Γενέθλιες Όψεις Του Δία

0
8

ΚΡΟΝΟΣ

 • Η σύνοδος  των πλανητών του Κρόνου και Δία μπορεί να θεωρηθεί σαν ευνοϊκή συνθήκη για τον Κρόνο, αλλά όχι για το Δία. Επειδή ο Κρόνος είναι ένας αρνητικός πλανήτης, είναι πιο πιθανό να απορροφήσει την επιρροή του Δία, ο οποίος είναι θετικός πλανήτης. Η επίδρασή της πάνω στη ζωή σας θα είναι καλή, αν μπορέσετε να καλλιεργήσετε την ελπίδα και αν αφήσετε τη χαρούμενη πλευρά του χαρακτήρα σας να εκφραστεί πλήρως. Αλλά, αν γίνετε υπερβολικά προσεκτικοί και οικονόμοι, θα εμποδίσει τη φύση σας και θα σας αναγκάσει να γίνετε υπερφίαλοι και κοντόφθαλμοι, όσον αφορά τα πραγματικά σας συμφέροντα. Αν η θρησκεία επηρεάσει κατά οποιονδήποτε τρόπο τη ζωή σας, φροντίστε να είστε αληθινοί και ειλικρινείς σε όλα όσα υποτίθεται ότι πιστεύετε, γιατί υπάρχει κάποιος κίνδυνος αυταπάτης εξαιτίας αυτής της θέσης.
 • Οι δυσκίνητοι πλανήτες Δίας και Κρόνος σε τρίγωνο/εξάγωνο κατά τη γέννησή σας, είναι μια πολύ ευνοϊκή θέση για αυτούς τους τόσο σημαντικούς πλανήτες και η φύση του κραδασμού τους είναι τέτοια, ώστε θα σας βοηθήσει σε κάθε δύσκολη περίσταση από την οποία θα χρειαστεί να περάσετε. Ευνοεί την οικονομική ευημερία σας, μετριάζει κάθε άλλη επιρροή που δεν είναι ευνοϊκή από αυτή την άποψη και κάνει πολύ πιο άνετο το μονοπάτι της ζωής σας. Βαθιά μέσα σας κρύβετε ένα αληθινό ευλαβικό πνεύμα, καθώς και ένα σεβασμό για εκείνο που ξέρετε ότι είναι ανώτερό σας. Μπορείτε να είστε πρωτότυποι, επίσης πολύ ευχάριστοι και αγαθοεργοί και ποτέ δεν θα βρεθείτε σε ανάγκη, ούτε θα υποφέρετε από μεγάλη φτώχεια. Καθώς η ζωή προχωράει, θα γνωρίσετε την ευτυχία.
 • Ο Δίας σε  αντίθεση/τετράγωνο με τον Κρόνο δεν είναι ευνοϊκή όψη, εκτός από το ότι ο Κρόνος κερδίζει σε επιρροή μετέχοντας σε κάποια από τις ακτίνες του Δία. Η επίδρασή της στη ζωή σας, θα σας φέρει απογοήτευση, σε μια περίοδο που πιθανόν να έχετε προβλήματα με το συκώτι σας. Δεν είναι καλή όψη για τις οικονομικές υποθέσεις. Μερικές φορές θα έχετε απώλειες. Καλό είναι. Λοιπόν, να μη δανείζετε χρήματα χωρίς εγγύηση, ούτε να αναλαμβάνετε υπεύθυνες θέσεις σε επιχειρήσεις που έχουν οικονομικό ρίσκο. Νοητικά, καλό είναι να δράτε πάντα με απόλυτα ευθύ τρόπο, γιατί υπάρχει πιθανότητα σε κάποια περίοδο της ζωής σας να κατηγορηθείτε ψευδώς και να συκοφαντηθείτε. Να είστε προσεκτικοί στις σχέσεις σας με άτομα της θρησκείας.

