Η Σελήνη στους Οίκους στον γενέθλιο χάρτη

0
6

Σελήνη στον 1ο οίκο: Η Σελήνη στον πρώτο Οίκο ενισχύει τα χαρακτηριστικά του Ωροσκοπίου, οι έξεις και αντιδράσεις σχετίζονται στενά μ’ αυτήν. Οι αρνητικές και οι θετικές ιδιότητες της Σελήνης και του Ωροσκοπίου είναι εξαιρετικά τονισμένες.Τους ενδιαφέρει κυρίως να νιώσουν και να καταλάβουν τον εαυτό τους. Αυτό σημαίνει ότι σε μία σχέση τούς είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουν τις ανάγκες των άλλων εκτός και αν τους έχουν οι σύντροφοί τους σε πρώτη προτεραιότητα.

Σελήνη στον 2ο οίκο: Πιθανή αστάθεια εισοδήματος, αλλά και οξυμένη αντίληψη στη διεύθυνση επιχειρήσεων.Με τη Σελήνη σε αυτόν τον οίκο υπάρχει μεγάλη δυνατότητα οι άνθρωποι να δώσουν από τον συναισθηματικό τους κόσμο στους άλλους, να τους προσφέρουν αγάπη και συναισθήματα. Απλώς δεν πρέπει να είναι αυτοί που θα διαχειρίζονται τα οικονομικά…

Σελήνη στον 3ο οίκο: Μεταβλητικότητα στις ιδέες. Ανολοκλήρωση βασική μόρφωση. Η θέση αυτή κάνει το άτομο υποδειγματικό σαν μεγαλύτερο αδελφό ή αδελφή, που δείχνει πάντα προστατευτική διάθεση.Εδώ έχουμε άτομα με αρκετά συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Θα μπορέσουν να εμπιστευτούν κάποιον μόνο όταν νιώσουν ότι είναι πραγματικά κοντά τους. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι πρόκειται για άτομα που λειτουργούν εγκεφαλικά και όχι συναισθηματικά, οπότε και καλύτερα να τους μιλάνε με τη λογική.

Σελήνη στον 4ο οίκο: Ενστικτώδης και ισχυρή μητρικότητα. Ευνοϊκή θέση για τη νοικοκυρά, αλλά πρέπει να αναμένονται αλλαγές στη ζωή του σπιτιού. Με δυσμενή γωνία, υπερβολική προσήλωση στα παιδιά, που δύσκολα θα ξεπεραστεί.Άνθρωποι ιδιαίτερα ευαίσθητοι αλλά μεταφέρουν τα ζητήματα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος στη σχέση τους. Αυτό σημαίνει ότι αν η οικογενειακή τους κατάσταση να είναι άσχημη, σίγουρα θα ταλαιπωρηθούν και οι σύντροφοί τους, εκτός αν αυτοί παίζουν τον ρόλο του κακού γονέα, οπότε θα τον ταλαιπωρήσουν αυτοί…

Σελήνη στον 5ο οίκο: Καλή θέση για νηπιαγωγό. Εξασφαλίζει γρήγορα αποτελέσματα με μικρά παιδιά, χάρη σ’ ένα δημιουργικό και καλλιτεχνικό πνεύμα. Το ίδιο και στα σπορ, όπου είναι πιθανή η απόκτηση φήμης.Έχουμε περίπτωση ανθρώπων που σκοπός τους είναι να προσφέρουν αγάπη. Σε οποιοδήποτε ζώδιο και αν είναι, πρόκειται για ανθρώπους που σκοπός τους είναι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Κάποιες φορές είναι ερωτευμένοι με τον έρωτα άρα και υπερβολικοί στην έκφρασή του.

Σελήνη στον 6ο οίκο: Ενδιαφέρον για την υγιεινή και την καθαριότητα, ιδιαίτερα στο σπίτι. Ευαίσθητη υγεία κατά την παιδική ηλικία.Εδώ είναι τα άτομα που έχουν μάθει να υπηρετούν τους ανθρώπους γύρω τους. Πολλές φορές δεν είναι οι άνθρωποι που θα πουν τον καλό λόγο μιας και επιμένουν να κινούνται μέσω των πράξεων. Χρειάζεται σε ένα βαθμό να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους και σε αυτό χρειάζεται η υποστήριξη του συντρόφου.

