Η Εστία στα ζώδια

0
6

Ο αστεροειδής Εστία ανακαλύφθηκε από τον αστρονόμο Heinrich Wilhelm Olbers στις 29 Μαρτίου 1807 και πήρε το όνομά της από τη θεά Εστία (η αντίστοιχη Vesta για το ρωμαϊκό πάνθεο) που ήταν η προστάτιδα του σπιτικού, της οικογένειας και της πατρίδας. Η παρουσία της συμβολιζόταν από τη συνεχώς αναμμένη φωτιά στο κέντρο του σπιτιού που έδινε δύναμη, υποστήριξη και ζωή στην οικογένεια. Ήταν η αδελφή του Δία και διατηρούσε την παρθενιά της. Συμβολίζει την εστίαση και την αφιέρωση, την πνευματική καθαρότητα και τον σεβασμό στον εαυτό μας. 

Η θέση της στον χάρτη μας δείχνει το καθαρό δυναμικό που έχουμε και την ουσία της ύπαρξης μας. Είναι η ‘φωτιά’ που έχουμε μέσα μας. Η Εστία είναι οργανωμένη προσωπικότητα και τέλεια! Μας βοηθά να τεμαχίζουμε τα πράγματα σε μικρά κομμάτια και να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτομέρειες. Κυβερνά τον μεταβολισμό λοιπόν και το λεπτό έντερο καθώς επίσης θέματα που έχουν να κάνουν με κλειδιά και κλειδαριές, με τις αδελφές μας, την ασφάλεια, τις επενδύσεις και τις κληρονομιές. 

Είναι ο αστεροειδής που σχετίζεται περισσότερο και πιο άμεσα και στενά με το σπίτι και την οικογένεια, τα τελετουργικά στοιχεία, την αγνότητα, την αφοσίωση αλλά και με την σεξουαλικότητα. Η θέση της στο ωροσκόπιο μας δείχνει το πού και το πώς μπορούμε να αφιερωθούμε και να δώσουμε όλη μας την ενέργεια με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αλλά δείχνει επίσης και το πού και το πώς πρέπει περιοδικά να απομονωνόμαστε και να ξαναγεμίζουμε τις μπαταρίες μας ώστε να ανανεώνουμε την ενέργειά μας σε βαθύτερα επίπεδα και να μην καταλήγουμε άρρωστοι. 

Οι αρνητικές της ιδιότητες έχουν να κάνουν με την ανασφάλεια, την έλλειψη στόχου και συγκέντρωσης, τα χαλαρά ήθη, τις μυστικές εταιρείες και οργανώσεις, προβλήματα με την οικογένεια και τον διαχωρισμό. Μπορεί να δείχνει φοβία και δυσκολίες γύρω από το σεξ και την οικειότητα, ακύρωση του εαυτού και σύνδρομο άρνησης. Η επίδρασή της στη σεξουαλικότητά μας και στον ερωτισμό δεν είναι τόσο πρωτογενής και ζωική όσο αυτή του πλανήτη Άρη για παράδειγμα ή του Πλούτωνα αλλά πλησιάζει περισσότερο τον ρομαντισμό της Παρθένου. Η Εστία τέλος σχετίζεται με μικρούς, περιορισμένους χώρους, όπως για παράδειγμα οι αποθηκευτικοί χώροι ενός σπιτιού ή ένα ασανσέρ. 

Εστία στον Κριό
Τα άτομα με τον αστεροειδή αυτό στον Κριό είναι άνθρωποι που βρίσκουν από μόνοι τους κίνητρο να δράσουν και στόχο στη ζωή τους. Χρειάζονται την ανεξαρτησία τους για να μπορέσουν να πετύχουν όλα όσα από τη φύση τους είναι ικανοί να πετύχουν, και είναι πάρα πολλά αυτά. Δε χρειάζονται παρά ελάχιστα τη συμμετοχή και τη βοήθεια των άλλων. Έχουν την ικανότητα να εστιάζονται έντονα και απόλυτα σε αυτό που κάνουν, είτε είναι η δουλεία τους είτε είναι η ζωή τους. Είναι γεμάτοι πάθος και γενναιότητα και μερικές φορές μπορεί και να έχουν την αίσθηση της μοναξιάς. Είναι σημαντικό, ειδικά αν υπάρχουν αρνητικές όψεις του αστεροειδούς, να μην κλείνονται στον εαυτό τους και να μην αποκόπτονται από τους δικούς τους ανθρώπους χωρίς όμως να χάνουν και την ανεξαρτησία τους.  

