Βέρτεξ – η Πύλη του Πεπρωμένου

0
9

Το Vertex ή Κορυφή είναι η Πύλη του Πεπρωμένου, ένα σημείο που υπάρχει θεωρητικά στο χάρτη μας, όπως ακριβώς  συμβαίνει με τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα. Δεν πρόκειται λοιπόν για πλανήτη. Θεωρείται το πιο μεταφυσικό σημείο του γενέθλιου χάρτη, γι΄ αυτό ονομάζεται και Μεταφυσικός Ωροσκόπος, και είναι το σημείο που φανερώνει τις βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου. Το Vertex φέρνει στο δρόμο μας πρόσωπα και καταστάσεις που ακολουθούν το δικό τους καρμικό μονοπάτι, όπως εμείς ακολουθούμε το δικό μας.

Καταλαμβάνει υποχρεωτικά τους οίκους 5, 6, 7 ή 8, φανερώνοντας την ποιότητα της εμπειρίας και την ίδια τη φύση της σχέσης που θα μας γεμίσει πληρότητα.

Ό,τι συμβαίνει εκεί είναι προδιαγεγραμμένο και πέρα από τον έλεγχό μας. Καθορίζει τον τύπο των σχέσεων που επιδιώκουμε στη ζωή μας, ενώ προσελκύει τους ανθρώπους αυτούς που θα περάσουν από την ζωή μας, ως σημαντικοί και αναπόφευκτοι. Αυτό περικλείει μια σημαντική γκάμα ανθρώπων, σε συνάρτηση με τον προσωπικό πλανήτη που μπορεί να κάνει όψη με το Vertex. Μπορεί, δηλαδή, να προσελκύσει τον άνθρωπο που θα μας δώσει πολύτιμες συμβουλές για τη ζωή ή κάποιον για τον οποίο θα νιώσουμε ακατανίκητη ερωτική έλξη. Μπορεί να είναι κάποιος που θα βάλει την ζωή μας σε τάξη και πειθαρχία ή -αντίθετα- θα την οδηγήσει σε έναν ξέφρενο ρυθμό.

Ο οίκος και το ζώδιο που καταλαμβάνει το Vertex στο γενέθλιο χάρτη, αποκαλύπτει από πού και με ποιον τρόπο θα αποκομίσουμε σημαντικές εμπειρίες που θα μας αλλάξουν τη ζωή ή τη στάση μας απέναντι σ΄αυτή, τι είδους μοιραίες συναντήσεις θα φέρουν την περαιτέρω καρμική μας εξέλιξη, τι είδους στροφή θα πάρουμε. Στον άξονα π.χ. 5ου-11ου οίκου οι εμπειρίες αυτές είναι πιθανό να σχετίζονται με παιδιά ή με ρομαντικές συνευρέσεις μέσα από συλλογικούς χώρους.

Δηλώνει

• τα άτομα εκείνα που μοιραία εισέρχονται στη ζωή μας, είτε θετικά είτε αρνητικά.

• τα μοιραία γεγονότα φύσεως του οίκου και του ζωδίου στα οποία βρίσκεται το Vertex

Ενεργοποιείται

Τέτοια άτομα και γεγονότα εμφανίζονται στο δρόμο μας, όταν έχουμε διελεύσεις πλανητών πάνω από το Vertex. Μια μοιραία συνάντηση, μια τυχαία γνωριμία, μια ένταξη σε έναν συλλογικό χώρο ανοίγει μια Πύλη Πεπρωμένου, την οποία είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε, γιατί εμείς οι ίδιοι το ζητήσαμε ή το ευχηθήκαμε και το επιθυμήσαμε. Θυμίζει το γνωστό… «πρόσεχε τι εύχεσαι!»

Η διέγερση του Vertex μέσω των διελεύσεων έχει την εκπληκτική δύναμη να μπορεί να κάνει πραγματικότητα τις πιο κρυφές επιθυμίες, τις πιο ανομολόγητες ευχές και να υλοποιεί τα πιο απίστευτα σενάρια ζωής. Έτσι, αυτός που ψάχνει επίμονα κάποιον να τον αγαπήσει πραγματικά γι΄αυτό που είναι και όχι για την «εικόνα» του ή για τα «κατορθώματά» του, ως εκ θαύματος βρίσκει ξαφνικά την τέλεια, τη μοναδική αγάπη της ζωής του, συνήθως με διέλευση του Κρόνου από το Vertex.

