Η ακμή των οίκων στον γενέθλιο χάρτη

0
16

Τις ακμές των οίκων τις ερμηνεύουμε όπως και τα ζώδια, δηλαδή, αν μια ακμή ειναι στον Κριό, συνδυάζουμε τα στοιχεία του Κριού και του πλανήτη Άρη (κυρίαρχος πλανήτης του Κριού) με τον συγκεκριμένο οίκο. Κοιτάμε σε ποιον οίκο πηγαίνει ο κυβερνήτης και τις όψεις που κάνει ο πλανήτης.

1ος οίκος

1ος στον Κριό: Ζωηρό και δραστήριο παρουσιαστικό. Ενεργητική φύση, επιχειρηματική και θαρραλέα. Δυνατοί μυς. Χαρακτήρας σκιώδης και θορυβώδης, συχνά σκληρός, παρορμητικός. Του αρέσει να διευθύνει αλλά πληρώνει γι αυτό με τίμημα τον εαυτό του.

1ος στον Tαύρο: Χαρακτήρας ήρεμος και γαλήνιος. Μετριοπάθεια. Υλισμός και αντοχή. Αγάπη προς τη σταθερότητα και τη ρουτίνα. Ψεύτικα αισθήματα. Αφέλεια.

1ος στους Διδύμους: Ζωηρός χαρακτήρας, προσωπικότητα με δυνατότητες γρήγορης προσαρμογής. Αγάπη για τη συζήτηση. Νεανικό παρουσιαστικό, κινήσεις και λόγος αυθόρμητα. Άτομο που εύκολα εντυπωσιάζεται, με πολλές γνώμες και τάση για αλλαγές για σύγχρονα εγχειρήματα. Το χαρακτηρίζει κριτική εξυπνάδα κι η προσωπικότητά του είναι πολύ δραστήρια σε συνεχή κίνηση.

1ος στον Καρκίνο: Δειλή και λυμφατική προσωπικότητα. Χαρακτήρας ευμετάβλητος και ιδιότροπος. Έλλειψη θέλησης και διαλογιστική αδράνεια. Ανάγκη για προσκόλληση. Φαντασία. Ελπίδες. Συγκινησιακός τύπος, μεγάλη εσωτερική ευαισθησία. Αισθηματική αφέλεια. Κατά κανόνα καλή μνήμη.

1ος στον Λέοντα: Προσωπικότητα με ευγενικό και περήφανο παράστημα που εκδηλώνει έναν μαγνητισμό που επιβάλλεται στους άλλους. Το άτομο έχει θεληματικό χαρακτήρα, τολμηρό με θάρρος και ιδεαλισμό. Δεν του αρέσει καθόλου η μικροπρέπεια. Συχνά εκδηλώνει αλαζονεία, χρησιμοποιεί το χάρισμα της έλξης που διαθέτει και προβάλλει την προσωπική του δύναμη. 

1ος στην Παρθένο: Επιμέλεια στις ασχολίες που έχουν ανατεθεί στο άτομο. Γρήγορη ευφυΐα ξεκάθαρη, πρακτική, αναλυτική. Χαρακτήρας με τάσεις «στα σωστά μέτρα», πιστός, ειλικρινής, ελάχιστα εκδηλωτικός. Αγαπά τη μελέτη, την ισορροπία, τη λογική, τη μέθοδο και αφοσιώνεται εύκολα στις λεπτομέρειες των πραγμάτων. Μέση τιμιότητα, σωφροσύνη. Ισορροπία ανάμεσα στην ύλη και το πνεύμα

1ος στο Ζυγό: Χαρακτήρας ευχάριστος αλλά χωρίς ενεργητικότητα, ανέμελος, επιπόλαιος, ελκυστικός, κατά κανόνα ειρηνικός και πολύ ευεπηρέαστος από διάφορους πειρασμούς της εύκολης λύσης σε όλους του τομείς. Εύκολο θύμα για τους κόλακες. Αγάπη για την πολυτέλεια και το ακριβό ντύσιμο. Το άτομο είναι πολύ ευαίσθητο στην αρμονία των χρωμάτων και των μορφών. Καλλιτεχνικές προτιμήσεις, μουσική, χορός, ζωγραφική. Συνειδητοποίηση της αισθητικής ισορροπίας. Το άτομο όταν πρέπει να πάρει μία απόφαση εκδηλώνει διπλωματία για να την αποφύγει.

1ος στο Σκορπιό: Ενεργητικός χαρακτήρας, παρορμητικός συχνά βίαιος. Έντονη ζωτικότητα. Ικανότητα επέκτασης και αναβίωσης που εκφράζεται με τη δυνατότητα δημιουργίας νέου από το παλιό. Έντονες αντιδράσεις. Πείσμα. Μαγνητική έλξη. Η δύναμη της ακλόνητης σταθερότητας. Προσωπικότητα λίγο απότομη και μονοκόμματη αλλά που ξέρει να χρησιμοποιεί τη διπλωματία στη συμπεριφορά της. Αυτή η θέση δίνει στο άτομο προσωπικά τόλμη, πάθος, συγκίνηση, έλλειψη φόβου, οργή και την αίσθηση του κέρδους. Ο χαρακτήρας παρουσιάζει ακαμψία εκφράζοντας οξείς και απόλυτες γνώμες. Η προσωπικότητα είναι μυστικοπαθής, ικανή και επιδέξια.

1ος στον Τοξότη: Στο άτομο αρέσει η διασκέδαση, έχει πνευματικά προσόντα δικαιοσύνης και πνευματικής διαύγειας, πολλές δυνατότητες του νου λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών της σοφίας και της σύνεσης. Ισχυρή προσωπικότητα που επιβάλλεται με τη συμπεριφορά της και την ηθική της ισορροπίας. Ιδιοσυγκρασία συναισθηματική, επικοινωνιακή, ευαίσθητη με ευφυΐα και κρίση. Διαθέτει κατά κανόνα έξυπνο μυαλό, ασφαλή κρίση κι έννοια των αξιών. Έχει κλίση για το χορό. Συνήθως, ο Ωροσκόπος στο Τοξότη δίνει συνήθως μακριά πόδια κι αθλητική κορμοστασιά. Είναι επιβλητικό και πληθωρικό. Πολλές και καλές δυνατότητες για επέκταση.

1ος στον Αιγόκερω: Η θέση αυτή δίνει κατά κανόνα σοβαρό χαρακτήρα, συγκεντρωμένο, ενδοστρεφή. Η προσωπικότητα παρουσιάζεται αυστηρή, απόμακρη, σκοτεινή και χωρίς μεγάλη ευελιξία. Οι διαχυτικές εκδηλώσεις είναι σπάνιες. Το άτομο έχει μία σχετική τάση προς τον εγωισμό. Αγαπάει να προσφέρει στον εαυτό του ικανοποιήσεις. Σοβαρό αλλά όχι αφοσιωμένο. Απόλυτη έλλειψη αλτρουισμού. Το ενδιαφέρον του, η φιλοδοξία του, η θέλησή του συγκεντρώνονται γύρω από τον εαυτό του. Είναι επίμονο, μερικές φορές άσπλαχνο και ύπουλο, εκδικητικό. Η φιλοδοξία του το οδηγεί και οι πράξεις του τείνουν προς ένα κοινωνικό ανέβασμα που πραγματοποιείται σταδιακά με τη συνετή συσσώρευση αγαθών αποκτημένων με κόπο. Η επιτυχία έρχεται αρκετά καθυστερημένη αλλά συνήθως είναι εξασφαλισμένη.

1ος στον Υδροχόο: Χαρακτήρας αγαπητός, κοινωνικός, ευμετάβλητος, πολύ επηρεάσιμος. Διαδοχική ευκολία προσαρμογής. Συγκινησιακά ευάλωτος. Πρωτοτυπία και ευλυγισία, αρκετά καλή ζωτικότητα αλλά εξαρτημένη γενικότερα από ξαφνικές οργανικές κρίσεις στα νεύρα και στα κύτταρα. Προσωπικότητα ευχάριστη, ανοικτή και συμπαθητική αλλά και εύκολα μεταβλητή.

1ος στους Ιχθείς: Χαρακτήρας αγαπητός και καλοσυνάτος αλλά εξαιρετικά ευεπηρέαστος. Το άτομο είναι συχνά δειλό απέναντι στον αγώνα της ζωής. Τείνει να υφίσταται και αφήνεται να το κυβερνούν. Αγαπά να στηρίζεται σε κάποια άλλη θέληση αντί στη δική του. Απογοητεύεται εύκολα, διστάζει, δεν παίρνει αποφάσεις και δεν ξέρει να διαλέγει μια συγκεκριμένη κατεύθυνση αν δεν το σπρώξει και δεν το καθοδηγήσει κάποιος άλλος. Μαλθακότητα κι απάθεια στη συμπεριφοράς. Γενικά είναι πολύ συναισθηματικό, συμπαθή, ικανό να θυσιάζεται για το άτομο στο οποίο προσκολλάται.

2ος οίκος

2ος στον Κριό: Χρήματα και κτήσεις που αποκτιούνται με αυθόρμητες πρωτοβουλίες. Στερήσεις λόγω βίας ή απερισκεψίας. Κλίση προς τις ριψοκίνδυνες οικονομικές ενέργειες. Θετική επιδεξιότητα για απόκτηση κέρδους. Εύκολες δαπάνες. Διακυμάνσεις της τύχης.

2ος στον Ταύρο: Προσκτήσεις που είναι αποτέλεσμα υπομονής. Συνετή διαχείριση των οικονομικών. Αγάπη για το κέρδος. Επιθυμία σταθερών υλικών κτήσεων. Αύξηση της περιουσίας με αργές και θετικές εργασίες. Συνετές δαπάνες. Τοποθετήσεις χρημάτων με μέτρια αλλά εξασφαλισμένη απόδοση.

2ος στους Διδύμους: Οικονομικά που προέρχονται από διάφορες πηγές. Κέρδη εύκολα αλλά ασταθή. Υποθέσεις μπλεγμένες ή επικερδείς συνδυασμοί. Αστάθεια στα οικονομικά. Το εμπόριο, τα ταξίδια, τα γραφτά μπορεί να αποτελέσουν πηγή κέρδους. Αβεβαιότητα όσον αφορά τις τελικές προσκτήσεις. Οι αδελφοί μπορεί να συνεισφέρουν στα οικονομικά.

2ος στον Καρκίνο: Κέρδη ή κτήσεις ευνοημένες από μικρές συναλλαγές όπου ανακατεύεται το κοινό. Εμπόριο υγρών. Η περιουσία είναι πάντα ρευστή, οι δαπάνες εύκολες και χωρίς πρόβλεψη. Τα εμπορικά πλεονεκτήματα μπορούν να εκδηλωθούν έπειτα από περιστάσεις περιοδικά ευνοϊκές, χωρίς μεγάλες προσπάθειες. Πολλές διακυμάνσεις και δυνατότητες ξαφνικών κι απότομων οικονομικών ανακτήσεων.

2ος στον Λέοντα: Εύκολος θρίαμβος σε θέματα σχετικά με το χρήμα. Οικονομικά βασισμένα σε επενδύσεις και σημαντικές γνωριμίες. Εξαιρετική οικονομική διαχείριση. Επικερδής διοργάνωση, τοποθετήσεις χρημάτων και προμηθειών. Μεγάλες επιχειρήσεις και κέρδη από αυτές. Περιουσία.

2ος στην Παρθένο:  Ευνοείται το μικροεμπόριο με μικρά καθημερινά κέρδη. Το άτομο είναι φειδωλό στην αντιμετώπιση των εξόδων και των οικονομικών αναγκών του. Η περιουσία που θα αποκτήσει είναι από τις οικονομίες του. Χαρακτήρας που προβλέπει, έχει πλήρη συνείδηση της αξίας του χρήματος. Σωστή διαχείριση των οικονομικών που μερικές φορές είναι τσιγγούνικη.