Σελήνη στον 7ο οίκο: Αστάθεια στις αισθηματικές σχέσεις. Οι άνδρες μπορεί να διαλέγουν για σύζυγο μια γυναίκα με έντονη μητρικότητα. Και στα δύο φύλα υπάρχει στις σχέσεις με γυναίκες. ‘Eξυπνος στις επιχειρήσεις, αλλά και άστατος.Είναι από τους ανθρώπους που προσφέρουν τα πάντα στους συντρόφους τους αλλά πολλές φορές δεν παίρνουν κάτι από τη σχέση, είτε επειδή δεν το ζητάνε, είτε επειδή δεν τους το δίνουν. Αρκετοί με αυτό το συνδυασμό παντρεύονται την εικόνα της μητέρας τους.

Σελήνη στον 8ο οίκο: Πιθανή υπερβολική ενασχόληση με ζητήματα σεξ, θανάτου και μεταθανάτιας ζωής. Καλή θέση για έρευνες σχετικές με ψυχικά φαινόμενα. Πιθανή ανάμιξη στα δημόσια οικονομικά.Είναι ένας οίκος που θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Επειδή τα άτομα με Σελήνη στον 8ο βιώνουν τα πάντα με ιδιαίτερο συναισθηματικό πάθος και ένταση πολλές φορές μπορεί να κάνουν το λάθος να γεμίσουν με ιδιαίτερους φόβους και απαιτήσεις τον σύντροφό τους, κάτι που θα τους οδηγήσει εύκολα στο χωρισμό. Για αυτό το λόγο θα πρέπει οι σύντροφοί τους να δείχνουν όσο το δυνατόν περισσότερη κατανόηση.

Σελήνη στον 9ο οίκο:‘Aτομο ικανό να μελετήσει με επιμονή σοβαρά θέματα. Θέλγεται ίσως ιδιαίτερα από την αρχαία ιστορία και τις νεκρές γλώσσες.Εδώ είναι οι άνθρωποι που θα αγαπήσουν πάνω από όλα την δυνατότητα να ανακαλύψουν τον συναισθηματικό κόσμο των άλλων. Ένας κλειστός άνθρωπος δεν είναι για αυτούς, μιας και έχουν συνηθίσει να εκφράζονται ελεύθερα οπότε και περιμένουν κάτι αντίστοιχο και από τους άλλους. Συνήθως είναι τα άτομα που βιώνουν πιο όμορφα μία σχέση γιατί της δίνουν ανάλαφρο χαρακτήρα.

Σελήνη στον 10ο οίκο: Ενδιαφέροντα που αφορούν τη σταδιοδρομία μπορεί να κάνουν το άτομο γνωστό στο κοινό. Αυτή όμως η δημόσια προβολή αφήνει ελάχιστα περιθώρια για ιδιωτική ζωή.Συνήθως Σελήνη στον 10ο έχουν τα άτομα που προβάλλουν στον σύντροφό τους το πατρικό πρότυπο ή συνδέονται με σύντροφο που έχει τα χαρακτηριστικά του πατέρα τους. Εκφράζουν περισσότερο τις αδυναμίες τους από την παιδική τους ηλικία παρά τα τωρινά τους συναισθήματα. Με τη Σελήνη εδώ, υπάρχει πάντα το κίνητρο να κάνουνε σχέσεις κοινωνική προβολής.

Σελήνη στον 11ο οίκο: ‘Eλξη προς τις κοινωνικές δραστηριότητες. Ποικίλοι και ευμετάβλητοι στόχοι στη ζωή.Και εδώ έχουμε άτομα που προσφέρουν συναισθηματικά πάρα πολύ. Αναζητούν και θέλουν να έχουν ένα σύντροφο όσο το δυνατόν πιο φιλικό. Προσπαθούν να είναι πιο καλοί και πιο εξυπηρετικοί από αυτόν. Αρνούνται παρʼ όλα αυτά να απεμπολήσουν τα ιδεώδη τους οπότε και αυτός είναι ένας τομέας εντάσεων στη ζωή τους.

Σελήνη στον 12ο οίκο: Ψυχολογική ανάγκη για αυτοαπομόνωση, που θ’ αποδειχτεί ευεργετική για το άτομο. Ισχυρή φαντασία και σπάνια διαίσθηση, αλλά χρειάζεται καλλιέργεια.Συνήθως είναι άνθρωποι συναισθηματικά απομακρυσμένοι από τους άλλους. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που δεν θέλουν να είναι μόνοι τους αλλά έχουν και τις στιγμές κατά τις οποίες προτιμούν να είναι μόνοι, και είναι περισσότερες. Όσοι έχουν σχέση με ένα τέτοιο άτομο θα έχουν πάντα κάποιον να τους αγαπά αλλά ποτέ δεν θα τον νιώσουν απόλυτα δικό τους.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here