Το Vertex στη συναστρία

Το Vertex παίζει, επίσης, ιδιαίτερο ρόλο στην ερωτική συναστρία,  αποτελώντας έναν ισχυρό δείκτη του πόσο σημαντική ή όχι θα είναι η σχέση. Δίνει την έννοια της μοίρας, του πεπρωμένου στα άτομα, και την αίσθηση ότι η έλξη είναι αναπόφευκτη, η σύνδεση καθοριστική και η λογική δεν έχει καμία απολύτως θέση. Άτομα που έχουν πλανήτες τους πάνω στο Vertex μας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας, ειδικά αν ο πλανήτης αυτός είναι ο Ήλιος.

Το Vertex στα ζώδια

Vertex στον Κριό: Λαχτάρα για δημιουργικά ξεκινήματα, για ξεγνοιασιά, αυθορμητισμό, πρωτογονισμό. Λαχτάρα για διονυσιασμό.Η θέση του Vertex στον Κριό υποδηλώνει άτομα που αγνοούν τις επιθυμίες των ανθρώπων γύρω τους, προκειμένου να κατακτήσουν αυτό που έχουν βάλει στόχο. Αναζητούν την περιπέτεια και τη δράση, πολλές φορές σε επικίνδυνο βαθμό. Απεχθάνονται τη δέσμευση και τη ρουτίνα. Θέλουν πάντα να ξαφνιάζονται από τη ζωή και δεν διστάζουν να πάρουν ακόμα και αμφίβολα ρίσκα. Εξωτερικεύουν ένα εξαιρετικά έντονο πάθος και μια αχαλίνωτη σεξουαλικότητα μέχρι το σημείο του ηδονισμού. Τους αρέσει να προκαλούν καταρρίπτοντας κοινωνικά ταμπού. Ψάχνουν αδιάκοπα και ακούραστα να βρουν όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές στην ζωή τους. Είναι άτομα αυθόρμητα και δραστήρια, που πεισμώνουν εύκολα και δεν υποχωρούν στις διεκδικήσεις τους. Θέλουν να συναναστρέφονται ανθρώπους εξίσου δυναμικούς και αποφασιστικούς, προκειμένου να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους, άλλως απομακρύνονται.

Vertex στον Ταύρο: Λαχτάρα για ασφάλεια, υλικά αγαθά, καλοπέραση, ικανότητα κτητικότητας, λαχτάρα για καθετί συγκεκριμένο και χειροπιαστό, για συναισθηματική κάλυψη-για τη δικτατορία της σιγουριάς-. Τα άτομα με Vertex στον Ταύρο εκδηλώνουν μια αγάπη προς τα υλικά αγαθά και οτιδήποτε απτό που μπορεί να τους προσφέρει την ασφάλεια,την άνεση και την πολυτέλεια που επιθυμούν κατά βάθος. Δεν τους αρέσει να ρισκάρουν, ούτε και να διαταράσσεται η ηρεμία της καθημερινότητάς τους. Η Κορυφή σε ένα ζώδιο της Γης, εξωτερικεύει μια κλίση προς τον φυσικό πλούτο καθώς και σε ό,τι πολύτιμο έχει να προσφέρει η Φύση. Τα άτομα αυτά είναι αρκετά αισθησιακά και δίνουν μεγάλη σημασία στην ικανοποίηση των υλικών επιθυμιών τους. Τους αρέσει να περνούν χρόνο στην ύπαιθρο, καθώς μέσα στο φυσικό περιβάλλον βιώνουν την ελευθερία όπως την αποζητούν. Είναι ικανά να μετουσιώνουν κάθε τι καθημερινό σε εξαιρετικό και μόλις βρουν ένα σύντροφο ικανό να τους προσφέρει όσα ενδόμυχα επιθυμούν, είναι έτοιμα να αφοσιωθούν σʼ αυτόν.

