Ανάδρομοι Πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη

0
11

Οι ανάδρομοι πλανήτες δεν εμφανίζονται σε όλα τα άτομα, αλλά πάντως υπάρχουν σε περισσότερα άτομα απ`όσο θα νόμιζε κάποιος. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το 92% περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν τουλάχιστον έναν πλανήτη ανάδρομο στο γενέθλιο χάρτη τους και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να έχει κάποιος μέχρι και τρεις ανάδρομους.

Αφού αυτοί οι πλανήτες έχουν την ικανότητα να φέρνουν το παρελθόν προς τα εμπρός και αντίστροφα, βλέπουμε αμέσως ότι σε κοσμικό επίπεδο αντιπροσωπεύουν το νήμα της συνέχειας ανάμεσα στη τωρινή και την παλιά εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής.

Μέσα στο σύμπαν τα πάντα έχουν μαγνητικές ιδιότητες. Είναι γνωστό ότι ακόμη και μία σκέψη έλκει άλλες παρόμοιες σκέψεις. Κάθε άτομο έχει τις δικές του μαγνητικές ενέργειες, οι οποίες καθορίζονται ολοκληρωτικά από το πώς το άτομο αυτό χρησιμοποιεί την ενέργεια του ωροσκοπίου του. Καθώς κάθε πλανήτης μπορεί πότε να απορροφά και πότε να ακτινοβολεί ενέργεια, ένας από τους βασικούς σκοπούς της αστρολογίας είναι να προσδιορίσει αν μία λειτουργία υπερισχύει σε βάρος της άλλης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ανάδρομοι πλανήτες δημιουργούν ένα εντελώς διαφορετικό δυναμικό πεδίο στον άνθρωπο, από τους πλανήτες που βρίσκονται σε κανονική κίνηση. Αυτό εξηγείται με τις τρεις φάσεις ενός ανάδρομου πλανήτη. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ακόλουθη :

1η φάση: το άτομο προτρέχει της εμπειρίας του, δηλαδή πηδά στο μέλλον τώρα.

2η φάση: το άτομο βιώνει το μέλλον, νιώθοντας παράλληλα ότι αυτή την εμπειρία την έχει ξαναζήσει.

3η φάση: επαναλαμβάνεται μέσα στο νου του η 1η φάση, έτσι που ξαναζεί τις στιγμές όπου ετοιμαζόταν να πηδήσει σε ένα μέλλον που έχει ήδη συμβεί.

Επειδή λειτουργεί αυτή η ανάδρομη διαδικασία των τριών φάσεων, το άτομο βιώνει τη ζωή του σε διαφορετικές χρονικές αλληλουχίες από τα άτομα με ορθή φορά. Πραγματικά τα μέρη της ζωής του που επηρεάζονται από ανάδρομους πλανήτες είναι εντελώς διαφορετικά από τα μέρη που βιώνει μέσα από τους ορθούς πλανήτες του.

Όταν η σειρά των γεγονότων που συμβαίνουν μέσα στο νου του ακολουθεί αντίθετη κατεύθυνση από τη σειρά των γεγονότων της ζωής του και ιδιαίτερα κατά τη στιγμή που συμβαίνει η αλλαγή κατεύθυνσης στα νοητά γεγονότα, το άτομο σπάει το φράγμα του χρόνου. Ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται, το άτομο ζει τουλάχιστον ένα μέρος της ζωής του μέσα σε μία διαφορετική χρονική πτυχή. Εδώ, σ`αυτή την εκπληκτική υπέρβαση του χρόνου μέσα από τους ανάδρομους πλανήτες, έχουμε το κλειδί της κατανόησης του Κάρμα.