2ος στο Ζυγό: Τα χρηματικά οφέλη μπορεί να προέρχονται από την εκμετάλλευση κάποιας καλλιτεχνικής ικανότητας αλλά το ζώδιο επηρεάζεται πολύ εύκολα κι έτσι μπορούμε να πούμε ότι τα οικονομικά του ατόμου θα εξαρτώνται από εξωτερικές συνθήκες και εισπράξεις όπως συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις, ενώσεις, συνεργασίες. Εύνοια της τύχης στα οικονομικά, στις δωρεές, στα βοηθήματα, στις επιχορηγήσεις. Η άνεση σχεδόν σε όλους τους τομείς, πάντα είναι εξασφαλισμένη.

2ος στο Σκορπιό: Τα χρήματα προέρχονται από τους άλλους, από κληρονομιά, θανάτους στην οικογένεια ή από τύχη. Πιθανές πηγές κέρδους από απασχολήσεις σε εργασίες που έχουν σχέση με το θάνατο ή με μυστικές, επιστημονικές έρευνες. Χαρακτήρας που εκφράζεται βίαια μπροστά στο συμφέρον και στην απόκτηση κέρδους. Γενικά το άτομο βρίσκεται σε θέση μάχης σε οικονομικά θέματα και έχει σχεδόν συνεχή άμυνα για να διατηρηθούν τα κερδισμένα ποσά ή το κεφάλαιο. Τα υλικά θέματα έχουν την πρώτη θέση.

2ος στον Τοξότη: Τα οικονομικά οφέλη δεν μπορούν να προέλθουν παρά μόνο από καθαρή τύχη παρ’ όλα τα προσόντα του ατόμου και ακόμα χρειάζεται να είναι σε καλή θέση ο Δίας. Οι ευκαιρίες κέρδους είναι σπάνιες, όχι αρκετές, τυχαίες και παρακινδυνευμένες. Οι προσκτήσεις γίνονται δυνατές μόνο με την εκμετάλλευση ειδικών προσόντων. Πιθανές εμπορικές επιτυχίες στο εξωτερικό ή έπειτα από ταξίδια για σημαντικές εμπορικές υποθέσεις. Ένα δραστήριο ανεξάρτητο επάγγελμα, νομικό θρησκευτικό μπορεί να βοηθήσει τις υλικές συνθήκες χωρίς μολαταύτα να οδηγήσει σε πλούτη.

2ος στον Αιγόκερω: Οικονομικά κέρδη χάρη στην επίμονη προσπάθεια, αποκτημένα δύσκολα με την πρόοδο και τη συνετή και φρόνιμη οικονομία. Μέτρια κέρδη αλλά κατά κανόνα ασφαλή και μακροχρόνια. Η τάση για θεληματικές στερήσεις οδηγεί συχνά ως την τσιγγουνιά. Η οικονομική επιτυχία είναι τελικά εξασφαλισμένη, αλλά το μόνο που προσφέρει είναι μία υλική, στερημένη ασφάλιση.

2ος στον Υδροχόο: Λίγα οικονομικά οφέλη. Οι ευκαιρίες για κέρδη εξαρτώνται από απρόοπτα. Ορισμένες περίοδοι που συνήθως έχουν κυκλική μορφή, συντείνουν σε εύκολες, απρόσμενες πραγματοποιήσεις σκοπών και σε σημαντικά κέρδη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως το άτομο το ίδιο καταβάλει κάποια μεγαλύτερη προσπάθεια από ότι συνήθως. Η υλική επιτυχία επομένως, παραμένει για πολύ καιρό ασταθής αλλά κάποια στιγμή έρχεται απρόσμενα. Οι συνεργασίες, συνεταιρισμοί φιλικοί ή εμπορικοί, βοηθούν στην οικονομική καλυτέρευσή του. Οι απώλειες είναι εξίσου ξαφνικές όσο και οι επιτυχίες. Η θέση αυτή δίνει, τις ευκαιρίες που πρέπει να πιάνονται στον αέρα.

2ος στους Ιχθείς: Κέρδη δύσκολα κι εξαρτημένα από ειδικές, απρόβλεπτες περιστάσεις. Η τύχη παραμένει ασαφής και παίζει ρόλο στις συναντήσεις, τις επιχειρήσεις ή τις προσκτήσεις. Μολαταύτα αν η οικονομική επιτυχία χτυπήσει μια φορά την πόρτα, η σχετική άνεση θα έχει εξασφαλιστεί γιατί το άτομο σχεδόν ποτέ δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει τα αγαθά του.

3ος οίκος

3ος στον Κριό: Διανοητική δραστηριότητα πρακτική και φιλόδοξη. Ασυνεννοησία με το άμεσο περιβάλλον. Απειθάρχητος και ξεροκέφαλος. Μετακινήσεις από παρόρμηση της στιγμής, ορμές. Κίνδυνοι ατυχημάτων σε ταξίδια. Χαρίσματα επιδέξιας ικανότητας στον τομέα της συγγραφής. Γραφτά απερίσκεπτα. Ανατροφή και νεανικές σπουδές εξαρτημένες από το περιβάλλον και γενικά υποκείμενες σε απότομες μεταβολές. Πνευματική αξία της κοινής λογικής.

3ος στον Ταύρο: Διανοητική κατάσταση μάλλον αδρανής αλλά βασισμένη στον κοινό νου και την πρακτική. Σπάνιες μετατοπίσεις, πάντα όμως ωφέλιμες κι αναγκαίες. Ανατροφή και περιβάλλον υγιεινά, πιθανά καλλιτεχνικά χαρίσματα.

3ος στους Διδύμους: Πρακτική εξυπνάδα πολύ προσαρμόσιμη στις περιστάσεις. Το άτομο εκδηλώνει επιδεξιότητα και ικανότητα για ταξίδια, εμπόριο και γραφτά. Το περιβάλλον ποικίλει. Η μόρφωση συχνά είναι επιφανειακή. Τα προσόντα σπάνια είναι ιδιαίτερα και κάνουν συνήθως το άτομο πολυτεχνίτη. Τα αδέλφια παίζουν συχνά αρκετά σημαντικό ρόλο στις υποθέσεις του ατόμου.

3ος στον Καρκίνο: Ο κοινός νους εκδηλώνεται στο μικρεμπόριο. Άμεσα επιτεύγματα. Πολλές και μικρές μετακινήσεις στο άμεσο περιβάλλον και στη χώρα. Επιθυμία για αλλαγή περιβάλλοντος. Επιφανειακή μόρφωση, εγκατάλειψη του εαυτού, ευαισθητοποίηση στο περιβάλλον χάρη σε μια διανόηση πολύ εύκολα δεκτική κι ευαίσθητη. Αυθορμητισμός, υποκείμενος σε εντυπώσεις. Εκδήλωση κάποιας αμφιταλάντευσης μπροστά στις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν.

3ος στον Λέοντα: Καλή ανατροφή. Περιβάλλον με επιρροή και ισχύ. Προσόντα διοργανωτικά, συνθετικό πνεύμα. Λογική. Πρακτικό πνεύμα. Τάση για πλατιές συλλήψεις. Άνετες κι επικερδείς μετακινήσεις κοντά σε ισχυρούς και σημαντικούς συγγενείς. Αδέλφια με καλή κοινωνική θέση. Εντιμότητα κι ειλικρίνεια στο οικογενειακό περιβάλλον.

3ος στην Παρθένο:  Διάνοια σαφώς συνειδητή, πρακτική, αναλυτική και με σωστές απόψεις. Καλή μόρφωση. Χαρισματική μνήμη. Απρόβλεπτα ταξίδια. Συχνά στη νεαρή ηλικία το άτομο έχει την τάση να φεύγει, έπειτα από ασυμφωνίες με το οικογενειακό περιβάλλον. Συναισθηματισμοί και βαθιές ειλικρινείς σχέσεις με τους συγγενείς εξ αίματος. Κοινός νους και λογική. Πιθανότητες μετακινήσεων που οφείλονται σε επαγγελματικές υποχρεώσεις.

3ος στο Ζυγό: Ευχάριστη ατμόσφαιρα σε ένα καλλιεργημένο περιβάλλον που συμπεριφέρεται με καλοσύνη προς το άτομο. Ευφυΐα συμπληρωμένη με σωστή συγκριτική κρίση αλλά και κατανόηση για τα οικεία του πρόσωπα. Μικρά ευχάριστα ταξίδια και χαρούμενες σχέσεις που δημιουργούνται κατά τη διάρκειά τους. Επιδεξιότητα στη γραφή, επιμελημένη μόρφωση.

3ος στο Σκορπιό: Μετακινήσεις που εγκυμονούν κινδύνους. Μεγάλη εξυπνάδα. Το άτομο χαρακτηρίζεται από πνεύμα με σωστή κριτική, προδιάθεση για αναμόρφωση και αναζήτηση. Το περιβάλλον ασκεί μεγάλη επιρροή πάνω του παρά την τάση του ατόμου για επανάσταση κατά του ιδίου συστήματος του περιβάλλοντος. Γραφτός λόγος που μπορεί λόγω φύσης να επισύρει το μίσος. Η διαπαιδαγώγηση που έλαβε είναι συνήθως, επικίνδυνη και ολέθρια. Απόκρυφες εμπειρίες και τάση για έρευνα του θέματος.

3ος στον Τοξότη: Όμορφα πνευματικά προσόντα. Πολλές δυνατότητες, όπως ζωγραφική, μουσική, επιστήμες, φιλοσοφία, λογοτεχνία. Περιβάλλον πρόσφορο για μόρφωση. Καλή ηθική στο στενό κύκλο κατά την παιδική ηλικία. Ταξίδια στο εξωτερικό. Τάση για εξερευνητικές περιπέτειες. Ανεξαρτησία πνεύματος. Υψηλές ασχολίες.

3ος στον Αιγόκερω: Οι τάσεις του πρακτικού μυαλού εκδηλώνονται κυρίως, με το χάρισμα της υπομονής, της μεθοδικής σύνεσης που διαθέτει το άτομο και επιπλέον, με ένα πολύ οξύ αίσθημα των στερεών αξιών. Λίγα γραφτά, περιβάλλον περιορισμένο αλλά σοβαρό. Επίπονη πνευματική αφομοίωση, αργή και δύσκολη. Πολύ σπάνια είναι λαμπρός μαθητής. Λίγα προσόντα. Ανύπαρκτα «μέσα» στην αρχή, και ελάχιστη βοήθεια από το στενό του κύκλο. Λίγα ταξίδια. Οι μετακινήσεις συχνά, εξαρτώνται από το επάγγελμα και περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Έντονη προτίμηση για τις ασχολίες που απαιτούν συγκέντρωση σε ήρεμη και απερίσπαστη ατμόσφαιρα.

3ος στον Υδροχόο: Πρακτική εξυπνάδα ιδιαίτερα προσανατολισμένη προς τις πρωτόπυπες, διαισθητικές εφευρέσεις. Φιλικό περιβάλλον, καλή συνεννόηση με συγγενείς και γείτονες. Ταξίδια ξαφνικά, σύντομα και με τα πιο σύγχρονα μέσα. Πολυάριθμες μετακινήσεις ευνοϊκές για σχέδια ή πνευματικές απασχολήσεις. Τάσεις για τις προοδευτικές, πρωτότυπες και καινούργιες ιδέες και συχνά διάδοσή τους μέσα από το γραπτό λόγο.

3ος στους Ιχθείς: Πρακτική εξυπνάδα, ευφυΐα, ανοικτό μυαλό τόσο στο σωστό όσο και στην απάτη. Είστε πολύ δεκτικός στο περιβάλλον, αποφεύγετε τις συζητήσεις και προβάλετε μια σιωπηλή, αδρανή. Ουδέτερη  συμπεριφορά, ανάλογα με το περιβάλλον. Ευφάνταστος, αλλάζει εύκολα ιδέες, δύσκολα συνδέεται και για να καταλήξει σε κάποια εκλογή, χρειάζεται ένα συμπαθητικό, φιλικό περιβάλλον στις σχέσεις σας. Η λεπτότητά σας αντισταθμίζει μια διάνοια μάλλον τεμπέλικη, ενεργεί ακολουθώντας κυρίως, τις εντυπώσεις και τις ψυχικές παρορμήσεις σας. Απρονοησία στα γραφτά, μικρές μετακινήσεις, έλξη για το νερό ή τις παραθαλάσσιες περιοχές, θαλασσινά ταξίδια. Πιθανό εμπόριο υγρών.

