Γενέθλιο τετράγωνο Αφροδίτης – Άρη

0
13

Η Αφροδίτη στο γενέθλιο ωροσκόπιο αντιπροσωπεύει το είδος της αγάπης που κάποιος αναζητά, και τη δυνατότητα να εκτιμήσει την αγάπη όταν αυτή του προσφέρεται. Ο Άρης αντιπροσωπεύει τη φυσική δράση και δείχνει πώς ένα άτομο αντιδρά σωματικά στο περιβάλλον του, και πώς εκφράζει τις σεξουαλικές του ανάγκες. Η όψη του τετραγώνου φανερώνει από τη φύση της δυσκολίες,  αφού η ενέργεια δεν μπορεί να εκφραστεί εύκολα και μπλοκάρεται. Και ως αποδιοργανωτική αυτή η όψη μεταξύ Αφροδίτης/Άρη, λειτουργεί κατά κύριο λόγο στην περιοχή της ερωτικής ζωής του ατόμου, αν και μπορεί να έχει επιπτώσεις στα οικονομικά όπως και αλλού. Αποτελεί έναν από τους κλασικούς δείκτες προδιάθεσης για διαζύγιο και δυσκολιών ή προβλημάτων στο έρωτα και το γάμο. Ενίοτε συνδέεται και με το θάνατο του συζύγου, αλλά αυτό είναι λιγότερο συχνό και χρειάζεται να υπάρξει σημαντική επιβεβαίωση αυτής της τάσης και σε άλλα σημεία του χάρτη, πριν βγει ασφαλές πόρισμα.

Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Άρη στον γενέθλιο χάρτη υποδηλώνει συναισθηματικά προβλήματα, ζήλιες και δυσαρέσκεια στις σχέσεις με το άλλο φύλο, που μπορεί να συνοδεύονται από αισθήματα καταπίεσης ή καταστολής. Οι σεξουαλικές ανάγκες και τα ερωτικά συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Οι άνθρωποι αυτοί συνήθως, υποφέρουν μέσα σε ανασφαλείς ή πολύ δύσκολες σχέσεις. Είναι γενικά ερωτύλοι, καλοπερασάκηδες, με αρκετά καλή εμφάνιση. Βάζουν πολύ ψηλά τον πήχη της επιτυχίας, κι αυτό είναι παγίδα, γιατί μερικές φορές τίποτα δεν είναι αρκετό για να τους ικανοποιήσει. Είναι εκδηλωτικοί, ζεστοί, και γενικά πιστοί όταν δεσμεύονται, αλλά απαιτούν πολλά σε αντάλλαγμα. Σε ακραίες περιπτώσεις, όταν οι ανάγκες τους δεν ικανοποιούνται, οδηγούνται σε διαφόρων τύπων «αποδράσεις» όπως η απιστία, τα τυχερά παιχνίδια ή η καταναλωτική μανία. Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες μορφές εσφαλμένης κατεύθυνσης της λίμπιντο. Ρουφάνε λαίμαργα τις απολαύσεις σε κάθε ευκαιρία, περιμένοντας να μην τους σταθεί σ΄αυτό εμπόδιο κανείς. Οι άνδρες που έχουν την όψη είναι πιθανό να προσβάλλουν τις γυναίκες με την αγένεια και τη χοντροκοπιά τους, ενώ οι γυναίκες χαρακτηρίζονται από υπερβολικό συναισθηματισμό.

Οι άνθρωποι του τετραγώνου Αφροδίτης/Άρη, είναι παθιασμένοι και χρειάζονται μια δραστήρια συναισθηματική και σεξουαλική ζωή. Συχνά, όμως, αντιμετωπίζουν δυσκολίες σ΄αυτό τον τομέα, ιδιαίτερα στα νεανικά τους χρόνια, όταν και αισθάνονται πιο έντονα αμηχανία για τις κοινωνικές τους δεξιότητες, είτε αυτό γίνεται αντιληπτό από το περιβάλλον τους είτε όχι. Όσο απελπισμένα θέλουν μια παθιασμένη σχέση, τόσο η χρονική στιγμή είναι πάντα λάθος και τόσο πιο δύσκολα βρίσκουν μια σχέση που να αντικατοπτρίζει τις ισχυρές επιθυμίες και τις προσδοκίες τους. Είναι άνθρωποι εξαιρετικά δημιουργικοί και εκφραστικοί, και το πάθος τους για έρωτα διοχετεύεται συχνά στα δημιουργικά έργα τους. Τα προβλήματα στις σχέσεις τους μπορεί, επίσης, να είναι το κίνητρο που κρύβεται πίσω από τα ποιήματα που γράφουν, τη μουσική ή την τέχνη με την οποία καταπιάνονται.