Έτσι, κατανοούμε ότι οι ανάδρομοι πλανήτες δεν κάνουν το άτομο να επιστρέφει μόνο στο χθες, αλλά προκαλούν και μια επιστροφή σε προηγούμενες ζωές που οι αναμνήσεις τους είναι έντονες στην τωρινή ενσάρκωση. Σ`αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές της ζωής του, δεν υπάρχει μια καθαρή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη μια ζωή και την άλλη. Οι αναμνήσεις είναι τόσο ζωηρές που ούτε καν αναγνωρίζονται σαν αναμνήσεις. Είναι ένα παρόν. Ωστόσο, το άτομο ζει στην πραγματικότητα μέσα σε μια φάση μιας άλλης χρονικής ζώνης που ασκεί πάνω του μια τόσο ακαταμάχητη μαγνητική έλξη και επιρροή, ώστε να φαίνεται στο άτομο ακόμη πιο σπουδαία και από την τωρινή του ζωή.

Όταν εμφανίζεται ένας ανάδρομος πλανήτης σε ένα ζώδιο, ο πλανήτης χρωματίζεται ολοκληρωτικά από το συγκεκριμένο ζώδιο και κατευθύνει τις ενέργειές του προς τα πίσω μέσα στο χρόνο.

Το άτομο ξαναζεί στη τωρινή του ζωή το ίδιο ακριβώς είδος εμπειριών που είχε ξαναζήσει ήδη σε προηγούμενες ενσαρκώσεις σε σχέση με το συγκεκριμένο ανάδρομο πλανήτη.

Όμως, για κάποιο λόγο, ίσως επειδή υπάρχουν εσωτερικά ψυχικά συναισθήματα ότι τι καρμικό μάθημα δεν έχει ολοκληρωθεί, ή επειδή η κατάληξή του ήταν τέτοια που δεν ικανοποίησε τον κατώτερο εαυτό, το άτομο εξακολουθεί να φέρνει συνέχεια αυτές τις ίδιες περιστάσεις μπροστά του και στη τωρινή του ζωή.

Στη πραγματικότητα προσπαθεί να φέρει τη τωρινή ζωή πίσω, στη προηγούμενη ζωή που άφησε άλυτα προβλήματα. Και καθώς η ίδια η ζωή αλλά και η θέση του ατόμου σ`αυτή βασίζεται στην αντίληψη που έχει το άτομο, δεν ζει στη χρονική ζώνη του παρόντος σε σχέση με τους ανάδρομους πλανήτες του.

Γι`αυτό το λόγο, οι ανάδρομοι που λειτουργούν σωστά δεν αποδίδουν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους. Η αλήθεια είναι όμως, όχι ότι δεν λειτουργούν σωστά, αλλά ότι το άτομο δεν τους εφαρμόζει τόσο πολύ στη τωρινή του ζωή, αλλά με τη βοήθεια του πλανήτη προσπαθεί να κάνει τη τωρινή του ζωή να ταιριάζει με τις παλιές του αντιλήψεις.

Είναι φανερό ότι ένας τέτοιος τρόπος ζωής προκαλεί μεγάλη δυσαρμονία, η οποία τόσο συχνά αποδίδεται στους ανάδρομους πλανήτες. Η διαδικασία των τριών φάσεων, που δρα όχι μόνο σ`αυτή τη ζωή αλλά έχει επίσης μία τάση να σπάζει τα χρονικά φράγματα και να εισχωρεί και σε άλλες ζωές, λειτουργεί κάπως διαφορετικά σε κάθε ζώδιο και σε κάθε οίκο. Μία πλήρης ανάλυση σε ειδικό βιβλίο για τους ανάδρομους πλανήτες, θα εντυπωσιάσει με το πληροφοριακό υλικό που συγκεντρώνει κάποιος για την ίδια τους την ύπαρξη και θα εξηγήσει σε μεγάλο βαθμό προβλήματα της τωρινής ζωής.

Δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί ο πλούτος των ανάδρομων πλανητών στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο, ωστόσο, μπορούμε να επισημάνουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά για κάθε πλανήτη.