4ος οίκος

4ος στον Κριό: Δραστηριότητες στο οικογενειακό κύκλωμα. Έντονη κληρονομικότητα. Πατρική εξουσία. Κίνδυνοι διαφωνιών στην οικογένεια, φιλονικίες, απότομες ρήξεις. Η κληρονομιά και τα πατρικά περιουσιακά στοιχεία κινδυνεύουν να εξανεμιστούν. Μονιμότητα της δραστηριότητας μέχρι το τέλος της ζωής. Θορυβώδες οικογενειακό περιβάλλον.

4ος στον Ταύρο: Ενωμένο και αρμονικό οικογενειακό περιβάλλον. Η σταθερότητα και η άνεση χρησιμεύουν για να δίνουν στην οικογενειακή εστία ευχάριστη ατμόσφαιρα. Άνεση προς τα τέλη της ζωής. Γονείς με οικονομική ευχέρεια που αφήνουν μικρή κληρονομιά σε ακίνητα. Υγιής κληρονομικότητα.

4ος στους Διδύμους: Περιπλανήσεις και έλλειψη σταθερού σπιτικού. Συχνές αλλαγές των οικογενειακών συνθηκών στο υλικό πλάνο. Επαναλήψεις όσων πραγμάτων αφορούν τον τομέα αυτό. Δραστήρια οικογένεια. Έξυπνοι γονείς. Έλλειψη σταθερότητας στα ακίνητα. Ευκαμψία και κατανόηση από το οικογενειακό περιβάλλον κάτι που θα κάνει το άτομο να μην διστάσει να απομακρυνθεί από την πατρική περιουσία και εστία για διάφορες επιχειρήσεις παρασύροντας και την οικογένειά του στις στεναχώριες και τα προβλήματά του. Αναχωρήσεις κι επιστροφές σε ολόκληρη τη ζωή μέχρι το τέλος της.

4ος στον Καρκίνο: Πιθανότητες πολλών απογόνων. Δύστροπος χαρακτήρας, ιδιότροποι δεσμοί ευμετάβλητοι, πολυάριθμοι και κοινοί. Αγάπη για στενές ιδιωτικές απολαύσεις. Επενδύσεις επισφαλείς, περιοδικές και αμφίβολες. Πρόσφορος για διαπαιδαγώγηση παιδιών. Στον αισθηματικό τομέα, ιδιοτροπίες συγκινήσεις, προσκολλήσεις, φαντασία, αδυναμίες μπροστά στην επιθυμία.

4ος στον Λέοντα: Οικογενειακό κύρος, αίσθηση της ιεραρχίας. Στερεή πατρογονική κληρονομιά. Ισχυρός πατέρας. Το άτομο έχει επίγνωση της κοινωνικής του θέσης και επιβάλλει τη θέλησή του στη διοργάνωση της οικογενειακής εστίας, σύμφωνα με τις παραδόσεις. Ευγενική καταγωγή, ακτινοβόλα δύναμη γύρω του. Προστασία στο οικογενειακό περιβάλλον. Αύξηση της περιουσίας χάρη σε νέες αποκτήσεις, αναζήτηση αριστοκρατικών τοποθεσιών για μόνιμη κατοικία. Σταθερότητα στην οικογένεια.

4ος στην Παρθένο: Απλό οικογενειακό περιβάλλον. Πατρογονική κληρονομιά μεταβιβαζόμενη υπό όρους, υποχρεώσεις και καθήκοντα. Κληρονομικότητα συμφεροντολογική και υπολογιστική. Το άτομο έχει πρακτικό πνεύμα και δίκαιο. Στα τέλη της ζωής οι συνθήκες είναι συχνά ταπεινές, μετριοφροσύνης, υποτέλειας, δύσκολες. Αναγκαστική παραμονή στο σπίτι.

4ος στο Ζυγό: Οικογενειακό περιβάλλον άνετο και πολλές φορές τυχερό. Καλλιτεχνική ή πνευματική κληρονομικότητα. Το άτομο από πολύ νέο στρέφεται προς προσανατολισμούς μάλλον ασυνήθιστους. Έλξη για την πολυτέλεια και την ομορφιά. Δεξιώσεις κι έντονη κοσμική ζωή. Καλή θέση για ευτυχισμένα κι άνετα γηρατειά γιατί η θέση αυτή συμβολίζει την ηρεμία μέσα στην υλική ισορροπία, παρά μία κάποια ζωτική αντίσταση, σχετικά αδύνατη.

4ος στο Σκορπιό: Έντονη ζωτική αντίδραση. Ο θάνατος θα προέλθει σε προχωρημένη ηλικία ή σε δημόσια περιστατικά, όπως απόπειρα δολοφονίας, πόλεμος, γήινες καταστροφές. Το τέλος της ζωής θα είναι κρίσιμο και δυσάρεστο. Οικογενειακό κλίμα θλιβερό, με ζήλιες, έντονη κριτική και πεισματικά μακροχρόνια μίση. Πιθανή κληρονομιά.

4ος στον Τοξότη: Ζωή υγιεινή. Αξιοπρεπής συμπεριφορά στον οικογενειακό χώρο. Οικονομικά άνετα. Επιρροές ηθικές, θρησκευτικές, πνευματικές που προέρχονται από το στενό περιβάλλον. Μετακινήσεις στο εξωτερικό ή εγκατάσταση σε άλλη χώρα με νέες οικογενειακές συνθήκες. Αναζήτηση των υλικών αγαθών που ωθεί συχνά, το άτομο ως τη μετανάστευση. Περιπέτειες στο τέλος της ζωής του που θα συμβούν στο εξωτερικό. Οι απασχολήσεις του ατόμου είναι υγιείς και οδηγούνται από φυσικές παρορμήσεις και ικανότητες.

4ος στον Αιγόκερω: Σοβαρό οικογενειακό περιβάλλον, αυστηρό, λιτό. Θλιβερά παιδικά χρόνια. Πατέρας έντιμος αλλά με ελάχιστα μέσα. Οικογενειακή εστία ήρεμη, χωρίς χαρούμενες συμπεριφορές και άνεση αλλά με σταθερότητα. Υλικές συνθήκες που βελτιώνονται με τη πάροδο του χρόνου χάρη στη διατήρηση και την αποταμίευση της κληρονομιάς και την απόκτηση των αγαθών όπως κτήματα, σπίτια. Τέλος της ζωής, μέσα στην απομόνωση σε κάποιο χώρο προετοιμασμένο πριν από πολλά χρόνια. Φιλοδοξίες εκπληρωμένες στα γηρατειά.

4ος στον Υδροχόο: Η οικογένεια είναι δεμένη με δεσμούς καλής συνεννόησης και κατανόησης. Αποχωρήσεις και χωρισμοί συχνοί αλλά οι συμφιλιώσεις εύκολες και γρήγορες. Στο άτομο αρέσει να δέχεται τους φίλους στο σπίτι. Οι συνθήκες της ζωής στο σπίτι πολύ συχνά είναι πρωτότυπες και παρουσιάζουν απρόοπτα και αναστατώσεις. Το τέλος της ζωής του είναι δύσκολο να προβλεφτεί εξαιτίας ξαφνικών γεγονότων και μεταβολών της τύχης και των απηχήσεων που έχουν για το σπίτι.

4ος στους Ιχθείς: Κατάσταση οικογενειακή χωρίς λάμψη και ιδιαιτερότητα. Οικογενειακές σχέσεις μάλλον αόριστες και ασταθείς. Ανασφαλής οικονομική κατάσταση. Κληρονομικότητα ευεπηρέαστη, ασταθής, φευγαλέα. Συχνά τάση για ποτά. Το σπιτικό του ατόμου εξαρτάται από τα προσόντα ή τα ελαττώματα του έτερου ήμισυ. Το τέλος της ζωής μπορεί να είναι πολύ ευτυχισμένο ή χαοτικό και ακαθόριστο. Κίνδυνος από το νερό. Συχνά, η θέση αυτή δείχνει παράνομο παιδί, νόθο ή προ του γάμου.

5ος οίκος

5ος στον Κριό: Τα αισθήματα του ατόμου είναι βίαια, παρορμητικά, απότομα και γρήγορα. Κίνδυνος για συχνούς ερωτικούς χωρισμούς. Τολμηρές πρωτοβουλίες στα τυχερά παιχνίδια και τις επενδύσεις. Απόγονοι προικισμένοι με γερή ζωτικότητα. Συναισθηματική απερισκεψία, κακός γενετήσιος κύκλος. Λίγα παιδιά.

5ος στον Ταύρο: Αισθησιακοί έρωτες βαθύς και σταθεροί. Αγάπη για τις απολαύσεις και τη καλοζωία. Εκδηλωτικές συναισθηματικές σχέσεις, χρωματισμένες με κάποια δόση ζήλιας. Τύχη στις επενδύσεις. Απόγονοι γεμάτοι υγεία δεμένοι με τους γονείς. Κλήση προς τα σαρκικά πάθη.

5ος στους Διδύμους: Πολλαπλή συναισθηματική έκφραση. Σχέσεις, δεσμοί που είναι εφήμεροι, τάση επιπολαιότητας στις προσωπικές σχέσεις. Η φύση των συναισθηματικών δεσμών είναι μάλλον διανοητική παρά αισθησιακή. Ποικιλία στις απολαύσεις, φιλικές έξοδοι, συμμετοχή στους συλλόγους ή λέσχες. Δυνατότητα γέννησης διδύμων. Κίνδυνος στειρότητας από απροσεξία. Κατά τη νεότητα έντονη διάθεση κι εναλλαγές στις ερωτοτροπίες, στον αισθηματικό τομέα. Οι εξωσυζυγικοί έρωτες αποτελούνται από δεσμούς χωρίς επαύριον. Πιθανή, κάποια μικρή λογοτεχνική συμβολή. Πολλές επενδύσεις φτιαγμένες από μικρές επαναλαμβανόμενες ενέργειες και μικρά κέρδη.

5ος στον Καρκίνο: Το άτομο νιώθει μητρική αγάπη για τους άλλους εκδηλώνοντας κτητικά συναισθήματα. Έντονη ιδιοσυγκρασία, εύπλαστη φαντασία και ισχυρός ρομαντισμός. Οι ερωτικές υποθέσεις έχουν ιδιαιτερότητες και αστάθεια. Πολλά παιδιά.

5ος στον Λέοντα: Έρωτες ή αισθηματικές σχέσεις βαθιές κι ειλικρινείς. Συχνά πολύ σημαντικές και ευνοϊκές επενδύσεις. Λίγοι απόγονοι. Κοσμικές απολαύσεις σε καλή κοινωνία. Καλλιτεχνικές τάσεις που πιθανά να είναι θέατρο.

5ος στην Παρθένο: Οι ηδονές και τα ερωτικά παιχνίδια είναι συνήθως πνευματικά. Σχέσεις αισθηματικές ελάχιστες. Αγνός έρωτας. Εσωτερικός συναισθηματισμός, αγάπη για τη περιπλάνηση σε μορφή χαλαρώματος. Πιστή αγάπη χωρίς υπερβολές. Το πνεύμα κυριαρχεί στα αισθήματα. Λίγα ή καθόλου παιδιά. Επενδύσεις μόνο όταν είναι τελείως απαλλαγμένες από κινδύνους. Μερικές φορές συναισθηματικά δεσίματα από ανάγκη έκφρασης μία έντονης τάσης για προστασία.