ΟΥΡΑΝΟΣ

 • Η σύνοδος του Δία με το μυστηριώδη πλανήτη Ουρανό θα σας επηρεάσει μόνο με ένα τρόπο ή προς μια κατεύθυνση, δηλαδή, αν έχετε κάποιο κρυμμένο ταλέντο. Γιατί ο Ουρανός δεν μπορεί να ευνοήσει το Δία, παρά μόνο αφυπνίζοντας οτιδήποτε είναι λανθάνον στο χαρακτήρα και η σύνοδος του Δία μπορεί μόνο να αποτελέσει ένα μετριοπαθές μέσο για να φτάσει μέχρι εσάς ο κραδασμός του Ουρανού. Για όσους έχουν μουσικό ή καλλιτεχνικό ταλέντο, η επιρροή αυτή είναι πολύ ευνοϊκή, γιατί η φύση της είναι τέτοια, ώστε αγγίζει περισσότερο το ανώτερο μέρος του χαρακτήρα, παρά το κατώτερο ή πιο υλικό. Σε εκείνους που έχουν ευλαβική ή φιλοσοφική σκέψη, τους επιτρέπει να νιώσουν τους πνευματικούς κραδασμούς, αλλά είναι μια καθαρά υποκειμενική επιρροή και είναι περισσότερο κακή παρά καλή, για εκείνους που δεν έχουν αφυπνιστεί και δεν μπορούν να εκτιμήσουν τους κραδασμούς που φέρνει.
 • Ο Δίας και ο πλανήτης Ουρανός βρίσκονται σε τρίγωνο/εξάγωνο κατά τη γέννησή σας. Αυτή είναι μια σημαντική όψη για όσους προχωρούν νοητικά και όσους είναι πρωτότυποι  ή έχουν τάση προς το μεταφυσικό και το απόκρυφο. Γενικά, η όψη αυτή φέρνει κάποια ξαφνικά και αναπάντεχα κέρδη, μέσω διαθήκης ή μέσω κληρονομιάς. Ίσως να επινοήσετε κάτι ή να στραφείτε προς μια εντελώς νέα κατεύθυνση και να πετύχετε. Αλλά, σε οτιδήποτε κάνετε για να κερδίσετε, θα εισέρχεται κάποιο στοιχείο αναπάντεχου, εξαιτίας αυτής της όψης. Η τάση της όμως, είναι περισσότερο προς την πρωτοτυπία στη σφαίρα της σκέψης και το ξεπέρασμα του συμβατικού και του ορθόδοξου. Προσθέτει μεγάλο ενθουσιασμό σε όλα τα εγχειρήματά σας.
 • Ο ευμενής πλανήτης Δίας σε  αντίθεση/τετράγωνο  με το μυστηριώδη πλανήτη Ουρανό, δεν είναι καθόλου ευνοϊκός κραδασμός, γιατί χαλάει το καλό που υπόσχεται ο Δίας και σας κλέβει τη χαρά και την ευδαιμονία που χαρίζει η ευεργεσία του. Θα έχετε ξαφνικές και αναπάντεχες απώλειες στη ζωή σας και υπάρχει ο κίνδυνος κάποιου δικαστικού αγώνα ή πολυέξοδης διαμάχης. Καλό είναι να αποφεύγετε τους ξένους και να έχετε ελάχιστες σχέσεις με δημόσιες εταιρίες ή οργανισμούς και ενώσεις. Θα έχετε κάποια ξαφνική μεταστροφή γνώμης, η οποία θα επηρεάσει υποκειμενική ή αντικειμενικά. Τα περιττά ταξίδια πρέπει να αποφεύγονται, όσο γίνεται, διαφορετικά, να προσέχετε υπερβολικά, για να αποφεύγετε τα ατυχήματα.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