Εστία στον Ταύρο
Στα άτομα με αυτή τη θέση του αστεροειδούς αρέσει να έχουν σταθερό πρόγραμμα και να υπάρχει η ρουτίνα της καθημερινότητας στη ζωή τους. Βαδίζουν τον δρόμο τους αργά και σταθερά και παίρνουν τον χρόνο τους  για να εστιάσουν στα θέματά τους αλλά όταν το κάνουν είναι δύσκολο να σταματήσουν και μπορούν να παραμείνουν εστιασμένοι για μεγάλο διάστημα. Είναι επίμονες προσωπικότητες και έχουν καλλιτεχνικές ικανότητες. Είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τη γη, τον πλανήτη και τη σταθερότητα που τους προσφέρει η ύλη. Η θέση αυτή δηλώνει και αυξημένη γονιμότητα. Είναι πρακτικοί και όταν αισθανθούν άνετα και στο σπίτι τους τότε μπορούν να φέρουν σπουδαία αποτελέσματα με οτιδήποτε ασχοληθούν. 

Εστία στους Διδύμους
Τα άτομα με την Εστία τους στους Διδύμους εργάζονται και λειτουργούν μέσα από την επικοινωνία. Είναι πολύ ικανά στο να δικτυώνονται και να συντονίζουν το περιβάλλον τους. Παρέχουν στους άλλους την έμπνευση και δημιουργούν την αίσθηση της εμπιστοσύνης και της αφοσίωσης αν και συνήθως οι ίδιοι προσπαθούν να μη γίνονται πολύ συναισθηματικοί και απέχουν από εκδηλώσεις οικειότητας. Είναι πολύ καλοί στο να κάνουν με επιτυχία αρκετά πράγματα ταυτόχρονα και μπορούν με τον τρόπο τους να λειτουργήσουν ως δάσκαλοι, διδάσκοντας αλλά και μαθαίνοντας ταυτόχρονα και οι ίδιοι. Θέλουν όσο τίποτα περισσότερο να μοιράζονται και να διακινούν τη γνώση. Με αρνητικές όψεις του αστεροειδούς τα άτομα αυτά θα πρέπει να μάθουν να επιβραδύνουν τους ρυθμούς τους, να χαλαρώνουν και να μη λειτουργούν μόνο θεωρητικά και εγκεφαλικά αλλά και με βάση το συναίσθημα. 

Εστία στον Καρκίνο
Τα άτομα με Εστία στον Καρκίνο είναι πολύ γλυκά άτομα και είναι κατά κάποιο τρόπο ταγμένα στο να βοηθάνε και να προσφέρουν στους άλλους. Είναι από τη φύση τους δοτικοί άνθρωποι και έχουν την ανάγκη να τους χρειάζονται οι άλλοι ώστε να μπορούν και οι ίδιοι να προσφέρουν και να φροντίσουν οποιαδήποτε ανάγκη υπάρχει. Συχνά, όταν αισθάνονται ότι δεν τους εκτιμούν αποσύρονται και κλείνονται. Έχουν πολύ ισχυρό το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στην οικογένεια και το σπίτι τους σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να παραμελήσουν τις δικές τους προσωπικές ανάγκες. Είναι άτομα ιδιαίτερα διαισθητικά και μπορούν να θεραπεύσουν παίρνοντας τον πόνο των άλλων μέσα τους. Πρέπει να μάθουν να θεραπεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό όμως. 

Εστία στον Λέοντα
Τα άτομα με τον αστεροειδή στον Λέοντα είναι δημιουργικά και καλλιτεχνικά. Έχουν πάθος μέσα τους και θέλουν να εκφράσουν τον εαυτό τους με όλους τους πιθανούς τρόπους. Είναι γεμάτοι με ενθουσιασμό για τη ζωή και  τον έρωτα. Στην περίπτωση που αισθάνονται ότι δε δέχονται αγάπη και θαυμασμό τότε είναι ικανοί να λειτουργήσουν πολύ εγωιστικά και σκληρά. Η φύση των ανθρώπων αυτών είναι βαθιά ρομαντική και πολλές φορές αρνούνται να ακούσουν και να ακολουθήσουν τις συμβουλές των άλλων. Μπορούν να γίνουν πολύ ζηλιάρηδες και σε αυτή την περίπτωση ο μελοδραματισμός τους δίνει ρεσιτάλ! Είναι περήφανα άτομα και πάντα έχουν να δώσουν κάτι από την καρδιά τους 

