Η Δήμητρα στα ζώδια

0
10

Η Δήμητρα ανακαλύφθηκε πρώτη στη ζώνη των αστεροειδών την 1η Ιανουαρίου 1801 από τον Τζουζέπε Πιάτζι. Όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν μικρός πλανήτης που περιφερόταν γύρω από τον Ήλιο του έδωσε το όνομα της θεάς – αρχαίας προστάτιδας της Σικελίας και έχει ταξινομηθεί από τους αστρονόμους ως πλανήτης νάνος.  Η σημασία της λοιπόν έχει τουλάχιστον το ίδιο βάρος με αυτή του Πλούτωνα, ο οποίος υποβιβάστηκε από πλανήτης σε πλανητοειδής από τους αστρονόμους το 2006. Η Δήμητρα μάλιστα από κάποιους αστρολόγους θεωρείται ως ο θηλυκός Πλούτωνας. Η Δήμητρα ήταν η αδελφή του Δία και αποτελεί την πεμπτουσία της Μητέρας Γης. Κυβερνά την τροφή και τη διατροφή. Εκεί που εμφανίζεται στον χάρτη μας εκεί είναι και το σημείο που μας δείχνει το πώς καλύτερα τρεφόμαστε, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Η συγκεκριμένη περιοχή του χάρτη δείχνει επίσης τον τρόπο που παρέχουμε αγάπη και ανακούφιση αλλά και τον τρόπο που θέλουμε να λάβουμε την υποστήριξη και την αγάπη. 

Το ζώδιο στο οποίο βρισκόταν η Δήμητρα κατά τη στιγμή της γέννησής μας επηρεάζει θέματα που σχετίζονται με τη μητρότητα, με το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας αλλά και με το πώς ασχολούμαστε με τον κήπο μας! Δείχνει δηλαδή θέματα που έχουν να κάνουν με σκληρή εργασία, φροντίδα και αγάπη. Η Δήμητρα σχετίζεται με τη γονιμότητα, με το στομάχι και με τη μήτρα. Σχετίζεται επίσης με τη θλίψη και το πένθος, με προβλήματα στην εργασία και με τις διατροφικές διαταραχές καθώς επίσης με θέματα επιμέλειας παιδιών. Αν προσβάλλεται από αρνητικές όψεις στον χάρτη μας μπορεί να δείχνει θέματα που έχουν να κάνουν με χαμηλή αυτοεκτίμηση, με φόβο εγκατάλειψης, με κτητικότητα, με προβλήματα στη σχέση με τα παιδιά μας και με θέματα στειρότητας. 

Δήμητρα στον Κριό
Από τη θέση αυτή η Δήμητρα τρέφει την ανεξαρτησία και τη μοναδικότητα. Τα άτομα με Δήμητρα στον Κριό εκφράζουν την αγάπη τους μέσα από δραστηριότητα και δράση πάρα μέσα από αγκαλιές και χάδια και βοηθούν τους άλλους να γίνουν αυτάρκεις και να σταθούν στα δικά τους πόδια μέσα από την ενίσχυση που παρέχουν στο περιβάλλον τους τα άτομα με Δήμητρα στον Κριό. Τα άτομα αυτά όμως μερικές φορές αισθάνονται ανεπαρκή όταν χρειάζεται να συναγωνιστούν με τους γονείς τους και να κάνουν τη δική τους διαφορά εξελίσσοντας τον εαυτό τους, γιατί αγαπούν πολύ την οικογένειά τους και την προστατεύουν. Στις σχέσεις τους συνήθως καταλήγουν με έναν σύντροφο που τους δημιουργεί πολλές προκλήσεις και για να αισθανθούν την αγάπη θα πρέπει ο σύντροφός τους να τους το δείχνει μέσα από πράξεις που θα έχουν σα στόχο τους να κάνουν το άτομο με αυτή τη Δήμητρα να αισθανθεί αυτάρκες και μοναδικό. Δεν πρέπει να κυριαρχεί ο σύντροφος επάνω τους και να τους πιέζει να αναλάβουν ευθύνες πριν να είναι οι ίδιοι έτοιμοι γιατί κάτι τέτοιο τους μπλοκάρει και τους δημιουργεί ψυχολογικά θέματα. 

