Εστία (Vesta) – Η φλόγα που κρύβουμε μέσα μας

0
5

Η Εστία είναι πλανητοειδής και στον γενέθλιο χάρτη μας συμβολίζει τη θαλπωρή του σπιτιού, την οικογενειακή παράδοση (θεωρείται ότι είναι σε καλή θέση στον Καρκίνο και στον Αιγόκερω), τη ζεστασιά, τον εξαγνισμό, είναι η έννοια της αδελφής, η αυτάρκεια, η θρησκευτική προσέγγιση, η κάθαρση, αλλά κυρίως είναι η Ιερή φλόγα που όλοι κρύβουμε μέσα μας.  Πώς λειτουργεί στα ζώδια;

στον Κριό: Φλόγα που θέλει να βγει με ορμή και αναζητά την τελειότητα. Έναν προσωπικό αγώνα για να βρει διέξοδο η ενέργειά της, με προσωπική εργασία. Μεγάλη ανάγκη ανεξαρτησίας. Τις περισσότερες φορές πρέπει να βρούμε τον τρόπο μέσα από τον οίκο που βρίσκεται.

στον Ταύρο: Φλόγα σταθερή που αναζητά και παρέχει ασφάλεια, αφού μέσα από την εργασία παράγει συνήθως αποτέλεσμα. Μία λανθασμένη προσέγγιση είναι η υλική εξασφάλιση, γι’ αυτό απαιτείται γερή ηθική βάση. Ουσία και ζητούμενο είναι η αγάπη, με χώρο έκφρασης τον οίκο που βρίσκεται.

στους Διδύμους: Φλόγα ασίγαστης αναζήτησης για την αρχή, μέσα σε ότι υπάρχει γύρω μας και ό,τι δημιουργεί την αιτία. Νοητική εργασία και εστίαση. Οι επιλογές γίνονται μέσα από διανοητική επαφή. Ο προσανατολισμός στο χώρο του οίκου θα απελευθερώσει το μέγιστο της ενέργειάς της.

στον Καρκίνο: Φλόγα που σιγόκαιει στο ρευστό των συναισθημάτων. Εσωτερική κατανόηση, υπερευαισθησία, έμφυτη συμπόνια για ό,τι μπορεί να θεωρούμε οικογένεια, που θα πρέπει να εξωτερικευτεί, αρχικά στο χώρο του οίκου, για να μας οδηγήσει στην άνοδο.

στον Λέοντα: Φλόγα που ζητάει τόπο έκφρασης, με ένταση και δύναμη. Υπάρχει έμφυτη η ανάγκη μετάδοσής της. Η δημιουργικότητα εδώ θέλει να αναγνωριστεί. Ο οίκος θα δείξει το χώρο προσέγγισης όπου θα υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να διοχετευθεί ήρεμα.

στην Παρθένο: Φλόγα που αναζητά τη λεπτομέρεια. Πνευματική έρευνα που πρέπει να γίνει εμπειρική γνώση στο υλικό πεδίο. Το καθήκον της εργασίας δεν πρέπει να παραμερίζει την επιθυμία. Ο οίκος δείχνει τον τόπο άντλησης των πληροφοριών.

στο Ζυγό: Φλόγα που λειτουργεί ως μέσο προς την αρμονία και την ισορροπία. Σχέσεις που βασίζονται σε ψυχική και πνευματική προσέγγιση, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να αμελήσουμε τον εαυτό μας για την ευτυχία των άλλων. Ισχυρό δέσιμο με τα άτομα του οίκου που βρίσκεται.

στο Σκορπιό: Φλόγα που καίει κρυφά. Ίσως εκφραστεί συγκαλυμμένα ή δεν είναι εύκολα ορατή. Υπάρχουν ψυχικές ικανότητες και η τάση για αναγέννηση. Ο οίκος που βρίσκετε δείχνει το χώρο έναρξης της δραστηριοποίησής της.

στον Τοξότη: Φλόγα που πνέει με αισιοδοξία στην αναζήτηση υψηλών ιδανικών. Μετάδοση πνευματικών αρχών μέσα από το λόγο. Εδώ το πνεύμα είναι ελεύθερο και η πίστη στην ιδεολογία (κυρίως τη θρησκευτική) ισχυρή. Ο οίκος θα δείξει τι θέλουμε να βελτιώσουμε μέσα από την ιδεολογία μας.

στον Αιγόκερο: Φλόγα που καίει με αυτοσυγκράτηση. Έχει ανάγκη όλων των τυπικών προϋποθέσεων για να εκδηλωθεί. Το καθήκον καθορίζει τη δράση, που όμως δίνει μια δυσκολία αντίδρασης, σε ό,τι θεωρεί ιεραρχικά ανώτερο. Ο οίκος μπορεί να δώσει λύση σε πιθανές αναστολές έκφρασή της.

στον Υδροχόο: Φλόγα που αναζητάει νέους δρόμους έκφρασης μέσα από νοητικά κανάλια. Ό,τι μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα και την κοινωνία, μπορεί να γίνει προσωπικό του καθήκον. Η ελευθερία (ατομική και συλλογική) είναι προϋπόθεση. Ιδέες που ωθούν εξελικτικά ότι προσδιορίζει ο οίκος που βρίσκεται.

στους Ιχθείς: Φλόγα που γνωρίζει τον προορισμό, αλλά δεν βρίσκει εύκολα το δρόμο. Υπάρχει το όνειρο του ιδανικού και η τάση να θυσιάζεται για να βοηθήσει τους άλλους. Μπορεί να υπάρχει ανάγκη απομόνωσης κάποια διαστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here