Εστία στην Παρθένο
Τα άτομα με Εστία στην Παρθένο μπορεί να γίνουν πολύ υστερικά με την υπηρεσία και τη χρησιμότητά τους στους άλλους και αυτό χρήζει προσοχής, ειδικά μάλιστα αν ο αστεροειδής δέχεται δύσκολες όψεις. Είναι άνθρωποι που ολοκληρώνουν ό,τι και αν αρχίσουν και παίρνουν πολύ σοβαρά τους στόχους που βάζουν. Έχουν αναπτυγμένη την αίσθηση του καθήκοντος αλλά δυστυχώς δε μπορούν να δεχτούν εύκολα την αποτυχία, έστω και μικρή. Πρέπει να μάθουν να χαλαρώνουν και να διασκεδάζουν γιατί καταπιέζουν πολύ τις δικές τους ανάγκες και τα θέλω τους σε βαθμό που μπορεί και να τα απωθήσουν πλήρως από το συνειδητό τους κομμάτι. Είναι τόσο εργασιομανείς που μπορεί και να καταλήξουν  στο νοσοκομείο από εξάντληση χωρίς να το καταλάβουν. 

Εστία στον Ζυγό
Οι άνθρωποι με την Εστία στον Ζυγό έχουν την ανάγκη να συνεργάζονται με τους άλλους τόσο σε διαπροσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η αλληλεπίδραση και η διάδραση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία γι’ αυτούς. Η ύπαρξη της ισορροπίας  τους βοηθά και αναδεικνύει την αποφασιστικότητά τους και τη διάθεσή τους να βοηθήσουν και να προσφέρουν. Είναι άνθρωποι που χρειάζονται να υπάρχει ισότητα στις σχέσεις τους αν και στην προσπάθειά τους να γίνουν αποδεκτοί μπορεί και να παραχωρούν πολλά από τα δικά τους δικαιώματα και στο τέλος υπάρχει ο κίνδυνος να καταλήξουν να ανταγωνίζονται τους άλλους παρά να συνεργάζονται μαζί τους. Διατίθενται πάντα να υποφέρουν και να θυσιαστούν ώστε να προβληθεί και να έχει πλεονεκτήματα ο σύντροφός τους. Έχουν ταλέντα στις τέχνες και πολύ καλή κοινωνική αντίληψη και είναι πολύ καλοί στη διπλωματία και στο να φέρνουν σε συμβιβασμό και συμφωνία τα πράγματα ψάχνοντας πάντα την ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό τους και τους άλλους. 

Εστία στον Σκορπιό
Οι άνθρωποι με την Εστία στον Σκορπιό είναι πολύ έντονοι και παθιάζονται πολύ με οτιδήποτε ασχολούνται. Αναζητούν το απόλυτο και επιθυμούν την ιδιωτική επαφή. Είναι ευαίσθητοι και επιρρεπείς στην ενοχή και στη ντροπή, κάτι που μπορεί αν η Εστία δέχεται δύσκολες όψεις, να τους στρέψει σε καταστάσεις απώθησης, κλεισίματος και μοναχικότητας. Είναι άνθρωποι της ακρίβειας, κρίνουν τα πάντα και βγάζουν συμπεράσματα, σωστά και ακριβή. Έχουν την ικανότητα να ξαναγενιούνται από τις στάχτες τους και να μπορούν να χρησιμοποιούν τις ψυχικές τους δυνάμεις με αποτέλεσμα τίποτα να μην παραμένει κρυφό από αυτούς για πολύ. Αυτό που χρειάζονται, ειδικά με δύσκολες όψεις του αστεροειδούς, είναι να βρουν την ισορροπία και τη μετριοπάθεια και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στους άλλους.  

