Η Δήμητρα στα ζώδια

0
5

Η Δήμητρα είναι η πεμπτουσία της Μητέρας Γης και κυβερνά τα τρόφιμα, το μαγείρεμα και τη διατροφή. Όπου εμφανίζεται στο χάρτη σας, δείχνει πού μπορείτε εύκολα να προσφέρετε αγάπη και άνεση. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Δήμητρα επηρεάζει τη μητρότητα, τη σκληρή δουλειά, το ρόλο του γονέα και την κηπουρική. Είναι η ενότητα του δούναι και λαβείν. Η Δήμητρα σχετίζεται με τη γονιμότητα, τη μήτρα και το στομάχι. Με αρνητικές όψεις επηρεάζει τη θλίψη, τα επαγγελματικά προβλήματα, τις διατροφικές διαταραχές, τα θέματα επιμέλειας και τις απαγωγές. Μπορεί να επηρεάσει, επίσης, τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, το φόβο της αφθονίας, τα αισθήματα εγκατάλειψης ή αναξιότητας, την υπερβολική προσκόλληση, την κτητικότητα, τα συμπλέγματα γονέα-παιδιού και τη στειρότητα.

Δήμητρα στον Κριό: Η Δήμητρα στον Κριό καλλιεργεί την ανεξαρτησία. Τα άτομα δείχνουν την αγάπη τους μέσω σωματικών δραστηριοτήτων και όχι με χάδια και αγκαλιές. Βοηθούν τους άλλους να γίνουν αυτάρκεις μέσω της ενθάρρυνσης. Αισθάνονται ανεπαρκείς ή ανίκανοι κατά καιρούς, αν χρειάστηκε να ανταγωνιστούν το γονιό τους, σε κάποιο βαθμό. Είναι υπερπροστατευτικοί απέναντι στην οικογένειά τους. Είναι διεκδικητικοί και τους αρέσει η δράση. Μπορεί στο τέλος να επιλέξουν έναν δύσκολο σύντροφο. Αν αισθανθούν ότι καταπιέζονται ή ωθούνται να αναλάβουν μια ευθύνη πριν νιώσουν έτοιμοι, μπορεί να προκύψει πρόβλημα. Εκτιμούν την αυτοδιάθεση και κάνουν ό,τι μπορούν, για να ενισχύσουν αυτό το χαρακτηριστικό σε εκείνους, για τους οποίους νοιάζονται.

Δήμητρα στον Ταύρο: H Δήμητρα στον Ταύρο θέλει να τρέφεται καλά και της αρέσει το παραχάιδεμα. Ένα καλό μασάζ βοηθά τα άτομα αυτά να νιώσουν ότι χαίρουν φροντίδας. Περιποιούνται τους άλλους, ικανοποιώντας τις ανάγκες τους για τροφή, στέγη και οικονομική σταθερότητα. Εξαρτώνται υπερβολικά από τα υπάρχοντά τους και από ό,τι βρίσκεται στην κατοχή τους. Αν μπορέσουν να χαλαρώσουν, θα ωφεληθούν. Αισθάνονται ολοκληρωμένοι, όταν μπορούν να προσφέρουν και  στον εαυτό τους.

Δήμητρα στους Διδύμους: H Δήμητρα στους Διδύμους αισθάνεται ότι τη φροντίζουν, όταν της μιλούν ή της γράφουν. Τα άτομα αυτά χρειάζονται επικοινωνία με τους άλλους. Ταξιδεύοντας μαζί τους ή συνοδεύοντάς τους στα ψώνια και τις εξωτερικές δουλειές, τους κάνετε να νιώθουν ότι ενδιαφέρεστε γι΄αυτούς. Τους αρέσει να φροντίζουν τους άλλους μέσω της εκπαίδευσης, μια καλής συζήτησης ή ενός ταξιδιού τα έξοδα του οποίου θα καλύψουν οι ίδιοι. Μοιράζονται σημαντικές πληροφορίες όποτε μπορούν. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, μπορεί να πάθουν διανοητική σύγχυση ή να προσπαθήσουν να φανούν πνευματικά ανώτεροι. Τους αρέσει να μαθαίνουν και να μιλούν στους άλλους. Αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, όταν νιώθουν έξυπνοι ή διανοητικά ικανοί για ό,τι αναλαμβάνουν.

