Η Αφροδίτη και όψεις στο γενέθλιο χάρτη

0
30

Η Αφροδίτη είναι ο μοναδικός πλανήτης με θηλυκό όνομα, και έχει πάρει το όνομά της από την θεά Αφροδίτη.  Είναι ο πιο φωτεινός πλανήτης στον νυχτερινό ουρανό και αστρολογικά είναι ευεργετική με θετικές επιρροές. Στη μυθολογία συμβόλιζε τον έρωτα, την αγάπη, την ομορφιά, την ευχαρίστηση και αυτά ή αυτούς που εκτιμάμε.  Αστρολογικά συμβολίζει όλα τα παραπάνω συν την αισθητική, τον ρομαντισμό, την δημιουργία και την θεϊκή θηλυκή ενέργεια. Επίσης, κυβερνάει δύο ζώδια. Τον Ταύρο (γήινη, υλιστική Αφροδίτη) και τον Ζυγό (καλλιεργημένη, αισθησιακή Αφροδίτη).  Κατά συνέπεια όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στον 2ο και 6ο Οίκο του αστρολογικού χάρτη, είναι πιο ισχυρή και προσφέρει προστασία και τύχη. Ας δούμε όμως τώρα τις όψεις της Αφροδίτης στον γενέθλιο χάρτη.

Αφροδίτη-Ερμής

Η σύνοδος Αφροδίτη-Ερμή σας κάνει πιο ευγενικούς, γοητευτικούς, κοινωνικά ευαίσθητους, και ποιητές ως προς την έκφραση των συναισθημάτων σας.  Είστε ακριβοδίκαιοι και εξετάζετε τα πάντα με λεπτομέρεια. Σκοπός σας είναι να διατηρείτε τις ισορροπίες, αξιολογώντας τις καταστάσεις και τις ευκαιρίες με σύνεση και αντικειμενικότητα.  Μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιες καθυστερήσεις, λόγω της λεπτομερούς παρατήρησης των καταστάσεων, μέχρι που μπορεί να φτάσετε σε επίπεδα αδράνειας ή τεμπελιάς. Προτιμάτε περισσότερο να κάνετε γνωριμίες και να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο, παρά να στρωθείτε στη δουλειά.  Είναι πολύ πιθανό να έλκετε άτομα από τον χώρο του αθλητισμού, ή της διανόησης, αλλά όταν αυτή η σύνοδος δοκιμαστεί μπορεί να βρεθούν κοντά σας, άτομα με πονηρούς σκοπούς.

Αφροδίτη σε αρμονική όψη (τρίγωνο ή εξάγωνο)

Είστε ευγενικοί και προσεκτικοί με το τι θα πείτε στους άλλους, ώστε να μην προσβάλλετε κανέναν.  Η τακτική σας είναι να αποφεύγετε τις εντάσεις και τους καυγάδες και το καταφέρνετε με το να μην είστε πάντα ειλικρινείς.  Μπορείτε να ψυχολογείτε τους γύρω σας και να τους χειρίζεστε με επιτυχία. Είστε ευχάριστοι στην παρέα και όλοι θέλουν να είναι γύρο σας, πράγμα που σας καθιστά δημοφιλείς.  Επαγγελματικά, φροντίζετε να προσεγγίζετε τις καταστάσεις με ήπιο τρόπο, διατηρώντας ισορροπίες και φροντίζοντας να ικανοποιείτε και να εξυπηρετείτε τις ανάγκες των συνεργατών, των ανωτέρων, ή των πελατών σας.

Αφροδίτη σε δυσαρμονική όψη (τετράγωνο ή αντίθεση)

Είναι πολύ πιθανό, να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τις σχέσεις σας, ή να παρεξηγήστε εύκολα.  Οι κοινωνικές σας σχέσεις είναι κάπως ιδιαίτερες και έχετε την τάση να είστε ισχυρογνώμονες, με αποτέλεσμα να  έρχεστε συχνά σε αντιπαραθέσεις. Καλό είναι να ακούτε περισσότερο τους συνομιλητές σας και να εμπεδώνετε τις ανάγκες τους.   Στις ερωτικές σας σχέσεις, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των σχεδίων σας και των ιδεών σας και συχνά βρίσκεστε στο αντίθετο στρατόπεδο από αυτό των συντρόφων σας.  Καλό θα ήταν να συμβιβάζεστε, αλλά μην το παρακάνετε, καθώς ενδέχεται να απαρνηθείτε τα δικά σας “θέλω” και να το μετανιώσετε. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να βάζετε ένα όριο στα έξοδά σας και να διαχειρίζεστε τα χρήματά σας, με σύνεση και αυτοσυγκράτηση.