Δήμητρα στον Ταύρο
Με τη θέση αυτή το άτομο αισθάνεται ότι παίρνει αγάπη και ‘τροφή’ όταν το παραχαϊδεύουν και του κάνουν τα χατίρια. Ένα καλό μασάζ για παράδειγμα κάνει το άτομο να γειώνει την ενέργειά του, να αισθάνεται ότι κάποιος του δίνει αγάπη και ότι αυτό γίνεται με έναν σωματικό τρόπο που σχετίζεται κυρίως με την αφή και την επαφή. Τα ίδια τα άτομα με Δήμητρα στον Ταύρο δείχνουν το ενδιαφέρον τους και την προστατευτική τους αγάπη παρέχοντας στους άλλους τροφή, καταφύγιο και οικονομική ασφάλεια. Μερικές φορές όμως μπορεί να γραπωθούν από τα υλικά αγαθά και να εξισώσουν την αξία του εαυτού τους με την αξία των πραγμάτων που κατέχουν. Η επαφή μέσω του αγγίγματος είναι ιδιαίτερα σημαντική γι’ αυτά τα άτομα γιατί τα βοηθά να χαλαρώνουν και είναι επίσης βασικό για την ψυχολογία τους να μπορούν να έχουν τρόπους να συντηρούν  οικονομικά τον εαυτό τους γιατί έτσι αισθάνονται ότι αξίζουν και ότι μπορούν να φανούν χρήσιμα και στους άλλους. 

Δήμητρα στους Διδύμους
Τα άτομα με αυτή τη θέση του αστεροειδούς τρέφονται όταν οι άλλοι εκδηλώνουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους μέσα από τον λόγο. Αντιλαμβάνονται το ενδιαφέρον κάποιου και νοιώθουν ασφάλεια όταν κάποιος τους γράψει ένα γράμμα ή όταν αφιερώσει χρόνο για να τους μιλήσει και να συζητήσουν. Αν τους ακολουθήσετε στα ταξίδια τους ή αν έστω τους κάνετε παρέα συνοδεύοντάς τους στις μικροδουλειές που έχουν να κάνουν εκτός σπιτιού τότε τα άτομα με Δήμητρα στον Δίδυμο θα καταλάβουν ότι ενδιαφέρεστε και ότι τους δείχνετε την αγάπη και την  υποστήριξη σας. Τους αρέσει και φροντίζουν να προστατεύουν τους άλλους μέσα από την παροχή πληροφοριών, εκπαίδευσης και εγκεφαλικών ερεθισμάτων. Αν η Δήμητρα κάνει αρνητικές όψεις μπορεί τα άτομα να υποφέρουν από νοητική σύγχυση ή να αισθάνονται διανοητικά ανώτεροι από τους υπόλοιπους. Αισθάνονται καλύτερα όταν κατέχουν το γνωστικό αντικείμενο του πράγματος με το οποίο ασχολούνται. 

Δήμητρα στον Καρκίνο
Τα άτομα με Δήμητρα στον Καρκίνο δημιουργούν ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον στο σπίτι τους μιας και εκεί νοιώθουν περισσότερο άνετα και ασφαλή. Τους αρέσει να τους παραχαϊδεύουν οι άλλοι αλλά και οι ίδιοι φροντίζουν τους άλλους μερικές φορές λειτουργώντας σαν ‘μαμάδες’ χαρίζοντας αγκαλιές και χάδια σε όλους! Όταν δεν ικανοποιείται η ανάγκη για ασφάλεια αυτών των ατόμων τότε αισθάνονται ότι όλος ο κόσμος είναι εχθρικός και ότι όλοι τους μισούν και ανεβάζουν τις άμυνές τους κατά πολύ. Το φαγητό παίζει έναν τεράστια σημαντικό ρόλο στη ζωή τους και είναι ένας από τα βασικά μέσα που χρησιμοποιούν όσοι έχουν τη Δήμητρα στον Καρκίνο για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους προς τους άλλους. Αν από τη μικρή τους ηλικία αισθανθούν ότι οι ανάγκες τους ικανοποιούνται τότε μεγαλώνοντας αυτά τα άτομα θα μπορέσουν να  φροντίσουν άριστα τους δικούς τους ανθρώπους. Η αποδοχή του εαυτού έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτά τα άτομα. 

