Ανάδρομη Αφροδίτη στο γενέθλιο χάρτη

0
8

Εάν έχεις γεννηθεί με την Αφροδίτη ανάδρομη, υπάρχει συνήθως ένα ανοιχτό θέμα με τη Μητέρα και την Αγάπη, που είτε δεν εισέπραξες από αυτήν, είτε εσύ δεν την αισθάνθηκες για τη Μητέρα. Αυτό το κενό αγάπης αργότερα  μεταμορφώνεται σε πεποίθηση ότι τα αισθήματά σου δεν εκτιμούνται όσο θα επιθυμούσες από τον σύντροφό σου και τους άλλους, ή σαν πεποίθηση ότι δεν αξίζεις επαγγελματικά.
 
Όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη βρίσκεται κοντύτερα στη Γη, κι όταν ένας πλανήτης πλησιάζει, τα θέματα που εκπροσωπεί γίνονται πιεστικότερα και τα αποτελέσματά του πιο εμφανή. Έτσι τα θέματα της (ανάδρομης) Αφροδίτης μεγεθύνονται και γίνονται περισσότερο προσωπικά. Τα Αισθήματα με ανάδρομη Αφροδίτη είναι πιο έντονα και ίσως νιώθεις ότι οι άλλοι δε σε καταλαβαίνουν και ότι οι αξίες, οι ανάγκες, οι επιθυμίες  και οι προτεραιότητές σου δεν είναι τόσο σημαντικά όσο των άλλων. Αυτή η αίσθηση με το πέρασμα του χρόνου παγιώνεται και γίνεται πραγματικότητα.
 
Όσοι έχουν γεννηθεί με την Αφροδίτη ανάδρομη ίσως νιώθουν ότι δεν είναι αρκετά τέλειοι, ότι δεν είναι άξιοι να αγαπηθούν, ότι δεν είναι καθόλου προσαρμοστικοί, ή ότι δεν είναι καθόλου άξιοι για πράγματα που οι άλλοι τους  φαίνεται ότι διεκπεραιώνουν με άνεση και χωρίς προσπάθεια.  Η εξωτερική επιβεβαίωση δεν είναι αρκετή για να τονώσει το ηθικό τους, την αυτοπεποίθησή τους και την αίσθηση της προσωπικής τους αξίας.  Η επικύρωση της αξίας πρέπει να έρθει από μέσα. 
 
Η Αφροδίτη συμβολίζει την κοινωνικότητα, την κοινωνική ευελιξία και την αίσθηση του ανήκειν, του να ταιριάζεις, του να σχετίζεσαι με τον Άλλο. Κάποιος με ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να αισθάνεται αποκομμένος από τους άλλους ή να αισθάνεται ότι δεν ανήκει πουθενά. Ωστόσο όσοι έχουν ανάδρομη Αφροδίτη στο χάρτη τους διαθέτουν ανεπτυγμένες αισθήσεις και αισθήματα. Αυτό που έχει σημασία είναι να μάθουν να αγαπάνε τον εαυτό τους, να εκτιμούν τις ανάγκες τους και να μην υποτιμούν τις επιθυμίες τους. Επίσης η αντίληψή του για την Ομορφιά είναι μοναδική και εξαιρετική- βλέπουν ό,τι οι άλλοι παραβλέπουν ή αγνοούν, κι αυτό είναι ένα τεράστιο ταλέντο.

Ερμηνεία ανάδρομης Αφροδίτης: Καλλιέργεια και ανάπτυξη προσωπικών κοινωνικών και αισθητικών αξιών, απέχθεια στον επιδεικτισμό κάθε είδους, δυσκολία να επικοινωνήσει τη τρυφερότητα, αρμονική σχέση με τον εαυτό, ναρκισσισμός, φόβος για την οικειότητα και την αγάπη, αναζήτηση της τέλειας αγάπης, υψηλά και καθόλου ρεαλιστικά ιδανικά, συνεχής ανάπτυξη του προσωπικού συστήματος αξιών, κοινωνική δυσκαμψία, καμία διάθεση να παίξει κοινωνικά συμβατικούς ρόλους, να περιοριστεί από κοινωνικά κλισέ, ή να υποταγής σε καθωσπρεπισμούς, τάση για απομόνωση, καλλιτεχνικές ευαισθησίες και ταλέντα, ιδεαλιστής, καθόλου υλιστής, τάση για αντισυμβατικός σχέσεις.

Όπως γνωρίζουμε ο πλανήτης Αφροδίτη συνδέεται τόσο με θέματα αγάπης και φιλίας, όσο και με οικονομικά. Μια ανάδρομη Αφροδίτη, κάνει το άτομο να σκέφτεται τα παραπάνω θέματα με πολύ υποκειμενικό τρόπο και να λειτουργεί περισσότερο ατομιστικά, από ότι θα λειτουργούσε με μια ορθόδρομη Αφροδίτη. Η ανάδρομη Αφροδίτη δεν μπαίνει σε «καλούπια», η ελευθερία στην αγάπη και στη διαχείριση των οικονομικών είναι το κυριότερο στοιχείο της. Το άτομο με την ανάδρομη Αφροδίτη στο γενέθλιο ωροσκόπιό του θέλει να λειτουργεί με το δικό του τρόπο και είναι απαραίτητη σ’ αυτόν η ελευθερία επιλογής. Αυτό είναι και το κάρμα του, να βρει τον τρόπο να διεκδικήσει την ελευθερία της επιλογής του,  τόσο στην αγάπη όσο και στα οικονομικά.

Η ανάδρομη Αφροδίτη δηλώνει τραύματα που όχι μόνο μπορεί να δημιουργεί μόνη της, αλλά και να υπερβάλει ως προς τα αποτελέσματά τους. Υπάρχει μία υπερβολική έμφαση στις ατέλειες του έρωτα της ζωής του ατόμου. Γι`αυτό και ο δρόμος της αγάπης δεν ακολουθεί μία ομαλή πορεία και ροή. Δεν είναι πάντα σίγουρος για το τι του αρέσει και τι δεν του αρέσει. Μπορεί να είναι βαθιά ερωτευμένος αλλά να μην το καταλάβει, παρά μόνο αφού έχουν περάσει πολλά χρόνια από το τέλος της σχέσης. Υπάρχει μία δυσκολία με το αντίθετο φύλο, γιατί τείνει εκ των προτέρων να προγραμματίζει τις μελλοντικές του σχέσεις, έτσι ώστε να ταιριάζουν με τα πρότυπα του παρελθόντος. Τείνει να κάνει τη ζωή του ατόμου μοναδική εσωτερικά, καθώς δεν αφήνει τον εαυτό του να φθάσει στην ευτυχία, με το να προσπαθεί πολύ έντονα να τη πετύχει. Σε Καρμικό επίπεδο έχει έντονη τη τάση να μην εμπιστεύεται τις προσφορές αγάπης που του γίνονται επειδή αισθάνεται ότι τα άτομα που κάνουν αυτές τις προσφορές συνήθως έχουν ιδιοτελή κίνητρα.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here