Αφροδίτη – Άρης

Η σύνοδος Αφροδίτη-Άρη,έχει μια βαθμιαία επίδραση στα ερωτικά και στις σχέσεις σας, αλλά το έντονο πάθος που σας διακατέχει μπορεί να επηρεάσει όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς σας.  Η αναζήτηση της αγάπης, του έρωτα και της στοργής μπαίνουν σε προτεραιότητα και έτσι, οι ερωτικές σχέσεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον σας. Το να δημιουργήσετε μια νέα σχέση είναι πολύ εύκολο για εσάς, χάρη στην έντονη γοητεία που βγάζετε προς τα έξω και τον μαγνητισμό σας. Στα επαγγελματικά σας, η όψη αυτή βοηθάει στο να μένετε προσηλωμένοι στους αρχικούς σας στόχους.  Το δημιουργικό πάθος και η ενέργειά σας, μπορούν να οδηγήσουν σε εκπληκτικά αποτελέσματα και να σας προσφέρουν καταξίωση και αναγνώριση των προσπαθειών σας.

Η Αφροδίτη σε αρμονική όψη (τρίγωνο ή εξάγωνο)  

Είναι πολύ εύκολο για εσάς να κερδίσετε την προσοχή των άλλων, με θετικό τρόπο.  Εκπέμπετε γοητεία, ζωντάνια και ενθουσιασμό. Ο τρόπος που παρουσιάζετε τον εαυτό σας, με ειλικρίνεια και χωρίς να προσπαθείτε να καλύψετε τις ατέλειές του χαρακτήρα σας, σας κάνει ακόμα πιο ελκυστικούς.  Έχετε πολλά ταλέντα, που όμως χρειάζεται ώθηση για να τα αξιοποιήσετε, λόγω του ότι σας βγαίνουν αβίαστα και αυθόρμητα. Έτσι δεν καταλαβαίνετε πόσο δημιουργικοί είστε και πολλές φορές, σας κάνει εντύπωση, όταν οι άλλοι αναγνωρίζουν τις ικανότητές σας.  Με το τρίγωνο, που είναι η πιο δυναμική από τις δύο όψεις, τα γνωρίσματα αυτά εκφράζονται πιο φυσικά ενώ με το εξάγωνο, θα χρειαστεί να επικαλεστείτε κάθε ένα από τα γνωρίσματα, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Η Αφροδίτη σε δυσαρμονική όψη (αντίθεση ή τετράγωνο)

Κύριο χαρακτηριστικό σας είναι το έντονο πάθος και η ασυγκράτητη σεξουαλικότητα.  Στην δημιουργία ή στη διατήρηση ερωτικής σχέσης, τα πράγματα γίνονται κάπως δύσκολα, καθώς το άτομο που είναι δίπλα σας, θα πρέπει να ταυτίζετε απόλυτα με εσάς, στον έρωτα.  Επιπλέον, είστε αρκετά δημιουργικοί και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να το εκφράσετε. Όμως, αυτή σας, η δημιουργικότητά καθοδηγείται αποκλειστικά από το πάθος σας και τις ερωτικές προκλήσεις.  Το μίσος και η αγάπη είναι μπερδεμένες έννοιες για εσάς και αποτελούν τις δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Στις ερωτικές σας σχέσεις, συχνά, εκδηλώνετε ανταγωνισμό, θυμό, εκνευρισμό και άγχος.

Αφροδίτη-Δίας

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Δία ανοίγει την όρεξη για πολυτελείς απολαύσεις, έρωτα, φλερτ και ρομαντισμό.  Είστε ανοιχτόκαρδοι, πολύ αισιόδοξοι, και έχετε την τάση να βάζετε υψηλούς στόχους. Το κύριο χαρακτηριστικό σας είναι, ότι είστε γενναιόδωροι με τον εαυτό σας και με όσους αγαπάτε, και έχετε την τάση να τους αποδίδετε θετικά γνωρίσματα, ανεξάρτητα αν τα αξίζουν ή όχι.  Δυνατά σας σημεία είναι η επικοινωνία και η επιχειρηματικές ικανότητες. Το αδύνατο σημείο σας, από την άλλη, είναι η τάση σας για ευχαρίστηση, που είναι έντονη. Είστε γενναιόδωροι όχι μόνο με το συναίσθημα, αλλά και με το πορτοφόλι σας. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε ότι ο σύντροφός ή το άτομο που σας ενδιαφέρει χρειάζεται ενίσχυση, τότε είστε ικανοί να τα δώσετε όλα.  