Δήμητρα στον Λέοντα
Τα άτομα με Δήμητρα στον Λέοντα είναι αισιόδοξα και έχουν καλή και θετική διάθεση, τουλάχιστον όσο βρίσκονται κάτω από το βλέμμα των άλλων. Είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του τι σημαίνει να είναι κανείς άνθρωπος με αυτοπεποίθηση και σίγουρος για τον εαυτό του και έχουν έναν μαγικό τρόπο να περνάνε αυτή την αυτοπεποίθηση και τη χαρά της ζωής και στους άλλους που βρίσκονται στο περιβάλλον τους. Αν και δεν παρέχουν συναισθηματική ‘τροφή’ στους άλλους είναι πολύ αφοσιωμένοι στις σχέσεις τους. Η παροχή συναισθηματικής και ψυχολογικής υποστήριξης γίνεται κυρίως για να αισθανθούν καλύτερα αυτά τα άτομα με τον εαυτό τους και την προσφορά βοήθειας στους άλλους και γι’ αυτό περιμένουν ενδόμυχα να ακούσουν πάντα το ευχαριστώ. Τους αρέσει η προσοχή, ο θαυμασμός και ο σεβασμός προς το άτομό τους. Είναι πολύ δημιουργικοί και ανεξάρτητοι και προσπαθούν να περάσουν αυτό το στοιχείο και στους άλλους. 

Δήμητρα στην Παρθένο
Τα άτομα με Δήμητρα στην Παρθένο μπορεί από τη φύση τους να μην είναι επικριτικά αλλά η κριτική είναι ο τρόπος που επιλέγουν για να βοηθήσουν τους άλλους και να δείξουν το ενδιαφέρον τους. Στην ουσία απλά προσπαθούν να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο επισημαίνοντας δηλαδή τι πάει στραβά και τι όχι ώστε το περιβάλλον τους να προοδεύσει και να αναπτυχθεί καλύτερα. Αισθάνονται καλά όταν έχουν πράγματα να κάνουν και γι’ αυτό το λόγο είναι συνήθως πολυάσχολοι και επεξεργάζονται πάντα τις λεπτομέρειες είτε στην εργασία τους είτε στις σχέσεις τους. Οι συμβουλές τους είναι πολύ εύστοχες πάντα αν και αρκετές φορές ο τρόπος που τις παρέχουν ακούγεται επικριτικός. Θέλουν να παρέχουν ‘τροφή’ στους άλλους μέσα από την υπηρεσία και τη βοήθεια και στο τέλος καταλήγουν τελειομανείς και δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα ούτε της δικής τους εργασίας ούτε της εργασίας των άλλων, ειδικά μάλιστα αν η Δήμητρα κάνει αρνητικές όψεις στον χάρτη τους. Αισθάνονται ασφαλείς μέσα από ρούχα καλής ποιότητας, μέσα από τη σωστή διατροφή και μέσα από διαδικασίες που σχετίζονται με τη βελτίωση της υγείας τους και μπορούν να διδάξουν στους άλλους τη χαρά της πειθαρχίας και της αποτελεσματικότητας. 