Vertex στους Διδύμους: Λαχτάρα για γνώση, εναλλαγή, ποικιλία, πολλαπλότητα, επικοινωνία. Τα άτομα με Vertex στους Διδύμους χαρακτηρίζονται από αγάπη για την επικοινωνία. Θεωρούν εξαιρετικό προσόν την κοινωνικότητα και έχουν ανάγκη έναν περίγυρο που να κατανοεί την ανάγκη τους για συνεχή επικοινωνία. Δεν διστάζουν να μιλήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές για θέματα που πολλοί θεωρούν ταμπού και τα αποφεύουν. Εντρυφούν σε θέματα που άπτονται επιστημών που αφορούν την ανθρώπινη ψυχή και το πνεύμα, γιʼ αυτό εκδηλώνουν έντονη κλίση στην Ψυχολογία. Δεν αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως μια προσωπικότητα ειδωμένη χωριστά από την κοινωνία. Αυτός είναι και ο λόγος που επιθυμούν πάντα την αποδοχή των λεγομένων τους από τον εκάστοτε σύντροφό τους. Είναι πολύ σημαντικό για τα άτομα αυτά, να τα στηρίζουν οι άλλοι τόσο σε μια πνευματική αναζήτηση όσο και όταν εκφράζουν τις απόψεις τους. Είναι πάντα θιασώτες του διαλόγου και της μάθησης.

Vertex στον Καρκίνο: Λαχτάρα για πλήρη συναισθηματική κάλυψη με δυνατότητα ελέγχου, λαχτάρα για σπιτική ζωή αλλά και προσφοράς προς τα αγαπημένα πρόσωπα. Επιδιώκει να παίρνει και να δίνει σε περιορισμένο βεληνεκές. Τα άτομα με Vertex στον Καρκίνο αποζητούν μια πληρότητα συναισθημάτων εξαιρετικά σπάνια. Νιώθουν πολύ ασφαλή μόνο μέσα στην αγκαλιά και τη θαλπωρή της οικογένειας και δεν διστάζουν να θυσιάσουν άλλες υποχρεώσεις και επιθυμίες τους, προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτή την τόσο βαθιά ανάγκη τους. Αποκόβονται από το κοινωνικό περιβάλλον, καθώς λανθασμένα θεωρούν ότι έτσι θα αποφύγουν την αλλοτρίωση των συναισθημάτων τους. Κάθε τι έξω από την οικογενειακή εστία το θεωρούν επίπλαστο, επικίνδυνο και ανάξιο της εμπιστοσύνης τους. Άτομα με αυτή τη θέση του Βέρτεξ, όμως, όντας στην κεφαλή της οικογένειας δεν φοβούνται να λάβουν όσα μέτρα θεωρούν ενδεδειγμένα για να προστατέψουν αυτήν και τα μέλη της. Χάνουν, λοιπόν, τον έλεγχο με πολλές φορές αντίθετα αποτελέσματα, παρά τις προθέσεις τους. Γιʼ αυτά τα άτομα η ενδεδειγμένη σχέση χαρακτηρίζεται ως «δούναι και λαβείν». Θέλουν ο σύντροφός τους να τους αφοσιώνεται και να φροντίζει κάθε τους επιθυμία, να τα προσέχει όπως τα πρόσεχε ο γονιός τους. Δυστυχώς, συχνά ονειροβατούν και προσγειώνονται απότομα στη σκληρή πραγματικότητα.

