Η Εστία στα ζώδια

0
5

Η Εστία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αστεροειδής του ηλιακού μας συστήματος, μια από τις αδερφές του Δία, η παρθένα θεά. Είναι ο φύλακας της εστίας, η συγκέντρωση και η αφοσίωση. Είναι πνευματικά διαυγής και σέβεται τον εαυτό της. Η Εστία αναδεικνύει το πιο αγνό δυναμικό του ανθρώπου. Είναι οργανωμένη και τέλεια. Έχει ένα ταλέντο να σπάει τα πράγματα εις τα εξ ων συνετέθησαν. Είναι η επιτομή του σπιτιού και της οικογένεια, της τελετουργίας, της αγνότητας, της σεξουαλικότητας, και της αφοσίωσης. Οι αρνητικές της όψεις περιλαμβάνουν την ανασφάλεια, την έλλειψη συγκέντρωσης, την ασυδοσία, το χωρισμό, τις μυστικές ομάδες και τα οικογενειακά προβλήματα. Μπορεί να υπάρχει φόβος για το σεξ ή τις πολύ στενές σχέσεις, καθώς και αυτοακύρωση. Η διάψευση μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.

Εστία στον Κριό: Τα άτομα με την Εστία στον Κριό παρακινούνται από προσωπικά κίνητρα και έχουν ανάγκη την ανεξαρτησία τους. Το μονοπάτι της ζωής τους οδηγεί σε πολλές προσωπικές επιτυχίες, αλλά η συμμετοχή των άλλων σ΄αυτές είναι μικρή. Έχουν τη δυνατότητα να επικεντρώνονται εντατικά στο έργο τους. Είναι παθιασμένοι και γενναίοι. Ίσως να αισθάνονται μοναξιά. Είναι σημαντικό για αυτούς να διατηρούν την ανεξαρτησία τους και να μην αποκλείουν όλους τους άλλους.

Εστία στον Ταύρο: Τα άτομα με την Εστία στον Ταύρο, αγαπούν τη ρουτίνα. Ακολουθούν το δρόμο τους σταθερά και έχουν καλλιτεχνικά ταλέντα. Χρειάζονται αρκετό χρόνο για να επικεντρωθούν αρχικά σε κάτι και, στη συνέχεια, το βρίσκουν μάλλον δύσκολο να σταματήσουν. Είναι άνθρωποι ανθεκτικοί και πρακτικοί.

Εστία στους Διδύμους: Τα άτομα με την Εστία στους Διδύμους λειτουργούν μέσω της επικοινωνίας. Είναι προικισμένα σε ό,τι αφορά τη δικτύωση και το συντονισμό. Εμπνέουν στους άλλους αφοσίωση, αλλά προσπαθούν να αποφύγουν κάθε επαφή με το συναίσθημα και τις πολύ στενές σχέσεις. Είναι ιδανικοί για την ανάληψη πολλαπλών καθηκόντων. Διδάσκουν και βρίσκουν απαντήσεις. Επιδιώκουν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και να τις μοιραστούν. Χρειάζεται να μάθουν να επιβραδύνουν και να βρίσκουν τον εαυτό τους. Μπορεί να τους παρουσιαστούν προβλήματα, επειδή χρησιμοποιούν το μυαλό τους σε υπερβολικό βαθμό και το καταπονούν, ενώ στα συναισθήματα δίνουν μικρή σημασία και είναι αποστασιοποιημένοι από συγκινήσεις.

Εστία στον Καρκίνο: Τα άτομα με την Εστία στον Καρκίνο είναι αφοσιωμένα στην υπηρεσία των άλλων. Πρόκειται εδώ για έναν φυσικό πάροχο φροντίδας, ο οποίος θέλει να είναι απαραίτητος. Όταν αισθάνεται πως δεν εκτιμάται, αποσύρεται. Έχει έντονο το αίσθημα ευθύνης για την οικογένεια και το σπίτι. Αυτό ενδέχεται να εξουδετερώνει οποιαδήποτε προσωπική του επιθυμία. Η προθυμία του να κάνει αυτή τη θυσία, το κάνει να φαίνεται μάλλον ψυχρό. Είναι άνθρωπος έξυπνος, ένας θεραπευτής γεμάτος συμπόνια. Κάνει τον πόνο των άλλων δικό του, σε μια προσπάθεια να τους θεραπεύσει. Πρέπει να μάθει να επουλώνει τα δικά του τραύματα.