Η Αφροδίτη σε αρμονική όψη (τρίγωνο ή εξάγωνο) 

Όταν αισθάνεστε άνετα και οικεία, γίνεστε πιο φιλικοί με τους γύρω σας και έχετε ζεστό χιούμορ, που βρίσκει ανταπόκριση.  Παρόλο που επαφίεστε στις δυνάμεις σας, είστε πρόθυμοι να δώσετε ένα χέρι βοηθείας σε όποιον το χρειαστεί. Όσον αφορά στα οικονομικά σας, μπορεί να είστε λίγο παραπάνω σπάταλοι, αλλά καταφέρνετε να κινήστε μέσα στα επιτρεπόμενα όρια, χωρίς να ξεφεύγετε από τον προϋπολογισμό σας.  Το τρίγωνο είναι πιο δυναμική όψη και εξασφαλίζει επαγγελματική εξέλιξη. Το εξάγωνο ευνοεί όλους τους τομείς της καθημερινότητάς σας, αρκεί να εκμεταλλευτείτε τα παραπάνω γνωρίσματά, όπου και όποτε χρειαστεί.

Η Αφροδίτη σε δυσαρμονική όψη (τετράγωνο, αντίθεση)

Οι προθέσεις σας είναι πάντα καλοπροαίρετες και έχετε μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους.  Κάποιες φορές μπορεί να δώσετε υποσχέσεις που δεν είστε πραγματικά σε θέση να εκπληρώσετε, όχι γιατί θέλετε να κοροϊδέψετε κάποιον, αλλά γιατί υπερεκτιμάτε τις δυνατότητές σας.  Προσεγγίζετε τις καταστάσεις με αισιοδοξία και είστε υπερπροστατευτικοί με τα άτομα που αγαπάτε. Όμως, θα πρέπει να ρυθμίσετε λίγο αυτή σας την συμπεριφορά, αν θέλετε να βρίσκεστε μέσα στα φυσιολογικά όρια και να αποφύγετε την εκμετάλλευση από τρίτους.  Συχνά, επιθυμείτε να βρίσκεστε ή να δημιουργείτε σχέσεις με ανθρώπους που έχουν αίσθηση του χιούμορ, είναι ευχάριστοι και εκπληρούν τα κριτήριά σας, για έναν ιδανικό σύντροφο.

Αφροδίτη-Κρόνος

Η σύνοδος Αφροδίτη-Κρόνου σας κάνει ικανούς να προστατεύετε τον εαυτό σας και να μην δείχνετε ευάλωτοι.  Αυτού του είδους η άμυνα, όμως, σας εμποδίζει να βρείτε την ευτυχία στον έρωτα. Θα πρέπει να αισθανθείτε απόλυτα ασφαλείς για να εκφραστείτε ειλικρινά και να αφεθείτε στους συντρόφους σας.  Μόνο αν παραδεχθείτε ότι χρειάζεστε την αγάπη και την στοργή των συντρόφων σας, θα μπορέσετε να ρίξετε τις άμυνές σας. Κυρίως διατηρείτε σχέσεις που αποσκοπούν σε ευκαιρίες καριέρας και αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια με άτομα, που σας αγαπούν για επιφανειακούς και υλικούς λόγους.  Δυστυχώς, όμως, αυτό διαιωνίζει το αίσθημα της μοναξιάς και της αναξιότητας. Το θετικό αυτής της όψης είναι, ότι μπορείτε να διαπρέψετε στα επαγγελματικά σας, καθώς έχετε την τάση να δεσμεύστε και να αφιερώνετε χρόνο σε πράγματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας.

Η Αφροδίτη σε αρμονική όψη (τρίγωνο ή εξάγωνο)

Είστε αρκετά προσεκτικοί στα αισθηματικά σας, δίνετε υποσχέσεις που μπορείτε να υλοποιήσετε και η προσφορά σας περιορίζετε μόνο σε ότι μπορείτε πραγματικά να αντέξετε συναισθηματικά ή οικονομικά.  Οι σχέσεις σας δεν είναι επιφανειακές και παίρνετε πολύ σοβαρά την έννοια της συντροφικότητας. Συνήθως δεν περιμένετε πάρα πολλά από τους άλλους, και βρίσκετε λύσεις στα προβλήματα, κατανοώντας διαισθητικά, ότι ουδέν καλό αμιγές κακού. Με το τρίγωνο αισθάνεστε υπευθυνότητα, που σας βοηθάει να είστε προσεκτικοί και καλοί κριτές όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα μέσα στη σχέση σας.  Κατανοείτε απόλυτα τις ανάγκες των συντρόφων σας και κάνετε ότι χρειάζεται, για να έρθετε σε συμβιβασμούς, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Με το εξάγωνο μπορείτε να ενεργείτε κάτω από πίεση, να βρίσκετε λύσεις σε προβλήματα σχέσεων και καθημερινότητας, γνωρίζοντας πως όλα είναι μέσα στη ζωή.

