Γενέθλια αντίθεση Κρόνου-Δία: Ανοίγω τα φτερά μου – γυρίζω στη φωλιά μου

0
6

Οι αντιθέσεις έχουν από τη φύση τους έναν χαρακτήρα ώθησης-συγκράτησης, που αποδεικνύει την αντίφαση και την πόλωση μεταξύ των εμπλεκόμενων πλανητών. Και μια αντίθεση Δία-Κρόνου είναι ένας διπλά αντιφατικός συνδυασμός, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι πλανήτες είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι ως «προσωπικότητες». Ο Δίας συμβολίζει τον ενθουσιασμό και τα θετικά κίνητρα, ενώ ο Κρόνος σημαίνει σύνεση και συγκράτηση, όταν συμμετέχετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Ο Δίας είναι επεκτατικός, θέλοντας πάντα να εξαπλώνεται, να παίρνει όλο και περισσότερο, και τελικά να ενσωματώνει τα πάντα. Ο Κρόνος από την άλλη, είναι πλανήτης της συστολής, της λιτότητας, και της διατήρησης. Ο Δίας έχει να κάνει με ό,τι θεωρείτε πως είναι καλό για σας να κάνετε ή να πιστεύετε, ενώ ο Κρόνος σημαίνει εκείνα τα πράγματα που έχετε αποφασίσει πως είναι κακά για σας, και τα οποία θα πρέπει να αποφεύγετε ή τουλάχιστον να περιορίζετε.

Η αντίθεση ανάμεσα στο Δία και τον Κρόνο είναι μια όψη αντίφασης, αλλά αν γίνει σωστός χειρισμός της, τότε θα είναι μια όψη συμπληρωματικών επιρροών. Όταν είστε στην πιο αισιόδοξη στιγμή σας, έτοιμοι να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να εκμεταλλευτείτε νέες ευκαιρίες, οι εξωτερικές περιστάσεις φαίνεται να αντιτάσσονται στα σχέδιά σας, επιβάλλοντάς σας περιορισμούς και αναγκάζοντάς σας να φρενάρετε. Αντίθετα, όταν αισθάνεστε πως έχετε πέσει στα πατώματα, και ο κόσμος σας φαίνεται ένα ζοφερό και μίζερο περιβάλλον, μια ευκαιρία να επεκταθείτε και να αυξήσετε την ευημερία σας θα εμφανίζεται συνήθως στον ορίζοντα, αποκαθιστώντας την πίστη στον εαυτό σας και στην ίδια τη ζωή. Στην καλύτερη περίπτωση, η όψη αυτή παρέχει τη δυνατότητα εξισορρόπησης ανάμεσα στην επέκταση και τον περιορισμό, την αισιοδοξία και τον ρεαλισμό, την καλή τύχη και τον οπορτουνισμό, με υπομονή και σκληρή δουλειά. Προσέχετε ώστε να μην ζείτε πέρα από τις δυνατότητές σας, ωστόσο δεν χρειάζεται να επιβαρύνετε τον εαυτό σας με περιττούς περιορισμούς.

Η αντίθεση Δία-Κρόνου μοιάζει με ένα εκκρεμές, που στη μια του άκρη υπάρχει η επίγνωση της αξίας σας, και στην άλλη η αμφιβολία για την αξία σας. Ποτέ δεν είστε απολύτως βέβαιοι για τον εαυτό σας, και νιώθετε την ανάγκη της επιβράβευσης. Πρέπει οι άλλοι να σας διαβεβαιώνουν συνεχώς, πως είστε τόσο ταλαντούχοι όσο νομίζετε. Πιθανώς, κάποιες τεταμένες επαφές με «ανωτέρους», ίσως τους γονείς σας, σας έχουν δώσει αυτή τη στρεβλή κατανόηση των δυνατοτήτων σας. Ο πλανητικός συνδυασμός Δία-Κρόνου είναι ένας συνδυασμός του «σταμάτα-ξεκίνα». Επειδή χρειάζεστε την έγκριση, αναζητάτε ανθρώπους που απαιτούν από σας να αποδείξετε την ικανότητά σας, και προς αυτούς και προς τον εαυτό σας. Αν δεν εισπράξετε τον έπαινό τους, όμως, μπορεί να τους απορρίψετε, να αποτραβηχτείτε και να αποξενωθείτε. Φαίνεται πως ψάχνετε για ανθρώπους του «ναι», ώστε να σας δώσουν την έγκριση που χρειάζεστε. Αλλά μια νίκη που εκβιάζεται και τραβιέται από τα μαλλιά, είναι μια άδοξη και απατηλή νίκη.

