Άννα Βίσση: Η Απόλυτη Τοξοτίνα

0
6

Είναι η Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ και είναι Τοξότης! Διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της και είναι πιο λαμπερή από ποτέ. Έχοντας πίσω της σαράντα χρόνια επιτυχημένης καριέρας, δεν σταματά λεπτό να ψάχνεται και δεν επαναπαύεται ποτέ σε όλα όσα έχει κατακτήσει. Επιτυχημένη επαγγελματίας και ευτυχισμένη μητέρα, φέτος έγινε και γιαγιά! Η Άννα Βίσση είναι μια χορτασμένη γυναίκα σε όλα τα επίπεδα και έχει ακόμα να δώσει πολλά.

Οι επιρροές των άστρων στη ζωή της
Η Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ, η Άννα Βίσση, γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου κάπου στο τέλος της δεκαετίας του 1950, στη Λάρνακα της Κύπρου, και είναι μια χαρακτηριστική εκπρόσωπος του ζωδίου της, του Τοξότη, ενώ ο ωροσκόπος της βρίσκεται στον Αιγόκερω.
Ο συνδυασμός της Φωτιάς με τη Γη είναι συνήθως πολύ επιτυχημένος και φυσικά ξεχωριστός. Ο Τοξότης είναι γεμάτος ενέργεια, θέληση και πάντα έτοιμος για νέες περιπέτειες, ενώ ο Αιγόκερως διακρίνεται για τη φιλοδοξία, την επιμονή και τη σοβαρότητά του.
Από μικρή ηλικία ακόμη ξεχώρισε για το ταλέντο της στις τέχνες. Ασχολήθηκε με το πιάνο και το μπαλέτο για να μπει γρήγορα στη ζωή της έφηβης Άννας αυτό που θα γινόταν η μεγάλη αγάπη της ζωής της, το τραγούδι. Το άστρο της έλαμψε σχεδόν αμέσως και πώς θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, αφού ο Δίας της βρίσκεται «αγκαζέ» με τον Ποσειδώνα και τη Δήμητρα που σχετίζονται άμεσα με την τέχνη και τη δημοσιότητα.
Το 1973 είναι μια κομβική χρονιά για εκείνη. Η διέλευση του Ουρανού από τον γενέθλιο Δία της σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για την ίδια, που αφήνει την πατρίδα της, την Κύπρο, και έρχεται στην Αθήνα για να κυνηγήσει την καριέρα της και να κατακτήσει την ελληνική μουσική.
Στον γενέθλιο χάρτη της είναι σημαντικές οι επιρροές του Κρόνου που είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη, του Ουρανού που βρίσκεται σε αντίθεση με την Αφροδίτη και φυσικά του Ποσειδώνα. Ο πολύ ισχυρός Κρόνος φέρει την «ευθύνη» για το έντεχνο ξεκίνημα της καριέρας της, καθώς και για την αναγνώρισή της ως μια εξαιρετική φωνή. Παράλληλα η επιρροή του Κρόνου είναι εξέχουσας σημασίας και στο χαρακτήρα της, αφού την κάνει να μην επαναπαύεται και να έχει συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις ακόμα και από τον ίδιο της τον εαυτό. Αυτή της η ανάγκη ενισχύεται και από τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στον Σκορπιό.
Η επίδραση του Ουρανού στο ωροσκόπιό της κάνει την εμφάνισή της κυρίως τη δεκαετία του 1980, όταν συναντά και τον Νίκο Καρβέλα. Η σύνοδος Δία-Ουρανού στον Τοξότη το 1983 φέρνει αλλαγές στην προσωπική της ζωή –παντρεύεται το συνθέτη και μαζί αποκτούν την κόρη τους, Σοφία– αλλά και στην επαγγελματική της πορεία, αφού αφήνει πίσω τις μπουάτ και το λεγόμενο ποιοτικό τραγούδι και στρέφεται στο ποπ ρεπερτόριο. Ο έντονος Ουρανός σε συνδυασμό τον «νεανικό» Ήλιο την κάνουν να λέει την πραγματική της γνώμη χωρίς να υπολογίζει το ενδεχόμενο κόστος. Ο Ουρανός που δεν γνωρίζει συμβάσεις ισορροπεί τον κάπως συντηρητικό Κρόνο, ενώ ο Ποσειδώνας είναι ο άμεσα υπεύθυνος για την καλλιτεχνική της πορεία.
Τίποτα δεν της χαρίστηκε εύκολα, αφού πάλεψε και δούλεψε σκληρά για να κατακτήσει όλα όσα έχει καταφέρει. Ταυτόχρονα η σύνοδος της Σελήνης με τον Κρόνο τη βοήθησε να διατηρηθεί στην επικαιρότητα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά είχε και ως αποτέλεσμα πολλές ανασφάλειες αλλά και σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία της. Το τρίγωνο της Σελήνης με τον Ουρανό την οδηγεί στη συνεχή αναζήτηση νέων τρόπων έκφρασης, ενώ ο Ερμής στον Αιγόκερω την κάνει επιφυλακτική και μεθοδική.
Η Αφροδίτη της είναι στον Υδροχόο γεγονός που από τη μια σημαίνει την απόκτηση πολλών χρημάτων από την άλλη όμως σηματοδοτεί πολλές σπατάλες. Επιπλέον το Ταυ τετραγώνου μεταξύ Αφροδίτης, Ουρανού και Ποσειδώνα δίνει έντονα οικονομικά σκαμπανεβάσματα. Η αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό της είναι δεδομένη και φαίνεται και στον αστρολογικό της χάρτη αφού το τρίγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα αποτελεί εγγύηση για κάτι τέτοιο.
Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, η Άννα Βίσση έχει τον Άρη στον Σκορπιό σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, όψη που φανερώνει έντονη σεξουαλικότητα.
Τέλος το τρίγωνο της Δήμητρας με τον Άρη υποδηλώνει τη ροκ πλευρά της που είναι τόσο έκδηλη και το χαρακτηριστικό που όλοι λατρεύουν πάνω της.

Το μέλλον
Τα έτη 2014 και 2015 ο Ουρανός θα βρίσκεται στον Κριό που συμβολίζει για εκείνη πρωτοποριακές δουλειές που θα τραβήξουν έντονα το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και των Μ.Μ.Ε. – χαρακτηριστικά παραδείγματα το ανέβασμα για δεύτερη φορά ύστερα από είκοσι ολόκληρα χρόνια της ροκ όπερας «Δαίμονες» αλλά και η συνεργασία της με τον Αντώνη Ρέμο σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση. Το 2017 που ο Ποσειδώνας θα μπει στους Ιχθύες ίσως αποφασίσει να διαφοροποιηθεί από τη μέχρι τώρα πορεία της. Δεν είναι απίθανο φιλοσοφώντας, να ασχοληθεί και με άλλα πράγματα πέραν της μουσικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here