 • Οι πλανήτες Δίας και Ποσειδώνας βρίσκονται σε σύνοδο. Μια παράξενη και ασυνήθιστη επιρροή ή οποία όταν κυριαρχεί σε ένα ωροσκόπιο, συνήθως, επιφέρει ιδιόμορφες θρησκευτικές τάσεις, επειδή το θρησκευτικό συναίσθημα ίσως είναι λίγο υπέρ αναπτυγμένο. Πράγματι, μερικοί θεωρούν ότι η «μεγαλομανία» είναι αποτέλεσμα αυτής της θέσης και καλό θα είναι να ενισχύσετε την καθαρά νοητική και επιστημονική όψη του χαρακτήρα σας, καθώς επίσης και την κοινή λογική, προκειμένου να αντισταθμίσετε την υπερβολική ευαισθησία των αισθημάτων και την επιθυμία που νιώθετε, να εκφράσετε την αγάπη σας προς όλους. Μπορεί να ειπωθεί ότι, η βασική νότα αυτής της θέσης, είναι η υπεραφθονία. Για αυτό, πρέπει να προσπαθήσετε να κρατήσετε το φτερωτό σας Πήγασο μέσα στα όρια. Ωστόσο, ο ενθουσιασμός και η πανοραμική όψη που χαρίζει η επιρροή αυτή, είναι ένα θαυμάσιο πράγμα και αν χρησιμοποιήσετε την απαιτούμενη μετριοπάθεια, μπορείτε να προσφέρετε μεγάλη υπηρεσία στους συνανθρώπους σας. Να θυμάστε, όμως, ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις εκτός από τη δική σας και μην μπαίνετε στον πειρασμό να ασκήσετε αδικαιολόγητη εξουσία πάνω στους άλλους.
 • Το τρίγωνο/εξάγωνο του Δία με τον πλανήτη Ποσειδώνα είναι μια πολύ τυχερή θέση, τόσο για την υλική σας ευημερία όσο και για την πνευματική σας πρόοδο, αν μπορέσετε να την εκμεταλλευτείτε προς αυτή την κατεύθυνση. Ευεργετικές επιρροές θα κυλήσουν προς εσάς, και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όπως θέλετε: πνευματικά ή κοσμικά. Όμως, εξαιτίας αυτής της επιρροής, υπάρχει μια τάση για υπερβολή και πρέπει να προσπαθήσετε να τη διορθώσετε, πειθαρχώντας τον εαυτό σας προς άλλες γραμμές σκέψης, όπως είναι η επιστήμη ή τα μαθηματικά, προκειμένου η αισθησιακή και συναισθηματική φύση (η οποία πιθανόν να είναι πολύ ισχυρή) να μην αποκτήσει μεγάλη κυριαρχία. Οικονομικά προγράμματα ίσως να είναι σημαντικά στη ζωή σας, άμεσα ή έμμεσα. Πρέπει να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε τις αποκαλούμενες αυστηρές αρετές, όπως επίσης την απλότητα και τη λιτότητα.
 • Η  αντίθεση/τετράγωνο ανάμεσα στους πλανήτες Δία και Ποσειδώνα, δεν είναι καθόλου ευνοϊκή όψη και φαίνεται να υποδηλώνει ότι, μερικές από τις ιδιότητες που αντιπροσωπεύει ο Δίας – όπως η προκατάληψη, η αυτοεκτίμηση και η προσωπική περηφάνια – πρέπει να πνευματοποιηθούν και να μετουσιωθούν στις ανώτερες ιδιότητες της ψυχής, όπως αγαθοεργία, ευσπλαχνία και αληθινός σεβασμός. Έτσι, η περιοριστική και παρεμποδιστική επίδραση της προσβολής του Ποσειδώνα θα οδηγήσει στον εξαγνισμό της φύσης σας. Στη διάρκεια της ζωής σας θα έχετε πολλές παράξενες εμπειρίες, ειδικά τέτοιες που επηρεάζουν την ανώτερη όψη της συνείδησής σας και αν μπορείτε να θυμάστε τα όνειρά σας, αναμφίβολα θα δείτε ότι διδάσκεστε πολλά μέσω αυτών. Πρέπει να προσέχετε να μην παρασύρεστε από ασυγκράτητο ενθουσιασμό και να προσπαθήσετε να καλλιεργήσετε τις ακριβείς αρετές, όπως είναι η σχολαστική ακρίβεια, στην ομιλία, η ταχύτητα στις πληρωμές κλπ, γιατί έχετε μια τάση να είστε απρόσεκτοι σε αυτά τα θέματα.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

 • Ο Δίας σε σύνοδο  με τον Πλούτωνα είναι μία όψη που δείχνει άτομο εξαιρετικά φιλόδοξο, το οποίο θέλει να έχει εξουσία πάνω στους άλλους. Θέλει να δοκιμάσει οτιδήποτε προσφέρει απόλαυση και του αρέσει να βρίσκεται ανάμεσα σε πετυχημένους και δυναμικούς ανθρώπους.
 • Ο Δίας σε τρίγωνο/εξάγωνο με τον Πλούτωνα κατά τη γέννησή σας. Είναι μια όψη που σας δίνει ένα ισχυρότατο μυαλό, με ικανότητα να αναλύει τα πάντα σε βάθος. Αφομοιώνετε τη φιλοσοφία και μπορείτε να τη μεταδώσετε, για αυτό και επιτυγχάνετε ως εκπαιδευτικοί. Η όψη αυτή δίνει πλούτη σε μεγάλη ηλικία.
 • Ο Δίας σε αντίθεση/τετράγωνο με τον πλανήτη Πλούτωνα στο ωροσκόπιό σας, σας κάνει άτομο με ανάγκη επιβολής της εξουσίας, αλλά και σε μόνιμη βάση ανικανοποίητη, ενδεχομένως λόγω ανέφικτων –κάποιες φορές –στόχων. Αν δεν καταφέρετε να αποκτήσετε διοικητικά αξιώματα, καταπιέζετε το άμεσο περιβάλλον.

astro-live.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here