Διελεύσεις Σελήνης-Όψεις με πλανήτες γενέθλιου χάρτη

0
4

Οι επιδράσεις των διελεύσεων της Σελήνης δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, γιατί εξαρτάται από τη φάση στην οποία βρίσκεται η Σελήνη και από τη φύση του πλανήτη προς τον οποίο κάνει τη διέλευση. Οι επιδράσεις αυτών των διελεύσεων μπορεί να κρατήσουν από λίγες ώρες έως τέσσερις εβδομάδες και σε περίπτωση που έχουμε έκλειψη Σελήνης μπορεί η επίδρασή της να κρατήσει και ολόκληρους μήνες. Επειδή η κίνησή της είναι πολύ γρήγορη, θα παρουσιάσουμε τις όψεις της με τους πλανήτες του γενέθλιου χάρτη συνοπτικά, κάνοντας ένα διαχωρισμό σε σύνοδο, εξάγωνο-τρίγωνο και τετράγωνο-αντίθεση. Πρέπει όμως, να λάβετε υπόψη σας ότι η καλή επίδραση του τριγώνου είναι πολύ πιο άμεση απ΄ότι του εξαγώνου, ενώ η κακή επίδραση του τετραγώνου είναι πολύ πιο έντονη από αυτή της αντίθεσης.

Όψεις Σελήνης με Ήλιο

Σελήνη σύνοδος Ήλιος: Με την επίδραση αυτής της διέλευσης, το άτομο γίνεται πιο ευαίσθητο και συναισθηματικό, κυρίως με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Σε περίπτωση που αυτή η διέλευση γίνεται σε έκλειψη Σελήνης, τότε το άτομο κουράζεται πολύ, χάνει ενέργεια και η διάθεσή του είναι πολύ άσχημη και μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα υγείας.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Ήλιος: Άριστη υγεία για τη ζωτικότητα. Χαρίζει καλή υγεία και δίνει ευεξία στο άτομο, ενώ ψυχικά νιώθει δυνατό και μπορεί να ξεπεράσει όποια δυσκολία του παρουσιαστεί. Η όψη αυτή είναι ιδανική για εκδηλώσεις που απαιτούν την προσέλευση πλήθους. Η δημοτικότητα του ατόμου αυξάνεται πολύ με αυτή τη διέλευση.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Ήλιος: Διέλευση που δείχνει ότι υπάρχει μια κρίση, που ίσως και να είναι υποσυνείδητη. Το άτομο γίνεται ιδιαίτερα οξύθυμο και τα πάει άσχημα τόσο με άτομα του ιδίου φύλου όσο και με άτομα του άλλου φύλου.

Όψεις Σελήνης με Σελήνη

Σελήνη σύνοδος Σελήνη: Οι ευαισθησίες βγαίνουν στην επιφάνεια, όχι απαραίτητα εξαιτίας κάποιου εξωτερικού παράγοντα. Το άτομο προσκολλάται στο άμεσο περιβάλλον του ή στο σπίτι του, αναζητώντας στην οικειότητα την ασφάλεια.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Σελήνη: Η ασφάλεια και η αρμονία που νιώθει το άτομο το βοηθούν να πλησιάσει τους άλλους και να εκπέμπει σιγουριά. Το άτομο επιδιώκει να βρίσκεται κοντά σε φίλους ή με τη μητέρα του, γιατί θέλει να νιώσει τη σιγουριά που του εξασφαλίζουν τα άτομα που το αγαπούν.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Σελήνη: Η πλέον ακατάλληλη διέλευση για δημόσιες εμφανίσεις, προσπάθειες να αυξηθεί η δημοτικότητα του ατόμου και για δημόσιες σχέσεις. Το άτομο θα νιώθει άσχημα, αφού θα αισθάνεται ότι του λείπουν οι δυνάμεις τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Όψεις Σελήνης με Ερμή

Σελήνη σύνοδος Ερμής: Αυτή μάλιστα! Είναι όντως μια διέλευση για συζητήσεις, για παρεούλα και επικοινωνία. Η διέλευση δεν ευνοεί οτιδήποτε είναι σημαντικό, δημιουργεί την τάση στο άτομο που τη δέχεται να «χάνεται» στο χρόνο, κάνοντας και συζητώντας πολλά και ασήμαντα πράγματα. Ευνοούνται κυρίως οι επαφές με γυναίκες.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Ερμής: Η αρμονία αυτής της όψης κάνει το άτομο να είναι πολύ γλυκό και να εκπέμπει μια αίσθηση ασφάλειας για τους άλλους. Με αυτή την επίδραση οι άλλοι το βλέπουν σαν εξομολογητή, ενώ αυτό είναι πολύ πρόθυμο να τους ακούσει και πολύ εμπνευσμένο, ώστε να τους δώσει την κατάλληλη συμβουλή.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Ερμής: Τα νεύρα θα γίνουν η αφορμή να ξεσπάσει κρίση με κάποιον ή κάποια. Η διέλευση αυτή πολλές φορές είναι η αιτία που το άτομο τσακώνεται με τη μητέρα του. Η σταθερότητα και η αποφασιστικότητα λείπουν από το άτομο, όταν δέχεται αυτή την πλανητική επίδραση, γι΄αυτό δεν πρέπει να ξεκινά καινούργια πράγματα με τέτοια κατεύθυνση και να μην κλείνει σημαντικά ραντεβού, όπου χρειάζεται να είναι συγκροτημένο.

