Η Ήρα στα ζώδια & ο σύντροφος που χρειάζεσαι

0
9

Ο αστεροειδής Ήρα έχει μερικές ομοιότητες με την Αφροδίτη, αλλά ενώ η Αφροδίτη αντανακλά το σπινθήρα της ερωτικής έλξης, η Ήρα έχει να κάνει με τη δέσμευση, με τις αδελφές ψυχές. Καθώς κινείται στον ουρανό, η σχέση αλλάζει πρόσωπο, αλλά η δέσμευση εξακολουθεί να ισχύει πάντα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όπου βρείτε την Ήρα στο γενέθλιο χάρτη σας, είναι εκεί που θα συναντήσετε τον σύντροφο που θα παραμείνει κοντά σας και θα μοιραστεί μαζί σας μια μακροχρόνια σχέση. Ο αστεροειδής αυτός σχετίζεται επίσης με τον γάμο, τη διπλωματία, τη μόδα και την ομορφιά. Η Ήρα είναι προστάτιδα των σχέσεων και της αληθινής αγάπης. Επηρεάζει τα λουλούδια, τη δικαιοσύνη και τα θηλυκά γεννητικά όργανα. Σχετίζεται με το ζήτημα της κακοποίησης στο γάμο, τα δικαιώματα των γυναικών, την οργή, το αίσθημα κατωτερότητας και την αδικία.  Επηρεάζει επίσης την άρνηση, την προδοσία, την ανισότητα και την πικρία.

Ήρα στον Κριό: Τα άτομα με την Ήρα στον Κριό χρειάζονται αυτονομία. Αν δεν την έχουν μέσα  σε μια σχέση, μπορεί να παρουσιάσουν ημικρανίες ή άλλα σωματικά συμπτώματα αναστάτωσης. Έλκονται από συντρόφους, που είναι επιθετικοί ή αρχηγικοί, και ενώ θέλουν την ελευθερία τους, από την άλλη θέλουν ο σύντροφός τους να αντιπροσωπεύει κάποια μορφή εξουσίας και κύρους. Τον βλέπουν ανταγωνιστικά. Θέλουν μαζί του να ζήσουν την περιπέτεια και οτιδήποτε ριψοκίνδυνο. Ίσως χρειάζεται να μάθουν, πώς να αναπτύσσουν την ισορροπία στις σχέσεις τους, ώστε και οι δύο σύντροφοι να μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Ήρα στον Ταύρο: Τα άτομα με την Ήρα στον Ταύρο θέλουν μια σχέση γερή, χτισμένη με τα υλικά της ασφάλειας και της πίστης. Αναζητούν κάποιον υπεύθυνο και αξιόπιστο σύντροφο, που να αντιλαμβάνεται την αξία του χρήματος. Θέλουν να έχουν μια μακρόχρονη και αρμονική σχέση μέσα στο σπίτι. Απολαμβάνουν τον αισθησιασμό και επιθυμούν να μοιραστούν τους στόχους τους με τον άνθρωπο που επέλεξαν να μοιραστούν και τη ζωή τους. Είναι αφοσιωμένοι και πιστοί πάντα, και περιμένουν το ίδιο και από τον άλλο. Είναι κτητικοί και θέλουν να ασκούν έλεγχο ή έλκονται από έναν σύντροφο με αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για τα ιδανικά τους, αν έχουν ένα σταθερό ταίρι στο πλευρό τους.

Ήρα στους Διδύμους: Τα άτομα με την Ήρα στους Διδύμους χρειάζονται έναν σύντροφο, που να μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους, να είναι εκφραστικός και εύστροφος. Θέλουν να μοιράζονται μαζί του τις διάφορες δραστηριότητες. Μερικές φορές, όμως, προτιμούν να έχουν πολλαπλές σχέσεις, αντί για μία και μοναδική. Αντίθετα, πολύ δεσμευτικά νιώθουν απέναντι στους φίλους τους. Τους αρέσει να παίζουν. Οι σχέσεις τους  μπορεί να τους οδηγήσουν σε έναν σύντροφο πιο μορφωμένο ή με υψηλότερη κοινωνική θέση. Συχνά τον βλέπουν ως μέσο, για να πραγματοποιήσουν τα δικά τους όνειρα. Όταν δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με σαφήνεια, αγχώνονται και παρουσιάζουν μεγάλη νευρικότητα. Πρέπει να ξεκαθαρίζουν όλες τις  παρεξηγήσεις αμέσως και να μπορούν να έχουν σαφή επικοινωνία ανά πάσα στιγμή, για να είναι χαρούμενοι.

