Η αραχνιασμένη αποθήκη της ψυχής, ο 12ος οίκος

0
10

Η Σελήνη στον 12ο: Συναισθηματικό κουβάρι

Με τη Σελήνη στον 12ο Οίκο σου, ζεις μέσα σε μια πλημμύρα συναισθημάτων που όμως μερικές φορές δυσκολεύεσαι κι εσύ ο ίδιος να τα ξεδιαλύνεις ή να τα προσδιορίσεις, όπως και να μοιραστείς με τους άλλους αυτά που νιώθεις. Άλλοτε πάλι αποκόβεσαι εντελώς από αυτά. Συχνά αποσύρεσαι στην …κοσμάρα σου και χρειάζεσαι ένα ασφαλές περιβάλλον για να βγεις από εκεί. Επιζητάς τις στιγμές απομόνωσης για να «επαναφορτιστείς», όμως τις βιώνεις σαν μια δυσάρεστη μοναξιά. Το θέμα είναι ότι με τέτοιες ακραίες συμπεριφορές δυσκολεύεσαι να ανακαλύψεις τι νιώθεις τελικά. Βέβαια, καθώς είσαι τόσο ευαίσθητη ψυχή, ταυτίζεσαι με όλους τους αναξιοπαθούντες και θέλεις να τους βοηθήσεις, αλλά δεν έχεις πάντα τη συναισθηματική αντοχή για κάτι τέτοιο. Άσε που χρησιμοποιείς την υπερβολική σου ευαισθησία σαν μια δικαιολογία για τον εαυτό σου (και για τους άλλους αν χρειαστεί), για να αποφεύγεις τις ευθύνες.

Ο Ερμής στον 12ο: Μαζί μιλάμε, χώρια καταλαβαίνουμε

Στα παιδικά σου χρόνια ίσως να είχες μια δυσκολία στην επικοινωνία και ένα κατάλοιπο σου έμεινε και μεγαλώνοντας. Πάντως μπορεί να έχεις θέμα στο να μιλάς, αλλά είσαι πολύ καλός στο να ακούς. Οι άλλοι ξέρουν ότι θα βρουν σε εσένα κάποιον που θα αφουγκραστεί με ενδιαφέρον τις εξομολογήσεις τους, και το κυριότερο θα τις κρατήσει μυστικές. Ως προς τον τρόπο που σκέφτεσαι, ο Ερμής σου στον 12ο Οίκο σε κάνει υπερβολικά αναλυτικό, τόσο που δεν αφήνεις κανένα περιθώριο να εμπιστευθείς τη διαίσθηση που μπορεί να έχεις για κάτι. Και δυστυχώς η λογική δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος. Το να μάθεις να επικοινωνείς καθαρά είναι για σένα μια πρόκληση, που μπορεί να βάλει τέλος στην εντύπωση που σου δημιουργείται στις επαφές σου με τους άλλους, ότι δεν σε καταλαβαίνουν, με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι απομονωμένος.

Η Αφροδίτη στον 12ο: Σου τα ‘δωσα όλα κι έμεινα στον άσο

Μα τι ατυχία στον έρωτα είναι αυτή που σε δέρνει! Εσύ τα δίνεις όλα αλλά διαρκώς σε εκμεταλλεύονται. Ή αγαπάς χωρίς ανταπόκριση. Ή ερωτεύεσαι άτομα που δεν είναι διαθέσιμα, και η σχέση μπαίνει… στην παρανομία. Ή πας και ξετρελαίνεσαι με κάτι τύπους περίεργους, προβληματικούς, που σου ψήνουν το ψάρι στα χείλη. Όλοι σου οι έρωτες είναι μια σειρά από θυσίες, παραχωρήσεις και ενδεχομένως μπόλικο δάκρυ. Είπαμε ότι αγάπη σημαίνει δόσιμο, αλλά εσύ τελικά μόνο δίνεις χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Σαφώς και κάτι δεν πάει καλά με αυτή την Αφροδίτη σου στον 12ο. Μάλλον πρέπει να επανεξετάσεις τα κριτήριά σου, όταν ερωτεύεσαι. Να πιστέψεις ότι σου αξίζει μια σχέση ισότιμη, υγιής, με την αγάπη σου να ανταποδίδεται όπως της αρμόζει, και προπαντός μια σχέση για την οποία δεν θα ντρέπεσαι ή θα πρέπει να την κρατάς κρυφή.