Εστία στο Λέοντα: Τα άτομα με την Εστία στο Λέοντα λειτουργούν καλύτερα σε ένα δημιουργικό, πρωτότυπο περιβάλλον. Είναι καλλιτέχνες, με πάθος για οποιασδήποτε μορφής καλλιτεχνική έκφραση. Είναι γεμάτοι ενθουσιασμό και αγάπη. Μπορούν να γίνονται εγωιστές, όταν δεν αγαπιούνται. Είναι ρομαντικοί από τη φύση τους. Πολλές φορές αρνούνται να λάβουν υπόψη τους τις απόψεις των άλλων. Είναι ενθουσιώδεις. Έχουν το ταλέντο να επικεντρώνουν στη δημιουργική ή δραματική πλευρά της κάθε κατάστασης. Είναι περήφανοι και είναι πάντα πρόθυμοι να δώσουν με εγκαρδιότητα.

Εστία στην Παρθένο: Τα άτομα με την Εστία στην Παρθένο τίθενται εκούσια αλλά ψυχαναγκαστικά στην υπηρεσία των άλλων. Είναι άνθρωποι σοβαροί και πολύ αφοσιωμένοι στην επίτευξη των στόχων τους. Έχουν μια υπέροχη αίσθηση του καθήκοντος, αλλά δεν κάνουν εύκολα γαργάρα την αποτυχία. Πρέπει να μάθουν να χαλαρώνουν και να διασκεδάζουν. Μπορούν να καταστέλλουν τις επιθυμίες τους για χάρη του καθήκοντος, χωρίς να λυπούνται ή να μετανιώνουν γι΄αυτό. Είναι φυσικοί θεραπευτές, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Θα εργάζονται, μέχρι να μην έχει μείνει τίποτα πια να δώσουν.

Εστία στο Ζυγό: Τα άτομα με την Εστία στο Ζυγό χρειάζονται τη συνεργασία με τους άλλους, γιατί η αλληλεπίδραση είναι σημαντική για αυτά. Η ισορροπία τα βοηθά να εκδηλώσουν την προθυμία και την ικανότητά τους να βοηθούν και να υπηρετούν. Έχουν ανάγκη την ισότητα στις σχέσεις τους, αλλά προκειμένου να γίνουν αποδεκτά, καταφεύγουν σε πολλές παραχωρήσεις. Ίσως καταλήξουν να ανταγωνίζονται αντί να συνεργάζονται με κάποιον. Είναι πρόθυμα να υποστούν τα πάντα, για να ωφελήσουν τους συντρόφους τους. Έχουν ταλέντο στις τέχνες, στις κοινωνικές συναναστροφές, στο συμβιβασμό και τη διπλωματία. Αναζητούν την ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό τους και τους άλλους.

Εστία στο Σκορπιό: Τα άτομα με την Εστία στο Σκορπιό είναι εμπαθή. Επιδιώκουν το απόλυτο και τις πολύ βαθιές, στενές σχέσεις. Είναι ευάλωτα στην ενοχή και τη ντροπή, κάτι που μπορεί να τα οδηγήσει σε κατάσταση καταστολής. Πρόκειται για πολύ απαιτητικούς ανθρώπους με εξαιρετική ροπή προς την κριτική. Έχουν τη δυνατότητα να πετυχαίνουν την πλήρη αναγέννηση της προσωπικότητάς τους και διαθέτουν ανεπτυγμένα ψυχικά χαρίσματα. Μπορούν να ανακαλύπτουν ό,τι είναι καλά κρυμμένο. Είναι πολύ ισχυροί και ξέρουν να θεραπεύουν τον εαυτό τους. Πρέπει να προσθέσουν στο λεξικό τους τις λέξεις μετριοπάθεια και εμπιστοσύνη.