5ος στο Ζυγό: Το άτομο έχετε την τάση να δημιουργεί καταστάσεις προέκτασης του εαυτού, απογόνους, λογοτεχνικά έργα, καλλιτεχνήματα. Του αρέσουν τα ταξίδια δημιουργικής καλλιτεχνίας, κάνετε ευχάριστες αισθηματικές σχέσεις. Εγκατάλειψη στις σαρκικές απολαύσεις. Αγάπη για τον έρωτα. Η επιπολαιότητα αποτελεί τον κίνδυνο αυτής της θέσης. Κλίση προς τα τυχερά παιχνίδια και την κερδοσκοπία, συχνά με πολύ επωφελή αποτελέσματα. Η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή του. Τα παιδιά που θα αποκτήσει θα είναι όμορφα και έξυπνα.

5ος στο Σκορπιό: Τάση για μυστικές, τολμηρές και ριψοκίνδυνες επενδύσεις που προέρχονται από ραδιουργίες ή παράνομες πληροφορίες, πρόσφορες σε ισόβιες κερδοσκοπίες. Ερωτικό πάθος κυριαρχικό και ζηλότυπο. Η αγάπη συχνά ακολουθείται από άσβεστο μίσος σε περίπτωση αποτυχίας. Δυνατότητες πολλών απογόνων αλλά κίνδυνος απώλειας παιδιού. Κίνδυνος προδοσίας ή θανάτου του συντρόφου που προκαλεί πένθος οδυνηρό και σκληρό.

5ος στον Τοξότη: Η τάση για ερωτικές περιπέτειες εκφράζεται μέσα από τα συναισθήματα του ατόμου απέναντι στο άλλο φύλο. Η αγάπη για ανεξαρτησία είναι συχνά πιο ισχυρή από τον έρωτα. Ως προς τα συναισθήματα, το άτομο αναζητά την πνευματική και την ηθική ταύτιση, περισσότερο παρά τη σαρκική. Τις αισθηματικές υποθέσεις του ατόμου διέπει η ελευθερία, η καλοπέραση αλλά και συχνά υπάρχει η πιθανότητα για νομιμοποίηση των αρμονικών σχέσεων. Το άτομο έχει μεγάλη προτίμηση στα τυχερά παιχνίδια και θα ριψοκινδυνεύσει σημαντικά ποσά. Τα παιδιά του θα τα μεγαλώσει με ηθική και θρησκευτική αγωγή. Υπάρχει η πιθανότητα κάποιος απόγονος να ζήσει στο εξωτερικό.

5ος στον Αιγόκερω: Έλλειψη της διασκέδασης. Ο τρόπος που ψυχαγωγεί το άτομο είναι σοβαρός και αξιοπρεπής. Οι φιλικές και ερωτικές σχέσεις του ατόμου είναι λιτές και χωρίς μεγάλη συναισθηματική αβρότητα. Τα αισθήματα είναι βαθιά, σταθερά, πιστά. Προδιάθεση για σχέσεις με μεγαλύτερα κατά πολύ άτομα στην ηλικία. Η οικονομική κατάσταση είναι μικρή και το άτομο δεν ευνοείται από την τύχη. Σχέδια φτιαγμένα με σύνεση, με ασφάλεια και χωρίς επικίνδυνες παραμέτρους. Οι απόγονοι είναι λίγοι, χωρίς μεγάλη ζωτικότητα.

5ος στον Υδροχόο: Πρωτοβουλίες και ριψοκίνδυνα τολμήματα στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, των απολαύσεων και των επιχειρήσεων. Το άτομο είναι προοδευτικό. Παράξενος, ανεξάρτητος έρωτας αλλά ειλικρινής και ελάχιστα ρομαντικός. Προτίμηση για τις ιδανικές ή πνευματικές σχέσεις. Ανταλλαγές ιδεών. Έλξη για τα επιστημονικά θέματα και για πράγματα σύγχρονα, ανέκδοτα, ανεφάρμοστα, συνεταιρικά. Λίγοι απόγονοι που συνήθως έχουν μικρή ζωτικότητα.

5ος στους Ιχθείς: Ρομαντικοί έρωτες πολύ συχνά συναισθηματικοί όπου δείχνετε πνεύμα αυτοθυσίας και αφοσίωσης. Οι αγιάτρευτοι ερωτικοί καημοί είναι συνηθισμένοι, σε αυτή τη θέση. Οι σχέσεις περιβάλλονται από μυστήριο, δισταγμούς, παρανομία, μυστικά. Οι δεσμοί είναι αβέβαιοι, αμφιταλαντευόμενοι, ασταθείς γιατί έχετε συχνά την αβουλία, του να προσφέρει στο ταίρι του. Ευνοούνται οι επιχειρήσεις που συσχετίζονται με το χρηματιστήριο, ιδίως σε ταραγμένες και δύσκολες περιόδους. Πολλά παιδιά.

6ος οίκος

6ος στον Κριό: Η σωματική δραστηριότητα είναι καλή αλλά υπόκειται σε οργανικά ή φυσικά ατυχήματα που επέρχονται ξαφνικά. Πονοκέφαλοι, ασθένειες από φλογώσεις, πυρετοί, ατυχήματα στην εργασία. Συχνά θέση υφισταμένου με κάποια ίχνη αρχηγίας. Τεχνίτης. Διαφωνίες και χωρισμοί στην εργασία. Απρόοπτες ρήξεις. Επαναλήψεις. Απρονοησίες.

6ος στον Ταύρο: Στον επαγγελματικό τομέα θέση υφισταμένου αλλά που απαιτεί εμπιστοσύνη. Σταθερότητα σε μία δουλειά. Υποταγή και υπακοή, υπομονή και επιμονή στην εργασία. Παραγωγικότητα μέσω αυτής. Καθιστική ζωή. Ασθένειες του λαιμού, κακή λειτουργία των εντέρων. Εύθραυστο συκώτι.

6ος στους Διδύμους: Νευρική ή πνευμονική αδυναμία. Κίνδυνος πνευματικής υπερκόπωσης. Σχέσεις και θέση υφισταμένου είτε στον τομέα του λόγου, όπως η δημοσιογραφία και της ευφράδειας, όπως το ραδιόφωνο είτε του εμπορίου. Συχνά, οι απασχολήσεις είναι πολλές χωρίς ξεκαθαρισμένα όρια. Οι δυνατότητες είναι πολλές. Ασυμφωνία με τους υφισταμένους.

6ος στον Καρκίνο: Το άτομο με ευκολία εξυπηρετεί τους άλλους ανθρώπους. Υποταγή και μικρές βοηθητικές εργασίες και απασχολήσεις. Δουλειές που αφορούν ή έρχονται σε επαφή με το πολύ κοινό, ιδιότητες που εκτιμώνται από τους ανωτέρους. Πολλές αλλαγές τόπου εργασίας. Οργανική αδυναμία, στομαχική ευπάθεια. Κόπωση του μεγάλου συμπαθητικού. Ανωμαλίες κυκλοφοριακές, πεπτικές, της ωοθηκικής λειτουργίας.

6ος στον Λέοντα: Επικείμενες ασχολίες ή επαγγελματικές ευθύνες πολύ σημαντικές που προσφέρουν πραγματική εξουσία. Μεγάλες υπευθυνότητες, διοργάνωση, διακυβέρνηση, επιβολή στους υφισταμένους. Καρδιακές ασθένειες. Τάση για παχυσαρκία.

6ος στην Παρθένο: Επαγγελματική συνείδηση στη δουλειά ή στις υποχρεώσεις. Πολύτιμος συντελεστής χάρη στη δεξιοτεχνία και την ανοιχτή αντίληψη. Απασχόληση σε βοηθητικές εργαστηριακές ασχολίες, χημεία, ιατρική, νοσηλευτική. Σωματική καθαριότητα. Ασθένειες της κοιλιάς, εντερικές διαταραχές, κυτταρικές δηλητηριάσεις. Νευρικός πονοκέφαλος.

6ος στο Ζυγό: Η αδυναμία του ζωδίου βρίσκει εδώ την πιο σίγουρη έκφρασή της. Νεφρά και ουροδόχος κύστη ευπρόσβλητα. Πρόωρη φθορά που οφείλεται στις υπερβολές και τις καταχρήσεις. Επαγγέλματα που έχουν σχέση με ελεύθερες καλλιτεχνικές ασχολίες, βιοτεχνία, μόδα, εμπόριο ειδών πολυτελείας. Συνθήκες μέτριες αλλά ευτυχισμένες. Τάση για απώλεια παιδιού στο διάστημα της κύησης.

6ος στο Σκορπιό: Επάγγελμα επίπονο και συχνά δύσκολο, επικίνδυνο ή μυστική απασχόληση σε απόκρυφους οργανισμούς. Καλή υγεία αλλά κίνδυνοι από εγχειρητικά ατυχήματα, μόλυνση, γάγγραινα, φαρμακευτική δηλητηρίαση. Πιθανή μόλυνση των ωοθηκών ή των όρχεων. Παθήσεις του ουροποιητικού ή του αιματικού. Θέληση και αυστηρότητα στην εργασία. Υποτέλεια πάντα πολύ δύσκολα ανεκτή.

6ος στον Τοξότη: Υγεία σε κίνδυνο από πιθανότητες γαστρονομικών καταχρήσεων, αρθρίτιδα, κυκλοφοριακό. Κιρσοί. Ανεξάρτητα επαγγέλματα. Πολλές ασχολίες ταιριάζουν με τις πνευματικές ικανότητες του ατόμου ή με τα έμφυτα προσόντα του, αθλητισμός, μουσική. Αυθεντία στην απασχόληση λόγω αρμοδιότητας και αίσθημα δικαιοσύνης απέναντι στους υφισταμένους.

6ος στον Αιγόκερω: Γενικά, η θέση αυτή δεν ευνοεί τη ζωτικότητα. Επιβράδυνση των οργανικών λειτουργιών. Έλλειψη σωματικής δραστηριότητας και γενική αδυναμία. Ασθένειες στο δέρμα, στα οστά, ρευματισμοί, εσωτερικά κρυολογήματα. Το άτομο θα κοπιάσει επαγγελματικά, θα εργαστεί επίπονα και μακροχρόνια. Εργατικό και υπεύθυνο θα εκτελεί σοβαρά και καλά έργα.

6ος στον Υδροχόο: Επικίνδυνη θέση για τη ζωτικότητα γενικά που απειλείται από ξαφνικές διασπάσεις, απρόσιτες και γρήγορες, στην οργανική και νευρική ενεργητικότητα. Οι πνευματικές ικανότητες υπόκεινται σε πιθανή απειλή διαταραχής. Ο καρκίνος, η επιληψία, η κακή κυκλοφορία, η αδυναμία στα άκρα είναι τα συχνά αποτελέσματα αυτής της θέσης. Το άτομο διαλέγει επάγγελμα ανεξάρτητο, ελεύθερο. Η αστάθεια και οι μεταβολές χαρακτηρίζουν τον επαγγελματικό χώρο.

6ος στους Ιχθείς: Μυαλό συνήθως υγιές αλλά υπάρχουν ενοχλήματα στις οργανικές λειτουργίες εξαιτίας κάποιας ευαισθησίας στις τοξινώσεις, στους αδένες, στα έντερα, ασθένειες του δέρματος, του αίματος, ρευματισμοί, αρθριτικών, παρασίτων. Ευπάθεια στα πόδια. Εύκολα αυθυποβάλλεται και τείνει να παίρνει πολύ συχνά φάρμακα και χάπια. Οι επαγγελματικές ασχολίες του είναι ποικίλες, ελάχιστα επικερδείς εκτός αν είναι στραμμένες προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, το εμπόριο ποτών ή μερικές φορές προς τις σκοτεινές υποθέσεις, όπως μυστικοί σύμβουλοι, βοηθοί προσωπικοτήτων κ.λ.π. Έχει πάντα δυσκολίες στο δημιουργήσει για τον εαυτό του μια σταθερή θέση και εξαρτάται από τους άλλους.

