Ανάδρομος Ποσειδώνας στον γενέθλιο χάρτη

0
14

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Όταν ο Ποσειδώνας είναι ορθόδρομος, η θέση του σε Οίκο είναι εκεί που αναζητάτε να εκπληρώσετε τα ονειρά σας, εκεί που μπορείτε να φανερώσετε πράγματα, και εκεί όπου αναζητάτε να αποδράσετε από την πραγματικότητα και όταν είναι ορθόδρομος είναι πιο εύκολο να χειριστείτε το τι πραγματικά είναι αυτό το όνειρο ή το όραμα. Ο ορθόδρομος κυβερνάει πιο παραδοσιακές μορφές δημιουργικότητας.

Ο ανάδρομος Ποσειδώνας, τείνει να είναι περισσότερο αόριστος, περισσότερο ασαφής και το άτομο μπορεί να μην γνωρίζει ακριβώς τι ψάχνει για να εκφράσει την προσωπική του δημιουργικότητα.

Αν ο Ποσειδώνας γυρίσει ορθόδρομος από πρόοδο, σημειοδοτεί την εποχή στην οποία ξαφνικά συνειδητοποιεί τι θέλει να κάνει δημιουργικά – μπορεί να είναι κάτι που έκανε όλο αυτό τον καιρό αλλά δε το είχε συνειδητοποιήσει!

Ο Ποσειδώνας κυβερνά τους τομείς στους οποίους έχετε την ικανότητα να φανερώνετε, να δημιουργείτε από τη φαντασία σας, αλλά όταν είναι ανάδρομος μπορεί να μην έχετε επίγνωση αυτής της ικανότητας.

Ο ανάδρομος Ποσειδώνας είναι εξαιρετικά ευαίσθητος, περισσότερο από όταν είναι ορθόδρομος, λόγω της σύνδεσης με αόρατες σφαίρες. Είναι εκεί που η δημιουργικότητά σας εκφράζεται – μέσω του ψυχικού, του μεταφυσικού, του διαισθητικού, του πνευματικού, του ανθρωπιστικού – όχι μέσω αυτού που παραδοσιακά θεωρείται δημιουργικό.

Λόγω της αυξημένης ευαισθησίας τους, πρέπει να αποφεύγουν τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και τα διεγερτικά. Η τάση είναι ισχυρότερη για να καλλιεργηθούν εθισμοί που θα εξασθενήσουν το αστρικό σώμα, το ηλιακό πλέγμα και αυτό μπορεί να τους βάλει σε μπελάδες. Αυτή η τονισμένη ευαισθησία μπορεί να ενθαρρύνει φόβους, παράνοια και φοβικές κασταστάσεις – αυτή η σύνδεση με τις αθέατες πραγματικότητες, το πέπλο μεταξύ του ορατού και του αόρατου.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους πολύ ψυχοδυναμικοί αλλά μπορεί να μην το συνειδητοποιούν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φόβους για το αθέατο το οποίο δεν κατανοούν. Αυτοί οι άνθρωποι συλλαμβάνουν πολλά από τα αστρικό επίπεδο – μπορεί να αντιλαμβάνονται τις σκέψεις και τα συναισθήματα άλλων ανθρώπων ως δικά τους. Το κάπνισμα συχνά διακόπτει την αστρική διέγερση.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΌταν πραγματοποιώ μία πρόβλεψη ταρώ, αν υπάρχει πολύς καπνός γύρω μου, η ψυχική μου ικανότητα διακόπτεται και η διαίσθησή μου εξαφανίζεται. Έχω παρατηρήσει ψυχοδυναμικούς και άλλους ευαίσθητους ανθρώπους που καπνίζουν για να διακόψουν αυτή την «σύλληψη» άλλων ενεργειών διότι αυτό είναι ακριβώς πολύ αποδυναμωτικό.

Αυτός ο Ποσειδώνας δεν είναι ξεκάθαρος σχετικά με το τι θέλει διότι δεν είναι κάτι απτό αυτό που επιδιώκει. Μπορούν πιο εύκολα να συλλάβουν ποιότητες σε έναν άλλον ο οποίος δε θα τις φανερώσει ποτέ στην πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το να προσελκύουν «χαμένους». Βλέπουν την προοπτική…μία προοπτική που ποτέ δεν γίνεται πραγματικότητα.

Άτομα με Ποσειδώνα στον 1ο είναι τόσο δεκτικά στο περιβάλλον που δεν γνωρίζουν ποιοί είναι ή τι αισθάνονται. Πρέπει να μάθουν κάποιο είδος πειθαρχίας, να θέτουν όρια, ώστε να μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά ανάμεσα στη δική τους διάθεση και τη διάθεση κάποιου άλλου.

Ο Ποσειδώνας στον 3ο συχνά ελκύεται στο να χρησιμοποιεί ένα ψευδώνυμο διότι αυτό αλλάζει τις δονήσεις τους. Μία μελέτη αριθμολογίας είναι χρήσιμη εδώ. Έχουν μία συνάφεια με τους αριθμούς. Μερικές φορές χάνονται εύκολα.

Άτομα με Ποσειδώνα στον 4ο δείχνουν υπερβολική κατανόηση σε συνθήκες στο σπίτι αλλά μπορεί να μην το συνειδητοποιούν. Πρέπει να βρούν ένα ήρεμο, γαλήνιο οικιακό περιβάλλον και ζωτικό χώρο. Ένα μέρος μέσα στο δάσος, στη φύση θα ήταν όμορφο. Το χάος και η αναστάτωση τους αγχώνουν.

