί βία, να πιέζει το παιδί του για πρωτιές για πρωτοβουλίες, ανεξαρτησία, να προωθεί την πειθαρχία, έχει περισσότερες απαιτήσεις από όσες θα έπρεπε. Από την άλλη μπορεί να τονίσει την ανάγκη για ανεξαρτησία, πρωτοβουλίες, δυναμισμό και αυτοπεποίθηση.

Ο Ταύρος στο 10ο οίκο : Αυτοπροβολή

Ο Ταύρος στην ακμή του δέκατου οίκου δείχνει την έντονη ανάγκη των ατόμων για να κερδίσουν υψηλή κοινωνική θέση και χρήματα. Εργάζονται με πείσμα, μεθοδικότητα και ρεαλισμό για την επίτευξη των στόχων τους. Σκοπός τους είναι να φτάσουν την εικόνα που έχουν ως πρότυπο, μέσα από αυτή θα μπορούν να προβληθούν στο κοινωνικό σύνολο και με τον τρόπο αυτό καθορίζουν την αυτό-αξία τους. Έχουν αγάπη στην πολυτελή ζωή καθώς τους αρέσει να ζουν πλούσια και να απολαμβάνουν τα πάντα! Αρέσκονται στο να προβάλλουν τον εαυτό τους κάθε στιγμή και με κάθε τρόπο. Το εγώ τους είναι υπερτονισμένο, όσο περισσότερο φτάνουν στο ιδεατό τόσο περισσότερο ικανοποιούνται και τόσο πιο πολύ και με περισσότερο πείσμα προχωρούν στο επόμενο στάδιο, το οποίο δεν έχει τέλος. Η εξουσία γίνεται η μεγάλη αγάπη τους, απολαμβάνουν την άνεση της κοινωνικής τους θέσης και δε δέχονται με τίποτα να μοιράζονται ούτε την εξουσία, αλλά ούτε και αυτά που θεωρούν δικά τους! Είναι κτητικοί και ζηλιάρηδες!  Τα άτομα έχουν συχνά καλλιτεχνικές κλίσεις και επιλέγουν με βάση αυτή την καριέρα τους ή ασχολούνται με θέματα ομορφιάς

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στον Ταύρο είναι πρακτικοί και μεθοδικοί, μπορούν να κάνουν καριέρα σε τομείς όπως τα οικονομικά, η λογιστική, σε τράπεζες, ως καθηγητές πανεπιστημίου, δικηγόροι, νομοθέτες, ερευνητές, μηχανικοί. Ακόμα  τους ταιριάζουν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με το κοινό όπως, η εσωτερική διακόσμηση, το μάρκετινγκ, οι δημόσιες σχέσεις, η γραφή, η μουσική και το τραγούδι

O κυρίαρχος γονέας: Εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί το δέκατο οίκο με τη θέση του Ταύρου δημιουργεί την ανάγκη στα άτομα για επικοινωνία με άλλα άτομα, γιατί δεν κατάφεραν να την έχουν ποτέ με τους γονείς τους, λόγω του ότι μεγάλωσαν σε ένα συντηρητικό περιβάλλον, μαθαίνοντας πειθαρχία και πως τα πάντα ση ζωή περνάνε μέσα από την ύλη. Ποτέ  ως γονείς δεν στέρησαν τα υλικά αγαθά στο παιδί τα οποία είχαν και συναισθηματική αξία.  Έτσι μαθαίνουν ότι το χρήμα αγοράζει τα πάντα και πως αυτό καθορίζει την θέση τους και την αποδοχή του στον κόσμο.

Ο Δίδυμος στο 10ο οίκο : Προκλήσεις

Ο Δίδυμος στην ακμή του δέκατου οίκου δείχνει ότι υπάρχει η δυνατότητα στα άτομα να αποκτήσουν φήμη μέσα από το γραπτό λόγο και τις εκδόσεις και ότι η δημιουργική έκφραση μπορεί να γίνει μοχλός για επαγγελματική εκτίναξη.  Τα άτομα έχουν ιδιαίτερη ικανότητα στο λόγο και μεγάλη δεξιότητα στη χρήση της γλώσσας, σκέφτονται γρήγορα, παίρνουν γρήγορες αποφάσεις και καταστρώνουν στρατηγικά σχέδια δράσης. Χαίρουν μεγάλης εκτίμησης για τη δεινή ρητορική τους ικανότητα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για επιρροή στο χώρο εργασίας τους ή όπου υπάρχει κοινό, έτσι ώστε να αποτελέσει το μοχλό για την επαγγελματική τους αναγνώριση.  Μπορούν πολύ καλά να προσαρμοσθούν σε διευθυντικές θέσεις, σε κυβερνητικές θέσεις, την πολιτική και σε εργασίες που απαιτούν δεξιότητες επικοινωνίας και εκτελεστική ικανότητα. Τους αρέσει η επικοινωνία και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων. Θέλουν να βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση, να υπάρχει ποικιλία στη δράση τους έτσι ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τα ταλέντα τους. Είναι τόσο δραστήρια τα άτομα αυτά που θα μπορούσαν να δραστηριοποιούνται σε δύο χώρους ταυτόχρονα και να κάνουν καριέρα σε διαφορετικούς τομείς!! Μάλιστα με μεγάλη επιτυχία κα στους δύο!!

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στον Δίδυμο δραστηριοποιούνται για καριέρα σε ένα χώρο  που να τους κρατά σε εγρήγορση. Τέτοιος είναι ο χώρος  των επιστημών, των τεχνών και της λογοτεχνίας. Ακόμα τους ταιριάζουν η αρχιτεκτονική, ο σχεδιασμός, η εργασία ως εκφωνητές, ως δημοσιογράφοι και ως  πωλητές .

O κυρίαρχος γονέας: Εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί το δέκατο οίκο με τη θέση του Δίδυμου ενθαρρύνει τη φαντασία και τα ενδιαφέροντα των παιδιών του. Δίνει τροφή πνευματική με βιβλία, ενώ παράλληλα προωθεί το διάλογο, έτσι τα άτομα μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που ενισχύει την κοινωνικότητα και το πνεύμα.  Η διαρκής αναζήτηση πνευματικής τροφής και ανανέωσης είναι κάτι το οποίο θα ακολουθεί τα άτομα αυτά μια ζωή.

