Η επιστροφή του Κρόνου στην εξέλιξη του ατόμου

0
17

Όταν φτάσουμε στο σκαλοπάτι που συμπληρώνουμε το τριακοστό έτος της ζωής μας, συνήθως αισθανόμαστε μια πίεση, νοιώθοντας ότι τώρα οι ευθύνες μας μεγάλωσαν και πολλά πράγματα αλλάζουν στη ζωή μας. Πιστεύουμε ότι ολοκληρώθηκε ένας κύκλος και τώρα ανοίγει ένας καινούριος που είναι άγνωστος και ίσως επικίνδυνος. Στην πραγματικότητα είναι ένα στάδιο ωριμότητας που θα φέρει ένα επόμενο που θα μας δώσει νέες ευκαιρίες και εμπειρίες.

Κάθε χρονικός κύκλος συνδέεται αστρολογικά με τον Κρόνο. Η διέλευση του Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη είναι ένας δείκτης σχετικά με το στάδιο που βρισκόμαστε, κάθε κύκλος του Κρόνου από το ωροσκόπιό μας ολοκληρώνεται περίπου σε 29 έτη, χωρίζοντας τη ζωή μας σε τρία κύρια στάδια ανάπτυξης. Η θέση του Κρόνου από ζώδιο, οίκο και όψεις, μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τι πρέπει να προσέξουμε στην πορεία της ζωής μας.
Η πρώτη επιστροφή του Κρόνου γίνεται μεταξύ 28 με 30 χρόνων στη γενέθλια θέση του και σηματοδοτεί την μετάβαση από την νεότητα στην ενήλικη ζωή. Έτσι στην περίοδο αυτή δημιουργούνται νέες συνθήκες για το άτομο, που πρέπει να μάθει να τις διαχειρίζεται αντιλαμβανόμενο, ότι τα πράγματα άλλαξαν και νέες ευθύνες πρέπει να αναλάβει.

Μεταξύ 35 με 37 χρόνων κατά την διέλευση του Κρόνου θα σχηματιστεί τετράγωνο προς τη γενέθλια θέση του, τότε έχουμε και μια πρώτη Κρόνια επιστροφή, τελείως διαφορετική από εκείνη των 7 χρόνων. Που μας καλεί να δούμε κριτικά το τι μέχρι στιγμής καταφέραμε και με ποιον τρόπο πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τους

στόχους μας. Έχουμε πλέον μια εμπειρία που μπορούμε να κατανοήσουμε τι συμβαίνει γύρω μας, αλλά και τι αναζητάμε.

Ακολουθεί η διάμετρος Κρόνου προς τη γενέθλια θέση του μεταξύ 42 και 44 χρόνων. Είναι η συνήθως αναφερόμενη κρίση της μέσης ηλικίας. Είναι η στιγμή που το κάθε άτομο θα σταθεί απέναντι στο παρελθόν του και θα αναρωτηθεί τι έχει καταφέρει και τι πρέπει να επιλέξει για την συνέχεια. Έχει την δυνατότητα να αξιολογήσει σε βάθος τις πράξεις του και τις εμπειρίες του.

Το τετράγωνο του Κρόνου προς τη γενέθλια θέση του, μεταξύ 49 και 50 χρόνων, έχει μια ομοιότητα με την κατάσταση που βιώνει ο καθένας μεταξύ 21 ή 22 χρόνων. Διαμορφώνουμε τότε μια πληρέστερη εικόνα του εαυτού μας και προσπαθούμε κυρίως να καταστρώσουμε σχέδια για την προσωπική μας ανάπτυξη.

Την περίοδο μεταξύ 58 με 60 χρόνων έχουμε την δεύτερη επιστροφή του Κρόνου στη γενέθλια θέση του, που σηματοδοτεί την αρχή του τρίτου κύκλου της ζωής. Είναι ο κύκλος της ωριμότητας και της σοφίας. Έχουμε διανύσει όλα τα στάδια των εμπειριών και τώρα αισθανόμαστε ότι μπορούμε να προσφέρουμε και στον εαυτό μας αλλά περισσότερο στους νεώτερους την γνώση που αποκτήσαμε.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here