Η αγάπη και το μίσος είναι αλληλένδετα για τα άτομα με τετράγωνο ή αντίθεση Αφροδίτης/Άρη, επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη μιας λεπτής γραμμής που τα χωρίζει. Είναι επιρρεπείς σε τέτοιου είδους σχέσεις. Ανταγωνιστικότητα, θυμός, απογοήτευση ή άγχος, ακόμα και βία από ή προς αυτούς είναι στοιχεία παρόντα στις επαφές τους με το αντίθετο φύλο. Οι φορτισμένες ερωτικές τους σχέσεις αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής τους. Η έκφραση της σεξουαλικής ενέργειας και του προσωπικού μαγνητισμού τους με τρόπους που εμπεριέχουν αγάπη και σεβασμό ή τουλάχιστον δεν καθίστανται επιβλαβείς για τους ίδιους ή τους άλλους, είναι ένα από τα ανεπίλυτα θέματά τους. Η κυριαρχία πάνω στους ανθρώπους μέσω της σεξουαλικότητάς τους ή η υποταγή στη σεξουαλικότητα των άλλων είναι επίσης ένα θέμα. Η ασυμφωνία και οι αναταράξεις στις προσωπικές τους σχέσεις, ειδικά σε θέματα διαφορών στις σεξουαλικές ορμές ή ανάγκες, χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί επιφέρουν διαφωνίες και ρήξεις. Η δυσκολία τους στη διατήρηση αρμονικών σχέσεων, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός πως δεν είναι και οι πιο εύκολοι χαρακτήρες. Περιμένουν από τους άλλους να κάνουν παραχωρήσεις, αλλά οι ίδιοι αρνούνται να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς. Έχουν μια φύση που τη χαρακτηρίζει η ισχυρή επιθυμία και χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες έξυπνες τακτικές για να πάρουν αυτό που θέλουν. Μπορεί να κατηγορηθούν ότι χρησιμοποιούν τους άλλους για την ικανοποίηση των επιθυμιών τους, και ότι εκμεταλλεύονται τα συναισθήματά τους, ειδικά όταν οι ίδιοι δεν τρέφουν παρόμοια συναισθήματα.

Αυτός ο πλανητικός συνδυασμός δείχνει ότι κατά βάθος δεν είναι ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους, έτσι ασυνείδητα προκαλούν προβλήματα με τους ανθρώπους, προκειμένου να τους κατηγορήσουν για τη δική τους αδυναμία να επιλύσουν τις προσωπικές τους συγκρούσεις. Είναι αδιάφοροι για τα συναισθήματα των άλλων, γιατί θεωρούν ότι δεν αξίζουν τον κόπο. Θα κατόρθωναν να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σχέσεις τους, αν αποδυνάμωναν λίγο τις επιθυμίες τους και υιοθετούσαν μια πιο συμβιβαστική στάση. Επιπλέον, χρειάζεται να αποδεχτούν ότι λίγοι άνθρωποι παίρνουν όλα όσα επιθυμούν, και, όταν αυτό δεν είναι εφικτό, στρέφουν την προσοχή τους αλλού. Δεν μπορούν να επιβάλλονται και να τους εκπλήσσει μετά η δυσαρέσκεια με την οποία έρχονται αντιμέτωποι. Μέχρι να διευθετήσουν αυτές τις δυσκολίες προσωπικότητας, θα έχουν προβλήματα με την οικογένεια, τους φίλους, και τους συνεργάτες τους στη δουλειά. Αν γίνουν πιο συμβιβαστικοί, μπορούν να πετύχουν σε οποιοδήποτε επάγγελμα, ακόμη και σε όσα τους φέρνουν σε στενή επαφή με τους άλλους. Έχουν μαγνητισμό, και εμπνέουν στους ανθρώπους την επιθυμία να βρίσκονται κοντά τους. Δεν είναι καθόλου βαρετοί, και η έξαψη τούς ακολουθεί όπου κι αν πηγαίνουν. Θα πρέπει όμως να φροντίζουν η έξαψη να μην μεταλλάσσεται σε αναταραχή.