Ο Καρκίνος στο 10ο οίκο : Διαίσθηση

Ο Καρκίνος στην ακμή του δέκατου οίκου δείχνει ανάγκη για συναισθηματική και υλική ασφάλεια. Τα άτομα με τη θέση αυτή έχουν μεγάλη ευαισθησία και έντονα συναισθήματα, σχετικά με την καριέρα την οποία και θεωρούν το ησυχαστήριο τους, είναι ο χώρος που θέλουν να νοιώθουν προφυλαγμένοι και ασφαλείς. Το ίδιο θέλουν και για όλους τους τομείς της ζωής τους. Λειτουργούν πάντα με το ένστικτο και η επαγγελματική τους διαίσθηση δεν τους προδίδει σχεδόν ποτέ. Είναι άτομα υπεύθυνα, στα οποία μπορούν να βασίζονται οι άλλοι, επιδιώκουν την υποστήριξη τους, ενώ ταυτόχρονα τους αρέσει  να φροντίζουν τους ανθρώπους γύρω τους. Στα άτομα με τη θέση αυτή αρέσει η δημόσια αποδοχή και είναι ιδιαιτέρως  ευαίσθητα με την εικόνα και τη φήμη τους. Θέλουν πάντα το σεβασμό και την αποδοχή των άλλων. Θεωρούν σπίτι τους όλο τον κόσμο, τους ενδιαφέρουν τα κοινά καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια. Αντιλαμβάνονται τον παλμό της κοινωνίας και είναι σε θέση να μπορούν να αναλύουν τους ανθρώπους. Συμβαίνουν συχνά αλλαγές και στην επαγγελματική τους ζωή λόγω της ανασφάλειας και της συναισθηματικής τους φόρτισης. Πολλές φορές συνδυάζουν την επαγγελματική δραστηριότητα με τη δράση στο σπίτι.  Είναι συλλέκτες  και δένονται με πράγματα και γεγονότα της παιδικής τους ηλικίας!

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στον Καρκίνο μπορεί να κάνουν καριέρα που σχετίζεται με την ψυχολογία, ως οικογενειακοί σύμβουλοι. Μπορεί ακόμα να ασχοληθούν με τη διδασκαλία που έχει σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση ως καθηγητές, την πολιτική, ως δημόσιοι συνήγοροι, τη νομική, ως μηχανικοί ανοικοδόμησης και χωροταξικού σχεδιασμού ενός κράτους, τη διαφήμιση, και τα στρατιωτικά μυστικά και την ασφάλεια του κράτους, αλλά και με μια οικογενειακή επιχείρηση.

O κυρίαρχος γονέας: Εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί τον δέκατο οίκο με τη θέση του Καρκίνου δίνει υπερβολική ασφάλεια και προστασία. Μεγαλώνουν με την αξία της οικογένειας και αυτό μπορεί ν’ αποδεχτεί εξαιρετικά ευεργετικό στην ισορροπημένη ανάπτυξη των ατόμων (με την προϋπόθεση ότι δεν έχει προσκολληθεί πάνω τους ο γονιός). Τα άτομα επειδή μένουν προσκολλημένα στο γονέα και θέλουν να έχουν πάντα την αίσθηση της ασφάλειας δεν τα βοήθα να ωριμάσουν γρήγορα και να σταθούν στα πόδια τους. Όταν τα άτομα ωριμάσουν, τότε μπορούν να καθορίσουν τους στόχους τους και να πετύχουν την οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια που τόσο επιθυμούν.

Ο Λέων στο 10ο οίκο : Ηγεσία

Ο Λέων στην ακμή του δέκατου οίκου δηλώνει επαγγελματικές φιλοδοξίες. Τα άτομα έχουν έναν πραγματικό ενθουσιασμό για τη δύναμη και την ηγεσία, είναι αισιόδοξα και κερδίζουν τους ανθρώπους με τη γοητεία τους. Το «εγώ» βρίσκεται σε περίοπτη θέση και εκφράζεται σε κάθε κίνηση και με κάθε τρόπο. Υπάρχει μεγάλη εκτελεστική ικανότητα και ανάγκη αυτοπροβολής με ένα θεατρικό τρόπο. Τα άτομα είναι ηγέτες και έχουν το δυναμικό να επηρεάζουν και να ορίζουν κοινωνικά σύνολα, μπορούν να οργανώσουν τους άλλους και να πιέσουν διακριτικά για περισσότερη απόδοση. Η εικόνα για τον εαυτό τους και η κοινωνική αποδοχή είναι πολύ σημαντικά πράγματα και καθορίζουν την ύπαρξη τους. Είναι υπερβολικά υπερήφανα και δεν αντέχουν την όποια αποτυχία ή παράπτωμα που μπορεί να πλήξει τη δημόσια εικόνα τους. Έχουν ανάγκη το διαρκή θαυμασμό και την αναγνώριση σε κάθε βήμα της καριέρας τους. Είναι σίγουρο ότι θα επιδιώξουν και θα έχουν θέσεις εξουσίας μέσα από την οποία θα χαίρουν το θαυμασμό των άλλων για τα  επιτεύγματα τους. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να δουλέψουν ως υπάλληλοι και το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξουν θα είναι να κάνουν μια δική τους επιχείρηση. Έτσι αισθάνονται ότι παράγουν ένα δημιουργικό έργο και νοιώθουν πραγματική ικανοποίηση όταν απολαμβάνουν τους καρπούς των κόπων τους που είναι ο θαυμασμός και η εξουσία!

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στο Λέοντα μπορεί να κάνουν καριέρα που να σχετίζεται με την πολιτική μιας και το κήρυγμα είναι το στοιχείο τους,  σε κυβερνητικές θέσεις , ως στελέχη, διευθυντές, επιχειρηματίες, ως εκδότες . Μπορούν ακόμα να ασχοληθούν με νομικές υπηρεσίες, με την τέχνη, το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική, την τεχνολογία, την ψυχαγωγία ως ηθοποιοί, τα ακίνητα και την εκπαίδευση.

