Άνγκελα Μέρκελ: Η Ανάλυση Του Αστρολογικού Της Χάρτη

0
6

Η Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ (Angela Dorothea Merkel), γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1954 και ανήκει στη γενιά των ανθρώπων που βίωσαν τη μεταπολεμική περίοδο, στη διχασμένη, από το τοίχος του Βερολίνου, Γερμανία. Από τη στιγμή επομένως, που άρχισε να έχει αντίληψη του κόσμου που την περιτριγυρίζει (ένας κόσμος που προσπαθούσε να «επαναστηθεί»), βρέθηκε αντιμέτωπη με ζητήματα άμεσης επιβίωσης.

Απόλυτος έλεγχος (δηλαδή τα δικά σου, δικά μου…)

Ο γενέθλιος Πλούτωνας της Άνγκελα Μέρκελ, στο ζώδιο του Λέοντα, είναι ο πλανήτης που παρέχει τις παραπάνω πληροφορίες. Και ένα από τα στοιχεία  που καθιστά την επιρροή του πολύ έντονη, είναι η όψη αντίθεσης του Πλούτωνα με τη γενέθλια Σελήνη της στον Υδροχόο. Όψη που επιβεβαιωνεί πως, για λόγους που συνδέονται με την οικογενειακή της ζωή και κυρίως με τη μητέρα της , είναι βαθιά επηρεασμένη από το τότε περιβάλλον, με άλλα λόγια έχει η ίδια απορροφήσει ψυχολογικά και εσωτερικά  τις  τότε εξωτερικές καταστάσεις. Αυτό το σενάριο επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως η μητέρας της ήταν έντονα πολιτικοποιημένη και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (μια Σελήνη στον Υδροχόο πολύ συχνά δείχνει μια μητέρα με έντονες πολιτικές πεποιθήσεις).

Η Σελήνη της στο δεύτερο γενέθλιο οίκο, που σχετίζεται με τα ταλέντα μας και τα υλικά μας υπάρχοντα, δείχνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση συναισθηματικής ασφάλειας για την ίδια είναι η οικονομική ασφάλεια, και μάλιστα με τρόπο εμμονικό, σα να πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου, δηλαδή για άλλη μία φορά βλέπουμε την εκδήλωση της πλουτώνιας ενέργειας.  Αυτό περαιτέρω σημαίνει ότι κινείται ανάμεσα σε ένα δίπολο: από τη μία, προς την απόκτηση υλικών αγαθών,  προκειμένου η ίδια να νιώσει ασφαλής, από την άλλη, χειριζόμενη τα υπάρχοντα των άλλων, όπως φαίνεται από τον πολύ ισχυρό γενέθλιο Πλούτωνα, καθώς βρίσκεται στο σπίτι του, στον 8ο οίκο, που σχετίζεται κυρίως με τις οικονομικές δοσοληψίες και τα χρήματα τρίτων (στην περίπτωση της ολόκληρων κρατών)…


Μάλιστα ο τρόπος για να αποκτήσει η ίδια χρήματα και κυρίως  η αίσθηση ισχύος, περνά μέσα από την «εκμετάλλευση» των έτερων πηγών. Ο Πλούτωνας από την ίδια θέση, μας μιλά για ισχυρή εξουσία, με έντονη δράση στο παρασκήνιο και διασυνδεμένη με τις αξίες και τις πηγές «άλλων». Από τη μια πλευρά λοιπόν, τα παραπάνω εξήγούν τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει σε ζητήματα οικονομικών κρίσεων , όπως και συμβαίνει αυτή τη στιγμή με την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους ,  αλλά εξηγεί και το γεγονός ότι ένα από τα βασικά θέματα της πολιτικής της σταδιοδρομίας, με τον Πλούτωνα να συγκυβερνά τον ενδέκατο οίκο της, τον οίκο που συνδέεται και με τυχόν  πολιτική δραστηριότητα,  ήταν και είναι η ενεργειακή πολιτική, το περιβάλλον και η πυρηνική ενέργεια. Ταυτόχρονα, η γενέθλια   Σελήνη, ως  κυβερνήτης πλανήτης του όγδοου οίκου, εντείνει  το θέμα «κατέχω μέσα από τους άλλους» . 