7ος οίκος

7ος στον Κριό: Συνεταιρισμοί, συνεργασίες, συμβόλαια, γάμοι που συμφωνούνται στα γρήγορα και διαλύονται ακόμα γρηγορότερα. Πρόωρη κοινοτική δράση. Παρορμητική ένταξη ή ανάληψη ευθύνης. Ρήξεις, διαζύγια, συζυγικοί καυγάδες, φιλονικίες. Επίφοβοι και εκδικητικοί εχθροί. Ριψοκίνδυνα εγχειρήματα. Οι κοινωνικές πράξεις στηρίζονται πάνω στις επιθυμίες ή τις παρορμήσεις της στιγμής. Δραστήριοι συνεταίροι.

7ος στον Ταύρο: Εύκολη ένταξη στο κοινωνικό σύνολο βασισμένη στην υποστήριξη άλλων. Γάμος, όπου το υλικό συμφέρον συμπίπτει με τις αισθησιακές απολαύσεις. Σύντροφος σοβαρός, σταθερός, αλλά ξεροκέφαλος που αγαπάει την άνεσή του. Καλά μελετημένη συμφωνία, τηρούμενη με σεβασμό. Πιθανές δίκες για χρήματα. Επωφελείς συνεταιρισμοί. Φίλοι ή εχθροί ζηλότυποι.

7ος στους Διδύμους: Σχέσεις και συνεταιρισμοί οδηγούνται από το συμφέρον και διαλύονται εύκολα. Διαζύγια και χωρισμοί που προδικάζουν νέες σχέσεις. Η επαφή με το κοινωνικό σύνολο είναι άνετη αλλά σφραγισμένη από αστάθεια και μεταβλητότητα. Υπάρχει προδιάθεση για γάμο, κατά κανόνα σε μικρή ηλικία με σύντροφο νέο και έξυπνο. Πολυάριθμοι ανταγωνιστές, γενικά όχι πολύ επικίνδυνοι. Πληθώρα από μικροενοχλήσεις ή μικροδίκες. Φιλικός ή αδελφικός συνεταιρισμός.

7ος στον Καρκίνο: Κοινωνικότητα. Εύκολες και πολλές επαφές με τους ανθρώπους. Ο σύντροφος μπορεί να είναι ιδιότροπος, μεταβλητός ή προσκολλημένος στο πατρικό του περιβάλλον. Αγάπη για τη συζυγική ζωή και για την ήρεμη οικογενειακή ευτυχία. Εντούτοις, υπάρχουν φόβοι αστάθειας στο γάμο και στις συμφωνίες, που παραμένουν αμφίβολες και συχνά βασίζονται στις συνθήκες της στιγμής και υπόκεινται στους κινδύνους της εξέλιξης εξωτερικών παραγόντων που προσφέρουν δυνατότητες αλλαγής. Το ίδιο εύθραυστοι είναι και οι συνεταιρισμοί.

7ος στον Λέοντα: Ισχύς στις κοινωνικές επαφές. Άτομο που ελκύει, είναι ειλικρινές, τίμιο, ευγενικό σαν σύντροφος. Σταθερότητα και σεβασμός για τις συμφωνίες και τις υποχρεώσεις. Γάμος επιτελεσμένος στην ασφάλεια και ειλικρίνεια. Συνεταιρισμοί διαρκείας. Εύνοια για τον αγώνα της ζωής. Οι αντίπαλοι ή οι εχθροί θα είναι ισχυροί αλλά το ζώδιο του Λέοντα ευνοεί το άτομο στην έκβαση των αγώνων.

7ος στην Παρθένο: Οι συνεργασίες και οι σχέσεις καθοδηγούνται από τη λογική. Πολύ συχνά, η θέση αυτή δείχνει αγαμία ή καθυστερημένο γάμο. Προσαρμογή στις συνθήκες που επιβάλλονται απ’ την κοινωνική ζωή, κατανόηση κι εξυπνάδα που διευκολύνουν τις σχέσεις σας με τους άλλους. Αναζήτηση έξυπνων συντρόφων. Τάση για σύνδεση με κάποιο άτομο υφιστάμενο ευφυή, πρακτικό και εργατικό. Συζητήσεις ενδιαφέρουσες και καλός τρόπος ομιλίας. Πιθανή παραίτηση έπειτα από κάποιο αποτυχημένο γάμο.

7ος στο Ζυγό: Οικογενειακή ζωή αρκετά ευτυχισμένη αλλά και υποκείμενη σε κινδύνους λόγω επιπολαιότητας. Κοινωνική ζωή έντονη γεμάτη από διασκεδάσεις, τάση για ότι είναι του συρμού. Οι σχέσεις κι οι συνεταιρισμοί οφείλονται κατά κανόνα σε γνωριμίες. Χωρίς αντίθετες όψεις, η θέση αυτή ευνοεί τη συνεργασία, το γάμο, τις νομικές υποθέσεις όπου προέχει η δικαιοσύνη, η τιμιότητα και η ισορροπία.

7ος στο Σκορπιό: Θέση αρκετά δύσκολη για τις εξωτερικές σχέσεις, τις ενώσεις, το γάμο. Οι συνεταιρισμοί, οι συνεργάτες, οι σύζυγοι είναι γεμάτοι πάθη, ζήλια και μίσος που μεταφράζεται σε χωρισμούς και διαζύγια. Διαφωνίες και ύπουλες επιθέσεις εχθρών που μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου. Δόλιες υποσχέσεις. Σύντροφος εκδικητικός και ισχυρός. Οι συνέταιροι βρίσκονται σε κίνδυνο ή αντιπροσωπεύουν κάποιον κίνδυνο για το ίδιο το άτομο. Πιθανή χηρεία.

7ος στον Τοξότη: Θέση κατάλληλη για ευτυχισμένους δεσμούς βασισμένους στην τίμια ανεκτικότητα και στη συζυγική καλοπροαίρετη διάθεση. Εμπιστοσύνη, τιμιότητα, ευθύτητα στους συνεταιρισμούς και τις συμφωνίες. Γενναιόδωροι σύντροφοι. Δεσμός στο εξωτερικό ή με ξένα πρόσωπα. Συνεταιρισμοί, γάμος, σχέσεις ευνοϊκές. Δίκες και διαδικασίες που ευνοούνται. Φιλικές, υγιείς επιφανειακές σχέσεις.

7ος στον Αιγόκερω: Σύνδεση και συνεταιρισμός με σοβαρό σύντροφο, ηλικιωμένο, ψυχρό αλλά πνευματικά ωφέλιμο για το άτομο. Καθυστερημένος γάμος. Κοινωνικό ανέβασμα λόγω γάμου ή συνεταιρισμού. Κοινωνικές σχέσεις σπάνιες και ελάχιστα δημοφιλείς. Δυσκολίες στο γάμο μπορούν να επιφέρουν την αγαμία. Εχθροί ανάμεσα σε ηλικιωμένα πρόσωπα, μνησίκακα και πεισματάρικα.

7ος στον Υδροχόο: Θέση που η ελεύθερη ένωση απειλείται. Ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι η συνηθέστερη περίπτωση, στον ερωτικό τομέα. Οι χωρισμοί με τους συγγενείς θα είναι συχνοί, οι σχέσεις συνεργασίας θα διακόπτονται ξαφνικά και η συζυγική εστία θα απειλείται από διαζύγιο. Πρωτοτυπία στις κοινωνικές σχέσεις. Τάση να μην παραδέχεται το άτομο, ούτε τις δυσκολίες, ούτε τις δεσμεύσεις αρνούμενο να υποκύψει σε κάποιο πρόσωπο ή κατάσταση. Αναζήτηση ανεξάρτητης, πνευματικής φιλίας που στηρίζεται στο συναίσθημα, αποδεκτής και παραδεγμένης συνειδητά. Συμφωνίες και υποσχέσεις που καταπατιούνται, κοινωνικές σχέσεις με αστάθεια.

7ος στους Ιχθείς: Κοινωνικές σχέσεις και δεσμοί πολύ ήρεμοι και ξεκούραστοι. Αναζήτηση συντρόφου όπου το άτομο μπορεί να νοιώσει εμπιστοσύνη. Χαρακτήρας συντρόφου μαλακός, αναποφάσιστος, χωρίς μεγάλη ενεργητικότητα και πάθη. Πιθανότητα πολλών γάμων. Οι σχέσεις με τους συνεταίρους είναι συχνά απατηλοί. Συχνές απογοητεύσεις από εξωτερικούς παράγοντες, εχθροί που δρουν με απάτες, συκοφαντίες και με σκοτεινό και ακαθόριστο τρόπο.

8ος οίκος

8ος στον Κριό: Κίνδυνος θανάτου από απροσεξία ή από βιαιότητα των άλλων. Σύντροφος παρορμητικός και πολυέξοδος. Εξανέμιση των εισοδημάτων ή των κληρονομιών. Τραυματισμοί ή θανατηφόρες ασθένειες στο κεφάλι. Θεληματική θρασύτητα.

8ος στον Ταύρο: Εξωτερικά οφέλη από κληρονομιά σταθερών και μόνιμων αγαθών. Σύντροφος άνετος και σοβαρός. Οι συνθήκες του θα είναι ήπιες ή έντονα θανατηφόρες του λάρυγγα, του λαιμού ή σχετικές με τα αφροδίσια. Προσκόλληση της ψυχής στις υλικές αξίες.

8ος στους Διδύμους: Παιδικά χρόνια ευπαθή και υποκείμενα σε κίνδυνο θανάτου από προσβολές των πνευμόνων, των νεύρων ή συναισθηματική αιτία. Κίνδυνοι κατά τις μετακινήσεις. Πιθανός θάνατος αδελφού ή αδελφής. Κληρονομιά από νέα άτομα. Μερικά γραφτά του ατόμου μπορεί να τύχουν κάποιας αναγνώρισης μετά το θάνατό του. Ευνοϊκή θέση για συνεταιρισμούς.

8ος στον Καρκίνο: Ψυχισμός επηρεασμένος από οικογενειακούς θανάτους, εσωτερικές θλίψεις. Πιθανότητα οικογενειακής κληρονομιάς. Κίνδυνοι από τα υγρά και το νερό. Περιουσιακή αστάθεια των συνεταίρων ή του συζύγου. Πιθανότητα θανάτου σε δημόσιο χώρο ή προσκαλεσμένου από το κοινό.

8ος στον Λέοντα: Ευκαιρίες για εξωτερικά κέρδη από τους συνεταίρους, το σύζυγο, κληρονομιές, δωρεές ή κληροδοτήματα. Μεγάλη ψυχική αξία. Ιδεαλισμός. Κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις. Απρόοπτη καρδιακή κρίση. Ένδοξος θάνατος. Μεγάλες αλλαγές σε ορισμένες εποχές της ζωής χωρίς το άτομο να έχει τον πρώτο ρόλο. Δράση που εξαρτάται από εξωτερικές συνθήκες.

8ος στην Παρθένο: Μεγάλη διαύγεια πνεύματος. Ενθουσιασμοί που συχνά είναι «συμφεροντολογικοί». Φυσικός θάνατος. Η ψυχή ελκύεται προς τα υψηλά ιδανικά, παθιάζεται και ανάλογα με τις περιπτώσεις, ενθουσιάζεται στιγμιαία, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε ταξίδια ή σε πράξεις που θα μεταβάλουν τελείως τη ζωή του. Παραδοσιακά η θέση αυτή, δίνει κληρονομιά από μακρινούς συγγενείς.