Η Αφροδίτη σε δυσαρμονική όψη (τετράγωνο, αντίθεση)

Ενδέχεται να αισθάνεστε μπλοκαρισμένοι με αποτέλεσμα να βιώνεται εκνευρισμό μέσα από τις σχέσεις σας.  Αυτό μπορεί να αποφευχθεί μόνο όταν μάθετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και να δεχθείτε ότι αξίζετε την αγάπη των άλλων.  Η υποχρέωση συνδέεται με την αγάπη και πολλοί μπορεί να αισθανθείτε ότι είστε παγιδευμένοι σε ένα γάμο χωρίς έρωτα. Παρόλα αυτά, οι προβληματικές ιδιότητες του Ουρανού, καλυτερεύουν με την εμπειρία, την ηλικία και την πρακτική.  Με τις δυσαρμονικές όψεις, είστε σε θέση να αντιμετωπίζετε τις σχέσεις σας, ψυχρά, σαν να ήταν επιχειρήσεις. Δεν παίρνετε συναισθηματικό ρίσκο, επιλέγοντας συχνά ένα μονοπάτι που αισθάνεστε ασφαλείς, ακόμα κι αν αισθάνεστε άβολα, μέσα σε αυτό.

Αφροδίτη-Ουρανός

Εσείς με σύνοδο Αφροδίτης-Ουρανού, στον αστρολογικό σας χάρτη,  είστε περισσότερο ελκυστικοί, δελεαστικοί και δυναμικοί.  Τα συναισθήματα είναι πολύ σημαντικά για εσάς και λειτουργείτε βάση αυτών.  Αυτό σημαίνει ότι ο γάμος, σαν θεσμός, δεν είναι και τόσο σημαντικός για εσάς όσο το τι αισθάνονται δυο άτομα, ο ένας για τον άλλον.  Αν και φιλικοί και συνήθως αρκετά πρόθυμοι να κάνετε φίλους, με ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, υπάρχει ένας απρόσωπος και μη δεσμευτικός τρόπος, που είναι αδιαμφισβήτητος.  Παρά το γεγονός, ότι πιστεύετε ακράδαντα, ότι η δημοτικότητα είναι πολύ λιγότερο σημαντική από την ειλικρίνεια, είστε συχνά, μάλλον, δημοφιλείς. Επιπλέον είστε λάτρεις της διαφορετικότητας και αυτό άπτεται σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς σας.

Η Αφροδίτη σε αρμονική όψη (τρίγωνο ή εξάγωνο)

Η ικανότητά σας να τα πηγαίνετε καλά με άτομα από όλα τα κοινωνικά στρώματα είναι δυνατή με αυτές τις όψεις.  Στης σχέσεις σας, η ανοχή είναι το πιο σημαντικό συστατικό. Θέλετε να εκφράζεστε έντονα μέσα στη σχέση σας, αφήνοντας το πάθος διάχυτο και τις σεξουαλικές σας ορμές ελεύθερες.  Αν αντιληφθείτε ότι αντιμετωπίζετε περιορισμούς πάνω σε αυτά τα γνωρίσματα, τότε δεν θα είστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τους συντρόφους σας. Προτιμάτε να είστε σε σχέσεις που χαρακτηρίζονται από ελευθερία, απόσταση, ελάχιστη δέσμευση και έντονο πειραματισμό. 

Η Αφροδίτη σε δυσαρμονική όψη (τετράγωνο, αντίθεση)

Στις σχέσεις σας, είστε απρόθυμοι να ακολουθείτε κανόνες και να λειτουργείτε μέσα σε κουτάκια.  Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεταπτώσεις στην ψυχολογία σας και διακυμάνσεις στην συμπεριφορά σας, με αποτέλεσμα να μπερδέψετε τους συντρόφους σας και να τους έχετε στην πρίζα.  Ενδέχεται, να βρεθείτε στην απομόνωση, λόγω της συμπεριφοράς σας, αλλά και της αδιαφορίας σας, σε περιπτώσεις που αισθάνεστε απειλή. Έχετε την τάση να αντιδράτε παρορμητικά και έντονα.  Ο έρωτας με την πρώτη ματιά είναι πολύ συχνός και έχετε την τάση να κάνετε πολλές σχέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here