Ανάδρομος Κρόνος στο γενέθλιο χάρτη

0
12

Ο ανάδρομος Κρόνος ωθεί το άτομο να ολοκληρώσει ό,τι έχει αφήσει ημιτελές στο παρελθόν και αυτό το θεωρεί καθήκον. Τείνει να είναι σκεπτικό και σταθερό, πολύ επιφυλακτικό και λιτό. Αποφεύγει τη σπατάλη και την υπερβολή, καθώς έχει βιώσει τέτοιες καταστάσεις σε άλλες ζωές. Εκτιμά το εσωτερικό χρέος προς το Θεό και προσπαθεί να διδάξει κι άλλους προς αυτό το τομέα. Ωστόσο, δεν θα καταφέρει να τους διδάξει ουσιαστικά, αν τα άτομα αυτά δεν έχουν ζήσει, όπως ο ίδιος, τη λεγομένη πτώση από τον Παράδεισο. Ο ανάδρομος Κρόνος εμπεριέχει μία προϋπάρχουσα ωριμότητα, δείχνει μία πολύ παλιά ζωή, και μία τάση για επιτυχία μόνο μέσα από αγώνες και προσωπικές θυσίες. Σε Καρμικό επίπεδο, δείχνει πάντα ένα συνεχόμενο Κάρμα από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Ένα μάθημα που αργεί να ολοκληρώσει. Θα νιώθει έντονα το βάρος του μαθήματος αν προσπαθήσει να το αποφύγει. Είναι σαν να φέρει μία συνεχή ροή γνώσης και σοφίας. Είναι ο πλανήτης που δίνει μία δεύτερη ευκαιρία.

Ερμηνεία ανάδρομου Κρόνου: Εσωτερική ψυχική αντοχή και ανθεκτικότητα, αντίσταση στις αλλαγές, ακαμψία, έλλειψη ευελιξίας, υπερβολή στην ανάγκη να μη ξεφύγει τίποτα από τον έλεγχο, εξοντωτική αυτοκριτική, μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό, αυτοεπιβαλλόμενες δοκιμασίες και ανέφικτα υψηλά στάνταρντ, αισθήματα κατωτερότητας, έντονες αμφιβολίες για την αξία, τη δουλειά και τα ταλέντα, τάση προς τον αρνητισμό και τη κατάθλιψη, προσπάθεια να καταπνιγεί η φιλοδοξία, φοβίες, έλλειψη πίστης στη προσωπική επιτυχία, μοναχικότητα και προτίμηση να δουλεύει μόνος, επιμονή, αυτάρκεια, δυσκολία στην επαφή με πρόσωπα εξουσίας, αδύναμος πατέρας, αποφασιστικότητα στην υλοποίηση των στόχων, επικριτική στάση στους άλλους και μηδενική ανοχή στη κριτική από αυτούς.

Ο Κρόνος είναι ένας βαρύς και αργός πλανήτης. Έτσι κι αλλιώς, συμβολίζει την αναστολή, την καθυστέρηση και τη σοβαρότητα. Όταν είναι ανάδρομος κάνει το άτομο πιο υπεύθυνο και πιο ανασφαλές. Συχνά βλέπουμε άτομα με ανάδρομο Κρόνο να δέχονται παροτρύνσεις από άλλα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, για να γίνουν πιο υπεύθυνα και πιο δραστήρια. Σίγουρα ο ανάδρομος Κρόνος δε δίνει ιδιαίτερο πείσμα και επιμονή στον άνθρωπο και θα πρέπει κανείς να αγωνιστεί σκληρά για να πετύχει τους στόχους του. Οι απολαβές δεν είναι θεαματικές. Αυτή την έλλειψη επιμονής το άτομο την κουβαλάει από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Το ζώδιο πάνω στο οποίο βρίσκεται ο Κρόνος και ο οίκος που τον φιλοξενεί, χαρακτηρίζουν τον τομέα και τον τρόπο που πρέπει το άτομο να δράσει, για να γίνει πιο δραστήριο και υπεύθυνο.Πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ήλιος και η Σελήνη είναι οι μοναδικοί πλανήτες που ποτέ δεν γίνονται ανάδρομοι. (oroskopio)

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here