8ος στο Ζυγό: Ψυχισμός αδύνατος και ανήσυχος. Η αξία της ψυχής είναι ασταθής και πολύ ευεπηρέαστη. Αυτή η «λανθάνουσα ανησυχία» είναι συχνά ανάλογη με τη γενική κατάσταση και δείχνει κάποια πιθανότητα χηρείας ή θανάτων πολύ κοντινών και αγαπητών προσώπων. Οι ανώτερες σφαίρες του υποσυνείδητου προειδοποιούν έμμεσα για κινδύνους ασθενειών των νεφρών, καταχρήσεων ή υπερβολών που μπορούν να οδηγήσουν ως το θάνατο που πολλές φορές προκαλείται απ’ τη ολιγοψυχία της ψυχής που αρνιέται ή δεν βρίσκει τη δύναμη να παλέψει με τις κακές συνήθειες. Ο θάνατος είναι ήρεμος και επέρχεται μέσα σε υλικές συνθήκες ευχάριστες. Κληρονομιές από σύζυγο ή συνεταίρους είναι πολύ πιθανές σε αυτή τη θέση.

8ος στο Σκορπιό: Μεγάλες αλλαγές πάντα παράξενες και ξαφνικές. Πιθανές ψυχικές αρρώστιες, τάση για διεστραμμένη συμπεριφορά. Αφύσικες ικανότητες των νοητικών εκδηλώσεων, προαισθήσεις, ενοράσεις. Βίαιος θάνατος που περιβάλλεται από μυστήριο και ειδικά αν ο Άρης με τον Κρόνο έχουν κακή όψη είναι πιθανή η δηλητηρίαση. Κληρονομιές. Η αξία της ψυχής μπορεί να εκδηλωθεί με την εξιδανίκευση των ενστίκτων. Στην περίπτωση αυτή, γίνονται πραγματικά εξαιρετικές μεταμορφώσεις. Σε μία πολύ κακή πλανητική θέση και με αρνητικές όψεις στον οίκο αυτό, παρουσιάζονται συχνά πνευματικές διαταραχές που προκαλούν, όχι σπάνια φαινόμενα προσβολής της δημοσίας αιδούς, αιμομικτική διαστροφή, παραισθήσεις. Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις καταλήγουν σε ήπια τρέλα, την αποκαλούμενη διχασμό προσωπικότητας. Σε λιγότερο κακές όψεις προκαλείται έντονη θρησκευτική απασχόληση με τη μορφή του φανατισμού.

8ος στον Τοξότη: Πιθανή μεταβολή της τύχης έπειτα από εξωτερική επέμβαση. Κοινωνικό ανέβασμα χάρη σε πλούσιο, σημαντικό, ισχυρό σύντροφο. Μακρινή κληρονομιά που μπορεί να απαιτήσει μετακινήσεις ή δίκη. Το ταίρι μπορεί να είναι η αιτία της κληρονομιάς ή σε μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις ο συνέταιρος. Θάνατος ήρεμος μέσα σε αστική άνεση. Πιθανότητες θανάτου κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο εξωτερικό.

8ος στον Αιγόκερω: Διατήρηση των αγαθών και της ζωής. Μακροβιότητα πολύ πιθανή εκτός ατυχήματος. Κληρονομιά αγαθών από τον σύντροφο ή ηλικιωμένους συγγενείς. Αυτή η ένδειξη συντηρητισμού φαίνεται εξίσου και στην κοινωνική θέση από γέννηση ή απόκτηση χάρη στην εξέλιξη των γονέων. Συχνά, θέση με διπλό νόημα για τους συνεταίρους και τους συζύγους. Ο θάνατος είναι συχνά αποτέλεσμα μίας μακριάς αρρώστιας, χρόνιας και ανίατης.

8ος στον Υδροχόο: Η ανώτερη δυνατή έκφραση των μεγάλων μεταβολών που δεν σημαίνει ότι είναι πάντα οι καλλίτερες. Διαίσθηση και ψυχική ευκολία για το υπερφυσικό είναι πιθανά υπαρκτές. Μεγάλα, απρόβλεπτα ταξίδια, ξαφνική κληρονομιά, πιθανότητες ξαφνικού θανάτου. Η παραδοσιακή αστρολογία αναφέρει σε αυτή τη θέση, δωρεές που προέρχονται από φίλους, όπως και πνευματικές ή φιλικές υιοθετήσεις προς όφελος του ατόμου, του οποίου μπορούν να αλλάξουν τελείως τη θέση.

8ος στους Ιχθείς: Η ψυχική κατάσταση του ατόμου είναι στα όρια της ενόρασης. Απόκρυφες ικανότητες, προαισθήσεις. Το άτομο διαισθάνεται μελλοντικά συμβάντα. Η έντονη ικανότητα προσποίησης θα βοηθήσει το άτομο προς όφελός του στους συνεταιρισμούς όπου θα αντιμετωπίσει δολιότητα και κακή χρήση της επιρροής. Οι συνέταιροι θα είναι γενναιόδωροι, συχνά θα μηχανογραφούν, θα είναι καιροσκόποι και χωρίς ιδιαίτερη ικανότητα για οικονομική διαχείριση. Κληρονομιές και κέρδη που θα αποκτηθούν με πλάγια μέσα. Προβλήματα από κρυφούς εχθρούς. Ευαίσθητος ψυχισμός. Συχνά το άτομο θα χρησιμοποιήσει ηρεμιστικά ή ναρκωτικά. Υπάρχει η ένδειξη για θάνατο από παράξενο και μυστηριώδη τρόπο. Πιθανότητα αυτοκτονίας, επικίνδυνες μηχανογραφίες εχθρών, κίνδυνος πνιγμού.

9ος οίκος

9ος στον Κριό: Οι ιδέες του ατόμου είναι τολμηρές, ενθουσιώδεις και υψηλές. Είναι το πρότυπο του πρωτοπόρου. Προοπτική για επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Μακρινά ταξίδια όχι χωρίς κινδύνους. Χαρακτήρας δραστήριος με πνευματική πρωτοπορία και ικανότητα για δράση που φτάνει ως τη θυσία, προκειμένου να υπηρετήσει κάποιο ιδανικό. Πνευματικές αντιλήψεις που εφαρμόζονται στην πορεία της ζωής. Έντονα δραστήριο ευφυή άτομο.

9ος στον Ταύρο: Η ενέργεια που προέρχεται από τη διάνοια είναι μετρημένη και ώριμη. Εχθρός κάθε παραφοράς, κρατάει με ηρεμία και σιγουριά μία τακτική σταθερής τήρησης των αναλαμβανόμενων αποφάσεων. Μετακινήσεις μακρινές κάτω από συνθήκες πάντα χρησιμότητας και οφέλους. Φιλοσοφικές ή θρησκευτικές αντιλήψεις απλές και αφελείς. Καλλιτεχνικά γούστα περιορισμένα και καλά καθορισμένα. Χρειάζεται μακροχρόνια αφομοίωση πριν μεταβάλλει ιδέα για κάτι ή για γνώμη ή για σκοπό.

9ος στους Διδύμους: Άνοιγμα του πνεύματος προς τις αφηρημένες έννοιες. Γρήγορα, μακρινά ταξίδια, ανάλογα με τις απαιτήσεις της στιγμής, για σπουδές ή για επαγγελματικούς λόγους. Μεγάλη ευελιξία στο πνεύμα. Γνώμες μεταβλητές και προσαρμόσιμες. Γενικές σπουδές. Τάση για επιπόλαιες απασχολήσεις με πρακτικό, υλικό αποτέλεσμα. Εύκολη μεταστροφή του προσανατολισμού, στα κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά ή φιλοσοφικά θέματα. Το άτομο δεν εμπλέκεται σε κάτι παρά μόνο επιφανειακά. Το ίδιο δύσκολα σταθεροποιούνται και οι απόψεις του.

9ος στον Καρκίνο: Η διάνοια γίνεται εύκολο θύμα της τυχοδιωκτικής φαντασίας του ατόμου που αφήνεται στην ονειροπόληση. Οι πράξεις διαποτίζονται από φαντασίες όπου η ευαισθησία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Καλά διατεθειμένο για καλλιτεχνική έκφραση, για ταξίδια όπου φαντασία και ουσιαστικές ανάγκες του παρόντος και της μετακίνησης συμβαδίζουν. Γίνεται δημοφιλής στο εξωτερικό, έχει ξεκάθαρες απόψεις και γενικά εύκολα θα βοηθά τους άλλους.

9ος στον Λέοντα: Συνεργασία, πνευματικότητα και ιδεαλισμός. Απόλυτες και ξεκαθαρισμένες απόψεις. Τάση επιβολής με τη δύναμη, την εξουσία ή την προστασία. Σημαντικά ταξίδια, πολύ συχνά κύρους λίγα αλλά που στη διάρκειά τους το άτομο αποκτά επιτυχίες στο εξωτερικό. Ευρεία αντίληψη των προβλημάτων. Το άτομο αγαπά τους πλατύς πνευματικούς ορίζοντες, αλλά το συνθετικό του πνεύμα δεν χάνεται στα σύννεφα. Ο σκοπός που θέλει να επιτύχει, είναι πάντα καλά καθορισμένος.

9ος στην Παρθένο: Πνευματικές πρακτικές ικανότητες για εργαστηριακές εργασίες ή έρευνες, μαθηματικών, χημείας, ιατρικής. Συχνά, στη θέση αυτή συναντάται το ιδανικό του ιεραπόστολου. Αφοσίωση σε ένα σκοπό. Ταξίδια σχετικά με το επάγγελμα, τις έρευνες ή την προοπτική μίας καθορισμένης αποστολής με πρακτικό αποτέλεσμα.

9ος στο Ζυγό: Οι ανησυχίες του πνεύματος είναι καλλιτεχνικής ή επιστημονικής φύσης. Η θρησκευτικότητα μπορεί να είναι ισχυρή. Το ιδανικό της δικαιοσύνης θα εκδηλωθεί μέσα από τα έργα με μία βαθιά αίσθηση για το καλό της ανθρωπότητας. Η ευφυΐα έχει δημιουργική μορφή, ενεργητική που εκδηλώνεται ιδίως στις τέχνες και στην αρμονική ρητορική έκφραση. Ταξίδια στο εξωτερικό. Το άτομο κατέχει τον τρόπο του να γίνεται αγαπητό χάρη στην αξία και τη γοητεία του.

9ος στο Σκορπιό: Γρήγορη, κριτική, ερευνητική, ψυχρή εξυπνάδα. Κυριαρχία της λογικής πάνω στο συναίσθημα. Μεγάλα ταξίδια ή μετακινήσεις σε θάλασσα ή για ναυτικά θέματα. Εμπειρίες σε απόκρυφες ψυχικές επιστήμες, μερικές φορές εμπειρικός μαγνητισμός.

9ος στον Τοξότη: Πιθανότητες αξιοποίησης μίας εξαιρετικής ευφυΐας και ενός δραστήριου, γόνιμου πνεύματος. Υψηλές και πλατιές απόψεις σχετικά με το νόμο, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, τις επιστήμες, την τέχνη. Επιστημονική πληροφόρηση από το εξωτερικό και σχέσεις με πολύ μορφωμένα άτομα. ιδεαλισμός και γενναιοδωρία. Πιθανή ανάπτυξη και καριέρα στο εξωτερικό.

9ος στον Αιγόκερω: Πιστότητα και σεβασμός για τις πεποιθήσεις που δέχθηκε στα πρώτα παιδικά του χρόνια. Προσήλωση στην παράδοση. Πνεύμα λογικό, σταθερό, σοβαρό, μελετημένο, ισορροπημένο. Τάσεις προς τις θετικές επιστήμες. Λίγα μεγάλα ταξίδια, εκτός αν επιβάλλονται από τις καταστάσεις ή από περιστάσεις αναπόφευκτες.

9ος στον Υδροχόο: Διανοητικές ικανότητες, μαχητικότητα, ιδεαλισμός, συναδέλφωση, αγάπη του πλησίον, προικισμένη ευφυΐα, καλλιτεχνική έκφραση, προοδευτική μορφή. Ασχολίες σχετικές με τα μεγάλα κοινωνικά, φιλοσοφικά, ανθρώπινα προβλήματα. Μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό όπου θα συναντήσουν μεγάλη υποστήριξη και συμπάθεια. Προοδευτικές ιδέες κι εφευρέσεις.