Vertex στο Λέοντα: Λαχτάρα για δημιουργία, διασκέδαση, έρωτα, παιδιά. Πρόκειται για το κατεξοχήν Vertex που δείχνει λαχτάρα για ζωή (Ήλιος). Αυτό το Vertex δηλώνει πως το άτομο έχει την τάση να δίνει, αλλά και να εισπράττει αναγνώριση έμμεση ή άμεση. Τα άτομα με Vertex στο Λέοντα είναι αυτά που επιθυμούν κατεξοχήν αναγνώριση των προσπαθειών και των επιτευγμάτων τους. Είναι αφοσιωμένα και τους αρέσει να κυριαρχούν πάνω σε άτομα και καταστάσεις. Η ανωτερότητά τους σε πολλά επίπεδα είναι παραπάνω από προφανής και γιʼ αυτό έχουν εργαστεί σκληρά. Θέλουν πάντα να τραβούν την προσοχή και να στρέφονται πάνω τους οι προβολείς. Ποτέ δεν θα δράσουν παρασκηνιακά κι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προτερήματά τους. Η παρουσία τους ακτινοβολεί κύρος και λάμψη και ως σύντροφοι είναι αρκετά αφοσιωμένοι και πιστοί. Έχουν έντονη δημιουργικότητα που εκδηλώνεται σε κάθε έκφανση της ζωής τους, ακόμα και την ερωτική! Πάντα θέλουν να διαπρέπουν και ποτέ δεν είναι αγνώμονες για όσα τους προσφέρουν οι άλλοι. Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα συγχωρήσουν ποτέ έναν σύντροφο που δεν εκτίμησε όσα του προσέφεραν.

Vertex στην Παρθένο: Λαχτάρα για σιγουριά, για λεπτομέρεια, για τήρηση κοινωνικών προσχημάτων και κοινωνική αναγνώριση, επιθυμία υπηρεσιών και μεγάλη έλξη για ό,τι σχετίζεται με το χώρο της υγείας. Τα άτομα με Vertex στο ζώδιο της Παρθένου προσπαθούν με κάθε τρόπο να κινούνται εντός των κοινωνικών κατεστημένων, χωρίς ποτέ να δίνουν λαβή για κακεντρεχή σχόλια εις βάρος τους. Έλκονται από άτομα που έχουν πρωτίστως πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα και τους αρέσει να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Τα άτομα αυτά είναι πάντα στην διάθεση των άλλων, οποτεδήποτε κι αν τα χρειαστούν. Προσπαθούν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με τον πλέον επαρκή τρόπο, ενώ η εξωτερική εμφάνιση γιʼ αυτά δεν παίζει κανέναν μα κανέναν ρόλο. Οραματίζονται την απόλυτα καθαρή και αγνή σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους, που δεν θα εγκλωβίζεται σε σωματικά πάθη και ένστικτα. Προσέχουν πολύ τις λεπτομέρειες στο σύντροφό τους και τους αρέσει να τον υπηρετούν. Ωστόσο, δεν ρισκάρουν εύκολα, καθώς, ως προσωπικότητες με την Κορυφή σε ζώδιο της Γης, έχουν μεγάλη ανάγκη για σταθερότητα και ασφάλεια.

Vertex στο Ζυγό: Λαχτάρα για γάμο, για ολοκλήρωση μέσα από το εσύ, για την καλλιτεχνία και την πολιτική. Τα άτομα με Vertex στο Ζυγό αναζητούν μονίμως την τέλεια ισορροπία στις σχέσεις τους. Θέλουν ένα σύντροφο που θα πρέπει να έχει εξωτερική, αλλά και εσωτερική ομορφιά. Δεν έλκονται από άτομα που δεν έχουν αυτή την αναγκαία αρμονία εμφάνισης και πνεύματος. Είναι δίκαιοι με τους άλλους και αντιπαθούν τις συγκρούσεις. Δεν τους αρέσει τίποτα υπερβολικό. Κινούνται πάντα με χαμηλό προφίλ και αποφεύγουν να τραβούν την προσοχή! Για τα άτομα αυτά η ολοκλήρωση έρχεται πάντα μέσα από την ένωση δύο αντίθετων πόλων. Έτσι, δεν έχουν καμιά ανασφάλεια αναφορικά με το θεσμό του γάμου. Διακρίνονται από διπλωματικές τάσεις και θέλουν να ικανοποιούν τις επιθυμίες του συντρόφου τους, αλλά ταυτόχρονα και τις δικές τους. Δύσκολα υποχωρούν, αλλά μάχονται για ό,τι θέλουν με ηρεμία, βασιζόμενοι στο λόγο. Δεν είναι περίεργο που γίνονται καλοί πολιτικοί.