Άτομα με Ποσειδώνα στους 5ο και 7ο Οίκους βρίσκονται διαρκώς σε αναζήτηση ενός αόριστου τύπου τελειότητας στις σχέσεις. Δεν γνωρίζουν πόσο ουτοπικοί είναι στην πραγματικότητα! Η απογοήτευση ακολουθεί. Ο Ποσειδώνας στους οίκους των σχέσεων αναζητάει σχέσεις προκειμένου να δραπετεύσει από τον πόνο της πραγματικοτητας στη ζωή τους. Όταν αρχίσουν να νιώθουν τον πόνο, προχωράνε.

Ο Ποσειδώνας στον 6ο είναι υπερευαίσθητος στο εργασιακό περιβάλλον και το χάος σε αυτό. Χρειάζονται να εκπληρώσουν στην εργασία τους ένα ιδανικό αλλά μπορεί να είναι αφελείς στον τρόπο που σχετίζονται – αλλάζουν δουλειές και χρειάζονται αρκετό χρόνο για να βρούν τι πραγματικά θέλουν να κάνουν…που μπορεί να μην το βρουν ποτέ.

Ο Ποσειδώνας στον 8ο μπορεί να έχει αρκετή άρνηση σχετικά με τα οικονομικά του συντρόφου/συνεργάτη και με τον χειρισμό των οικονομικών. Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με φόρους, ασφαλιστικά θέματα και με το πώς επενδύονται τα χρήματα. Μία γυναίκα με τη θέση αυτή μου είχε πει ότι ο σύζυγός της ήταν εκείνος ο τύπος άντρα που ξεχνούσε τους λογαριασμούς, τους έβαζε σε λάθος μέρος ή τους αγνοούσε εντελώς οπότε εκείνη αναλάμβανε πάντα τα οικονομικά θέματα στο γάμο – και αυτό ακριβώς είναι που της ζητάει αυτός ο Ποσειδώνας να κάνει!

Ο Ποσειδώνας στον 9ο αναζητάει ουτοπικές ιδέες για τη ζωή σε αυτό τον πλανήτη. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία, συχνά καταλήγουν να προσγειώνονται στην πραγματικότητα. Μπορεί να γίνουν μέχρι και κυνικοί. Η ουτοπία δεν μπορεί να βρεθεί σε ένα μέρος. Αυτή είναι άλλη μία θέση που προκαλεί εθισμό.

Άτομα με Ποσειδώνα στο 10ο θέλουν να κάνουν στη ζωή τους κάτι δημιουργικό αλλά συνήθως δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό το οποίο θέλουν να κάνουν.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Μία φορά δίδαξα ένα μάθημα καριέρας χρησιμοποιώντας την αστρολογία. Όλοι οι μαθητές στην τάξη εκείνη είχαν έντονο Ποσειδώνα – δεν χρησιμοποιούσαν αυτό που ήθελαν να κάνουν επαγγελματικά, μελετούσαν μία καριέρα για την οποία ήταν ακατάλληλοι ή αναζητούσαν μέσω αυτής κάποιο είδος επαγγελματικού μεγαλείου.

Ο Ποσειδώνας στον 11ο εκφράζει την αοριστία με την αναζήτηση ιδανικών και ανθρώπων που ενσαρκώνουν αυτά τα ιδανικά. Δεν ξέρουν πραγματικά τι είναι είναι αυτό που ψάχνουν – συχνά για να ξεφύγουν από τον πόνο και τον φόβο στις προσωπικές τους ζωές – και περιοδικά ελκύονται από ανθρώπους μέσω των οποίων νιώθουν ότι ενσαρκώνουν κάποια περιζήτητα ιδανικά. Είναι το όραμα της στιγμής διότι δεν είναι ξεκάθαροι σχετικά με το τι πραγματικά αναζητάνε. Όταν δεν είναι αυτό που θέλουν (ή όταν η ομάδα απαιτεί δέσμευση), προχωράνε σε κάτι άλλο.

Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν να εργάζονται σε ομάδες, βοηθώντας εκείνους που έχουν προσωπικότητες ευάλωτες ως προς τον εθισμό – όπως σε ομάδες 12 βημάτων των Ανώνυμων Αλκοολικών (όλων των ειδών εξαρτήσεων – ναρκωτικά, αλκοόλ, σεξ, φαγητό)

Ως Οίκος των Ομάδων και της Φιλίας, οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να βρεθούν να συμμετέχουν σε αποδιοργανωμένες ομάδες (οι πνευματικοί άνθρωποι είναι σπάνια οργανωμένοι), ομάδες που έχουν ένα υπέροχο ιδανικό να σώσουν τον πλανήτη αλλά κανένας στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει τι κάνουν.

Στην επιλογή φίλων, υπάρχει μία έλξη στα όνειρα και τους αλκοολικούς. Δεν πρέπει ποτέ να ανακατεύουν την φιλία με τα λεφτά. Πρέπει να αποφεύγουν τους ανθρώπους που εγείρουν τον οίκτο – άνθρωποι οι οποίοι ψάχνουν κάποιον για να σωθούν. Δεν υπάρχει σωτήρας – μόνο δύο άνθρωποι που συναγωνίζονται για τη θέση του θύματος.

Ο Ποσειδώνας στο 12ο είναι τόσο πνευματικός και ψυχοδυναμικός που η αντιμετώπιση της πραγματικότητας μπορεί να είναι δύσκολη.

myhoroscope.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here