Η επιρροή των όψεων χιαστί

0
17

Οι πλανήτες που κάνουν μεταξύ τους όψη χιαστί έχουν απόσταση 150 μοιρών ή πέντε ζωδίων. Πρόκειται για μια σημαντική όψη, γιατί συμβολίζει μεγάλα εσωτερικά διλήμματα και αναπροσαρμογές, ενώ όσο πιο ακριβής είναι, τόσο πιο δυναμικά λειτουργεί. Αν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, οι επιπτώσεις του θα είναι πιο σοβαρές, όπως και αν ο πλανήτης είναι αναχαιτισμένος. Η όψη χιαστί, φέρει την επιγραφή «πεπρωμένο», και απαιτεί προσαρμογή, ευελιξία, αλλαγή στη στάση ή τις συνήθειες, ή κάποιας μορφής αποχωρισμό. Δείχνει, τι είναι αυτό στο οποίο το άτομο πρέπει να προσαρμοστεί, να ανεχτεί ή να παρακάμψει. Τα ζητήματα των εμπλεκόμενων πλανητών ή οίκων υπόκεινται σε άγχος, ένταση, απογοήτευση ή ματαίωση.

Η όψη χιαστί (Quincunx ή Inconjunct) μοιάζει με γέφυρα μεταξύ δύο διαφορετικών σημείων, προικίζοντας το άτομο με μια ιδιόμορφη και ευέλικτη προσέγγιση στις καταστάσεις που προσομοιάζουν με παζλ ή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Έτσι, συναντάμε συχνά αυτή την όψη σε χάρτες ατόμων που ειδικεύονται στην επίλυση προβλημάτων. Τη συναντάμε, όμως, και στους αστρολογικούς χάρτες κωμικών, αφού περιγράφει πολλές φορές την αίσθηση του χιούμορ και την ικανότητα να βλέπει κανείς σε όλες σχεδόν τις περιστάσεις της ζωής την αστεία τους πλευρά. Το είδος του χιούμορ φαίνεται από τους πλανήτες που σχηματίζουν την όψη.

Η χιαστί από μόνη της δείχνει πάντα, πότε υπάρχουν αλλαγές στη ζωή, ενώ τα εμπλεκόμενα ζώδια και οίκοι περιγράφουν σε ποιον τομέα της ζωής συμβαίνουν. Και καθώς το απροσδόκητο εδώ είναι η λέξη-κλειδί, οι αλλαγές αυτές απαιτούν από το άτομο ευελιξία και ετοιμότητα.

Τις δυνατότητες για μακρινά ταξίδια, που από τη φύση τους απαιτούν ευελιξία και «άνοιγμα» στις αλλαγές και το καινούργιο, τις δείχνουν σ΄έναν χάρτη σχεδόν πάντα οι όψεις χιαστί, μέσα από διελεύσεις ή προόδους, που σχετίζονται με την παρουσία ενός πλανήτη στον 9ο οίκο ή τον κυβερνήτη του 9ου οίκου.

Η όψη χιαστί είναι σχεδόν πάντα παρούσα, όποτε συμβαίνει κάποιος θάνατος, καθώς πρόκειται για μια κατάσταση σημαντικών μεταβολών τόσο για το άτομο που πεθαίνει όσο και για την οικογένεια και τους φίλους του. Σ΄αυτή την περίπτωση, η όψη περιλαμβάνει τον 8ο οίκο ή τον κυβερνήτη του 8ου, καθώς και τον οίκο που χαρακτηρίζει το άτομο που πεθαίνει. Για παράδειγμα, αν ένας διελαύνων Δίας στον 4ο οίκο κάνει όψη χιαστί με την Αφροδίτη στον 8ο οίκο, η οποία με τη σειρά της κυβερνά το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 4ου οίκου, τότε το άτομο που πεθαίνει είναι πιθανόν ένας γονέας.

Αλλαγές σπιτιού ή τόπου διαμονής παρατηρούνται, επίσης, σχεδόν πάντα όταν έχουμε μια όψη χιαστί μέσω διέλευσης ή προόδου, καθώς επίσης και σύλληψη και τοκετός.

Μπορεί ακόμη να εμφανιστεί μια τέτοια όψη, όταν το άτομο συναντά τον έρωτα της ζωής του, αφού αυτό είναι πιθανό να την αλλάξει σημαντικά.