Vertex στο Σκορπιό: Λαχτάρα για σεξ, για καταστάσεις πάθους, στις οποίες σίγουρα υπεισέρχεται το στοιχείο του θανάτου, έστω και με τη σημασία της απορρόφησης του ερωτικού συντρόφου ή προσωπική λαχτάρα για εκδίκηση. Τα άτομα με Vertex στο ζώδιο του Σκορπιού κρύβουν μέσα τους πολλά. Πρόκειται για προσωπικότητες που ζουν στα όρια. Από το απόλυτο πάθος στο μίσος και την εκδικητικότητα, δεν διστάζουν ποτέ να διεκδικήσουν ακόμα και με αθέμιτο τρόπο αυτό που θέλουν. Είναι άτομα που θα κατακτήσουν τον σύντροφό τους με τον ακατανίκητο ερωτισμό που εκπέμπουν, αλλά και με το πάθος τους. Νιώθουν ζωντανά μόνο όταν φτάνουν στα όρια της καταστροφής και καταφέρνουν να εκτιναχτούν στην κορυφή ξανά. Έλκονται από ένα σύντροφο εξίσου απόλυτο και παθιασμένο που δεν θα επαναπαυτεί ποτέ. Η ένταση σε κάθε τι που κάνουν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον τους, ιδιαίτερα στο σεξ. Δρουν παρασκηνιακά και τους αρέσει να ραδιουργούν. Η γοητεία τους είναι αμείωτη και δύσκολα μπορεί το «θήραμά» τους να αντισταθεί.

Vertex στον Τοξότη: Λαχτάρα για γνώση, για ταξίδια κυρίως μακρινά, για τυχοδιωκτισμό. Το άτομο αυτό μένει συνεχώς ανικανοποίητο και εύκολα γκρεμίζει ό,τι έχει φτιάξει για να πάει σε κάτι άλλο. Τα άτομα με Vertex στο ζώδιο του Τοξότη αγαπούν τα ταξίδια. Η μεγαλύτερη απόλαυση γιʼ αυτά είναι να έχουν πάντα έτοιμο το σακίδιό τους για να ξεκινήσουν για την επόμενη περιπέτεια της ζωής τους. Θέλουν να μαθαίνουν για μακρινούς πολιτισμούς και θρησκείες. Θα φτάσουν χωρίς δισταγμό στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, προκειμένου να ικανοποιήσουν την ακατάπαυστη επιθυμία τους για γνώση. Εκδηλώνουν μια οπορτουνιστική στάση ζωής με αποτέλεσμα πολλές φορές να γκρεμίζουν όσα έχουν χτίσει. Έλκονται από συντρόφους εξίσου δρστήριους και περιπετειώδεις, οι οποίοι ποτέ δεν θα σταματήσουν να αναζητούν νέες εμπειρίες κάθε μορφής. Μέσα σε μια σχέση είναι δύσκολο να δαμαστεί το ατίθασο πνεύμα τους, γιατί η πεμπτουσία της ζωής τους είναι η ελευθερία.