Ο Άρης στον 12ο: Γκάζι και φρένο ταυτόχρονα

Ο 12ος δεν είναι ο αγαπημένος Οίκος του Άρη, γιατί του πνίγει την ενεργητικότητα. Αν ο Άρης σου βρίσκεται σε αυτή τη θέση, πιθανόν να έχεις δυσκολία στο να εκδηλώνεσαι μέσα από τη δράση σου. Σε κυνηγά μια αίσθηση ματαιότητας και νιώθεις νικημένος πριν καλά-καλά ξεκινήσεις κάτι. Ενώ έχεις μέσα σου την παρόρμηση να κάνεις πράγματα, μένεις πιο πολύ στη σκέψη, αντί απλώς να στρωθείς και να τα υλοποιήσεις. Κατά βάθος φοβάσαι την αποτυχία, αλλά και αυτή η αδράνεια γίνεται για σένα ένα σαράκι. Πιθανόν στα παιδικά σου χρόνια να μην είχες αρκετή ενθάρρυνση ή να το έβλεπες εσύ έτσι. Πάντως τώρα το αποτέλεσμα είναι ότι σου λείπει η αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό άλλωστε αποδίδεις καλύτερα σε ό,τι καταπιάνεσαι όταν το κάνεις μόνος σου, και σχεδόν …στα μουλωχτά, χωρίς άλλους να σε κριτικάρουν ή να σε αποθαρρύνουν.

 

Ο Δίας στον 12ο: Τέλος καλό, όλα καλά

Η θέση του Δία στον 12ο Οίκο από ορισμένους θεωρείται σαν συμβολισμός του φύλακα-αγγέλου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να σώζεσαι από δύσκολες καταστάσεις πραγματικά στο παρά πέντε. Πιθανόν μια αιτία γι’ αυτό να είναι η έμφυτη εμπιστοσύνη που έχεις στην καλή σου τύχη ή σε όποιες άλλες δυνάμεις που πιστεύεις ότι σε προστατεύουν και δεν θα αφήσουν τα πράγματα να πάνε στραβά. Είσαι άτομο συμπονετικό και γενναιόδωρο. Μπορεί συχνά να κάνεις το καλό και μετά όχι μόνο να μη ζητάς τα εύσημα, αλλά και να επιδιώκεις να το κρατήσεις κρυφό. Παρόλο που έχεις αρμονικές σχέσεις με τους άλλους, κατά βάθος σου αρέσουν οι μοναχικές δραστηριότητες και προτιμάς να δουλεύεις μόνος σου. Ο διαλογισμός μπορεί να σου δώσει μια αίσθηση ανανέωσης και χαλάρωσης. Καλό είναι να προσπαθήσεις να μοιράζεσαι περισσότερο την καθημερινότητά σου.

 

Ο Κρόνος στον 12ο: Φταίω, γιατί όμως;

Με μεγάλη απονιά, ο Κρόνος στον 12ο Οίκο σού φορτώνει όλες τις ενοχές του κόσμου. Και η πλάκα είναι ότι τις κουβαλάς χωρίς να ξέρεις τον λόγο. Επίσης φοβάσαι τα συναισθήματά σου μη σε παρασύρουν στα βαθιά κι απάτητα και κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για να μη φαίνεσαι ευάλωτος εξωτερικεύοντάς τα. Προτιμάς να βράζεις στο ζουμί σου ολομόναχος παρά να ζητήσεις βοήθεια από τους άλλους, αν το φέρει η κακιά στιγμή. Παριστάνεις τον δυνατό, τον άτρωτο, τον απρόσβλητο. Και μετά παραπονιέσαι (από μέσα σου πάντα) πως νιώθεις ότι σε αφήνουν στην απ’ έξω, ενώ ο ίδιος είσαι που απομονώνεσαι. Πάντως, μια καλή προσπάθεια να δείξεις τις αδυναμίες σου και να πλησιάσεις τους άλλους δεν θα έβλαπτε. Δέξου τον εαυτό σου όπως είναι και προπαντός άσε λίγο χώρο στη ζωή σου για συναίσθημα.