Ήρα στον Καρκίνο: Τα άτομα με την Ήρα στον Καρκίνο χρειάζονται συναισθηματική οικειότητα και ένα ζεστό οικογενειακό περιβάλλον. Φροντίζουν τους άλλους, προσέχοντας η διατροφή τους να είναι η καλύτερη. Έλκονται από συντρόφους περιποιητικούς. Είναι άτομα που εξαρτώνται συναισθηματικά από τον σύντροφό τους ή χαρακτηρίζονται από κυκλοθυμική διάθεση. Συχνά χρησιμοποιούν συναισθηματικούς εκβιασμούς, για να πάρουν αυτό που νιώθουν ότι αξίζουν, ενώ καταφέρνουν να χειρίζονται τους άλλους με λεπτό και όχι εμφανή τρόπο. Πιστεύουν ακράδαντα στην απονομή δικαιοσύνης. Θέλουν έναν σύντροφο παραδοσιακό, που να πιστεύει στις αξίες του σπιτιού και της οικογένειας. Τους αρέσει να φροντίζουν για την οικογένειά τους και αυτή η φροντίδα να τους επιστρέφεται ως αντάλλαγμα. Αισθάνονται έντονη την ανάγκη δημιουργίας μιας μακροχρόνιας σχέσης. Μπορεί να χρειάζονται πολλή προσοχή και ίσως να νιώθουν ανεκπλήρωτοι, αν δεν πληρούνται οι ανάγκες τους. Είναι πολύ πιστοί και άνθρωποι της δέσμευσης.

Ήρα στο Λέοντα: Τα άτομα με την Ήρα στο Λέοντα θέλουν ρομαντισμό και ενθουσιασμό για να είναι ευτυχισμένα. Θέλουν έναν σύντροφο που να τους θαυμάζει, και για τον οποίο οι ίδιοι θα μπορούν να είναι περήφανοι. Δεν τους αρέσει να τους αγνοούν ή να τους απορρίπτουν. Γίνονται αρκετά εγωιστές ή χρησιμοποιούν ακατάλληλα μέσα για να κερδίσουν το ενδιαφέρον. Είναι από τη φύση τους επιδειξιομανείς και θέλουν να βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής. Νιώθουν έντονα συναισθήματα για τους συντρόφους τους. Μερικές φορές είναι αλαζόνες ή ανώριμοι και ίσως αυταρχικοί. Είναι όμως επίσης πολύ γενναιόδωροι και ερωτεύσιμοι. Τους διακρίνει αποφασιστικότητα και σπάνια αλλάζουν γνώμη από τη στιγμή που θα καταλήξουν κάπου.

Ήρα στην Παρθένο: Τα άτομα με την Ήρα στην Παρθένο έχουν μεγάλες προσδοκίες από τους συντρόφους τους, όπως έχουν σε όλα. Οργανώσουν καλά τις σχέσεις τους, ώστε να παραμείνουν λειτουργικές. Επιθυμούν την τελειότητα, και αν ο σύντροφός τους δεν καταφέρει να την αγγίξει, γίνονται υπερβολικά επικριτικοί. Έλκονται από συντρόφους αποτελεσματικούς και αφοσιωμένους στα καθήκοντά τους. Διακρίνονται από ένα δικό τους αίσθημα δικαιοσύνης. Εκτιμούν έναν σύντροφο, ο οποίος να είναι εξαιρετικά καθαρός και να τον διακρίνει η μετριοφροσύνη. Η υγεία είναι πολύ σημαντική γι΄αυτούς, έτσι θέλουν κάποιον, που να έχει παρόμοιες μ΄αυτούς υγιείς συνήθειες. Ζητούν σταθερότητα, και σε αντάλλαγμα παραμένουν ισόβια πιστοί και αφοσιωμένοι.

Ήρα στο Ζυγό: Τα άτομα με την Ήρα στο Ζυγό θέλουν ισορροπία και ισότητα στις σχέσεις τους. Έλκονται από τους καλούς τρόπους και την ελκυστική εμφάνιση. Θέλουν κάποιον, με τον οποίο θα παίρνουν από κοινού τις αποφάσεις, θα συζητούν μαζί του τα πάντα, θα συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες και καλλιτεχνικά δρώμενα. Αγαπούν το ρομαντισμό και τον έρωτα. Γίνονται ανταγωνιστικοί, όταν η σχέση παρουσιάσει αστάθεια.