Δήμητρα στον Καρκίνο: H Δήμητρα στον Καρκίνο δημιουργεί ένα ζεστό οικιακό περιβάλλον. Το σπίτι είναι ο χώρος, που κάνει τα άτομα αυτά να αισθάνονται άνετα και ικανοποιημένα. Χαίρονται να απολαμβάνουν τη μητρική συμπεριφορά των άλλων απέναντί τους, αλλά και τη δική τους απέναντι σε όσους αγαπούν. Τους αρέσουν οι αγκαλιές. Όταν αισθάνονται πως δεν χαίρουν φροντίδας, νιώθουν σαν ολόκληρος ο κόσμος να τους μισεί. Παρέχουν τόσο σωματική όσο και συναισθηματική υποστήριξη. Η τροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην περιποίηση του εαυτού τους και των άλλων. Είναι πολύ συναισθηματικοί. Αυτοί, των οποίων οι ανάγκες ικανοποιήθηκαν σε νεαρή ηλικία,  θα δώσουν με τη σειρά τους εξαιρετική φροντίδα στους άλλους. Όσοι στερήθηκαν την αγάπη ή «στραγγαλίστηκαν» από την υπερβολή της, μπορεί να καταλήξουν ανικανοποίητοι. Η αυτοαποδοχή είναι σημαντική.

Δήμητρα στο Λέοντα: H Δήμητρα στο Λέοντα υπερηφανεύεται να φροντίζει τους άλλους. Τα άτομα είναι χαρούμενα και αισιόδοξα, τουλάχιστον δημοσίως. Είναι το ζωντανό παράδειγμα μιας προσωπικότητας που σφύζει από αυτοπεποίθηση. Έχουν έναν τρόπο να εμπνέουν στους άλλους εμπιστοσύνη. Αν και δεν είναι οι καλύτεροι σε ό,τι αφορά τη συναισθηματική φροντίδα, εντούτοις είναι αφοσιωμένοι. Η διαπαιδαγώγηση και η περιποίηση των άλλων τους βοηθά να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους, ιδίως όταν παίρνουν επαίνους γι΄ αυτό. Χρειάζονται ενδιαφέρον, θαυμασμό και σεβασμό. Είναι δημιουργικοί και ανεξάρτητοι, και ενισχύουν αυτά τα γνωρίσματα και στους δικούς τους ανθρώπους. Όταν είναι στα κάτω τους, μπορεί να αισθάνονται ανεπαρκείς και παραγνωρισμένοι. Βοηθούν τους άλλους να βρίσκουν τη δημιουργική τους μούσα και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η αυτοέκφραση είναι πολύ σημαντική γι ‘αυτούς.

Δήμητρα στην Παρθένο: H Δήμητρα στην Παρθένο είναι επικριτική, προσπαθώντας όμως με τον τρόπο αυτό να βοηθήσει τους άλλους. Αισθάνονται καλά όταν είναι απασχολημένοι, ιδίως με κάποια δουλειά που απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια. Φροντίζουν τους δικούς τους ανθρώπους μέσω των υπηρεσιών που τους παρέχουν. Στη χειρότερη περίπτωση, γίνονται τελειομανείς, που δεν ικανοποιούνται ποτέ από την εργασία τη δική τους ή των άλλων. Είναι καλά οργανωμένοι και μπορούν να διδάξουν αυτό το έμφυτο ταλέντο τους. Αισθάνονται όμορφα όταν έχουν καλής ποιότητας ρούχα, φαγητά και υγεία. Μαθαίνουν τους άλλους να είναι ικανοί, περήφανοι για το έργο τους και να έχουν αυτοπειθαρχία.

Δήμητρα στο Ζυγό: H Δήμητρα στο Ζυγό τροφοδοτείται από την ομορφιά. Τα άτομα παρατηρούν τις μικρές χειρονομίες, που οι άλλοι κάνουν για να τους δείξουν την αγάπη και τη φροντίδα τους. Κάνουν το ίδιο κι αυτοί, φροντίζοντάς τους με λεπτούς και διακριτικούς τρόπους, περιβάλλοντάς τους με ομορφιά. Τους αρέσει να συνεργάζονται και να μοιράζονται. Μια καλή σχέση είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους με τη Δήμητρα στο Ζυγό. Μπορούν να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν την αποδοχή και ξεχνούν να ασχοληθούν με τον εαυτό τους. Διακρίνονται από καλούς τρόπους και ευαισθησία απέναντι  στα αισθήματα των άλλων. Εκτιμούν την προσπάθεια. Τους αρέσει η πολυτέλεια, το καλό φαγητό, τα φίνα υφάσματα και η ομορφιά παντού γύρω τους.

Δήμητρα στο Σκορπιό: Η Δήμητρα στο Σκορπιό τρέφεται μέσω της αφής και της οικειότητας. Τα άτομα απολαμβάνουν οτιδήποτε μυστηριώδες. Η θεραπεία των άλλων τους κάνει να νιώθουν ολοκληρωμένοι. Σχηματίζουν βαθείς δεσμούς με τους αγαπημένους τους, με τους οποίους νιώθουν ενωμένοι σε μία οντότητα. Ο συναισθηματικός αυτοέλεγχος είναι σημαντικός γι’αυτούς, και έχουν τη δύναμη να βοηθούν τους ανθρώπους που αγαπούν, μέσω μεταμορφωτικών εμπειριών. Μπορούν να γίνουν ζηλότυποι, κτητικοί ή μνησίκακοι, όταν αισθάνονται ότι δεν φροντίζονται αρκετά. Οι σταθερές σχέσεις αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους. Η απομόνωση τούς προκαλεί προβλήματα.