Όταν η σύνεση γίνεται αδυναμία

Αλλά και το ζώδιο του Καρκίνου είναι πολύ ενισχυμένο στο ωροσκόπιό της Άνγκελα Μέρκελ, καθώς συναντάμε σ’ αυτό, εκτός από τον Ήλιο,  κι άλλους πλανήτες όπως ο Ερμής, ο Δίας και ο Ουρανός. Μάλιστα  με ωροσκόπο στον Τοξότη,  επομένως με κυβερνήτη πλανήτη του χάρτη, το Δία στον Καρκίνο ,που είναι και το ζώδιο της έξαρσής του, φαίνεται για άλλη μια φορά η εξέχουσα θέση του ζωδίου αυτού. Και τι σημαίνει Καρκίνος; Διατήρηση κεκτημένων, οικογένεια, πατρίδα, σεβασμός στις παραδόσεις, ασφάλεια, ασφάλεια και φυσικά, ασφάλεια…

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν είναι καθόλου εύκολο η Γερμανίδα Καγκελάριος να ακολουθήσει διαφορετική πορεία πέρα από αυτή, που όχι μόνο θεωρεί συμφέρουσα για τη χώρα της, αλλά που της εξασφαλίζει τα περισσότερα οικονομικά εχέγγυα, αποφεύγοντας το οποιοδήποτε ρίσκο και καινοτόμες πρακτικές. Και η σύνοδος του πλανήτη της καινοτομίας και της πρωτοπορίας Ουρανού σε όψη συνόδου, με ανοχή μόνο μίας μοίρας, με το γενέθλιο Ήλιο της, θα αναρωτηθεί κανείς, εξηγεί το τόσο συντηρητικό αναμφίβολα προφίλ της;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώτον, η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου, επομένως η επαναστατική ενέργεια του Ουρανού εκδηλώνεται με τρόπο συντηρητικό, όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό . Μάλιστα, θα μπορούσε κανείς να πει πως η ριζοσπαστική ταυτότητα του Ουρανού ατονεί υπό το βάρος των ανασφαλειών που συνδέονται με το ζώδιο του Καρκίνου. Επιπλέον, η σύνοδος Ήλιου- Ουρανού σε γενέθλιο χάρτη  υποδηλώνει πολύ συχνά, άτομα απόλυτα στις απόψεις τους, που θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντίες και πρώτους μεταξύ ίσων.  Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μία μεγάλη πολιτισμική και οικονομική οικογένεια, η Άνγκελα Μέρκελ έχει ήδη αποδείξει ότι έχει αναλάβει το ρόλο της μητέρας/αυθεντίας που διαχειρίζεται τους κοινούς της πόρους και τις τύχες του πληθυσμού της.

Ηγέτης γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Μπορεί ποτέ να αλλάξει αυτή η συμπεριφορά;  Ένα άτομο, σαν την Άνγκελα Μέρκελ δηλαδή, με έντονο το στοχείο του νερού, που λειτουργεί περιμένοντας πρώτα να διαμορφωθεί μία κατάσταση και μετά να αντιδράσει , κάτι που εξηγεί και την τόση μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη τολμηρών αποφάσεων, μπορεί να αποκτήσει βούληση για πρωτότυπη δράση? 
Η απάντηση πιστεύω βρίσκεται στην όψη συνόδου Ερμή- Δία στο ζώδιο του Καρκίνου, ζώδιο που ανήκει στον παρορμητικό σταυρό, που είναι και οι κυβερνήτες πλανήτες του βασικού άξονα 1ου – 7ου οίκων. Δηλαδή του άξονα που συμβολίζει μεταξύ άλλων τη σχέση ανάμεσα στο Εγώ (1ος) και τους Άλλους (7ος) και που το σημείο αναφοράς του, λόγω της συνόδου αυτής, κινείται γύρω από την ερώτηση: «Τελικά πώς θα λειτουργήσω, τί θα σκεφτώ και από ποιά οπτική θα δώ τα πράγματα (Ερμής) προκειμένου να αποφασίσω;». 