O κυρίαρχος γονέας: Εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί το δέκατο οίκο με τη θέση του Λέοντα είναι ένας απαιτητικός γονέας, περιμένει πολλά από το παιδί του, δεν υπολογίζει το κόστος μπροστά στην παιδεία και τις ανέσεις που θα προσφέρει. Η υπερηφάνεια είναι το πρώτο που μαθαίνει στο παιδί του, όπως επίσης την αισιοδοξία και τη χαρά της ζωής.

Η Παρθένος στο 10ο οίκο : Αφοσίωση

Η Παρθένος στην ακμή του δέκατου οίκου δείχνει ότι η επιδίωξη θα γίνει μέσα από μια καριέρα με θέμα την υπηρεσία.  Η υπηρεσία έχει να κάνει με θέματα υγείας και προσφοράς σε συνανθρώπους. Τα άτομα εργάζονται συνειδητά, ακούραστα και σχεδόν με αφοσίωση για να είναι συνεπείς στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Ασχολούνται με τις μικρές λεπτομέρειες και την οργάνωση, τους αρέσει η τάξη και η υγιεινή. Έχουν πολύ καλή κριτική ανάλυση ενώ παράλληλα μπορούν να εκφράσουν ιδέες με τόσο αναλυτικό τρόπο που κατατοπίζουν τον κάθε αδαή, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλες τις παραμέτρους. Οι αναλύσεις τους είναι μοναδικές, ενώ έχουν την ικανότητα και την ανάγκη για εξειδίκευση, σε συγκεκριμένους τομείς και τους αρέσουν οι έρευνες με αποτέλεσμα να γίνονται αυθεντίες στο χώρο τους. Είναι ευφυή άτομα και μπορούν να αναπτύσσουν θεωρίες και να εκφράζονται πρακτικά για θέματα και να δίνουν λύσεις. Στόχος τους είναι η τελειότητα σε ό,τι δημιουργούν. Η αφοσίωση τους είναι υποδειγματική, ενώ τους αρέσει η επικοινωνία με την μορφή διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων και ιδεών! Γενικά είναι ακούραστα άτομα σε θέματα προσφοράς και αφοσίωσης. Είναι πολύ συγκεκριμένα στους στόχους τους, πάντα ξέρουν τι θέλουν και πώς να το πετύχουν.

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στην Παρθένο μπορεί να κάνουν καριέρα που να σχετίζεται με μεγάλους οργανισμούς, σε κυβερνητικές θέσεις, σε επιχειρήσεις, σε τομείς της έρευνας, σε χώρους εκπαίδευσης, σε κοινωνικές εργασίες, σε εργασία παρασκευής τροφίμων,  σε κοσμήματα, σε μοντάζ υλικών και κατασκευή εργασιών όπου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, στατιστικολόγοι, ιατρικοί ερευνητές.

O κυρίαρχος γονέας: Εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί το δέκατο οίκο με τη θέση του στην Παρθένο αγαπά την τάξη και την πειθαρχία, αυτή την αξία μαθαίνει στο παιδί του, απαιτεί την τελειότητα και προσπαθεί να προσφέρει δημιουργική απασχόληση στο παιδί του. Έτσι τα άτομα με τη θέση αυτή μαθαίνουν να είναι παραγωγικά, ενώ διοχετεύουν την ευαισθησία τους σε χώρους προσφοράς.

μεσουράνημα astrolife

Ο Ζυγός στο 10ο οίκο : Γοητεία

Ο Ζυγός  στην ακμή του δέκατου οίκου δείχνει την ικανότητα των ατόμων για συνεργασίες, έτσι υπάρχει πάντα η δυνατότητα δημιουργίας  μιας επιχείρησης ή ενός επαγγέλματος, με τη μορφή της συνεργασίας.  Τα άτομα έχουν δεινή ικανότητα στην ομιλία και στη συναναστροφή με τους άλλους. Είναι πολύ ικανά σε εργασίες όπου χρειάζονται διπλωματικές ικανότητες. Έχουν εξαιρετική κρίση, ενώ ως προσωπικότητες τα άτομα είναι ιδιαιτέρως γοητευτικά, εκπέμπουν μια γλυκύτητα και πολύ ισορροπία! Με τη γοητευτική τους φύση είναι σε θέση να ανοίγουν όποια πόρτα θέλουν και να κατακτούν όλες τους τις επιδιώξεις. Η διπλωματία τους είναι το χαρτί για να κατακτήσουν τις φιλοδοξίες τους. Παρόλο που είναι φιλόδοξα, τα άτομα συχνά δε διακινδυνεύουν τις σχέσεις του ή τις φιλίες τους, συχνά υποχωρούν έχοντας χαμηλό προφίλ και καταλήγουν εύκολα σε συμβιβασμό! Με τον τρόπο αυτό γίνονται πολύ καλοί διαχειριστές μιας και εξετάζουν πάντα και τις δυο όψεις του νομίσματος πριν πάρουν κάποια απόφαση, καθώς επίσης μπορούν να εκτιμούν τη υλική αξία του κοινωνικού κόσμου. Έτσι η ισορροπία και η διπλωματία, η αρμονία και η ομορφιά προβάλλεται από τη σχέση του Ζυγού με το δέκατο οίκο.

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στο Ζυγό μπορεί να κάνουν καριέρα ως διαμεσολαβητές, σε διαπραγμαυτεύσεις ή διαχειριστές,    στη διαφήμιση, την νομική, τις δημόσιες σχέσεις, σε λογιστικά ή σε επενδύσεις, σε αρχιτεκτονική, διακόσμηση, με προώθηση καλλυντικών ή την γυναικεία ομορφιά, τα αρώματα .