9ος στους Ιχθείς: Παράξενες τάσεις στο πνευματικό και ανώτερο επίπεδο, του ατόμου. Είναι ικανό για αυτοθυσία και αφοσίωση σε ένα πιστεύω ή σε κάποιο ιδανικό που μολονότι είναι χαώδες κι αόριστο, το βυθίζει σε μια νοσταλγική ονειροπόληση όπου το πνεύμα του μπορεί να καλπάζει ανενόχλητο. Ακόρεστα ονειροπαρμένο, σπρώχνεται από τη δεκτική του διάνοια προς τα εσωτερικά ταξίδια. Το άτομο έχει απατηλές αντιλήψεις, ακαθόριστες χωρίς σταθερότητα. Η ιδεολογία του είναι συντρίμμια και παρασύρεται όπως έρχονται τα πράγματα σε έναν εντελώς προσωπικό αισθησιασμό πνεύματος ή κορμιού. Απροσάρμοστο, μαλθακό, αξιαγάπητο, προικισμένο με διαμεσισμό και ψυχισμό που αγγίζει τα όρια της μεγαλοφυΐας. Νομικά προβλήματα. Μακρινά ταξίδια. Θεληματική απομόνωση που είναι απλώς εκδήλωση της επιθυμίας για μόνιμη φυγή.

10ος οίκος

10ος στον Κριό: Ενεργητικότητα και προσωπική θέληση επιτρέπουν την προσπέλαση προς την ανεξαρτησία χάρη στο θάρρος και την ατομική αξία. Κύρος στο περιβάλλον του ατόμου. Πρωτοβουλίες και εντολές. Αγωνιστικός δυναμισμός. Επιτυχίες χάρη στη δύναμη της πυγμής. Η φιλοδοξία χρειάζεται να υποστηρίζεται γιατί η απογοήτευση όπως και ο ενθουσιασμός εναλλάσσονται πολύ γρήγορα.

10ος στον Ταύρο: Η κοινωνική ανύψωση του ατόμου οφείλεται στη συνεχή, επίμονη πρόοδο, στην εμπιστοσύνη και στη συγκρατημένη, ελεγχόμενη προσπάθεια. Επιτυχία στη διαχείριση των επιχειρήσεων που αφορούν κτηματικά αγαθά, τις τέχνες και τις κατοικίες.

10ος στους Διδύμους: Η ευφυΐα είναι ο μοχλός της επιτυχίας που συχνά εφήμερη, φτιαγμένη από ραγδαίες ανόδους και πτώσεις. Πολλές απασχολήσεις. Συχνές αλλαγές. Περισσότερη κίνηση, παρά σταθερές δραστηριότητες. Η υπέρμετρη προσαρμοστικότητα του ατόμου, μπορεί να του προσφέρει κάποια ευκαιρία επιτυχίας μέσω της εξυπνάδας του σε πνευματικές κι εμπορικές ενασχολήσεις. Συνθήκες ασταθείς.

10ος στον Καρκίνο: Τυχερή θέση για κοινωνική άνοδο που γίνεται έπειτα από ευνοϊκές περιστάσεις που εξαρτώνται από τους ανωτέρους. Η επιτυχία εξασφαλίζεται συχνά με την παθητικότητα, την υπακοή, την έλλειψη αντίστασης στη θέληση του άλλου. Το άτομο είναι αγαπητό σε όλους, συγκινησιακό και η θέση του είναι για πολύ καιρό ασαφής. Πιθανή κατά κανόνα η αργοπορημένη επιτυχία.

10ος στον Λέοντα: Προσιτός στις ευνοϊκές κοινωνικές καταστάσεις. Διοργανωτική ισχύς, εξουσία, τιμές, κοινωνικό γόητρο, προστασία και εύνοιες. Πιθανή επιτυχία στις τέχνες, σε επαγγέλματα που συσχετίζονται με τη διοργάνωση θεαμάτων, θεατρική διεύθυνση κ.λ.π. Εξύψωση χάρη στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι άλλοι στο άτομο και τη μαγνητική έλξη που διαθέτει.

10ος στην Παρθένο: Το άτομο έχει πραγματική ατομική αξία. Γενικά, υπάρχει επιτυχία που ευνοείται από ανωτέρους. Δημιουργική εξυπνάδα στη διάθεση κάποιου οργανισμού ή σημαντικού προσώπου. Απλή κοινωνική θέση που χαίρει μεγάλης εκτίμησης.

10ος στο Ζυγό: Η κοινωνική θέση εξασφαλίζεται κατά κανόνα πολύ εύκολα αλλά παραμένει συχνά αβέβαιη κι εύθραυστη. Η σταδιοδρομία μπορεί να είναι λαμπρή και η επιτυχία να αποκτηθεί χάρη στην τέχνη ή τη δικαιοσύνη. Γάμοι ή συνεταιρισμοί διευκολύνουν τις επιτυχίες που προέρχονται από κοσμικούς ή ισχυρούς κύκλους. Η χάρη και το ευχάριστο φυσικό παρουσιαστικό του ατόμου, που γενικά είναι έξυπνο κι ισορροπημένο, συντείνει σε μία εκθαμβωτική συχνά κοινωνική επιτυχία στους διάφορους τομείς. Ο κίνδυνος της ανισορροπίας προέρχεται από οργανικές, ψυχικές και κυρίως, συναισθηματικές αδυναμίες.

10ος στο Σκορπιό: Η κοινωνική θέση εξασφαλίζεται κατά κανόνα πολύ εύκολα αλλά παραμένει συχνά, αβέβαιη και εύθραυστη. Η σταδιοδρομία μπορεί να είναι λαμπρή και η επιτυχία να αποκτηθεί χάρη στην τέχνη ή τη δικαιοσύνη. Γάμοι και συνεταιρισμοί διευκολύνουν τις επιτυχίες που προέρχονται από κοσμικούς ή ισχυρούς κύκλους. Η χάρη και το ευχάριστο φυσικό παρουσιαστικό του ατόμου που γενικά είναι έξυπνο και ισορροπημένο, συντείνουν σε μία εκθαμβωτική κοινωνική επιτυχία στους διάφορους τομείς. Ο κίνδυνος της ανισορροπίας προέρχεται από οργανικές, ψυχικές και κυρίως συναισθηματικές αδυναμίες.

10ος στον Τοξότη: Ριψοκίνδυνες και κερδοσκοπικές περιπέτειες. Ελεύθερο επάγγελμα. Κοινωνικό ανέβασμα από χονδρικό εμπόριο ή ταξίδια στο εξωτερικό. Δυναμισμός στην κοινωνική δράση που διευκολύνει την επιτυχία μίας ανεξάρτητης, εύκολης ζωής. Η σοφία των χρόνων σας ωθεί να αποκτήσετε όταν ωριμάσετε, την επιτυχία χάρη στην ιεραρχία μέσα σε ένα ελεύθερο επάγγελμα ή με συνετή στάθμιση εμπορικών υποθέσεων. Γύρω στα 60, το κύρος, το γόητρο και η απόδοση του ατόμου, θα του εξασφαλίσουν μίαν άνετη ζωή σε επίζηλη θέση.

10ος στον Αιγόκερω: Κοινωνική μοίρα που ευνοείται από την επιμονή και τη φιλοδοξία. Υπεύθυνες επαγγελματικές θέσεις. Αξιοσέβαστη θέση αποκτημένη με έντιμη άνοδο. Κοινωνική ζωή ευτυχισμένη με κάποιο επάγγελμα μέτριο αλλά ασφαλές. Ακεραιότητα, αίσθηση του καθήκοντος.

10ος στον Υδροχόο: Κοινωνική θέση ζηλευτή και ευτυχισμένη. Πιθανή επιτυχία χάρη σε απρόβλεπτες συνθήκες ή θέσεις σε νέες διοικητικές επιχειρήσεις και εταιρείες, συνεργασίες ή οφειλόμενη σε εφευρέσεις και μεταρρυθμίσεις. Ευκολία προσαρμογής ευνοϊκή στην κοινωνική άνοδο, απρόβλεπτη επέμβαση κάποιου τρίτου που είναι πιθανό να οδηγήσει το άτομο στην κορυφή του κοινωνικού του κύκλου. Η αστάθεια των βασικών ιδιοτήτων του ζωδίου, κάνει παρόλα αυτά, την κοινωνική θέση να εξαρτάται από εξωτερικές συνθήκες.

10ος στους Ιχθείς: Κοινωνική κατάσταση συνήθως χαοτική, ακαθόριστη, μεταβλητή, παράξενα εξαρτημένη από ίντριγκες και εξαιρετικές περιστάσεις. Αστρολογία ενόραση, ιατρική. Μυστικές ασχολίες, σκανδαλώδεις, διπρόσωπες. Το άτομο είναι της εμπιστοσύνης που ενεργεί ακολουθώντας διαταγές και πάντα στη σκιά. Υποκρίνεται εύκολα, κινείται με άγνοια του άλλου εκτός αν βγει στη φόρα κάποιο μοιραίο λάθος, κάτι πολύ πιθανό. Οι ιδιότητες που έχει και που χρησιμοποιεί στον επαγγελματικό και κοινωνικό αγώνα είναι διαποτισμένες από θυσίες αφοσίωσης, παραίτηση της προσωπικότητας συχνά από αυτοθυσίες προς όφελος και χάρη αυτού που το χρησιμοποιεί ή της ιδέας που υπηρετεί. Η επιτυχία απειλείται από προδοσία, μπλόφες και δυσμένεια. Όταν τελικά, γίνει κατορθωτή, δίνει θέση και κοινωνική κατάσταση ιδιαίτερη και ασυνήθιστη.

11ος οίκος

11ος στον Κριό: Πολυάριθμα σχέδια. Γρήγορες εναλλαγές στις φιλίες. Η υποστήριξη που δέχεται το άτομο είναι δύσκολη. Τάση να επιβάλλει τις απόψεις του. Ενθουσιασμός και απογοήτευση για σχέσεις που επιλέχθηκαν ελεύθερα και εγκαταλείφθηκαν, σύντομα. Δυνατότητες να φθάσει το άτομο πολύ ψηλά στη ζωή. Τάση για αρχηγία.

11ος στον Ταύρο: Τάση για σχέσεις με πρακτικά ενδιαφέροντα, ωφέλιμα και χρήσιμα. Μεγάλη σταθερότητα στις φιλίες. Λογικά σχέδια που γίνονται ευμενώς δεκτά. Μεγάλη κοινωνικότητα, πολλές φιλικές οικογενειακές σχέσεις. Ενασχολήσεις με τις τέχνες και τα οικονομικά. Οι προσδοκίες και τα σχέδια είναι πολύ συχνά υποστηριγμένα με μεγάλη σταθερότητα και η εφαρμογή τους επιδιώκεται με θέληση χωρίς στρεψοδικίες. Πραγματοποίηση σχεδίων με τη συνδρομή παλιών φίλων.

11ος στους Διδύμους: Πολλοί φίλοι. Το άτομο έχει πολλά σχέδια ανάπτυξης για τη ζωή του. Οι υποστηρίξεις των φίλων είναι χωρίς σοβαρότητα, επιφανειακές και μεταβλητές. Συνήθως, θα ακούγονται καλά λόγια και υποσχέσεις αλλά η βοήθεια που θα λάβει θα είναι ελάχιστη. Οι φιλικές σχέσεις στηρίζονται στην αμοιβαία συνεννόηση και στη συντροφικότητα σε κοινούς στόχους και σχέδια που όμως σπάνια πραγματοποιούνται. Το άτομο έχει καλές σχέσεις με τα αδέλφια και συχνά θα έχει υποστήριξη από αυτά.