Ο γενέθλιος λοιπόν Ερμής και Δίας σε σύνοδο, που φανερώνουν ένα άτομο ιδιαίτερα ευφυές,  στο ζώδιο του Καρκίνου και στον έβδομο οίκο, τον οίκο των συνεργασιών και των φανερών εχθρών, ήδη δέχονται τις πιέσεις από το σχηματιζόμενο τετράγωνο των διελαυνόντων Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και Ουρανού από τον Κριό, το οποίο θα κορυφωθεί καθ’ όλη τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών του 2012. Έτσι θα σχηματιστεί ένα πολύ προκλητικό στη διαχείρισή του ταυ-τετράγωνο, με τους πλανήτες Δία και Ερμή να δέχονται όλη την πίεση της όψης. Οι πιέσεις θα εκδηλωθούν κυρίως στα ζητήματα που αφορά ο έβδομος οίκος και στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι «άλλοι»  πιθανότατα είναι και οι ευρωπαίοι ετέροι. Και όπου συμμετέχει ο Ουρανός το σύνθημα είναι «περίμενε το μη αναμενόμενο».

Ήδη και η έκλειψη Σελήνης της 4 Ιουνίου 2012 σε σύνοδο με τον ωροσκόπο της, καθώς και η συμμετοχή άλλων πλανητών να σχηματίζουν δυναμικές όψεις με τον ωροσκόπο, σημαίνουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα να πάρει αποφάσεις, αλλά προς διαφορετική εώς τώρα κατεύθυνση. Ένας επιστημονικός συνεργάτης της, ο οικονομολόγος Peter Bofinger,  πρόσφατα δήλωσε ότι «είναι αισιόδοξο το γεγονός ότι έχει συχνά παρατηρηθεί στο παρελθόν η Άνγκελα Μέρκελl να αλλάζει γνώμη, όπως όταν έκανε στροφή 180 μοιρών στις απόψεις της για προηγούμενο ζήτημα, που αφορούσε την πυρηνική ενέργεια και επομένως, όταν πρόκειται για τόσο δύσκολες καταστάσεις, πιστεύει ότι αυτό δείχνει ότι δεν είναι ιδεολογικά αμετακίνητη από τις απόψεις της, και ότι το ίδιο ελπίζει να συμβεί και με την Ελλάδα».

Ακόμα όμως και να περάσει αυτό το διάστημα χωρίς να δούμε διαφορετική αντιμετώπιση από την πλευρά της, στα ζητήματα από τα οποία κλυδωνίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενδεχόμενο όχι πολύ πιθανό, η δεύτερη επιστροφή Κρόνου είναι πολύ κοντά και θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2012.  Και για καλή ή κακή της τύχη, η επιστροφή αυτή πραγματοποιείται στο ζώδιο του Σκορπιού και στο δέκατο γενέθλιο οίκο της, φέρνοντάς την αντιμέτωπη και πάλι με θέματα διαχείρησης κοινών οικονομικών. Αυτή τη φορά όμως, με άμεσες επιπτώσεις για όποια στάση και αν επιλέξει, στη δημόσια εικόνα της, τη δημοφιλία της, και τη σταδιοδρομία της γενικά αλλά και στα θέματα εσωτερικής οικονομικής  πολιτικής, καθώς ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης πλανήτης του δέυτερου γενέθλιου οίκου της.

yupiii.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here