O κυρίαρχος γονέας: Εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί το δέκατο οίκο με τη θέση του Ζυγού μαθαίνει στα παιδιά του να είναι ευγενικά και αφήνει πολλές ελευθερίες μιας και δεν είναι καθόλου αυστηρός. Μεγαλώνει τα παιδιά με πολύ στοργή και αγάπη. Πρέπει να τα μάθει όμως να είναι πιο αποφασιστικά και δυναμικά, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ο Σκορπιός στο 10ο οίκο : Αποφασιστικότητα

Ο Σκορπιός στην ακμή του δέκατου οίκου δείχνει μια μεγάλη δυναμική, θέληση και αποφασιστικότητα να προβάλλουν τα άτομα τον εαυτό τους και να καθορίσουν τη θέση τους στον κόσμο. Η επιτυχία με κάθε μέσο και τρόπο είναι το κύριο μέλημα τους. Θέλουν πάντα να κρατούν τα ηνία της εξουσίας και να εντυπωσιάζουν, τόσο με τις ικανότητες ελιγμού και διείσδυσης σε επιχειρηματικές βουτιές και μακροπρόθεσμα πλάνα, όσο και με τις πνευματικές και διανοητικές τους ικανότητες. Έχουν τρομερή ικανότητα στο να ξετρυπώνουν πληροφορίες για όποια θέματα τους απασχολούν και τους ενδιαφέρουν! Έτσι είναι πάντα σε ετοιμότητα, με πλήθος πληροφοριών τις οποίες μπορούν ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσουν και να επιλύσουν το όποιο πρόβλημα. Είναι πάρα πολύ επινοητικά, δραστήρια και ηγετικά άτομα. Πάντοτε βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά από τους άλλους και επειδή είναι μυστηριώδη άτομα, δύσκολα τους διαβάζει κάποιος. Έτσι οι κινήσεις τους είναι πάντοτε απρόβλεπτες και ξαφνιάζουν. Δρουν με τέτοιο τρόπο ώστε να προλαβαίνουν τις καταστάσεις! Ακόμα μπορούν να επηρεάζουν εύκολα τις μάζες. Είναι ένας ισχυρός συνδυασμός, ευφυΐας, ανάλυσης και αποφασιστικότητας. Εμπνέουν εμπιστοσύνη ως προσωπικότητες και ως άτομα απολαμβάνουν το θαυμασμό για τα επιτεύγματα τους.

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στο Σκορπιό μπορεί να κάνουν καριέρα ως  επιστήμονες, ερευνητές, πολιτικοί, σε νομικές υπηρεσίες, ως μηχανικοί, φυσικοί, στην εκπαίδευση, την κατασκευή μηχανών και ως τεχνίτες, στη βιομηχανική κατασκοπεία ή ως πράκτορες, σε αστυνομική έρευνα, ως γραφολόγοι,

O κυρίαρχος γονέας: Εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί το δέκατο οίκο με τη θέση του Σκορπιού είναι πολύ απαιτητικός, αυστηρός και αδιάλλακτος στις απόψεις του. Αυτό που μαθαίνει στο παιδί του είναι την αποφασιστικότητα, την απόλυτη αφοσίωση στο στόχο καθώς και την ισχυρή επιθυμία για διάκριση και επιτυχία ή εξουσία, την επιμονή στην ανάλυση και την λεπτομέρεια.

Ο Τοξότης στο 10ο οίκο : Επιρροή

Ο Τοξότης στην ακμή του δέκατου οίκου δείχνει ότι τα άτομα έχουν τις ικανότητες που χρειάζονται για να αποκτήσουν και να λειτουργήσουν σε μια ηγετική θέση, με πλουραλισμό, λογική, ανοιχτούς ορίζοντες και εμπνευσμένη  δημιουργία. Η διάκριση και η δόξα είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο σε αυτή τη θέση. Η στάση τους είναι πάντα υπέρ του κοινωνικού συνόλου και οι ιδέες τους έχουν ως στόχο την εξυπηρέτηση του συνόλου των ανθρώπων που συνυπάρχουν, με φιλοσοφική διάθεση.

Η καριέρα τους δεν έχει για τα ίδια τα άτομα μείζονα σημασία, η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά προκειμένου να πετύχουν αυτό που έχουν σκεφτεί ή αυτό που θα βοηθούσε το σύνολο, είναι ικανά να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους στο μάξιμουμ. Τα άτομα είναι ιδιαιτέρως εργατικά με αποτέλεσμα να αυξάνονται συχνά οι επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.  Συχνά μπορεί να δραστηριοποιούνται σε καριέρα στο εξωτερικό, ή να συναλλάσσονται εκεί κάνοντας αρκετά ταξίδια. Το σημαντικότερο είναι να βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση με την αίσθηση του ανταγωνισμού και της πρόκλησης.  Υπάρχει μια αισιόδοξη στάση, τα άτομα αγαπούν τη ζωή, τα ταξίδια και τις διασκεδάσεις, έχουν πάντα μια  δυναμική και ενέργεια και θέλουν να απολαμβάνουν τα οφέλη και τους καρπούς των κόπων τους, φυσικά πάντα μαζί με τους άλλους.

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στον Τοξότη μπορεί να κάνουν καριέρα ως  ταξιδιωτικοί πράκτορες, σε ξενοδοχεία, σε χώρους ψυχαγωγίας, σε δημόσιες σχέσεις, στην κοινωνική διοίκηση,   ως συγγραφείς, θεολόγοι, ως χημικοί και φαρμακοποιοί, στην πληροφορική και στη φιλοσοφική έρευνα.

O κυρίαρχος γονέας: Εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί τον δέκατο οίκο με τη θέση του Τοξότη είναι περισσότερο φίλος παρά γονέας.  Έχει συνήθως πολλές πνευματικές απαιτήσεις από τα παιδιά του. Τα μαθαίνει να είναι  αισιόδοξα, να έχουν  θετική στάση στη ζωή και στον ίδιο τους τον εαυτό, να έχουν αγάπη για τη γνώση, την αναζήτηση και την πρόκληση.