Vertex στον Αιγόκερω:  Λαχτάρα για εξουσία, μερικές φορές με οποιοδήποτε μέσο, λαχτάρα για κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση και για όλες τις καταστάσεις που μυρίζουν παρασκήνιο. Λαχτάρα να βρίσκεται κοντά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και κύρους. Τα άτομα με Vertex στο ζώδιο του Αιγόκερω έχουν ανάγκη από ένα σύντροφο που θα τα κατανοήσει πραγματικά και θα τους συμπαρασταθεί σε οποιαδήποτε δυσκολία και αν αντιμετωπίσουν. Αποζητούν από το ταίρι τους την αναγνώριση των επιτευγμάτων και της κοινωνικής τους υπεροχής. Μόλις νιώσουν ότι βρήκαν τον κατάλληλο σύντροφο, κάθε στιγμή μαζί τους θα είναι ξεχωριστή. Ειδικά στον τομέα του σεξ, το προφίλ του σκληρού, που προβάλλουν στους άλλους, καταρρίπτεται με τον πλέον απόλυτο τρόπο, καθώς ο ερωτισμός τους είναι πέραν κάθε προσδοκίας. Θέλουν πάντα να έχουν την εξουσία στην σχέση και να βλέπουν στα μάτια του συντρόφου τους την αναγνώριση της προσωπικότητάς τους. Αυτός είναι και ο λόγος που έλκονται συνήθως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Vertex στον Υδροχόο: Λαχτάρα για ανεξαρτησία, ελευθερία, φιλίες, συμμετοχή σε συλλογικούς χώρους, για καθετί εκκεντρικό, πρωτοποριακό και μοντέρνο. Τα άτομα με Vertex στο ζώδιο του Υδροχόου είναι ιδιαίτερα ανεξάρτητα πνεύματα που δύσκολα θα υποταχθούν στα κοινωνικά πρότυπα. Πάντα έχουν μια δική τους αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι η ιδανική σχέση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους. Συνήθως, είναι ουτοπιστές και δεν έχουν αντίληψη της πραγματικότητας. Έλκονται από άτομα που είναι εξίσου ιδεαλιστές και δεν θα λυγίσουν μπροστά στο κατεστημένο ακόμα κι αν χαρακτηριστούν εκκεντρικά. Είναι φιλικοί και κοινωνικοί, αλλά αποζητούν την ολοκλήρωση μέσα από τον κόσμο της Ψυχής. Το πνεύμα τους δεν φυλακίζεται ούτε και υποτάσσεται. Ονειρεύονται ένα σύντροφο πρωτοπόρο, ειρηνιστή και μοντέρνο. Δεν ανέχονται, όμως, τη ζηλοτυπία ή τον ανταγωνισμό στη σχέση τους, αφού πιστεύουν ότι με τον καιρό αυτά θα οδηγήσουν στην απαξίωση του δεσμού και των συναισθημάτων τους.

Vertex στους Ιχθείς: Λαχτάρα για παράδοση, συναισθηματική κάλυψη, για κάθε μορφή φυγής. Λαχτάρα για αποφυγή κάθε ευθύνης. Τα άτομα με Vertex στο ζώδιο των Ιχθύων είναι πρώτα απʼ όλα ευθυνόφοβα. Παραδίδουν εύκολα τα όπλα, αν θεωρήσουν πως αυτό επιθυμεί ο σύντροφός τους. Έχουν πολλές κρυφές πτυχές, που δεν τολμούν να παραδεχτούν ούτε στον εαυτό τους. Επιδιώκουν να απαλύνουν τον πόνο και να ελαφρύνουν το φορτίο των συνανθρώπων τους μέσα από την αυτοθυσία τους. Εκδηλώνουν μια άφατη συμπόνια και ευαισθησία, αλλά πολλές φορές πέφτουν θύματα τρίτων. Αντιλαμβάνονται το σεξ και την ανάγκη για έρωτα ως αναγκαίο κακό για την ανθρώπινη φύση και ως απαραίτητο τρόπο προκειμένου να ικανοποιήσουν τους άλλους. Αυτό τα καθιστά άπιστα πολλές φορές προς τον εκάστοτε σύντροφό τους, αλλά όχι συνειδητά. Όταν βρουν το κατάλληλο ταίρι και καλύπτονται συναισθηματικά, παραδίδονται απόλυτα. Πότε, όμως, δεν τα εγκαταλείπει το ένστικτο της φυγής!