Λίλιαν Σίμου astrolife

Ο ανάδρομος Ερμής δηλώνει ότι ο συμπαντικός νους του ατόμου είναι σε θέση να αντλεί ιδέες από τη συμπαντική συνειδητότητα από άλλες εποχές. Συνήθως το άτομο δεν το αντιλαμβάνεται αυτό και δυσκολεύεται να κάνει τους άλλους να καταλάβουν όλα όσα ξέρει. Ασχολείται σε υπερβολικό βαθμό με τη μορφή των ιδεών του κι έτσι μπλοκάρει την ουσία της γνώσης του. Το άτομο αυτό είναι περισσότερο απομονωμένο από τη κοινωνία απ` ό,τι το άτομο με τον Ερμή σε ορθή φορά. Μέσα στις παρέες δεν αισθάνεται άνετα και προσπαθεί να κερδίσει την αποδοχή των άλλων. Αν ξεπεραστεί ο φραγμός της επικοινωνίας, ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να προσφέρει στο άτομο ένα τρομερό βαθμό ενόρασης και κατανόησης των καταστάσεων. Πολλές μουσικές ιδιοφυΐες και συγγραφείς είχαν ανάδρομο τον Ερμή τους.

Από Καρμική άποψη, πρέπει να μάθει πώς να εστιάζει τη προσοχή του στη πραγματικότητα του τώρα, αντί να χάνει τον εαυτό του μέσα σε όλα εκείνα τα διαφανή επιστρώματα της πραγματικότητας που αντιλαμβάνεται.

Η ανάδρομη Αφροδίτη δηλώνει τραύματα που όχι μόνο μπορεί να δημιουργεί μόνη της, αλλά και να υπερβάλει ως προς τα αποτελέσματά τους. Υπάρχει μία υπερβολική έμφαση στις ατέλειες του έρωτα της ζωής του ατόμου. Γι`αυτό και ο δρόμος της αγάπης δεν ακολουθεί μία ομαλή πορεία και ροή. Δεν είναι πάντα σίγουρος για το τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει. Μπορεί να είναι βαθιά ερωτευμένος αλλά να μην το καταλάβει, παρά μόνο αφού έχουν περάσει πολλά χρόνια από το τέλος της σχέσης. Υπάρχει μία δυσκολία με το αντίθετο φύλο, γιατί τείνει εκ των προτέρων να προγραμματίζει τις μελλοντικές του σχέσεις, έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα πρότυπα του παρελθόντος. Τείνει να κάνει τη ζωή του ατόμου μοναδική εσωτερικά, καθώς δεν αφήνει τον εαυτό του να φθάσει στην ευτυχία, με το να προσπαθεί πολύ έντονα να τη πετύχει.

Σε Καρμικό επίπεδο έχει έντονη τη τάση να μην εμπιστεύεται τις προσφορές αγάπης που του γίνονται επειδή αισθάνεται ότι τα άτομα που κάνουν αυτές τις προσφορές συνήθως έχουν ιδιοτελή κίνητρα.

Ο ανάδρομος Άρης σημειοδοτεί δυσκολία ρύθμισης της ροής της ενέργειας, αλλά και της σεξουαλικότητας. Πολλά από τα γεγονότα της ζωής του ατόμου θα εξαρτηθούν όχι τόσο από τη σκέψη ή τα συναισθήματά του, αλλά από την ικανότητά του να χειρίζεται τα ενεργειακά του επίπεδα, σε συντονισμό με τις ενέργειες που δέχεται από τους άλλους. Γ`αυτό και οι σχέσεις του είναι συχνά διαστρεβλωμένες και στο σεξουαλικό επίπεδο μοιάζουν με αγώνα επιβίωσης περισσότερο, παρά με μια πραγματική ένωση με τον σύντροφο. Το άτομο μπορεί να βγάλει βιαστικά κι αβάσιμα συμπεράσματα, ενώ θα καθυστερεί και θα αναβάλει τις απαραίτητες ενέργειες που θα μπορούσαν να διορθώσουν όλα όσα το ενοχλούν. Στα περισσότερα ζώδια και τομείς προκαλεί συναισθήματα ενοχής και μορφής που απομονώνουν το άτομο.

