Ένα ζώδιο σε 2 ακμές οίκων – Διπλά ζώδια

0
27

Σε έναν γενέθλιο χάρτη υπάρχουν 12 ζώδια και 12 οίκοι. Αν, μελετώντας τον, βρίσκουμε 2 «αναχαιτισμένα» ζώδια (ζώδια που δεν εμφανίζονται στην ακμή κάποιου οίκου), τότε 2 άλλα ζώδια, που ονομάζονται «διπλά» (duplicated) επιβαρύνονται -όπως φανερώνει και η λέξη- διπλά, αφού βρίσκονται ταυτόχρονα στις ακμές 2 οίκων, καλύπτοντας επιπλέον «έδαφος» και επηρεάζοντας περισσότερους τομείς της ζωής μας. Τα αναχαιτισμένα ζώδια δείχνουν τομείς της ζωής στους οποίους έχουμε δυσκολίες, ενώ τα διπλά ζώδια δείχνουν τους τομείς όπου είμαστε πιο δυνατοί και όλα ρέουν πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα, τα διπλά ζώδια μάς δείχνουν τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών που προέρχονται από τα αναχαιτισμένα.

Κριός και Ζυγός διπλά: Το άτομο δρα άμεσα και με φυσικότητα, ιδιαίτερα στους τομείς της ζωής που αφορούν οι οίκοι με ακμή στον Κριό. Στην απέναντι πλευρά του χάρτη, ο Ζυγός θα βρίσκεται επίσης σε δύο οίκους, και στους τομείς της ζωής που δηλώνουν αυτοί, η δυνατότητες κοινωνικοποίησης και συνεργασίας του ατόμου θα είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Ταύρος και Σκορπιός διπλά: Η σταθερότητα, η επιμονή, η πρακτικότητα και η συσσώρευση υλικών αγαθών και αξιών είναι η διέξοδος από τα προβλήματα που προκαλούν τα αναχαιτισμένα ζώδιά σας, ιδιαίτερα στους τομείς της ζωής που αφορούν οι οίκοι με ακμή στον Ταύρο. Οι απέναντι οίκοι θα έχουν ακμή στο Σκορπιό, και στα πεδία αυτών των οίκων θα έχετε δύναμη και θα μπορείτε να επηρεάσετε τις αξίες των ανθρώπων γύρω σας. Οι οίκοι με Σκορπιό στην ακμή τους δείχνουν επίσης πού και πώς μπορείτε «να αναγεννηθείτε από τις στάχτες σας» όποτε αισθάνεστε αποστραγγισμένοι και εξαντλημένοι.

Δίδυμοι και Τοξότης διπλά: Οι επικοινωνίες και τα ταξίδια είναι το μέσο αντιμετώπισης των προβλημάτων που σας προκαλούν τα αναχαιτισμένα ζώδιά σας. Για παράδειγμα, με Κριό αναχαιτισμένο, το άτομο ονειροπολεί για πολύ καιρό πριν αναλάβει δράση και στη συνέχεια βουτά στα βαθιά σχεδόν απροετοίμαστος γι΄αυτό που πρόκειται να αντιμετωπίσει. Με διπλά ζώδια τους Διδύμους και τον Τοξότη, η διέξοδος του ατόμου είναι να διαβάσει, να μελετήσει και να συζητήσει όλους τους πιθανούς τρόπους δράσης, κι έπειτα να προσπαθήσει να πείσει κάποιον άλλο να τους υλοποιήσει.

Καρκίνος και Αιγόκερως διπλά: Ο Καρκίνος δείχνει πού χρειαζόμαστε την αίσθηση της ασφάλειας, σε ποιον τομέα της ζωής μας επιθυμούμε να νιώθουμε «σαν στο σπίτι μας», ενώ ο Αιγόκερως, αντίθετα, δείχνει τους τομείς όπου πρέπει να οργανωθούμε και να «χτίσουμε», να θέσουμε γερές βάσεις, να καταστούμε δραστήριοι, ικανοί και αποτελεσματικοί.

Λέων και Υδροχόος διπλά: Οι οίκοι με Λέοντα στην ακμή φανερώνουν πού μπορούμε να «φανούμε», να λάμψουμε, να βρεθούμε στη σκηνή και να εισπράξουμε «το χειροκρότημα». Οι οίκοι με Υδροχόο στην ακμή τους, δείχνουν σε ποιο τομέα της ζωής μας θα «γκρεμίσουμε», προκειμένου να αντικαταστήσουμε το παλιό με ένα παράξενο και ολοκαίνουργιο μοντέλο.

Παρθένος και Ιχθείς διπλά: Οι οίκοι με Παρθένο στην ακμή τους αποτελούν τομείς με τους οποίους έχουμε την τάση να ασχολούμαστε υπερβολικά ή να ασκούμε αυστηρή κριτική. Οι οίκοι με Ιχθείς στην ακμή δείχνουν πού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία, τη συμπόνια και τα ένστικτά μας.

asteriskos.wordpress.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here