Όψεις Σελήνης με Αφροδίτη

Σελήνη σύνοδος Αφροδίτη: Διέλευση που επιτρέπει στο άτομο να δείξει τρυφερότητα στους άλλους και ιδιαίτερα στα άτομα της οικογένειάς του. Η επίδραση χαρίζει κοινωνικότητα και «ξυπνά» τον ερωτισμό. Όψη σπατάλης και υπέρμετρου καταναλωτισμού.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Αφροδίτη: Διέλευση που προκαλεί ευεξία και αισιοδοξία. Το άτομο έχει την τάση να αγαπά όλο τον κόσμο. Συνήθως ωθεί στις διασκεδάσεις. Η όψη αυτή είναι ιδανική για να ασχοληθείτε με τη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Αφροδίτη: Το άτομο που δέχεται αυτή τη διέλευση αισθάνεται πολύ όμορφα, έχει κέφια και θέλει να ξεφαντώσει. Έχει την τάση να καταπιέζει ασυνείδητα τους άλλους, γιατί τους πιέζει να ακολουθήσουν τον εξαντλητικό ρυθμό του. Όψη που φέρνει διάθεση υπέρμετρου καταναλωτισμού και ωθεί σε σπατάλες για τις οποίες το άτομο αργότερα μπορεί να μετανιώσει.

Όψεις Σελήνης με Άρη

Σελήνη σύνοδος Άρης: Αυτή η πλανητική επίδραση δημιουργεί πολλά νεύρα στο άτομο και το κάνει να αντιδρά υπερβολικά και επιθετικά. Θα ήταν καλό να μην παίρνατε σημαντικές αποφάσεις με την επίδραση μιας τέτοιας διέλευσης, γιατί ο αυθορμητισμός και η παρορμητικότητα συνυπάρχουν σε δόσεις πολύ μεγαλύτερες του επιτρεπτού ορίου.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Άρης: Η αυτοπεποίθηση και η ευελιξία κάνουν το άτομο ευχάριστο προς το περιβάλλον του. Το άτομο μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες, οι οποίες να αποδειχτούν και πολύ σωστές.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Άρης: Τα νεύρα και η κακή διάθεση είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της όψης. Υπάρχει κίνδυνος για καβγάδες και για βιαιότητες. Αν έχετε αυτή τη διέλευση, πρέπει να προσέχετε πολύ από ατυχήματα, κυρίως μέσα στο σπίτι, από αιχμηρά αντικείμενα και επίσης πρέπει να προσέχετε να μην καείτε.

Όψεις Σελήνης με Δία

Σελήνη σύνοδος Δίας: Καλή διέλευση, αφού δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα και οπλίζει το άτομο με αισιοδοξία. Το χιούμορ και η διάθεση για περιπέτεια «ξυπνούν» με φυσική συνέπεια το άτομο να γίνεται πολύ αγαπητό στο περιβάλλον του.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Δίας: Η γενναιοδωρία και η αγάπη επικρατούν με αυτή την όψη. Το άτομο δέχεται την κατανόηση και την αγάπη του περιβάλλοντός του, ενώ το ίδιο έχει την τάση να βοηθήσει όλο τον κόσμο τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Δίας: Οι ενέργειες του ατόμου χαρακτηρίζονται από κάποια υπερβολή, αλλά η διέλευση δεν είναι κακή. Υπάρχει μία εμμονή για συζητήσεις θεμάτων φιλοσοφικού ενδιαφέροντος και μία τάση του ατόμου να παρουσιάζει την εικόνα του «ξερόλα».

Όψεις Σελήνης με Κρόνο

Σελήνη σύνοδος Κρόνος: Η διέλευση αυτή δεν είναι ευχάριστη, εξαιτίας της τόσο ενάντιας φύσης των δύο πλανητών. Το άτομο θα νιώθει κατάθλιψη, δυσφορία και απαισιοδοξία.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Κρόνος: Η διέλευση αυτή, παρότι σχηματίζει καλές όψεις, δεν είναι τόσο καλή, γιατί οι φύσεις των πλανητών είναι εντελώς διαφορετικές. Ωστόσο, δίνει έναυσμα για βαθιές σκέψεις και αυτοκριτική. Το ξεκίνημα της ψυχανάλυσης ή κάποια προσπάθεια για περισσότερη εμβάθυνση στον εσωτερικό εαυτό είναι η καλύτερη αντίδραση σ΄αυτή τη διέλευση. Το άτομο που δέχεται αυτή την όψη, νιώθει λίγο ψυχρό, σαν αντικειμενικός δικαστής. Αν έχει το κουράγιο να «δικάσει» τον εαυτό του, να είναι αμερόληπτος, βλέποντας τόσο τα προτερήματά του όσο και τα ελαττώματά του, αν κάνει κάποια ανασκόπηση των γεγονότων και των πράξεών του, τότε έχει συντονιστεί με αυτή τη διέλευση με τον καλύτερο τρόπο.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Κρόνος: Το άτομο έχει τάσεις αυτολύπησης και επειδή θέλει να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του,  ζητά επιβεβαιώσεις απ΄το περιβάλλον του. Ωστόσο, είναι τόσο πολύ πιεστικό με τους άλλους, ώστε τελικά δεν είναι δυνατό να πάρει αυτό που ζητά.