Δήμητρα στον Ζυγό
Τα άτομα με Δήμητρα στον Ζυγό τρέφονται από την ομορφιά και την καλαισθησία. Δείχνουν το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους βρίσκοντας πολύ απλούς τρόπους να το κάνουν και μέσα από ασήμαντες λεπτομέρειες που κάποιος άλλος ούτε καν θα πρόσεχε και δίνουν μεγάλη σημασία και αυτοί με τη σειρά τους όταν κάποιος κάνει κάτι πολύ λεπτό και απλό για τους ίδιους. Τους αρέσει να υπάρχει αρμονία και πνεύμα συνεργατικότητας μιας και τρέφονται και παίρνουν δύναμη από τις καλές και αγαστές σχέσεις με τους συνανθρώπους τους. Μερικές φορές όμως παρασύρονται από την ανάγκη τους να γίνουν αποδεκτοί και αρεστοί στους άλλους και έτσι σταματάνε να εργάζονται με τον εαυτό τους και εμποδίζουν έτσι την εξέλιξή τους. Οι καλοί τρόποι και η ευαισθησία προς τα συναισθήματα και τις σκέψεις των άλλων είναι χαρακτηριστικό τους και πάντα εκτιμούν την προσπάθεια που θα καταβάλλουν οι άλλοι για να ασχοληθούν με το άτομό τους, όσο μικρή και αν είναι αυτή.   

Δήμητρα στον Σκορπιό
Τα άτομα με Δήμητρα στον Σκορπιό τρέφονται μέσα από την επαφή και πιο συγκεκριμένα μέσα από τη σωματική, ερωτική επαφή που υπάρχει ανάμεσα σε δύο άτομα που γνωρίζονται πολύ καλά. Τους αρέσει και τους τρέφει οτιδήποτε τους κάνει να νοιώθουν ότι παίρνουν μέρος σε μια διαδικασία μεταμόρφωσης του εαυτού τους και των άλλων και το να μπορέσουν να βοηθήσουν θεραπεύοντας τους άλλους με κάποιο τρόπο είναι πολύ ικανοποιητικό και τους γεμίζει ψυχικά. Είναι άτομα που δημιουργούν στενούς και βαθείς δεσμούς με τους αγαπημένους τους γιατί μόνο έτσι αισθάνονται πλήρεις και ασφαλείς. Ο συναισθηματικός έλεγχος είναι σημαντικός γι’ αυτά τα άτομα αν και αρκετές φορές μπαίνουν σε διαδικασίες ζήλειας, κτητικότητας και αποστροφής ακόμη, ειδικά όταν η Δήμητρα κάνει δύσκολες όψεις στον χάρτη τους. Οι σταθερές σχέσεις τους βοηθάνε να εξελιχθούν ενώ η απομόνωση τους δημιουργεί προβλήματα. 

Δήμητρα στον Τοξότη
Τα άτομα με αυτόν τον συνδυασμό της Δήμητρας είναι άτομα που κατά κανόνα κρύβουν επιμελώς το συναισθηματικό τους στοιχείο. Έχουν την τάση να δίνουν συμβουλές και να μοιράζονται τη γνώση τους από την εμπειρία τους στη ζωή αλλά προτιμούν να προσφέρουν τη βοήθειά τους με αυτόν τον πιο εγκεφαλικό τρόπο παρά με τη συναισθηματική υποστήριξη. Είναι άτομα που θέλουν να βλέπουν τους άλλους να πετυχαίνουν και γι’ αυτό είναι με τον τρόπο τους καλοί δάσκαλοι. Όταν περνάνε περιόδους έντονου στρες μπορεί και να αισθάνονται ότι η ζωή τους δεν έχει απολύτως κανένα νόημα, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το ότι συνεχώς προσπαθούν να εμψυχώσουν τους άλλους και να τους δείξουν τον δρόμο για την ευτυχία. Δείχνουν τη φροντίδα τους και την αγάπη τους με το να παίρνουν θέση σε κοινωνικά ζητήματα και αισθάνονται ότι τους αγαπάνε όταν δεν τους περιορίζεται η ελευθερία να εξερευνήσουν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. 