Δήμητρα στον Τοξότη: H Δήμητρα στον Τοξότη κρύβει την ποιότητα της ανατροφής της. Τα άτομα έχουν την τάση να αντανακλούν το δυναμισμό και το πάθος των άλλων. Θέλουν οι γύρω τους να πετύχουν. Δεν είναι καλοί στο να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, όταν πρόκειται για ανατροφή. Προτιμούν να μοιράζονται τη σοφία, την περιπέτεια και τη γνώση ως μια μορφή διαπαιδαγώγησης. Είναι άριστοι στις παροχές συμβουλών ή τη διδασκαλία. Όταν αγχώνονται, αισθάνονται ότι η ζωή τους δεν έχει νόημα. Ενθαρρύνουν και εμπνέουν την αισιοδοξία στους άλλους. Δείχνουν τις  ανησυχίες τους συμμετέχοντας σε κοινωνικούς αγώνες. Χρειάζονται ελευθερία να εξερευνούν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Δήμητρα στον Αιγόκερω: H Δήμητρα στον Αιγόκερω χρειάζεται οργάνωση και έλεγχο. Βοηθά τους άλλους να μάθουν πώς να πετύχουν. Ικανοποιούνται από κάθε επίτευγμά τους. Έχουν μάθει να αναλαμβάνουν την ευθύνη, και διδάσκουν το ίδιο και στους άλλους. Όταν αγχώνονται, καταφεύγουν στη σκέψη της κοινωνικής τους θέσης για να νιώσουν καλύτερα. Οι εκπλήξεις τούς αποδιοργανώνουν. Η θέσπιση στόχων και η σκληρή δουλειά είναι το καλύτερό τους. Θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε να συνειδητοποιήσουν οι άλλοι πόσο ευεργετική είναι αυτή η πορεία για την επίτευξη των στόχων τους. Είναι δύσκολο να αποδεχτούν τον εαυτό τους έτσι όπως είναι, μερικές φορές. Εξισώνουν το αίσθημα της αγάπης, με το πόσο πετυχημένοι είναι στη ζωή.

Δήμητρα στον Υδροχόο: H Δήμητρα στον Υδροχόο βρίσκει παρηγοριά στο παράξενο και το εκκεντρικό. Τα άτομα θέλουν να βρίσκονται ανάμεσα σε φίλους. Όταν είναι άκεφα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την ξαφνική εμφάνιση ενός φίλου τους. Μπορεί ως παιδιά να ένιωσαν εγκατάλειψη, κι έτσι δίδαξαν στον εαυτό τους την αποστασιοποίηση από αυτό το συναίσθημα. Τους είναι δύσκολο να παραδεχτούν, ότι χρειάζονται κάποιον άλλο. Η οικειότητα, η στενή σχέση μπορεί να είναι δύσκολη. Βοηθούν τους άλλους να αναπτύξουν ένα αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης. Θέλουν, επίσης, από τα αγαπημένα τους πρόσωπα να κατανοούν και να αποδέχονται τη μοναδικότητά τους. Αισθάνονται καλά, όταν γίνονται αποδεκτοί από μια ομάδα ή βοηθούν σε ένα πρόβλημα. Όταν αγχώνονται, αισθάνονται αποκομμένοι ή ανάρμοστοι κοινωνικά. Εκτιμούν την προσωπική ελευθερία και επιθυμούν να υπηρετούν το συνάνθρωπό τους. Αυτό τους κάνει να αισθάνονται ότι τα πάνε μια χαρά.

Δήμητρα στους Ιχθείς: H Δήμητρα στους Ιχθείς αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα των γύρω της. Τα άτομα θέλουν να κατανοούν και να βοηθούν τους ανθρώπους εν μέσω συναισθηματικών κρίσεων. Είναι συμπονετικοί και το δείχνουν με τη φροντίδα που παρέχουν. Αγαπούν οτιδήποτε φανταστικό, που τους γεμίζει με καλά συναισθήματα και τους κάνει να αισθάνονται όμορφα. Όταν είναι στα κάτω τους, αισθάνονται αβοήθητοι ή εγκαταλελειμμένοι. Χρειάζεται να μένουν για λίγο μόνοι, ώστε να μπορέσουν να απαλλαγούν από το στρες και να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους. Το νερό τους ηρεμεί. Όσο πιο ανιδιοτελείς είναι, τόσο πιο καλά νιώθουν με τον εαυτό τους.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here