Με τη γενέθλια αντίθεση Δία-Κρόνου σας, γίνεστε πολύ σκληροί στην αυτοκριτική σας όταν αποτυγχάνετε, και δεν αφήνετε τον εαυτό σας να το ξεχάσει ποτέ, τυραννώντας τον για την αποτυχία του ισόβια. Σας χαρακτηρίζει μια διαρκής ταλάντωση μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας, ενθουσιασμού και κατήφειας, υπεραπόλαυσης και ασκητισμού. Η εξωστρέφειά σας ανταγωνίζεται με την επιθυμία σας για ησυχία και απομόνωση. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε γι΄αυτό, είναι να βρείτε τη χρυσή τομή, κάτι που δεν θα γίνει εύκολα κατορθωτό. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και οι ακλόνητες πεποιθήσεις μπορεί να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της προσωπικής σας ολοκλήρωσης.

Μπορεί να απορρίπτετε άλλους ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ιδιότητες με σας, ενώ έχετε μια τάση ανευθυνότητας, προσπαθώντας να βρίσκετε μια εύκολη διέξοδο από τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά σας. Αυτή η στάση σας χρειάζεται σοβαρές μετατροπές. Πρώτον, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα και να αποδεχθείτε τις ευθύνες που συνεπάγεται, και δεύτερον, θα πρέπει να μάθετε πώς η συμπεριφορά σας πληγώνει τους άλλους, και να προσπαθήσετε να είστε λιγότερο αδιάφοροι απέναντί τους.

Το πρόβλημα στην αξιολόγηση της προσωπικής σας αξίας θα παρουσιαστεί στις προσωπικές σας σχέσεις, τόσο τις φιλικές όσο και τις ερωτικές. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις, θα χρειαστεί να δουλέψει σωστά η κρίση σας, αφού δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα να κόψετε δεσμούς ή συμμαχίες με ανθρώπους που σας είναι σημαντικοί. Δεν κάνετε γενναιόδωρα ανοίγματα προς τους άλλους, ακόμη και προς το αγαπημένο σας πρόσωπο, κι ακόμα κι αν ανέμελα απορρίπτετε όποιον δεν εκφράζει προς το πρόσωπό σας ενθουσιώδη αποδοχή, νιώθετε έκπληξη και πέφτετε από τα σύννεφα όταν απορρίπτεστε εσείς, αδυνατώντας να πιστέψετε ότι αξίζετε μια τέτοια μεταχείριση. Μόλις συνειδητοποιήσετε τι αξίζετε πραγματικά, δεν θα αισθάνεστε πια ότι απειλείστε από κανέναν.

Η αντίθεση ανάμεσα στον Δία και τον Κρόνο δείχνει, εκτός των άλλων, δυσκολία στην αναγνώριση των προσωπικών ορίων. Κατά μία έννοια αυτό είναι καλό, αφού σας επιτρέπει να συνεχίζετε να μοχθείτε στην κίνησή σας προς τα εμπρός, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά κάθε αντιξοότητα που παρουσιάζεται. Η όψη αυτή δείχνει συχνά, πως η επιτυχία έρχεται στο τελευταίο μέρος της ζωής. Αυτό, ωστόσο, που θα πρέπει να προσέξετε, είναι η τάση να συγκρίνετε τον εαυτό σας δυσμενώς με άλλους ανθρώπους.

Η αντίθεση Δία-Κρόνου τείνει να δημιουργεί ένα σχίσμα μεταξύ των αντιλήψεων και των δράσεών σας. Μερικές φορές, είστε πολύ ιδεαλιστές, και παρόλο που εκφράζετε τα ιδανικά σας, στην πραγματικότητα δεν βασίζετε τη ζωή σας σε αυτά. Μετά από καιρό (ίσως και μετά το ήμισυ της ζωής σας) κάνετε μια στροφή, και αρχίζετε να εξασκείτε αυτά που κηρύττετε και να κινείστε ολοένα και περισσότερο προς την κατεύθυνση του να γίνετε το άτομο που πάντα θεωρούσατε ότι πρέπει να είστε.