11ος στον Καρκίνο: Αγαπητός στους φίλους. Πιθανές ισχυρές προστασίες αλλά ανασφαλείς. Πολλές φιλίες με το αντίθετο φύλο. Σχέδια όπου η φαντασία φέρεται προς το μέλλον της οικογένειας ή της εστίας. Σχέσεις κατά κανόνα ευμετάβλητες, οι οποίες υπόκεινται κυρίως σε πλατιές συγκεντρώσεις συγγενών ή φίλων

11ος στον Λέοντα: Φιλικές σχέσεις ισχυρές και πιστές. Ειλικρινείς, τίμιοι αξιοσέβαστοι φίλοι, προστατευτικοί αλλά κι εξουσιαστικοί. Σχέδια που υποστηρίζονται από τους άλλους. Φιλοδοξίες ευνοούμενες από πολύτιμες σχέσεις.

11ος στην Παρθένο: Οι φιλίες δεν είναι πολύ σημαντικές κοινωνικά και γίνονται μεταξύ απλών ανθρώπων χωρίς μεγάλη θέση ή μέσα. Σχέσεις πρακτικές ή συμφεροντολογικές.

11ος στο Ζυγό: Φιλικές σχέσεις σε περιβάλλον καλλιτεχνικό ή πνευματικό. Αναζήτηση συντρόφου σε κύκλους διανοουμένων. Φιλίες που μπορούν να υποστηρίξουν και να ευνοήσουν τα σχέδια του ατόμου. Ευχάριστες, χρήσιμες κοινωνικές σχέσεις.

11ος στο Σκορπιό: Σπάνια τα σχέδια πραγματοποιούνται γιατί προσκόπτουν σε εμπόδια λόγω επιμονής ή γιατί βάλουν φίλους και πρόσωπα ισχυρά που κριτικάρονται έντονα. Τάσεις για πράξεις και σχέδια επιλήψιμα. Η θέση αυτή σας κάνει συχνά απατεώνα, σφετεριστή ιδεών. Στη ζωή το άτομο θα έχει κρυφούς εχθρούς που δρουν εναντίον του. Προδοσίες φίλων. Επικίνδυνες φιλίες, ζηλοτυπία στους φιλικούς κύκλους και ενστικτώδες κρυφό μίσος εναντίον του.

11ος στον Τοξότη: Σχέσεις με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Φίλοι και προστάτες ισχυροί. Σχέδια που υποστηρίζονται γερά από τους φίλους. Προγράμματα για ταξίδια εξερευνήσεις, επιστημονικά εγχειρήματα ή έρευνα. Επιτυχία χάρη στη βοήθεια αυτών των σχέσεων. Σημαντικά μέσα και γενικά ευνοϊκή προδιάθεση για το άτομο.

11ος στον Αιγόκερω: Φιλοδοξίες και σχέδια που υποστηρίζονται από ηλικιωμένα και αξιοσέβαστα πρόσωπα. Λίγες φιλικές σχέσεις, όσες όμως θα δημιουργηθούν θα είναι σταθερές, μακροχρόνιες και σοβαρές. Θέση ευνοϊκή για την κοινωνική βελτίωση με τη βοήθεια των φιλικών σχέσεων.

11ος στον Υδροχόο: Συμπάθειες και ειλικρινείς φιλίες στις διάφορες σχέσεις, κλίμα καλοσύνης, κατανόησης, αφοσίωσης κοντά σε φίλους ιδιότυπους αλλά καλλιεργημένους και γεμάτους ανθρωπιά. Σχέδια μεταρρυθμίσεων που υποστηρίζονται και ενισχύονται από τους φίλους, αυθόρμητη βοήθεια.

11ος στους Ιχθείς: Κακή θέση για τις υποστηρίξεις, τα σχέδια, τους φίλους. Η αστάθεια βασιλεύει στο φιλικό κύκλο. Απάτες, αυταπάτες, επιπλοκές που προέρχονται από φίλους. Σε μερικές περιπτώσεις το άτομο μπορεί να βρει υποστήριξη για μικρό διάστημα που αποδεικνύεται τελικά ασταθής, διστακτική και φοβισμένη. Προσοχή στους φίλους που κρέμονται επάνω από το άτομο, και μοιάζουν να είναι γεμάτοι αφοσίωση. Η απογοήτευση, συχνά η προδοσία, θα είναι η κατάληξη. Κίνδυνοι επηρεασμού από φίλους.

12ος οίκος

12ος στον Κριό: Νομικές ενοχλήσεις. Κίνδυνος μολυσματικών, εμπύρετων και κρυφών ασθενειών. Τραύματα ή σοβαρά ατυχήματα στο κεφάλι. Μυστικές και επικίνδυνες δραστηριότητες. Οδυνηρές δοκιμασίες, βάναυσες αλλά σύντομες. Πιθανή φυλάκιση ή εισαγωγή στο νοσοκομείο.

12ος στον Ταύρο: Ερωτικά προβλήματα και δυσκολίες. Αισθηματικές δυσκολίες. Ζήλια από πεισματικούς εχθρούς. Ηθική αδυναμία που επιφέρει τη κατάχρηση της εμπιστοσύνης και τον κίνδυνο νομικών προβλημάτων για οικονομικά θέματα. Τροφικές δηλητηριάσεις. Καταστροφικό κρυφό πάθος. Συμβιβασμοί σε θέματα ηθικής.

12ος στους Διδύμους:Προβλήματα σε ταξίδια ή στο εξωτερικό. Κίνδυνοι πνευμονικών ή νευρικών ασθενειών. Πιθανές διανοητικές διαταραχές. Ζημιές ή ενοχλήματα που προέρχονται από συγγενείς εξ αίματος. Εξορία ή φυγή για απερίσκεπτα γραφτά. Οι δοκιμασίες μολαταύτα είναι σχετικά εύκολες παρόλο που συχνά, είναι αναρίθμητες, στον τομέα πάντα των μικρών ενοχλήσεων ή των μεταβολών της ζωής.

12ος στον Καρκίνο: Τα χτυπήματα της τύχης προέρχονται από την οικογένεια και από την έλλειψη δημοτικότητας. Οι ενασχολήσεις του ατόμου οδηγούν συχνά, στην αναγκαστική απομόνωση και υπάρχει η πιθανότητα να προκαλέσουν χρονικό διάστημα εξόριστης ή αντικοινωνικής ζωής. Ζωή γεμάτη αργοπορίες και εμπόδια. Οικογενειακές δοκιμασίες. Ευαισθησία στο στομάχι, στο στήθος, στα μικρόβια που είναι ειδικά στο νερό, κληρονομικές παθήσεις. Παραμονή στο νοσοκομείο.

12ος στον Λέοντα: Σημαντικές δυσκολίες. Πάλη εναντίον ισχυρών εχθρών. Ανταγωνισμοί που το άτομο θα ξεπεράσει δύσκολα. Δυσμένειες και εχθρότητα από σπουδαία πρόσωπα. Νομικά προβλήματα. Καρδιακές παθήσεις.

12ος στην Παρθένο: Κίνδυνοι ασθενειών και μικρές υλικές δυσκολίες. Απομόνωση. Μυστικές ασχολίες ή έρευνες. Δυσάρεστες συνθήκες υφισταμένου. Παθήσεις των εντέρων και της κοιλιάς. Αφοσίωση κρυφή και καρτερικότητα.

12ος στο Ζυγό: Λίγοι εχθροί. Απογοητεύσεις απ’ το γάμο, τα παιδιά, τους συνεταίρους Όλα, χωρίς σοβαρές επιπτώσεις για το μέλλον όπου μόνο μερικές νομικές δυσκολίες είναι πιθανόν να παρουσιαστούν. Ασθένειες συχνά κρυφές, πνευμονικές ή αφροδίσιες, που έχουν την αιτία τους σε καταχρήσεις ή σε απαγορευμένες απολαύσεις. Συχνά φανερώνουν και κάποιο κρυφό πάθος ή σεξουαλική διαστροφή. Το τέλος της ζωής θα είναι ήρεμο και θα επέλθει μέσα σε γαλήνη και απομόνωση.

12ος στο Σκορπιό: Οι δοκιμασίες προέρχονται από κρυφούς εχθρούς και από αρρώστιες των γεννητικών οργάνων. Οι σεξουαλικές καταχρήσεις, η χρήση του αλκοόλ οδηγούν σε θλιβερά, κρυφά πάθη που καταλήγουν σε οδυνηρό θάνατο. Προδοσίες, επιθέσεις και πιθανά εγκλήματα. Το μοιραίο παρουσιάζεται ανελέητο σε όλες του τις όψεις. Συχνά, το άτομο έλκεται από τις απόκρυφες έρευνες, τις μυστικές και μυστηριώδεις, αλλά είναι πολύ σπάνιο να κάνει καλή χρήση. Κατασκοπεία, αστυνομία, φυλάκιση, δυστύχημα, εγχείριση. Μακριές ασθένειες και είσοδος σε νοσοκομεία.

12ος στον Τοξότη: Λίγοι εχθροί. Λίγες σημαντικές δοκιμασίες. Περιπέτειες ή επαναστάσεις που οφείλονται στο πνεύμα ανεξαρτησίας του ατόμου, μπορούν να το αναγκάσουν να εξοριστεί για να αποφύγει τον προσωπικό περιορισμό ή τη σύλληψη σε νομικά ζητήματα ή να περάσει μία κρίση απόψεων. Νομικά προβλήματα στο εξωτερικό. Εργασίες πνευματικές που ξεκινά μέσα από την απομόνωση. Ασθένειες του συκωτιού. Αδυναμία των μηρών, κυκλοφορία αίματος ή βαλβίδες που πρέπει να επιτηρούνται. Ευνοϊκή θέση από την καρμική άποψη γιατί οι δοκιμασίες ξεπερνιούνται συνήθως, εύκολα.

12ος στον Αιγόκερω: Δυσκολίες και αργοπορίες. Αγώνες επίπονοι και μακρύς που το άτομο ξεπερνάει με δυσκολία. Εμπόδια στην καριέρα και στο κοινωνικό σύνολο. Απομόνωση ή περιορισμός. Υποβάθμιση. Απογοήτευση, θλίψη, χρόνιες, σοβαρές ασθένειες με αργή εξέλιξη. Αξεπέραστη κληρονομικότητα. Μνησίκακοι, κρυφοί εχθροί. Το άτομο έχει συχνά νευρικό σύστημα που προκαλεί εσωτερικές συστολές που επιφέρουν αίσθημα ασφυξίας στο λαιμό, διαρκή διάθεση να φωνάζει, εσωτερική θλίψη που οδηγεί τελικά σε βαθιά μελαγχολία.

12ος στον Υδροχόο: Θέση που δείχνει ενοχλήσεις και προβλήματα στις φιλικές σχέσεις, προδοσία και απομόνωση μέσα σε εχθρότητα. Πτώση της κοινωνικής θέσης, απρόβλεπτη και ξαφνική. Ασθένειες του αίματος. Οι εχθροί είναι οι παλιοί φίλοι αλλά αυτή η θέση διευκολύνει τις συμφιλιώσεις. Το πεπρωμένο και οι ευκαιρίες θα εκφράζονται πάντοτε με ξαφνικό τρόπο που όμως, θα φεύγουν γρήγορα.

12ος στους Ιχθείς: Οι ενοχλήσεις και οι δοκιμασίες θα περιβάλλονται χωρίς αμφιβολία από παράξενες περιστάσεις. Οι εκδηλώσεις του μοιραίου θα είναι πάντα ασαφείς, διστακτικές. Οι στεναχώριες, οι εχθρότητες αποτελούνται από ακαθόριστα πράγματα, αμφίβολα, εκπληκτικά, περισσότερο γοητευτικά παρά συγκεκριμένα. Οι ασθένειες και τα ατυχήματα απειλούν πόδια, έντερα, στομάχι, εγκαύματα, έλκη. Φανταστικές ασθένειες, αρρωστημένη αυθυποβολή. Σύνδρομο καταδίωξης. Προφητικά όνειρα. Ικανότητα πρόγνωσης του μέλλοντος. Αόριστοι φόβοι. Η τάση φυγής είναι έντονη στο άτομο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here