Ανάδρομος Ερμής στο γενέθλιο χάρτη

0
27

Ο ανάδρομος Ερμής δηλώνει ότι ο συμπαντικός νους του ατόμου είναι σε θέση να αντλεί ιδέες από τη συμπαντική συνειδητότητα από άλλες εποχές. Συνήθως το άτομο δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και δυσκολεύεται να κάνει τους άλλους να καταλάβουν όλα όσα ξέρει. Ασχολείται σε υπερβολικό βαθμό με τη μορφή των ιδεών του κι έτσι μπλοκάρει την ουσία της γνώσης του. Το άτομο αυτό είναι περισσότερο απομονωμένο από τη κοινωνία απ` ό,τι το άτομο με τον Ερμή σε ορθή φορά. Μέσα στις παρέες δεν αισθάνεται άνετα και προσπαθεί να κερδίσει την αποδοχή των άλλων. Αν ξεπεραστεί ο φραγμός της επικοινωνίας, ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να προσφέρει στο άτομο έναν τρομερό βαθμό ενόρασης και κατανόησης των καταστάσεων. Πολλές μουσικές ιδιοφυΐες και συγγραφείς είχαν ανάδρομο τον Ερμή τους. Από Καρμική άποψη, πρέπει να μάθει πώς να εστιάζει τη προσοχή του στη πραγματικότητα του τώρα, αντί να χάνει τον εαυτό του μέσα σε όλα εκείνα τα διαφανή επιστρώματα της πραγματικότητας που αντιλαμβάνεται.

Ερμηνεία ανάδρομου Ερμή: Στοχαστικός, εσωτερικότητα, αυτο-αναλυτικός, αυτο-κριτικός, γνώστης των ψυχολογικών διακυμάνσεων, αφηρημάδα, αδιαφορία για τις εξωτερικές λεπτομέρειες, λογοτεχνικά ενδιαφέροντα ή λογοτεχνικές ικανότητες, μάθηση μέσω απορρόφησης, αφομοίωσης, ευχάριστη συμβίωση με τον εαυτό, μικρή ανοχή στις επιφανειακές συζητήσεις, δυσαρέσκεια με συναναστροφές που δεν εξελίσσονται και παραμένουν τυπικές δυσκολία μετατροπής των σκέψεων σε λέξεις, περιοδικές παρανοήσεις , ή αίσθηση ότι δεν συνεννοείται με τους άλλους.

Ο ανάδρομος Ερμής σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει έρθει σ’ αυτή τη ζωή με κάποιες «γνώσεις» και με κάποια ικανότητα πνευματικής διείσδυσης. Το θέμα εξαρτάται από τον οίκο στον οποίο βρίσκεται ο Ερμής και τις όψεις του με άλλους πλανήτες. Συνήθως λέμε ότι οι άνθρωποι με ανάδρομο Ερμή σκέφτονται και λειτουργούν αργά και ότι έχουν ένα δικό τους, ιδιόρρυθμο τρόπο σκέψης. Ίσως να συμβαίνει κι αυτό. Όμως σίγουρα έχουν περισσότερες πνευματικές εμπειρίες και γνώση για το πώς πρέπει να λειτουργούν για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τις γνώσεις και τις ιδιότητες αυτές θα τις μεταφέρουν και σε επόμενες ενσαρκώσεις.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here