Μια γενέθλια όψη χιαστί μεταξύ του Ερμή και ενός εξωτερικού πλανήτη (Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) μπορεί να δείξει έναν βαθιά σκεπτόμενο και εξαιρετικά πρωτότυπο στοχαστή.

Ενδεικτικά:

Ερμής χιαστί Πλούτωνας: εξαιρετικός ντετέκτιβ

Ερμής χιαστί Χείρων: διαισθητικός θεραπευτής

Ερμής χιαστί Ποσειδώνας: δημιουργικός συνθέτης-ποιητής-καλλιτέχνης

Ερμής χιαστί Ουρανός: επιστήμονας μπροστά από την εποχή του

Ερμής χιαστί Δίας: φιλόσοφος, που εντρυφεί στην ηθική & τη μεταφυσική

Ερμής χιαστί Κρόνος: ταλαντούχος αρχιτέκτονας-γλύπτης

Ωροσκόπος χιαστί με Ερμή

Ίσως να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στην επικοινωνία σας με τους άλλους κατά καιρούς, επειδή είτε εσείς είτε εκείνοι συχνά παρερμηνεύουν το ποιος είστε. Είστε άνθρωπος πολύ πρακτικός και λογικός, και απογοητεύεστε όταν οι άλλοι δεν αποδέχονται και δεν αναγνωρίζουν την αξία σας. Έχετε έναν νευρικό χαρακτήρα, που μπορεί να προκαλέσει στο περιβάλλον σας κλίμα αναταραχής και σύγχυσης. Σας αρέσει να μιλάτε και μερικές φορές το παρακάνετε, ειδικά με τους στενούς φίλους και τους ερωτικούς σας συντρόφους. Θα δίνατε καλύτερη εντύπωση αν βουτούσατε και λίγο τη γλώσσα στο μυαλό σας πριν ανοίξετε το στόμα σας, γιατί έτσι θα αποφύγατε να πέφτετε σε αντιφάσεις ή να λέτε περισσότερα από όσα χρειάζονται. Έχετε ανάγκη έναν σύντροφο με μυαλό τόσο δραστήριο όσο το δικό σας, που δεν θα το θεωρεί σε καμία περίπτωση δείγμα εκκεντρικότητας.