Τους στόχους της ζωής σας θα τους πετύχετε, αλλά μόνο αφού μάθετε να ισορροπείτε τις συμβατικές με τις ανορθόδοξες πλευρές του χαρακτήρα σας. Υπάρχει μια «διαφωνία» στη φύση σας, που έχετεδυσκολία να την κρατάτε υπό έλεγχο. Αν εκφραστεί ο ανεξέλεγκτοςενθουσιασμός σας, μπορεί να σας οδηγήσει σε προβλήματα. Σε άλλες περιπτώσεις η συντηρητική σας πλευρά, η υπερβολικά επιφυλακτική, θα σας προκαλεί να διστάζετε χωρίς λόγο εκεί που απαιτείται δράση. Η εξεύρεση της σωστής ισορροπίας απαιτεί σκληρή δουλειά. Σε γενικές γραμμές, το να αποφασίζετε σωστά πότε πρέπει νααναλάβετε δράσηκαιπότε ναπεριμένετευπομονετικά, δεν είναι και το καλύτερό σας χαρτί. Ως εκ τούτου,είναι πιθανό να υποστείτε οικονομική ζημία στην ενασχόλησή σας με επιχειρήσεις ή ευρύτερα στις επαφές σας με τον οικονομικό κόσμο. Θα ήταν σοφό,επίσης, αν είναι δυνατόν, να αποφύγετε τις δικαστικές εμπλοκές. Ωστόσο, όταν μπορείτε να συνδυάζετε τις δύο αντίρροπες δυνάμεις που σας χαρακτηρίζουν, είστε ικανοί για μεγάλα πράγματα. Μπορείτε τότε ναπετύχετεστηναυτοαπασχόλησηήως ένααξιόλογο μέλοςμιας ομάδας, ιδιαίτεραστονεπιχειρηματικό τομέα. Μόλις επιτευχθείη απαραίτητη ισορροπία, ναείστεσίγουροι ότι θα πετύχετε και τους στόχους της ζωής σας.

Είστε πολύ άκαμπτοι και συντηρητικοί, εύκολα καταθλιπτικοί και συχνά απαισιόδοξοι. Οι γονείς σας μπορεί να είναι μη ανεκτικοί ή καταπιεστικοί. Οι λανθασμένοι σχεδιασμοί, το κακό τάιμινγκ και η ελλιπής κατάρτιση συχνά προκαλούν οικονομικές και επαγγελματικές δυσκολίες. Βλέπετε τη δουλειά ως καθήκον ή αναγκαιότητα και σπάνια την απολαμβάνετε. Παρά την απουσία κατεύθυνσης, κινήτρων και φαντασίας, και παρά την αδυναμία να αναγνωρίσετε τα όριά σας, θα προσπαθείτε σταθερά να κινηθείτε προς τα εμπρός και η επιτυχία θα έρθει στη ζωή σας κάπως αργά. Είστε άνθρωποι ενσυνείδητοι, υλιστές και ανήσυχοι. Θα πρέπει να αναλάβετε τις βαριές ευθύνες –όσο κι αν δεν σας αρέσει-, και ο τρόπος που θα τις αντιμετωπίσετε θα έχει αντίκτυπο στη δημόσια εικόνα και τη φήμη σας.

Καθετί που θέλετε να δημιουργήσετε, σας επιβάλλει κάποιου είδους συμμόρφωση ή σας φέρνει ταλαιπωρίες, ωστόσο εσείς πρέπει να σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους, γιατί αποτυγχάνετε έτσι να αναγνωρίσετε τη δική σας αξία και νιώθετε «λιγότεροι». Συχνά, εσωτερικεύετε τα κοινωνικά πρότυπα και γίνεστε πολύ στενόμυαλοι. Όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε ανώτερη μόρφωση, συνήθως συναντάτε εμπόδια ή έχετε διαφωνίες με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που σας την παρέχουν. Η θρησκευτική σας φιλοσοφία είναι άκαμπτη, παραδοσιακή και, κατά καιρούς, υποκριτική. Συχνά αντιμετωπίζετε νομικές δυσκολίες ή εμπλέκεστε σε δίκες, ή μπορεί να έχετε προβλήματα σε ξένες χώρες ή σε μεγάλα ταξίδια. Μπορεί να απειληθείτε από μια φυσική καταστροφή. Εκεί, λίγο μετά την ηλικία των 40, η ζωή σας ενδέχεται να αλλάξει δραστικά, τόσο πολύ έτσι ώστε να νιώθετε πως ζείτε δύο διαφορετικές ζωές.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here