Όψεις Σελήνης με Ουρανό

Σελήνη σύνοδος Ουρανός: Το άτομο νιώθει την ανάγκη να κάνει πρωτότυπα πράγματα και να ξεφύγει από τη ρουτίνα. Σε περίπτωση που οι συνθήκες της ημέρας δεν του επιτρέπουν να εκτονωθεί, γίνεται επιθετικό.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Ουρανός: Δημιουργική διέλευση που δίνει το έναυσμα στο άτομο να ασχοληθεί με τα κοινά και να κάνει ενέργειες που θα αυξήσουν τη δημοτικότητά του.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Ουρανός: Διέλευση που κάνει το άτομο πνεύμα αντιλογίας. Δημιουργεί αλαζονεία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιδρούν αυτοί που βρίσκονται γύρω από το άτομο. Όταν δέχεστε τέτοια διέλευση, συνειδητοποιήστε ότι η επαναστατικότητα δεν είναι η διαρκής άρνηση. Μ΄αυτόν τον τρόπο δεν μπορείτε να έχετε συμμάχους. Υπάρχουν άνθρωποι που ίσως έχουν να σας προτείνουν κάτι πολύ ενδιαφέρον. Με την αλαζονεία τελικά θα είστε εσείς οι χαμένοι.

Όψεις Σελήνης με Ποσειδώνα

Σελήνη σύνοδος Ποσειδώνας: Η διέλευση αυτή εξυπηρετεί τους καλλιτέχνες, γιατί έχουν έμπνευση και το ταλέντο τους βγαίνει στην επιφάνεια. Η φαντασία εξαίρεται και το άτομο θέλει να «χαθεί» στο δικό του παραμύθι.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Ποσειδώνας: Η διαίσθηση του ατόμου είναι πολύ ανεπτυγμένη αυτές τις ώρες που επιδρά η διέλευση. Έχει την τάση να αποσυρθεί στο χώρο της φαντασίας και να «βιώσει» τα όνειρά του, ενώ δεν του λείπουν και οι σεξουαλικές φαντασιώσεις. Το άτομο που δέχεται αυτή την όψη έχει την τάση να βοηθά τους άλλους. Η όψη αυτή πολλές φορές προκαλεί την τάση στο άτομο να ασχοληθεί με το μυστικισμό και τον αποκρυφισμό.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Ποσειδώνας: Πολύ άσχημη όψη για να παρθούν αποφάσεις κάθε μορφής. Το άτομο αναπτύσσει έναν υπέρμετρο ρομαντισμό και η ευαισθησία του το κάνει να μη βλέπει ξεκάθαρα τα πράγματα, με αποτέλεσμα να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους άλλους. Όταν δέχεστε μία τέτοια διέλευση, θα ήταν καλό να αποφεύγετε τις συνεργασίες και τα σημαντικά ραντεβού. Να προσπαθείτε να μην αφήνετε τους άλλους να σας επηρεάσουν και προπαντός μην τους επιτρέπετε να σας εξαπατήσουν.

Όψεις Σελήνης με Πλούτωνα

Σελήνη σύνοδος Πλούτωνας: Συνήθως αυτή η όψη βγάζει στην επιφάνεια τα πάθη και τις ανασφάλειες. Προκαλεί σκηνές ζηλοτυπίας και τη διάθεση του ατόμου να καταπιέσει τους άλλους. Με την επίδραση αυτής της διέλευσης πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με το άτομο που σας ενδιαφέρει και να ελέγχετε τα ξεσπάσματά σας.

Σελήνη εξάγωνο/τρίγωνο Πλούτωνας: Η ανάγκη για εμβάθυνση και αναζήτηση των πιο απόκρυφων στοιχείων του εσωτερικού μας κόσμου, είναι αποτέλεσμα αυτής της διέλευσης. Η όψη είναι καλή για ξεκίνημα ψυχανάλυσης ή για συμμετοχή σε ομάδες αυτογνωσίας.

Σελήνη τετράγωνο/αντίθεση Πλούτωνας: Οι ανασφάλειες, οι ενοχές και οι εσωτερικές συγκρούσεις βγαίνουν στην επιφάνεια, όταν ένα άτομο δέχεται την επίδραση αυτής της διέλευσης. Γίνεται εριστικό με το περιβάλλον του και καταπιέζει τα άτομα που αγαπά, πιέζοντάς τα αδικαιολόγητα.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here