Ο Αιγόκερως στο 10ο οίκο : Ανταγωνισμός

Ο Αιγόκερως στην  ακμή του δέκατου οίκου δίνει μια συνέπεια  και ένα κύρος. Τα άτομα δίνουν μεγάλη σημασία σε όλα τα θέματα που αφορούν τα επαγγελματικά τους και που επηρεάζουν την φήμη τους. Αρέσκονται να ασχολούνται με την καριέρα τους, γίνονται αυθεντίες στο χώρο τους, ενώ λειτουργούν  υποδειγματικά στον τομέα τους. Ως τελειομανείς και λάτρεις του ανταγωνισμού εργάζονται σκληρά χωρίς να αποκλίνουν από το στόχο τους.  Έχουν έντονο το αίσθημα του καθήκοντος και αναλαμβάνουν εύκολα  ευθύνες και πρωτοβουλίες. Πιέζουν τον εαυτό τους στα άκρα, προκειμένου να φανούν αντάξιοι τόσο στις δικές τους προσδοκίες όσο και στις προσδοκίες των άλλων.  Κατακτούν με υπομονή και επιμονή όλους τους στόχους που βάζουν στη ζωή τους, καθώς ανεβαίνουν σκαλί – σκαλί την επιτυχία και επιτυγχάνουν την κοινωνική καταξίωση. Η δημόσια  εικόνα τους είναι επικεντρωμένη στην κοινωνική θέση και τα οφέλη που αποκομίζουν μέσα από τα προσωπικά επιτεύγματα. Έχουν αυτοπεποίθηση στις γνώσεις και στις ικανότητες τους. Το αποτέλεσμα είναι να απολαμβάνουν την εκτίμηση και το σεβασμό των άλλων για το ήθος και την  ακεραιότητα του χαρακτήρα τους. Ανταποκρίνονται πολύ καλά σε θέσεις εξουσίας και μπορούν να σχεδιάζουν λόγω υπερβολικής ευφυΐας με λογική και στρατηγική τα επόμενα βήματα τους.

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στον Αιγόκερω μπορεί να κάνουν καριέρα ως πολιτικοί, αρχιτέκτονες, μηχανικοί, στη βιομηχανία, τη βιολογία, τη νομική, ως ιστορικοί, αρχαιολόγοι, αντικέρ. Μπορεί, ακόμη, να απασχοληθούν σε τομείς της παραγωγής και της βιομηχανίας, στον τομέα του σχεδιασμού και της διαφήμισης, ως μαθηματικοί, ως γιατροί και λογιστές.

O κυρίαρχος γονέας: Εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί τον δέκατο οίκο με τη θέση του Αιγόκερου  δίνει περισσότερο υλική ανταμοιβή στα παιδιά του. Η αγάπη και η στοργή είναι συναισθήματα που λείπουν συνήθως. Τα παιδιά μεγαλώνουν συνήθως, μόνα τους έχοντας την ουσιαστική έλλειψη του γονιού λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο γονιός, σε αυτή τη θέση, βοηθά το παιδί να αναπτύξει την ευφυΐα το χιούμορ και να προχωρά προς τις φιλοδοξίες του.

Ο Υδροχόος στο 10ο οίκο : Πρωτοτυπία

Ο Υδροχόος στην ακμή του δέκατου οίκου δίνει μια έμπνευση και πρωτοτυπία ιδεών, απόψεων και απόλυτη ελευθερία στην επαγγελματική ζωή και την εργασία. Τα άτομα έχουν μοναδική επαναστατική διάθεση και πρωτοποριακό πνεύμα, διαθέτουν καθαρό, απόλυτο  ανθρωπισμό, ενώ θέλουν πάντα να ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλήθος και να παρουσιάζουν τις πρωτότυπες ιδέες τους στο κοινό. Είναι μπροστά από την εποχή τους, ευφυείς και προτιμούν να λειτουργούν ανεξάρτητα σε χώρους με πρωτοποριακά και αντισυμβατικά προγράμματα και θέματα. Τα άτομα είναι ικανοποιημένα στο να λειτουργούν μέσα σε ομάδες, ως σύνολο και είναι οραματιστές. Αγαπούν τις κοινωνικές ομάδες και δίνουν περισσότερη σημασία στις επιθυμίες της ομάδας. Οι επιθυμίες τους συνήθως, ταυτίζονται και διαμορφώνονται σύμφωνα με το σύνολο και την κοινωνική ομάδα που τους εκφράζει! Γι’ αυτό συμμετέχουν σε πολλές ανθρωπιστικές επιχειρήσεις ή κυβερνητικές οργανώσεις.  Δεν επιδιώκουν την προσωπική λάμψη και αναγνώριση, με αποτέλεσμα να κάνουν συχνά μια καριέρα περισσότερο ηθική παρά υλική. Απόρροια όλων αυτών είναι να έχουν συχνά σκαμπανεβάσματα την καριέρα τους, αναλαμβάνοντας ενίοτε επιχειρήσεις ή αποστολές που οι άλλοι θα απόρριπταν χωρίς δεύτερη κουβέντα! Όταν αποφασίσουν να αναλάβουν κάτι ή να επιλέξουν σταδιοδρομία, αυτό που θα τους χαρακτηρίζει είναι η ποιότητα ως επαγγελματίες.

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στον Υδροχόο μπορεί να κάνουν καριέρα σε ανεξάρτητους χώρους και κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών, την τεχνολογία των υπολογιστών, τις τηλεπικοινωνίες, το ιντερνέτ, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, την ηλεκτρονική μουσική, την αεροπορία, την επιστημονική ερεύνα στους τομείς των νέων τεχνολογιών και της αεροναυπηγικής.

O κυρίαρχος γονέας: Εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί τον δέκατο οίκο με τη θέση του Υδροχόου, επειδή λειτουργεί περισσότερο ως φίλος με προχωρημένη παιδαγωγική αντίληψη και καινοτόμο διαπαιδαγώγηση, μαθαίνει στο παιδί του την ανεξαρτησία, την ομαδική εργασία, την αξία της φιλίας.