Εστία στον Τοξότη: Τα άτομα με την Εστία στον Τοξότη είναι αφιερωμένα σε μια ανώτερη δύναμη ή συμπαντική αλήθεια, που χρησιμεύει ως πηγή έμπνευσης για το σπουδαιότερο έργο που θέλουν να επιτελέσουν. Μπορούν να γίνουν φανατικοί στις πεποιθήσεις τους, ενώ πιστεύουν στην πνευματική ελευθερία. Είναι άνθρωποι πρακτικοί και αποφασισμένοι να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Είναι αφοσιωμένοι στην πίστη τους. Έχουν την ικανότητα να βλέπουν τη «μεγάλη εικόνα» και είναι γεμάτοι ενθουσιασμό. Αγαπούν την περιπέτεια. Μπορούν να εμπνεύσουν και γίνονται πολύ καλοί εκπαιδευτικοί. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει τέλος στο ταξίδι της μάθησης.

Εστία στον Αιγόκερω: Τα άτομα με την Εστία στον Αιγόκερω είναι αφιερωμένα στην ιστορία και το καθήκον. Πιστεύουν στην πειθαρχία και τις υποχρεώσεις. Είναι άνθρωποι οργανωμένοι και ικανοί για μεγάλα επιτεύγματα. Περιμένουν από τους άλλους να μοιράζονται τη δέσμευση που έχουν οι ίδιοι αναλάβει. Αισθάνονται υπεύθυνοι, και εξαιτίας αυτού είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν για το καθήκον και την ασφάλεια. Εάν δεν πετύχουν και δεν αναγνωριστούν, αισθάνονται τρομερά ένοχοι. Δεν ενοχλούνται από την εξουσία και τις αρχές, γιατί αισθάνονται ότι οι αρχές είναι σε θέση να χειρίζονται τη δουλειά τους. Είναι καλοί στο σχεδιασμό και επίμονοι. Εργάζονται από το σπίτι τους. Μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί ηγέτες, αλλά είναι πολύ αυτοκριτικοί.

Εστία στον Υδροχόο: Τα άτομα με την Εστία στον Υδροχόο είναι αφιερωμένα στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Κινητοποιούνται από τα ιδανικά τους και την ελευθερία της προσωπικότητάς τους. Λειτουργούν καλά με ομάδες, εφ ‘όσον μοιράζονται τα ίδια ιδανικά. Είναι άνθρωποι φιλικοί και ανοιχτοί. Η συναισθηματική επιφυλακτικότητα και ο νους τους χρησιμοποιούνται πολλές φορές, για να αποφύγουν την οικειότητα. Είναι πρόθυμοι να περιορίσουν την ελευθερία τους, προκειμένου να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Συχνά αρνούνται τις δικές τους επιθυμίες, για να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους.

Εστία στους Ιχθύες: Τα άτομα με την Εστία στους Ιχθείς είναι αφιερωμένα στην υπηρεσία εκείνων που έχουν ανάγκη. Μπορούν να θυσιαστούν ή να δείξουν βαθιά συμπόνια για τους άλλους, επειδή θέλουν να τους θεραπεύσουν. Εκτιμούν πολύ τις προσωπικές τους πεποιθήσεις και τα πιστεύω τους. Είναι πνευματικοί άνθρωποι και συχνά τους οδηγεί η εξαιρετική τους φαντασία. Δεν είναι απολύτως σίγουροι, για το πώς κάνουν, αυτό που κάνουν. Διατρέχουν τον κίνδυνο να μην ζουν στην πραγματικότητα. Πρέπει να μάθουν να «ξυπνούν» τον εαυτό τους και να συνδέουν το σώμα με το μυαλό και το πνεύμα.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here