Ήρα στο Σκορπιό: Τα άτομα με την Ήρα στον Σκορπιό χρειάζονται μια έντονη σχέση, που θα διαθέτει πολύ βαθύ σύνδεσμο και σεξ. Μερικές φορές εκδηλώνουν τάσεις χειραγώγησης και ζήλια, χρησιμοποιώντας το σεξ ως τρόπο για τον έλεγχο του συντρόφου τους. Θέλουν πάθος, πίστη και δύναμη. Είναι κτητικοί και πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται τους  άλλους με την πάροδο του χρόνου. Τους αρέσει το μυστήριο και η εξουσία. Μπορεί να γίνουν πολύ απαιτητικοί. Από τη στιγμή που ο άλλος θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, είναι πιστοί και αφοσιωμένοι, αν και διατηρούν πάντα λίγη από την καχυποψία τους.

Ήρα στον Τοξότη: Τα άτομα με την Ήρα στον Τοξότη θέλουν πνευματική διέγερση σε μια σχέση, αλλά και ένα κοινό αξιακό σύστημα. Θέλουν ένα φιλαράκι για να κάνουν μαζί ταξίδια και λατρεύουν την περιπέτεια. Τους αρέσει να φιλοσοφούν, ενώ είναι φιλελεύθεροι, ειλικρινείς και κάποτε ανταγωνιστικοί. Δεν διαπραγματεύονται την ανεξαρτησία και την προσωπική τους ελευθερία, έτσι μια σχέση με κάποιον κολλιτσίδα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά. Θέλουν να μοιράζονται το είδος της συντροφικότητας που υποστηρίζει την ελευθερία του άλλου, και κάτι τέτοιο τονώνει τη δέσμευσή τους. Έχουν κλίση στα αθλήματα, το νόμο, τη φιλοσοφία και την ύπαιθρο.

Ήρα στον Αιγόκερω: Τα άτομα με την Ήρα στον Αιγόκερω αγαπούν τη δέσμευση και την παράδοση. Βασίζουν τη σχέση τους περισσότερο στις κοινωνικές προσδοκίες παρά στα συναισθήματα που νιώθουν για το σύντροφό τους ή εισπράττουν από αυτόν. Θέλουν κάποιον άνθρωπο πρακτικό και οργανωτικό. Δεν είναι πολύ συναισθηματικοί. Είναι συντηρητικοί και υπεύθυνοι και περιμένουν το ίδιο από τους συντρόφους τους. Ο άνθρωπος που θα επιλέξουν, θα είναι κάποιος που μπορούν να εμπιστευθούν. Είναι πολύ πιστοί από τη στιγμή που θα δεσμευτούν. Μπορεί να παντρευτούν σε προχωρημένη ηλικία. Ασκούν μεγάλη σαγήνη στο σύντροφό τους, με έναν πολύ γήινο τρόπο.

Ήρα στον Υδροχόο: Τα άτομα με την Ήρα στον Υδροχόο θέλουν μια σχέση που να εξασφαλίζει την ελευθερία τους. Είναι αντισυμβατικοί και προτιμούν χαλαρούς, «ανοικτούς» γάμους ή άλλες εναλλακτικές λύσεις, όπως η συμβίωση. Μπορούν να παραμείνουν και άγαμοι, απολαμβάνοντας ερωτικές φιλίες. Η  ισότητα δεν είναι απαραίτητη στις σχέσεις τους, και μπορούν να παίξουν και τους δύο ρόλους, είτε να υποτάσσονται στο σύντροφό τους, είτε να τον υποτάσσουν. Εκτιμούν την εκκεντρικότητα στο ταίρι τους. Είναι προοδευτικοί και φιλικοί, αλλά όχι παθιασμένοι. Κατά καιρούς είναι ανασφαλείς, αυθόρμητοι και παρορμητικοί. Θέλουν κάποιον που να κατανοεί τις ανάγκες και τους στόχους τους.

Ήρα στους Ιχθύες: Τα άτομα με την Ήρα στους Ιχθείς θέλουν έναν ιδιαίτερο, πνευματικό δεσμό. Θέλουν να μοιραστούν τα ιδανικά τους με το σύντροφό τους. Έλκονται από αυτούς που είναι διαισθητικοί και ευαίσθητοι. Απολαμβάνουν να μοιράζονται μαζί του τη μουσική, την πνευματικότητα και την ποίηση. Αποσύρει όταν απογοητεύονται ή όταν θέλουν να αποδράσουν σε έναν φανταστικό κόσμο. Χρησιμοποιούν τη λεπτή γοητεία τους, για να χειραγωγήσουν τον τρόπο σκέψης των άλλων. Σε ορισμένες περιπτώσεις παίζουν το ρόλο του θύματος.  Χρησιμοποιούν τη φαντασία τους για να πλάσουν τον ιδανικό σύντροφο. Είναι πολύ συναισθηματικοί και δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here