Ιχθύς στο 10ο οίκο : Έμπνευση

Ο Ιχθύς στην  ακμή του δέκατου οίκου δείχνει μια δυσκολία που έχουν τα άτομα στο να αποφασίσουν για το είδος της καριέρα και της επιδίωξης τους! Δυσκολεύονται να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους και το είδος της καριέρας που θα ήθελαν να κάνουν. Το περίεργο είναι ότι διαθέτουν πολυποίκιλα ταλέντα και ικανότητες… είναι κάτι σαν ακατέργαστα διαμάντια, τα οποία παίρνουν το σχήμα και την τελειότητα ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο έχουν μεγαλώσει και το είδος των αξιών και της αυτοεκτίμησης που διαθέτουν. Τα φυσικά ταλέντα που διαθέτουν είναι πολλά, αυτό που τους κρατά στάσιμους ή εμπαθείς είναι η έλλειψη πρακτικότητας. Συνήθως η επιλογή καριέρας γίνεται σε συναισθηματική και ιδεολογική βάση. Είναι ανιδιοτελείς, φιλικοί, ευαίσθητοι, δημοφιλής στους γύρω τους και όνειρο τους είναι να σώσουν τον κόσμο! Πρέπει να προσέχουν τις συναλλαγές τους με τους άλλους γιατί στην προσπάθειά τους αυτή, πέφτουν συχνά θύματα εξαπάτησης. Επικεντρώνονται τόσο πολύ στο δέντρο, που δεν βλέπουν το δάσος. Ειδικεύονται σε χώρους υγείας ή εναλλακτικής ιατρικής. Θα τους βρούμε σε καλλιτεχνικά στέκια όπου δημιουργούν κόσμους μαγικούς και παρασύρουν τους γύρω τους σε ένα ομιχλώδες παραμυθένιο κόσμο! Η βιομηχανία του θεάματος και του κινηματογράφου είναι ο άμεσος εκφραστής τους. Ως άτομα, αν αυτό δεν καθορίζεται από άλλα στοιχεία του χάρτη τους, δε διαθέτουν καθόλου πρακτική σκέψη.

Καριέρα: Οι περισσότεροι με την ακμή στον Ιχθύ μπορεί να κάνουν καριέρα σε επαγγέλματα που έχουν σχέση με το εμπόριο και τη ναυτιλία, την υγειονομική περίθαλψη, την κοινωνική εργασία ή την φιλανθρωπία, όπως  πχ την προσωπική φροντίδα. Μπορεί ακόμη να απασχοληθούν σε μια  τέχνη όπως : το θέατρο, τη λογοτεχνία,  τη ζωγραφική, τη μουσική.

O κυρίαρχος γονέας: Εδώ ο γονιός που εκπροσωπεί τον δέκατο οίκο με τη θέση του Ιχθύ κάνει το παιδί του κακομαθημένο! Δεν του βάζει όρια και δεν το πειθαρχεί, με αποτέλεσμα τα παιδιά να μεγαλώνουν σε  έναν φανταστικό ιδεατό, δικό τους κόσμο αγγελικά πλασμένο, στον οποίο μπορεί να δώσουν σάρκα μέσω της τέχνης. Δεν είναι έτοιμα για τις δυσκολίες της ζωής και την αποτυχία!

 

Ας δούμε αναλυτικά  τους πλανήτες  μέσα στον οίκο της προσωπικής μας επίτευξης

Ο Ήλιος στο δέκατο οίκο

Ο Ήλιος στον δέκατο οίκο είναι συχνά ένδειξη για κοινωνική αναγνώριση, εγκόσμιες τιμές, για την πολιτική εξουσία, ή την επαγγελματική καταξίωση. Τα άτομα με τη θέση αυτή εργάζονται σταδιακά σε μια πορεία αυξανόμενης φήμης. Έχουν ανάγκη το σεβασμό των άλλων για τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Δεν αντέχουν εύκολα τους μίζερους ή αναξιοπρεπείς ανθρώπους, παλεύουν με ηθικά μέσα και κρατάνε υψηλά στάνταρ τόσο για τον εαυτό τους όσο και  για τους γύρω τους. Η δημόσια εικόνα και το κύρος τους είναι μείζονος σημασίας, η επιθυμία για αναγνώριση τους ωθεί σε σκληρή δουλειά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι προκλήσεις και οι δύσκολες καταστάσεις δε θα λείψουν από τη ζωή τους και κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον! Έχουν την ικανότητα να λάμπουν γύρω τους, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και αυτό έχει συχνά δυο πόλους, είτε τον έντονο ανταγωνισμό από τους συναδέλφους τους ή τη βοήθεια υψηλά ιστάμενων που προωθούν την καριέρα. Η καριέρα συχνά επικεντρώνεται σε κοινωνικά επαγγέλματα, μιας και έχουν την δυνατότητα να εμπνέουν και άλλους μέσα από την δική τους στάση και τοποθέτηση.

Η Σελήνη στο δέκατο οίκο

Η Σελήνη στον δέκατο οίκο δίνει ροπή προς μια δημόσια ζωή, φήμη και πολύ μεγάλη επιθυμία για αναγνώριση. Συχνά τα άτομα κυριαρχούνται από έντονα συναισθήματα  και χάνουν τον έλεγχο της κατάστασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες, συχνές επαγγελματικές μεταβολές. Η καριέρα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα και πολλές εναλλαγές. Τα άτομα ασχολούνται με τη φήμη τους, καθώς έχουν μια ισχυρή επιθυμία για αναγνώριση. Έχουν την ικανότητα να διαισθάνονται το συναίσθημα του κοινού, να αντιλαμβάνονται την τάση και τη ροπή του πλήθους και την ανάγκη της μάζας. Έτσι είναι σε θέση να μπορούν να τα καλύψουν ανά πάσα στιγμή με ανάλογες δραστηριότητες. Άλλωστε αυτές είναι θέσεις που τις επιδιώκουν και ως μέσο αυτοέκφρασης. Η ανάγκη για οικονομική και υλική ευημερία καθορίζει και την επιδίωξη τους για επιτυχία, η ασφάλεια στη ζωή τους έχει ιδιαίτερη σημασία. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα σκάνδαλα γιατί η προσωπική τους ζωή είναι εκτεθειμένη σε κοινή θέα! Η θέση αυτή κλίνει προς δραστηριότητες που συνδέονται με την εμπορία, τη ναυτιλία, τα εμπορεύματα, ή άλλους τομείς τροφοδοσίας για το κοινό.

