Η Βαθύτερη Αξία Του Αστρολογικού Χάρτη

0
4

Κοιτάζοντας τον αστρολογικό σας χάρτη, έχετε αναρωτηθεί ποτέ  τι σημαίνουν όλες αυτές οι μοίρες και τα λεπτά; Αν ναι, τότε δεν είστε οι μόνοι.

Ένα από τα πιο μπερδεμένα πράγματα στην αστρολογία είναι να καταλάβει κάποιος την μηχανική πίσω από έναν αστρολογικό χάρτη. Οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με τα μαθηματικά, τείνουν να ιδρώνουν όταν βλέπουν μοίρες και λεπτά. Μην ανησυχείτε όμως, διότι δεν χρειάζονται υπολογισμοί. Στην πραγματικότητα αφού διαβάσετε αυτό το κείμενο, θα ξέρετε ακριβώς τι κοιτάτε, όποιον χάρτη και αν έχετε στα χέρια σας.

Οι δεκανοί

Ας ξεκινήσουμε να εξηγούμε πόσες μοίρες γεμίζουν έναν ωροσκοπικό τροχό. Ξέρουμε όλοι πως υπάρχουν 12 ζώδια στον ζωδιακό κύκλο, αλλά ίσως να μην ξέρετε πως κάθε ζώδιο αποτελείται από 30 μοίρες. Κάθε ζώδιο έχει τρεις δεκανούς και ο κάθε δεκανός αποτελείται από 10 μοίρες. Σύνολο 30 μοίρες.

Ο πρώτος δεκανός κάθε ζωδίου ξεκινά από 0 μοίρες και φτάνει μέχρι τις 9 μοίρες, 59 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα. Ο δεύτερος δεκανός ξεκινά από τις 10 μέχρι τις 19, 59 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα. Ο τρίτος δεκανός ξεκινά από τις 20 μέχρι τις 29, 59 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα. Αυτό ισχύει σε όλα τα ζώδια. Επίσης, υπάρχουν 60 λεπτά σε κάθε μοίρα, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε σε μέτρηση. Προτιμάμε τη χρήση του 0 (σαν το 1ο λεπτό) μέχρι τα 59 λεπτά (που είναι στην πραγματικότητα το 60ο λεπτό).

Αν πολλαπλασιάσουμε το 12 με το 30, παίρνουμε το μαγικό αποτέλεσμα, 360. Όποιος και αν είναι ο αστρολογικός σας χάρτης, μπορείτε να είστε σίγουροι πως αποτελείται από 360 μοίρες.

Οι 360 μοίρες του αστρολογικού χάρτη, αντιπροσωπεύουν μία 24ωρη μέρα. Έτσι, ο αστρολογικός χάρτης αντιπροσωπεύει την κίνηση μίας μέρας στην Γη.

Αν κοιτάξετε περισσότερο τις 30 μοίρες που απαρτίζουν το κάθε ζώδιο, τα πράγματα γίνονται πιο συναρπαστικά. Κάποιες μοίρες έχουν μεγαλύτερο νόημα σε έναν αστρολογικό χάρτη από ότι σε άλλους. Αυτές οι μοίρες ονομάζονται κρίσιμες.

Για τα θεμελιώδη ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός και Αιγόκερως) οι κρίσιμες μοίρες είναι το 0, το 13 και το 26. Για τα Σταθερά ζώδια (Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος) οι κρίσιμες μοίρες είναι οι 8-9 και 21-22. Για τα Μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθύες), είναι η 4 και η 17. Έχετε πλανήτες ή κάποια όψη στον χάρτη σας σε κάποια από αυτές τις μοίρες; Αν ναι, τότε θα υπάρξει αρκετή προσοχή στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής σας.

Η μηδενική μοίρα οποιοδήποτε ζωδίου, θεωρείτε κρίσιμη μοίρα, εξαιτίας της καρμικής φύσης που υπάρχει στην αρχή του ζωδίου. Λέγεται πως όποιος πλανήτης ή γωνία βρίσκεται στην μηδενική μοίρα, τότε τα μαθήματα που θα πάρει σε νεανική ηλικία θα έχουν να κάνουν με αυτό. Αν ένας πλανήτης ή γωνία βρίσκεται στην 29η μοίρα (αναιρετική), τότε συμβολίζει την καρμική ολοκλήρωση που έχει να κάνει με τον πλανήτη ή την συγκεκριμένη ενέργεια.

Είναι πιθανό, αν κάποιο άτομο έχει αστρολογικό χάρτη με πολλούς πλανήτες ή γωνίες στην 29η μοίρα, να έχει αρκετά μεγάλη ηλιακά ψυχή. Ίσως υπάρχει η ανάγκη να ολοκληρωθεί κάτι που έχει σχέση με τον συγκεκριμένο πλανήτη ή την ενέργειά του και εδώ.

Έτσι, τι συμβαίνει αν ένας πλανήτης βρίσκεται στην 29η μοίρα και στα 59 λεπτά; Ας υποθέσουμε πως ένα άτομο γεννήθηκε με τον Ήλιο στο ζώδιο του Καρκίνου, αλλά στην 29η μοίρα και στα 59 επτά. Αν είχε γεννηθεί λίγο αργότερα, τότε ο Ήλιος θα είχε περάσει στην μηδενική μοίρα του Λέοντα.

Ο Καρκίνος και ο Λέων είναι αρκετά διαφορετικές ενέργειες! Αυτός είναι ο λόγος που είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε τις μοίρες και τα λεπτά σε έναν αστρολογικό χάρτη. Μας βοηθά να καθορίσουμε την ακριβή θέση ενός πλανήτη αστρολογικά.

astro-live.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here