 

Ο Ουρανός στον 12ο: Ψωμί και ελευθερία

Οι μεγαλύτερες επιθυμίες σου σε αυτή τη ζωή είναι να ζεις με ελευθερία, έξω από συμβατικότητες και να βοηθάς τους άλλους. Συχνά όμως καταλήγεις στην ασφάλεια της ρουτίνας και βρίσκεις διαρκώς δικαιολογίες για τους λόγους που δεν σου ήταν δυνατόν να κάνεις αυτά που ονειρευόσουν. Κι από μέσα σου τρώγεσαι. Παρηγοριέσαι αναζητώντας τη συντροφιά ή και τον έρωτα ελεύθερων και δημιουργικών ανθρώπων, για να σου δίνουν αυτό που σου λείπει και να παίρνεις ενθάρρυνση, μπας και βγεις από το καβούκι σου. Επίσης προσπαθείς στο πλαίσιο του δυνατού να κάνεις κάτι ωφέλιμο για τους άλλους, μια και πάντα ονειρεύεσαι ότι θα καταφέρεις να κάνεις τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους. Έχεις κλίση στις μοντέρνες τεχνολογίες και τα καταφέρνεις στα ανάλογα επαγγέλματα, μπορεί όμως και να είσαι περισσότερο καλλιτεχνική φύση. Μέσα από τη δουλειά σου προσπαθείς να ελευθερωθείς από τους περιορισμούς.

 

Ο Ποσειδώνας στον 12ο: Δυνατός; Ποιος, εγώ;

Εκεί που φαίνεσαι άτολμος και αδύναμος, ξαφνικά μπορεί να εξωτερικεύσεις μια απίστευτη δύναμη που μπορεί να κάνει τους πάντες να πέσουν από τα σύννεφα. Όπως τους ξαφνιάζει και η απίστευτη διαίσθησή σου, άλλο μεγάλο κρυφό σου προσόν. Παρόλα αυτά, αρνιέσαι την πνευματική πλευρά σου κι αυτό σου προκαλεί μια εσωτερική σύγκρουση. Επίσης ενώ συμπονάς τους άλλους, πολλές φορές δεν ξέρεις πώς να το εκφράσεις αυτό, είτε με λόγια είτε με πράξεις, με αποτέλεσμα όχι μόνο να περνιέσαι για …αναίσθητος, αλλά να έχεις και ενοχές από πάνω. Φοβάσαι τις απροσδόκητες καταστάσεις της ζωής, γιατί δεν έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου. Πολύ λάθος εκτίμηση αυτή, καθόσον η κρυφή σου δύναμη που λέγαμε προηγουμένως, σε συνδυασμό με τη διαίσθησή σου, σε βοηθά να κολυμπήσεις ακόμα και στα πιο βαθιά νερά και να βγεις αλώβητος. Λίγη πίστη παραπάνω σου χρειάζεται.

 

Ο Πλούτωνας στον 12ο: Εσύ και τα μυστήρια

Σε τραβάει οτιδήποτε κρυφό ή μυστηριώδες, στον υλικό και στον πνευματικό κόσμο. Θέματα όπως η ψυχανάλυση, η ερμηνεία των ονείρων, το υποσυνείδητο, τα κάθε είδους μυστήρια σε γοητεύουν. Έχεις ευαίσθητες κεραίες, πιθανόν και μεταφυσικά χαρίσματα, ενώ ο συναισθηματικός σου κόσμος είναι πολύπλοκος και διαρκώς μεταβάλλεται. Μπορεί στη ζωή σου να περνάς από πολλές εσωτερικές μεταμορφώσεις και υπαρξιακές κρίσεις και γεγονότα σχετικά με θανάτους να σε έχουν σημαδέψει. Παράλληλα, πιθανόν να καταπιέζεις επιθυμίες σου που έχουν να κάνουν με τη σκοτεινή πλευρά σου. Ή να αφήνεις παλιές θλίψεις να γιγαντώνονται στη φαντασία σου και να υπονομεύουν το παρόν σου. Πρέπει να δίνεις χρόνο και περιθώριο στον εαυτό σου, για να ξαναβρίσκεις την αυτοπεποίθησή σου και τις δυνάμεις σου. Κι αν νικήσεις τους δαίμονές σου, μπορεί να βοηθήσεις κι άλλους να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους, λειτουργώντας σαν θεραπευτής.

Πηγή: myastro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here