Σε Καρμικό επίπεδο, δονείται σε μία δύναμη που έχει τις ρίζες της στο παρελθόν, είτε αυτή είναι θυμός, είτε εκδίκηση, είτε εχθρότητα, είτε παραπλανημένη πράξη κι επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τα κατάλοιπα της εμπειρίας αυτής.

Ο ανάδρομος Δίας δηλώνει ένα άτομο με ελεύθερο πνεύμα, σοφία κι έμπνευση. Προσπαθεί για το δίκαιο με τα δικά του κριτήρια. Είναι ένας αιώνιος μελετητής του νου και θεωρεί ότι μπορεί να καλύψει όλες τις δυνατότητες που του ανοίγονται στον εξωτερικό κόσμο. Αυτό δεν είναι πάντα ικανό να συμβεί και του δημιουργεί μεγάλη δυσαρέσκεια, που εκδηλώνεται με εσωτερική ανησυχία. Με καλές όψεις, διαθέτει ισχυρή προσωπική πρωτοβουλία και κίνητρα για δράση. Με αρνητικές όψεις, μπορεί να μνησικακεί για πράγματα που του έχουν συμβεί σε παλιότερες ενσαρκώσεις. Γενικά, έχει τη τάση να είναι ένα ήσυχο άτομο και με προφητική ικανότητα. Η ανάπτυξη του εσωτερικού πλούτου αποκτά τελικά μεγάλη σημασία.

Σε Καρμικό επίπεδο, έχει πάντα σχέση με την ενδοσκόπηση μέσα από τον ανώτερο νου. Προκαλεί άφθονες εμπειρίες που νομίζει ότι έχει ξαναζήσει κι απορροφά τα σύμβολα των σκέψεών του από το περιβάλλον για να δει τελικά ότι τα πάντα είναι ένα «εδώ και τώρα».

Ο ανάδρομος Κρόνος ωθεί το άτομο να ολοκληρώσει ό,τι έχει αφήσει ημιτελές στο παρελθόν και αυτό το θεωρεί καθήκον. Τείνει να είναι σκεπτικό και σταθερό, πολύ επιφυλακτικό και λιτό. Αποφεύγει τη σπατάλη και την υπερβολή, καθώς έχει βιώσει τέτοιες καταστάσεις σε άλλες ζωές. Εκτιμά το εσωτερικό χρέος προς το Θεό και προσπαθεί να διδάξει κι άλλους προς αυτό το τομέα. Ωστόσο, δεν θα καταφέρει να τους διδάξει ουσιαστικά, αν τα άτομα αυτά δεν έχουν ζήσει, όπως ο ίδιος, τη λεγομένη πτώση από τον Παράδεισο. Ο ανάδρομος Κρόνος εμπεριέχει μία προϋπάρχουσα ωριμότητα, δείχνει μία πολύ παλιά ζωή, και μία τάση για επιτυχία μόνο μέσα από αγώνες και προσωπικές θυσίες.

Σε Καρμικό επίπεδο, δείχνει πάντα ένα συνεχόμενο Κάρμα από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Ένα μάθημα που αργεί να ολοκληρώσει. Θα νιώθει έντονα το βάρος του μαθήματος αν προσπαθήσει να το αποφύγει. Είναι σαν να φέρει μία συνεχή ροή γνώσης και σοφίας. Είναι ο πλανήτης που δίνει μία δεύτερη ευκαιρία.