Ο Άρης στο δέκατο οίκο

Ο Άρη στο δέκατο οίκο σημαίνει μια έντονη ανάγκη για υπεροχή και εστίαση στην επιδίωξη της σταδιοδρομίας, η κορυφή είναι ο στόχος,. Τα άτομα με τη θέση αυτή είναι γεννημένοι ηγέτες και διοχετεύουν όλη τους την ενέργεια στην προσωπική καταξίωση! Παίρνουν εύκολα πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν ευθύνες με την ίδια ευκολία, καθώς διαθέτουν πολύ καλή οργανωτική και εκτελεστική ικανότητα των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνουν. Η ανάγκη για καταξίωση και ηγεσία υπερβαίνει τις όποιες ανθρώπινες αξίες. Το εγώ υπερτονίζεται, η φιλοδοξία είναι κυρίαρχη σε όλες τους τις ενέργειες. Είναι πάντοτε περήφανα για το αποτέλεσμα των ενεργειών τους, επειδή σπανίως θα αποτύχουν στην κατάκτησης των στόχων τους! Πάντα καταφέρνουν την προσωπική πραγμάτωση με τη δημόσια ή επαγγελματική αναγνώριση. Συχνά λόγω της επιθετικής ή εριστικής τους φύσης, τα άτομα αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα σε σχέση με την προσωπική τους εξέλιξη, η υπομονή και η ευγένεια δεν είναι στην ατζέντα τους και πρέπει να μάθουν και τα δύο για καλύτερη προσωπική εξέλιξη. Συχνά η θέση αυτή δείχνει  και  κάποιες δυσκολίες και τριβές με τον έναν από τους γονείς, ή με ανωτέρους στην εργασία. Η επιτυχία έρχεται μέσα από μια δική τους επιχείρηση. Ακόμα τα άτομα έλκονται από την πολιτική, τη διαχείριση ή το στρατό ή τον αθλητισμό.

Η Αφροδίτη στο δέκατο οίκο

Η Αφροδίτη στο δέκατο οίκο είναι η δημόσια εικόνα μας, η κοινωνική προβολή, η επιτυχία και η αυτοεκτίμηση μέσα από την κοινωνική καταξίωση. Το κοινωνικό στάτους καθορίζει και την επιλογή συντρόφου και συχνά τα άτομα οδηγούνται σε γάμο για την απόκτηση και την αναγνώριση της δημόσιας κοινωνικής ζωής. Υπάρχει από τα άτομα μια σκόπιμη καλλιέργεια τόσο της προσωπικότητας τους όσο και της κουλτούρας τους! Η θέση αυτή δίνει μια γοητεία και λάμψη στη δημόσια εικόνα, είναι ιδιαιτέρως αγαπητά και δημοφιλή άτομα και η φωνή είναι ένα σημαντικό εργαλείο όπου απογειώνει τα άτομα. Μπορούν μέσα από τη δημόσια ομιλία να εμπνέουν τους γύρω τους και μαγεύουν εύκολα τους άλλους, με αποτέλεσμα οι  άνθρωποι να κάνουν πάντα ό,τι τους ζητάνε χωρίς δεύτερη σκέψη. Η ομορφιά και η αρμονία περιβάλλει το χώρο τους, είναι ικανά να δίνουν συμβουλές και βελτιώνουν την εικόνα των ανθρώπων και του χώρου γύρω τους! Τα άτομα είναι πολύ κοινωνικά και εκφράζονται με ρομαντισμό, αγαπούν τις τέχνες και η επαγγελματική τους ζωή συχνά σχετίζεται με τις τέχνες, τη διπλωματία, τη μόδα, την ομορφιά, τη διασκέδαση το τραγούδι.

Ο Ερμής  στο δέκατο οίκο

Ο Ερμής στο δέκατο οίκο των προσωπικών επιτεύξεων δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν οι επικοινωνιακές, διανοητικές και χειρωνακτικές ικανότητες στο έπακρο!  Η καριέρα είναι σημαντική για τα άτομα, διαθέτουν εξαιρετική ομιλία και μπορούν να αναπτύξουν ικανότητες, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά στην επαγγελματική τους αναγνώριση. Μπορούν πολύ καλά να προσαρμοσθούν σε διευθυντικές θέσεις, σε κυβερνητικές θέσεις, στην πολιτική και σε εργασίες που απαιτούν δεξιότητες επικοινωνίας και εκτελεστική ικανότητα. Τα στρατηγικά σχέδια τους εύκολα τους οδηγούν στη επίτευξη των στόχων τους, ασκώντας επιρροή στα πλήθη ακόμα και ως δημαγωγοί και λαοπλάνοι. Αυτή είναι μια καλή θέση για ένα δημοσιογράφο, εκφωνητή της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου, ένα συγγραφέα, για κέντρα τηλεπικοινωνίας. Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη για μεταφορά γνώσης και επικοινωνίας. Γενικά είναι μια θέση όπου προσφέρει στα άτομα πάρα πολλές δυνατότητες ελιγμού και ποικιλία ταλέντων!

Ο Δίας  στο δέκατο οίκο

Ο Δίας στο δέκατο οίκο δίνει σοβαρές προοπτικές προβολής στην καριέρα. Τα άτομα με τη θέση αυτή είναι πληθωρικά στο σχεδιασμό και στις κινήσεις τους. Έχουν αρχές και απόψεις, τις οποίες και φροντίζουν να ακολουθούν, ο σεβασμός στο συνάνθρωπο και η κυριότερη. Αυτό είναι και ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να φράξει το δρόμο προς την επιτυχία, εάν η επιτυχία τους επηρέαζε αρνητικά το κοινωνικό σύνολο θα σταματούσαν αμέσως! Η τύχη είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα, συχνά η επαγγελματική τους ζωή είναι στρωμένη με τιμές και οικονομική άνοδο! Οι ευκαιρίες για επέκταση στο κοινωνικό σύνολο και την καριέρα είναι αναμενόμενες. Τα άτομα είναι ιδιαιτέρως συμπαθή, γενναιόδωρα και έχουν την ικανότητα να επιχειρηματολογούν μιας και έχουν συνήθως πλατιά γνώση. Έτσι είναι σε θέση να επηρεάζουν τους άλλους καθώς και να δημιουργούν τάσεις και συνειδήσεις. Ως  προσωπικότητες είναι αισιόδοξοι και πάντα αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις θετικά. Έχουν πάντα μεγάλα όνειρα και οράματα για τη βελτίωση της κοινωνίας. Σε θέσεις επαγγελματικές τα άτομα είναι ευχαριστημένα σε θέσεις καθηγητών, φιλοσόφων, επιχειρηματιών.