Εστία στον Τοξότη
Οι άνθρωποι με την Εστία στον Τοξότη είναι αφιερωμένοι σε μια ανώτερη αλήθεια και στη συμπαντική δύναμη. Αυτό το στοιχείο τους λειτουργεί παρέχοντας έμπνευση στους άλλους που κινούνται γύρω τους και δίνει δύναμη στους ίδιους για να συνεχίσουν προς την επίτευξη των σκοπών τους. Μερικές φορές μπορούν να γίνουν πολύ φανατικοί όταν υπερασπίζονται τα πιστεύω, τις ιδέες και τις απόψεις τους αν και θεωρητικά είναι υπέρ της ελευθερίας και της ελεύθερης έκφρασης του ατόμου. Είναι πρακτικοί άνθρωποι  και αποφασισμένοι να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα από τις εμπειρίες αυτής της ζωής γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχει τέλος στις εμπειρίες και στις γνώσεις που μπορεί κάποιος να αποκομίσει. Πιστεύουν έντονα και είναι αφοσιωμένοι σε αυτή τους την πίστη, οποιαδήποτε και αν είναι αυτή. Είναι γεμάτοι με ενθουσιασμό, ιδέες και δημιουργικότητα, έχουν την ικανότητα να βλέπουν τη μεγαλύτερη εικόνα  και αγαπούν την περιπέτεια. Μπορούν να γίνουν δάσκαλοι στον τομέα τους και να εμπνεύσουν τους άλλους. 

Εστία στον Αιγόκερω
Οι άνθρωποι με την Εστία στον Αιγόκερω είναι δοσμένοι στο καθήκον και κατά κάποιο τρόπο στην ιστορία και στο πώς μπορούν να διδαχτούν από αυτήν. Δίνουν μεγάλη αξία στην πειθαρχία και στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν. Είναι άνθρωποι εσωτερικά οργανωμένοι και μπορούν να  καταφέρουν πολλά και να πετύχουν ακόμη περισσότερα στη ζωή τους γιατί πάντα αναλαμβάνουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτό που κάνουν και απαιτούν και από τους άλλους το ίδιο. Νοιώθουν την ευθύνη και διατίθενται να θυσιάσουν τον εαυτό τους και τις προσωπικές τους ανάγκες ώστε να καταφέρουν να δημιουργήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Όταν δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός προσώπου ή μιας κατάστασης νοιώθουν απαίσια και ενοχικά. Τα πάνε πολύ καλά με τις αρχές και την εξουσία και δεν την αμφισβητούν όσο βέβαια τα πράγματα δείχνουν ότι η εξουσία είναι αποτελεσματική. Είναι άνθρωποι που σχεδιάζουν προσεκτικά και που έχουν επιμονή. Μπορούν να γίνουν άξιοι καθοδηγητές και ηγέτες. 

Εστία στον Υδροχόοhttp://astropedia.hostbit.gr/icms/content.php?AdmPos=Content&action=editrow&PrID=311 
Οι άνθρωποι με την Εστία στον Υδροχόο είναι αφιερωμένοι στην υπηρεσία και στην προσφορά στην ανθρωπότητα. Ενεργοποιούνται και ζωντανεύουν από τις ιδέες και τα ιδανικά τους και από την έννοια της ελευθερίας να είναι κάνεις ο εαυτός του και να εκφράζει την ατομικότητά του. Τα πάνε καλά μεσα σε ομάδες και οργανώσεις αρκεί βέβαια να υπάρχει κοινός στόχος και κοινές ιδέες. Σαν άνθρωποι είναι γενικότερα ανοιχτοί και φιλικοί αν και αρκετά συχνά αποστασιοποιούνται συναισθηματικά και αποφεύγουν την οικειότητα βάζοντας μπροστά και χρησιμοποιώντας τη λογική επεξεργασία του συναισθηματικού τους κόσμου. Δεν είναι καθόλου ανεύθυνοι και διατίθενται να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την προσωπική τους ελευθερία για να εκτελέσουν και να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά τους και τις υποχρεώσεις τους. 

Εστία στους Ιχθύς
Οι άνθρωποι με την Εστία στους Ιχθύς δίνουν όλο τους τον εαυτό για να προφέρουν και να βοηθήσουν τους άλλους. Είναι ικανοί να θυσιάσουν πλήρως τον εαυτό τους και να δείξουν φοβερό και βαθύ οίκτο για τα ανθρώπινα πλάσματα και τα προβλήματά τους. Είναι σαν να θέλουν να βοηθήσουν βαθύτερα και κατά κάποιο τρόπο να θεραπεύσουν τον ανθρώπινο πόνο. Είναι πνευματικοί άνθρωποι και με μεγάλη φαντασία, κάτι που μερικές φορές τους μπερδεύει και τους δημιουργεί προβλήματα. Μερικές φορές δεν ξέρουν και οι ίδιοι πώς γίνονται τα πράγματα, αλλά πάντα τα καταφέρνουν. Πρέπει να μάθουν να συνδυάζουν το μυαλό με την ψυχή και το σώμα σε ένα ενιαίο σύνολο.

astropedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here