Ωροσκόπος χιαστί με Άρη

Προσπαθείτε συχνά να κάνετε περισσότερα από ό,τι είστε σωματικά ικανός. Δεν θέλετε να πει ποτέ κανένας ότι δεν προσπαθήσατε αρκετά. Αλλά είστε κάπως απρόσεκτοι και δεν παίρνετε προληπτικά μέτρα, επειδή θέλετε να νιώθετε ατρόμητος σε καθετί με το οποίο καταπιάνεστε. Όταν κάποιος αμφισβητεί ότι μπορείτε να κάνετε πράξη αυτό που ισχυρίζεστε, νιώθετε ότι σας αμφισβητεί προσωπικά, και βάζετε όλες σας τις δυνάμεις προκειμένου να του αποδείξετε ότι μπορείτε. Μερικές φορές, όμως, μετανιώνετε για τον αυθορμητισμό σας, αφού βάζετε στο στόμα περισσότερα από όσα μπορείτε να μασήσετε, κάτι που, φυσικά, δεν πρόκειται να το παραδεχτείτε, ακόμα κι όταν τα πράγματα σας έχουν στριμώξει άσχημα. Δείχνετε ανυπομονησία μέχρι να δείτε τα αποτελέσματα των ενεργειών σας και επιθυμείτε να αναπτύξετε τα ταλέντα σας, το συντομότερο δυνατό. Οι γονείς σας ίσως σας διαπαιδαγώγησαν έτσι ώστε να ανταποκρίνεστε σε δύσκολες καταστάσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σκέφτεστε πριν δεχτείτε να μπείτε σε ένα παιχνίδι ανταγωνισμού. Δεν είστε στοχαστικός άνθρωπος, κι αυτή είναι μια από τις αδυναμίες σας. Καλό θα είναι να ζυγίζετε καλά, κατά πόσο μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε μια πρόκληση. Μολονότι είστε πολυμήχανος στην αξιοποίηση των ταλέντων σας, υπάρχει πάντα ένα όριο σ΄αυτό που μπορείτε να κάνετε, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάτε. Οι ανώτεροί σας θαυμάζουν το θάρρος σας, αλλά αποδοκιμάζουν την παρατολμία σας όπου απαιτείται προσοχή και σύνεση. Η άρνησή σας να παραδεχτείτε τις οποιεσδήποτε αδυναμίες σας μπορεί να σας «τσουρουφλίσει». Αν οι φίλοι σας σάς παρακινούν να κάνετε πράγματα που δεν θα τολμούσαν εκείνοι, είναι προτιμότερο να μην τα αποτολμήσετε ούτε και σεις.
Σας αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους, ειδικά όταν διαφωνούν μαζί σας, επειδή απολαμβάνετε την ανταλλαγή επιχειρημάτων και τις λεκτικές κόντρες, ακόμα και αν δεν είστε εσείς αυτός που νικά. Ξέρετε πώς να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που συναναστρέφεστε, κυρίως επειδή μπορείτε να κάνετε πράγματα που δεν μπορούν οι ίδιοι. Όταν βάζετε στο μυαλό σας να πετύχετε κάτι, είστε ένας ανεμοστρόβιλος, φτάνοντας, όμως, τον εαυτό σας ως την εξάντληση. Ακριβώς επειδή είστε τόσο ανήσυχος και δραστήριος, μια καλή λύση για σας είναι η ενασχόληση με τον αθλητισμό, ως ιδανική διέξοδο της ενέργειάς σας. Ενδέχεται η σεξουαλικότητά σας να εκφράζεται με μεγάλη ένταση και να καταναλώνετε σ΄αυτό τον τομέα περισσότερη ενέργεια από όση χρειάζεται. Έτσι, θα ήταν χρήσιμο να πατήσετε λίγο «φρένο», να χαλαρώσετε και να αφήσετε στο σύντροφό σας την πρωτοβουλία να κάνει περισσότερα στο σεξ. Θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ πιο ευχάριστο, και παράλληλα θα σας ξεκουράσει. Δοκιμάστε, επίσης, μερικές λιγότερο σωματικές μορφές έρωτα, όπως το παιχνίδι των φαντασιώσεων που δεν περιλαμβάνει πολλή σωματική επαφή. Η φαντασιακή εξερεύνηση χρησιμοποιεί το νου, οδηγώντας τη σεξουαλικότητα πολύ πιο πέρα ​​από ό,τι είναι σωματικώς εφικτό, ενώ μπορεί να σας αποκαλύψει πλευρές του εαυτού σας με τις οποίες δεν ήσασταν ιδιαίτερα εξοικειωμένος.

Ωροσκόπος τετράγωνο, χιαστί, αντίθεση με Άρη

Θα αντιμετωπίσετε μετωπικές συγκρούσεις καθώς οι άλλοι μπορεί να σας θεωρούν «σκληρό καρύδι». Η προσωπικότητά σας αποπνέει δύναμη και τόλμη. Σπάνια κάνετε πίσω σε ανταγωνιστικές καταστάσεις και ως εκ τούτου, προκύπτουν διαμάχες με άλλα αγύριστα κεφάλια σαν το δικό σας, ειδικά όταν πρόκειται για εξίσου ισχυρές προσωπικότητες.

Μεσουράνημα τετράγωνοχιαστίαντίθεση μεΠλούτωνα

Οι διαμάχες με πρόσωπα εξουσία και κύρους είναι πολύ πιθανές, γιατί η όψη αυτή δείχνει πως έχετε τάση για κυριαρχία και έλεγχο πάνω στους άλλους. Δεν αποκλείεται να βρεθείτε σε μια θέση, από την οποία θα ασκείτε σημαντική επιρροή στη ζωή των άλλων. Στις προσπάθειες ανέλιξής σας στην κορυφή θα πρέπει να είστε απόλυτα έντιμος και δίκαιος.
Σας ταιριάζουν οι ακόλουθοι κλάδοι σταδιοδρομίας: αρχαιολογία, κατασκοπεία, ψυχιατρική, ιατροδικαστική, μυστικές υπηρεσίες, τράπεζες, ή ιατρική-κυρίως χειρουργική.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here