Ο Κρόνος στο δέκατο οίκο

Ο Κρόνος στο δέκατο οίκο υποδηλώνει ισχυρή πειθαρχία για την επίτευξη της επιτυχίας σε ένα επάγγελμα.  Ο Κρόνος αντίθετα από το Δία θεωρείται ο πλανήτης της κακής τύχης! Τα πάντα είναι θέμα ωρίμασης και γνώσης, η οποία έρχεται με επίπονο τρόπο. Έτσι εδώ θα κυριαρχήσει ο μόχθος και η σκληρή δουλειά, ενώ η επιτυχία θα έρθει σε μεγάλη ηλικία. Τα άτομα δείχνουν σκληρά, σχεδόν παγερά και εντελώς αφοσιωμένα στην καριέρα τους. Η αναζήτηση της εξουσίας και η αυταρχική συμπεριφορά δημιουργεί δικτάτορες στο χώρο τους. Τα άτομα με τη θέση αυτή διαθέτουν ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος είναι υπεύθυνα και δεν αφήνουν ποτέ τίποτα στην τύχη ή μισοτελειωμένο.  Μπορεί να μην έχουν συχνά ευκαιρίες ή να συναντούν εμπόδια, ωστόσο η φιλοδοξία ή ανάγκη για εξουσία, υλική ασφάλεια και προσωπική προβολή, ωθεί τα άτομα να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, αποκτώντας μια σταθερή ανοδική πορεία, ενώ ταυτόχρονα τα ίδια να γίνουν σταθερή αξία για τους γύρω τους. Έχουν μεγάλη ικανότητα στον έλεγχο και τη μεθοδική λειτουργία των επιχειρήσεων, τις οποίες και απογειώνουν όταν πάρουν τη διοίκηση.

Ο Ουρανός  στο δέκατο οίκο

Ο Ουρανός στο δέκατο οίκο δηλώνει αστάθεια στην καριέρα, μια πολυτάραχη ζωή με πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα στην καριέρα καθώς και συχνές αλλαγές σταδιοδρομίας. Τα άτομα έχουν πρωτοποριακές και καινοτόμες απόψεις, καθώς και μια ιδιαιτερότητα στο θέμα της αντίληψης της σταδιοδρομίας και των επιτευγμάτων.  Θέλουν να έχουν αυτοδιάθεση και ελευθέρια κινήσεων, αυτό γιατί η εκκεντρική, ανεξάρτητη και συνάμα αλλοπρόσαλλη φύση τους δύσκολα δέχεται αφεντικά και εξουσιαστές στο κεφάλι τους. Είναι διορατικά άτομα και συνήθως βρίσκονται μπροστά από τα γεγονότα! Η έντονα κοινωνική ευαισθησία τους κάνει να θέλουν πάντα να εργάζονται για το κοινωνικό σύνολο! Πέφτουν εύκολα στη φωτιά και είναι άτομα ικανά να θυσιαστούν και να γίνουν μπροστάρηδες σε έναν αγώνα που τους εκφράζει και τους εμπνέει, αυτό είναι αμφίδρομο, είναι ικανά να εμπνεύσουν με τις ιδέες τους πολύ κόσμο! Ως άνθρωποι της νέας εποχής ενδεχομένως να ασχοληθούν με νέες τεχνολογίες, με ανθρωπιστικές οργανώσεις την πολιτική, με μεταφυσική και  αστρολογία.

Ο Ποσειδώνας  στο δέκατο οίκο

Ο Ποσειδώνας  στο δέκατο οίκο δείχνει ένα είδος σύγχυσης σε σχέση με τη σταδιοδρομία! Τα άτομα δυσκολεύονται να περιοριστούν μόνο σε μία ή να αποφασίσουν τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν!!  Αποτέλεσμα να διασπούνται και να διοχετεύουν την ενεργητικότητα τους σε ποικιλία ενεργειών και θεμάτων. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ατόμων είναι η έντονα μεγάλη πνευματικότητα τους και οι ισχυρές ιδεολογικές απόψεις και θέσεις τους! Εκτός από μεγάλη φαντασία, διαθέτουν και μεγάλη μόρφωση και έμπνευση. Έτσι εκτός από ένα καλλιτεχνικό επάγγελμα όπου θα μπορούσαν να διοχετεύσουν την πλούσια φαντασία και το ταλέντο τους, όπως το θέατρο ή ο κινηματογράφος, θα τους πήγαιναν και επαγγέλματα σε πανεπιστημιακούς χώρους ή σε περιβάλλοντα που έχουν σχέση με ανθρωπιστική βοήθεια, τη βοήθεια των φτωχών και των ασθενών όπως νοσοκομεία ή άσυλα! Κινδυνεύουν όμως να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης. Τέλος θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα ως ναυτικοί, ωκεανογράφοι ή σε ότι σχετίζεται με τη θάλασσα.

Ο Πλούτωνας στο δέκατο οίκο

Ο Πλούτωνας στο δέκατο οίκο δείχνει σηματοδότη τα άτομα που θέλουν να ελέγχουν τα ίδια το μέλλον τους και την μοίρα τους!. Παίρνουν εύκολα αποφάσεις και δέχονται εύκολα να αναλάβουν εξουσία. Διαθέτουν αρκετή γοητεία καθώς και προσωπικότητα πάρα πολύ έντονη! Η καριέρα είναι ο στόχος τους! Υπάρχει συχνά μια ποικιλία από πολλές κλίσεις και ικανότητες, αλλά και δυσκολίες ως προς την επιλογή της απασχόλησης. Τα άτομα εδώ είναι ιδιαιτέρως αυταρχικά, η διπλωματία δεν είναι το στοιχείο τους. Από την άλλη υπάρχει δυσαρέσκεια στον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων και ασάφεια από κατακερματισμό της επαγγελματικής ζωής, τα άτομα αυτά λειτουργούν συγκεντρωτικά. Η κοινωνική εργασία είναι συχνά ιδιόμορφη.  Συχνά τους αρέσει να λειτουργούν παρασκηνιακά προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. Η θέση του Πλούτωνα εδώ δείχνει μεγάλη άνοδο, ασυνήθιστη επαγγελματική επιτυχία και αναγνώριση. Ιδανική θέση για την πολιτική, την ιατρική, την ψυχοθεραπεία και τις επενδύσεις και οτιδήποτε έχει να κάνει με την ανασυγκρότηση και αναδόμηση ενός χώρου

Από την Λία  Βουζιούρη

astrolife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here