Το Vertex στους οίκους

Vertex στον 5ο οίκο: Δηλώνει πως οι βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου είναι η δημιουργία, ο έρωτας, η διασκέδαση, τα παιδιά αλλά και ο τυχοδιωκτισμός. Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, καθορίζει ποιο από τα παραπάνω θα ενεργοποιηθεί. Για παράδειγμα, Vertex στον 5ο οίκο και στην Παρθένο δείχνει πως το άτομο διψά για σχολαστική, λεπτομερή δημιουργία. Αυτό είναι το κύριο, χωρίς να αποκλείουμε πως το άτομο μπορεί να τρελαίνεται για τις εναλλακτικές θεραπείες ή να του αρέσει η σοβαρή μουσική. Τα άτομα με Vertex στον 5ο οίκο χαρακτηρίζονται από μια παιδική αφέλεια και ίσως ανωριμότητα πολλές φορές. Εκδηλώνουν έντονη κινητικότητα, καθώς βρίσκουν ως σημαντικότερη έκφραση της προσωπικότητάς τους τη δημιουργικότητα που θα τα βοηθήσει να κερδίσουν την αναγνώριση του κοινωνικού τους περίγυρου. Κατατρύχονται από πολλές ανασφάλειες, αλλά κυρίως από το φόβο της απόρριψης. Νιώθουν πάντα αναγκασμένα να αποδεικνύουν την αξία τους, προκειμένου να μην τα εγκαταλείψει ο σύντροφός τους. Όταν, όμως, για οποιονδήποτε λόγο νιώσουν ότι απειλούνται, μπορούν να γίνουν εξαιρετικά σκληρά και εκδηλώνουν μια φοβερή οργή. Επιζητούν την εκτίμηση του συντρόφου τους και όχι να τους καταλογίζει παιδιάστικη συμπεριφορά. Οι πλέον μύχιες ανάγκες και επιθυμίες αυτών των ατόμων είναι η απόλαυση της ζωής, η διασκέδαση, η περιπέτεια, η δημιουργία μέσα από τον κύκλο της οικογένειας. Έχουν έντονη την αίσθηση του ρομαντισμού και της δημιουργικότητας μέσα στην ερωτική τους σχέση.

Vertex στον 6ο οίκο: Δηλώνει πάθος για την εργασία ή για την υγεία ή συνεχή ενασχόληση με αυτή. Μπορεί να δηλώνει επίσης παθολογική αγάπη για τα ζώα ή μεγάλο ενδιαφέρον για την υγεία και την καθημερινή ζωή. Τα άτομα με Vertex στον 6ο οίκο χαρακτηρίζονται από μια έντονη αγάπη για την εργασία και ιδίως την υπηρεσία. Τους αρέσει να βοηθούν τους συνανθρώπους τους και αντιδρούν άσχημα αν τους καταλογίσει κάποιος ιδιοτέλεια στις πράξεις τους. Έχουν βαθιά ριζωμένη την αίσθηση του καθήκοντος και της εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους. Δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του, αλλά πάντα κινούνται με ακριβή προγραμματισμό. Μπορούν, κάλλιστα, να φτάσουν στο σημείο να θυσιάσουν κάθε δική τους προσδοκία, προκειμένου να ικανοποιήσουν το σύντροφό τους. Μπορεί, όμως, να ξεπεράσουν τα όρια και χωρίς να το αντιληφθούν να φτάσουν σε σημεία υπερβολής αγιοποιώντας τον εαυτό τους. Θέλουν να κερδίζουν την προσοχή των άλλων για όσα προσφέρουν στους γύρω τους, αλλά και να αποδεικνύουν ότι έχουν ως κίνητρο την αγνή αγάπη για το σύντροφο τους. Δίνουν μεγάλη σημασία στην καθημερινότητα και επιδιώκουν τη διαλλεκτική σχέση σώματος και ψυχής.

Vertex στον 7ο οίκο: Σημαίνει πως το άτομο χωρίς τη σχέση αρρωσταίνει, και θα προτιμούσε φυσικά η σχέση να πάρει θεσμική μορφή. Vertex σ΄αυτή τη θέση σημαίνει ολοκλήρωση μέσω του άλλου και όσο το άτομο είναι μόνο του νιώθει λειψό. Τα άτομα με Vertex στον 7ο οίκο χαρακτηρίζονται από μια ακατάπαυστη ανάγκη και επιθυμία να λειτουργούν μέσα σε μια σχέση. Απεχθάνονται και φοβούνται τη μοναξιά, λειτουργώντας πολλές φορές παράλογα, προκειμένου να την αποφύγουν. Νιώθουν ανολοκλήρωτα όταν δεν έχουν συναισθηματική σχέση, που μάλιστα πρέπει να διαθέτει τα απαραίτητα εχέγγυα προκειμένου να επισημοποιηθεί, συνήθως μέσω του γάμου. Αν αντιληφθούν ότι ο σύντροφός τους δεν συμμερίζεται τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους, δεν θα αντιδράσουν ποτέ εκρηκτικά, αλλά με διπλωματικό τρόπο θα τον απομακρύνουν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της θέσης είναι πως τα άτομα αυτά μπορεί να σηκώνουν τείχη και απέναντι σε ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν, μόνο και μόνο επειδή φοβούνται την απόρριψη. Έχουν βαθιά ριζωμένη την ανασφάλεια της μοναξιάς κι αυτό μπορεί να τα κάνει να φερθούν με απόλυτο και παγερό τρόπο προς το σύντροφό τους. Βρίσκουν την αυτοέκφρασή τους μέσα από την κοινωνικότητα και τις συναισθηματικές σχέσεις που συνάπτουν.