Το γενέθλιο τετράγωνο Αφροδίτης/Άρη κάνει τους ανθρώπους έντονα ερωτικούς, ελκυστικούς στο αντίθετο φύλο, και καθόλου διατεθειμένους για φιλικές ή πλατωνικές ερωτικές σχέσεις. Ωστόσο, η αγάπη τους προς τον άλλο έχει σκληρό πρόσωπο. Υπάρχει πολλή ένταση στην ερωτική τους ζωή, συχνά επειδή βάζουν τις επιθυμίες τους μπροστά από εκείνες του συντρόφου, και ανυπομονούν να ικανοποιήσουν τις προσωπικές ερωτικές τους ανάγκες. Το όλο σκηνικό της αγάπης, του ρομαντισμού και του σεξ είναι ατέλειωτα συναρπαστικό για εκείνους και δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα αν δεν έχουν ερωτικό σύντροφο. Φτάνουν, δε, να αποστραγγίζονται εντελώς, αφιερώνοντας τεράστιο μέρος της ενέργειάς τους στις ερωτικές τους υποθέσεις. Η όψη αυτή δείχνει, επίσης, ότι έχουν την τάση να πληγώνουν (ακούσια) αυτούς που αγαπούν. Η σύγκρουση ανάμεσα στο σεξουαλικό και συναισθηματικό ενδιαφέρον είναι μεγάλη, αφού σπάνια αισθάνονται και τα δύο για το ίδιο πρόσωπο. Η υψηλότερη αγάπη συγκρούεται με το απύθμενο πάθος, τον εγωισμό, την απόλαυση, τον αισθησιασμό και την ασωτία. Προσελκύουν συχνά τους λάθος ανθρώπους και μπαίνουν σε θυελλώδεις ερωτικές σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Μπορεί να χρησιμοποιούν για τη σεξουαλική τους ικανοποίηση τους άλλους ή και τον εαυτό τους.

Ο ρόλος της μητέρας σ΄αυτό το θέμα είναι σημαντικός, καθώς φαίνεται ότι εκείνη ήταν ενάντια στη σεξουαλική έκφραση με κάποιο τρόπο, και εν αγνοία της ενθάρρυνε το παιδί να αντιμετωπίζει κάθε σεξουαλική δραστηριότητα με φόβο, ανησυχία, εκνευρισμό ή απογοήτευση. Μεγαλώνοντας, το άτομο αυτό νιώθει ανάμεικτα συναισθήματα για τη σεξουαλική έκφραση. Από τη μία πλευρά, θέλει να ερωτευτεί, και συχνά ερωτεύεται χωρίς δυσκολία. Ωστόσο, αισθάνεται άβολα μέσα στις ερωτικές του σχέσεις. Μπορεί να μεταπηδά από τη μια αγάπη στην άλλη, από τον ένα γάμο στον άλλο, ή μπορεί να ασχολείται αποκλειστικά με μια σχέση του νιώθοντας όμως μεγάλη εσωτερική πίεση. Μεγάλο μέρος της απογοήτευσής του μπορεί να προβάλλεται πάνω στον εραστή, θεωρώντας πως «αυτός» δημιουργεί το πρόβλημα. Μόλις γίνει κατανοητό ότι η συναισθηματική αναταραχή έρχεται από μέσα του, τα δύο είδη ενέργειας που εκφράζουν οι πλανήτες μπορούν να ενσωματωθούν άνετα στην προσωπικότητα, ή τουλάχιστον είναι μια καλή αρχή.

Η αρνητική ή μη παραγωγική έκφραση της ενέργειας αυτής της όψης εκδηλώνεται πιο συχνά στην ενήλικη συναισθηματική σεξουαλική ζωή και λιγότερο στο περιβάλλον εργασίας, όπου αυτή η ενέργεια μπορεί να αντιστραφεί και να τεθεί σε εποικοδομητική δράση. Ο Άρης αντιπροσωπεύει την πρωτοβουλία και την ορμή, η Αφροδίτη δείχνει τι θέλουμε να είμαστε και τι εκτιμούμε. Αν χρησιμοποιηθεί με βάση τη λογική, αυτή η ενέργεια μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην επίτευξη στόχων.  Όσοι έχουν όψη τετραγώνου Αφροδίτης/Άρη είναι σε θέση να πετύχουν πολλά, αλλά όχι πάντα εύκολα, καθώς μπορεί να προσβάλλουν τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζονται. Είναι πολύ απαιτητικοί στη διαδικασία υλοποίησης ενός σχεδίου, και μπορεί με τη στάση τους να μπλοκάρουν τα γρανάζια της αποδοτικότητας. Μερικές φορές, πιέζοντας σκληρά να πετύχουν κάτι, επιβραδύνουν τη διαδικασία αντί να την επισπεύδουν. Για να είναι αποτελεσματικοί, χρειάζεται να γίνουν οπωσδήποτε περισσότερο διπλωμάτες και ευέλικτοι.

Η διεύρυνση των οριζόντων τους μέσω της τέχνης, της λογοτεχνίας, της μουσικής και της κοινωνικής προσφοράς, θα λειάνουν τους χονδροειδείς τρόπους που παράγει η όψη και που απαιτούν φινίρισμα και λουστράρισμα, ενώ θα καταφέρουν να μειώσουν τις επιπλοκές και στο πεδίο του έρωτα των σχέσεων και των συνεργασιών τους.

Η εγκράτεια και η ισορροπία στον άλλο σημαντικό τομέα που θίγεται από την όψη, τον τομέα των εξόδων, θα τους γλιτώσει από υπερβολές, που συνήθως είναι τέτοιες και τόσες ώστε να τους δημιουργούν σημαντικά οικονομικά προβλήματα.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here