Ο ανάδρομος Ουρανός προσδιορίζει μία μοναδική προσωπικότητα. Μέσα στα εσωτερικά επίπεδα του εαυτού του, επαναστατεί ενάντια σε οτιδήποτε τον δεσμεύει. Δεν ικανοποιείται απλώς με το να ζει τη ζωή του, γιατί βλέπει ότι υπάρχουν τόσα πράγματα που θα μπορούσαν να μεγαλώσουν τον πλούτο των εμπειριών της ανθρωπότητας, φθάνει η κοινωνία να απελευθερωνόταν από τις πλαστές άγκυρες της ασφάλειας. Αρχίζει να ανησυχεί πολύ γιατί νομίζει ότι έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος του εαυτού του. Συχνά χάνει φίλους, δουλειές, γιατί δεν αρμόζουν οι ιδέες του με το περιβάλλον. Όταν μετά από χρόνια η κοινωνία αρχίσει να υποστηρίζει τις ιδέες του, ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται πλέον για τις κάποτε προωθημένες απόψεις του. Έτσι είναι σε μεγάλο βαθμό ένας πρόδρομος του μέλλοντος. Αν και νιώθει μεγάλη μοναξιά, δεν θα εγκατέλειπε τις ιδέες του για τη παρέα των άλλων.

Σε Καρμικό επίπεδο, το συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο του ατόμου συγκρούονται μέσα του. Πρέπει να μάθει πώς να εκφράζει την εσωτερική ελευθερία που φέρνει σ`αυτή τη ζωή, χωρίς να δεσμεύεται να γίνεται πάντα κατανοητός. Έχει μία αναζήτηση χωρίς τέλος, καθώς κάθε ερώτημα οδηγεί σε μία απάντηση, η οποία ανοίγει όμως νέα ερωτήματα.

Ο ανάδρομος Ποσειδώνας μας πληροφορεί για μία προσωπικότητα δυσνόητη, βασισμένη πέρα από τα όρια μίας κοινής λογικής. Είναι σαν να δονείται σε ανώτερες σφαίρες μουσικής και έμπνευσης. Μπορεί, λοιπόν, να είναι ένα εξαιρετικά πνευματικό άτομο, χωρίς να τον ενδιαφέρει η τυπική πλευρά της θρησκείας. Η έμπνευσή του δεν αποδίδεται εύκολα στους άλλους. Η διαισθητική του αντίληψη είναι αυτή ενός κοσμικού σύμπαντος, πέρα από το υλικό πεδίο. Το τεχνητό όριο της γλώσσας τον ενοχλεί, καθώς δεν είναι σε θέση να του δώσει τη δυνατότητα της πλήρους έκφρασης του τι νιώθει. Μπορεί να βλέπει τα φαινόμενα και τις ψευδαισθήσεις μέσα στις οποίες ζουν οι άλλοι και να διατηρεί την εσωτερική αλήθεια που γνωρίζει.

Σε Καρμικό επίπεδο, πρέπει να μάθει να συνδέει τις αισθήσεις με τα ιδανικά και τα όρια που φέρνει στη ζωή. Χρειάζεται, ωστόσο, μία συνειδητοποίηση του παρόντος από το παρελθόν που κουβαλούν μέσα τους.

Ο ανάδρομος Πλούτωνας είναι ένα ερέθισμα των ελαττωμάτων της κοινωνίας, που χρησιμοποιεί το άτομο για να διορθώσει τον εαυτό του. Μη μπορώντας να αλλάξει τον εξωτερικό κόσμο, προσπαθεί να αλλάξει τον εσωτερικό του. Ο δρόμος προς τον εσωτερικό εξαγνισμό, χρειάζεται πολλές ζωές, για να φθάσει στην καθαρή αγάπη. Η πάλη της ανθρωπότητας, βιώνεται εδώ σαν μία εσωτερική πάλη. Πρέπει να μάθει να αποσπά λίγο περισσότερο τον εαυτό του από τις συνήθειες και τα πρότυπα συμπεριφοράς άλλων ανθρώπων, που η ζωή τους δεν έχει καμία σχέση με την δική τους πραγματικότητα.

Σε Καρμικό επίπεδο, βιώνει τη συνειδητότητα των μαζών. Αισθάνεται τον αντίκτυπο της παγκόσμιας σκέψης. Για να εξυψώσει τον εαυτό του, πρέπει να βιώνει τη παραβολή του Ιησού «να είσαι εξ αυτού του κόσμου, αλλά όχι μέσα σ`αυτόν».

από την Λίλιαν Σίμου

astrolife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here