Δήμητρα στον Αιγόκερω
Τα άτομα με Δήμητρα στον Αιγόκερω νοιώθουν ότι είναι ασφαλή και ισορροπημένα όταν η ζωή τους είναι υπό έλεγχο και οργανωμένη. Είναι πολύ καλοί στο να βοηθάνε τους άλλους να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να οργανώνουν και τις δικές τους ζωές και παίρνουν μεγάλη χαρά και ανακούφιση όταν βλέπουν ότι πετυχαίνουν πράγματα στη ζωή τους και προχωράνε θετικά, έστω και αργά, προς την κορυφή. Όταν όμως, η Δήμητρα κάνει δύσκολες όψεις στον χάρτη αυτών των ατόμων τότε μπορεί και να βασίζονται κατά πολύ μεγάλο βαθμό στην κοινωνική τους θέση και να δίνουν υπερβολική σημασία στο στάτους και στην εικόνα. Γενικότερα πάντως, τους αρέσει να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν, δε φοβούνται τη σκληρή δουλειά και τους αρέσει να δείχνουν και στους άλλους το πόσο ευεργετικό μπορεί να είναι το να πετυχαίνει κανείς τους στόχους του. 

Δήμητρα στον Υδροχόο
Τα άτομα με αυτή τη θέση βρίσκουν την παρηγοριά τους σε οτιδήποτε είναι περίεργο και αποκλίνει από τους κανόνες. Τους αρέσει να περιτριγυρίζονται από φίλους και όταν είναι σε άσχημη ψυχολογική φάση σίγουρα στρέφονται περισσότερο στις φιλίες τους πάρα στην οικογένεια τους ή στο ταίρι τους. Αρκετές φορές αυτά τα άτομα δεν είχαν καλές και ζεστές σχέσεις με τους γονείς τους με αποτέλεσμα ως ενήλικες να αποστασιοποιούνται από τα συναισθήματα και να δυσκολεύονται πάρα πολύ να εκφράσουν το ότι χρειάζονται συναισθηματικά τους άλλους. Το να έρθουν συναισθηματικά πολύ κοντά με κάποιον τους είναι αρκετά δύσκολο με αποτέλεσμα να δίνουν μια εικόνα ατόμου που δε δίνει αξία στα συναισθήματα. Ο τρόπος που έχουν αυτά τα άτομα για να εκφράσουν την αγάπη και τη φροντίδα για τους άλλους είναι να δημιουργούν κοινωνική συνείδηση. Θέλουν όμως οι άλλοι να τους αποδέχονται, αυτούς και τη μοναδικότητά τους, και χαίρονται πάρα πολύ όταν γίνονται αποδεκτοί από ομάδες και οργανώσεις. Τους αρέσει να βοηθάνε τον συνάνθρωπό τους. 

Δήμητρα στους Ιχθύς 
Τα  άτομα με τη Δήμητρα στους Ιχθύς είναι άνθρωποι που συντονίζονται πολύ με τη συναισθηματική-ψυχολογική κατάσταση των άλλων γύρω τους. Η  επιθυμία τους είναι να καταλάβουν όσο το δυνατόν καλύτερα τους άλλους και να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τα προβλήματά τους. Είναι από τη φύση τους άνθρωποι συμπονετικοί και αυτό το δείχνουν μέσα από τις πιο απλές αντιδράσεις τους. Τους αρέσει και τους ελκύει οτιδήποτε εμπεριέχει φαντασία και μυστήριο. Τέτοια είναι τα πράγματα που τους τρέφουν. Με δύσκολες όψεις της Δήμητρας, τα άτομα αυτά τείνουν να αισθάνονται χαμένα, περιθωριακά και να υποφέρουν από σύνδρομο εγκατάλειψης. Έχει σημασία να μπορούν να απομονώνονται σε περιόδους υπερβολικού άγχους ώστε να μπορούν να ηρεμούν μόνοι τους.

astropedia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here