Vertex στον 8ο οίκο: Σημαίνει ότι το άτομο επιθυμεί ακραίες καταστάσεις πάθους, μεγάλη έλξη για τη μεταφυσική, την ψυχολογία, την απομόνωση και το θάνατο. Σε ακραίες περιπτώσεις, ειδικά αν πάνω στο Vertex είναι ο Πλούτωνας ή το Vertex βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού, μπορεί να έχουμε αρρωστημένες καταστάσεις στη ζωή του. Αν το Vertex κάνει καλή όψη με το Βόρειο Δεσμό ή βρίσκεται επάνω στο Β. Δεσμό, σημαίνει πως οι βαθύτερες ανάγκες βρίσκονται σε σχέση συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική με το σκοπό της ζωής. Τα άτομα με Vertex στον 8ο οίκο διακατέχονται από μια μύχια επιθυμία και ανάγκη να ζουν στα όρια. Αποζητούν την απόλυτη ένωση με το σύντροφό τους και δύσκολα υποχωρούν σε περίπτωση που δεν βρουν αυτό που θέλουν. Μπορούν να προσφέρουν τα πάντα στο σύντροφό τους, ακόμα και την ίδια τους την ύπαρξη καθώς επιθυμούν μια ένωση μαζί του σχεδόν  μεταφυσική. Το πάθος τους πολλές φορές είναι ανέφικτο να δαμαστεί και μπορεί να φέρει την καταστροφή. Τα άτομα αυτά είναι θιασώτες της ιδέας ότι η πλήρης και πραγματική αναγέννηση κρύβεται στα ερείπια της καταστροφής μας. Έτσι, δεν θα διστάσουν να αυτοκαταστραφούν αν θεωρήσουν ότι απειλείται η σχέση τους με το σύντροφό τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της θέσης δεν είναι τόσο η απόλυτη ιδιοσυγκρασία των ατόμων, όσο το ότι είναι πρόθυμα να ξεπεράσουν τα όρια για να εκδικηθούν την προδοσία του συντρόφου τους. Σ΄αυτές τις καταστάσεις υπερβολής, η ψυχή τους νοσεί, αλλά τα ίδια δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Έκτοτε, κλείνονται στον εαυτό τους και αποτραβιούνται από τα κοινωνικά δρώμενα,προκειμένου να μην πληγωθούν ποτέ ξανά.

.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΒΕΡΤΕΞ ΣΟΥ

Για να βρείτε το Vertex σας, θα πρέπει να φτιάξετε τον γενέθλιο χάρτη σας. Για να φτιάξετε τον γενέθλιο χάρτη σας, μπορείτε να πάτε ΕΔΩ (για τα μήκη και πλάτη πόλεων, κλικ ΕΔΩ).

Εναλλακτικά, για όσους θέλετε να «αποθηκεύσετε» τον γενέθλιο χάρτη σας σε μια προσωπική σας βάση δεδομένων που θα σας χρησιμεύσει και μελλοντικά για χάρτες προγνωστικούς, σχέσης, κτλ, μπορείτε να πάτε ΕΔΩ ή ΕΔΩ και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Στην περίπτωση του astro.com, στη σελίδα όπου επιλέγετε χάρτες, και αφού έχετε φτιάξει τον γενέθλιό σας, από τα «Additional objects» κάντε κλικ στο Vertex. Στη συνέχεια «Click to show chart».

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here